Expol Pedagogika (190 kníh )
-
Gabriela Dubová Suroviny 3 (učebný odbor cukrár)
Učebnica suroviny je určená pre 3. ročník učebného odboru cukrár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na predchádzajúce učebnice surovín. Poskytuje komplexné informácie o vlastnostiach, zložení, príprave, skladovaní a použití surovín – kypriace prostriedky, surovinové prípravky a zmesi, chemické látky a farbivá v cukrárskej výrobe. Posledná kapitola je venovaná obalovým materiálom,…
-
Gabriela Sládečková Suroviny 3 (učebný odbor pekár)
Učebnica suroviny je určená pre žiakov učebného odboru pekár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na učebnice surovín. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, ich použití a význame v pekárskej výrobe.
-
Tibor Ghillány Talianske odborné názvoslovie
Učebnica Talianske odborné názvoslovie pre študentov konzervatória z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Martin Žarnay, Jozef Bronček Technické kreslenie pre 1. ročník UO strojárstvo
Cieľom učebnice je naučiť žiakov technických učebných odborov čítať strojnícke a elektrotechnické výkresy, rozumieť údajom na nich uvedených, používať normalizované spôsoby označovania súčiastok a komponentov, orientovať sa v normách, katalógoch a technickej dokumentácii, vedieť kresliť jednoduché náčrty strojníckych súčiastok, zostáv a schematické výkresy. Prvé časti učebnice tvoria základný kurz technického…
-
Gabriela Sládečková Technológia 1 (učebný odbor cukrár)
Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Učebnica obsahuje históriu cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, prepočty surovinových noriem, úpravu cukru varením, cukrárske náplne a cukrárske krémy, polevy, tuhé tukové cestá, čajové a praížske pečivo, odpaľované cesto.
-
Karol Gara Technológia 1 (učebný odbor kuchár)
Učebnica Technológia 1 kuchár poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál. Každý tematický celok obsahuje okrem teoretických poznatkov receptúry prípravy jedál doplnené o zabudnuté receptúry starých majstrov.
-
Karol Gara Technológia 2 (učebný odbor kuchár)
Cieľom učebnice Technológia 2 kuchár je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov, ktoré nadväzujú na učivo učebnice Technológia 1 kuchár. Učebnica sa venuje technológii prípravy bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú uvedené charakteristiky a…
-
Eva Hudeková Technológia 2 (učebný odbor mäsiar)
Učebnica Technológia pre študentov druhého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Gabriela Dubová Technológia 2 (učebný odbor pekár)
Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení. Súčasťou učebnice sú tiež technologické výpočty, prehľad…
-
Gabriela Sládečková Technológia 2/1 (učebný odbor cukrár)
Prvá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník cukrárov sa žiaci dozvedia o charakteristike a histórií medu, o histórií pernikárstva, o príprave listového cesta a o koloidných roztokoch a ich použití v cukrárskej výrobe.
-
Gabriela Sládečková Technológia 2/2 (učebný odbor cukrár)
Druhá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník v druhej časti cukrárov sa žiaci oboznámia s charakteristikou a rozdelením šĺahaných hmôt, trených hmôt, jadrových hmôt a o smotanových výrobkoch.
-
Gabriela Sládečková Technológia 3 (učebný odbor cukrár)
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.
-
Technológia 3 (učebný odbor kuchár)
Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach je uvedené množstvo surovín (hrubá hmotnosť) potrebných na prípravu 10 porcií, ak nie je uvedené inak. Učebnica tiež poskytuje ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú…
-
Eva Hudeková Technológia 3 (učebný odbor mäsiar)
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Technológia 3 (učebný odbor pekár)
V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú informácie o metodike a postupoch pri prevádzkovej kontrole, poznatky o trvanlivosti a spôsoboch jej predlžovania, ako aj o predaji pekárskych výrobkov.
-
Eva Hudeková Technológia1 (učebný odbor mäsiar)
Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Gabriela Dubová Technológia1/1 (učebný odbor pekár)
Prvá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Gabriela Dubová Technológia1/2 (učebný odbor pekár)
Druhá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Stanislav Servátka Telekomunikácie 1 (študijný odbor elektrotechnika)
Cieľom učebnice Telekomunikácie 1 je predstaviť základnú štruktúru elektronického spojovacieho systému, ktorý nahradil ústredňu založenú na báze reléových súčiastok a elektronického telefónneho prístroja, ktorý nahradil pôvodne elektromechanický telefónny prístroj. V učebnici sa nachádza stručný prehľad príslušnej súčiastkovej základne a informácie o komunikačných spojeniach, telekomunikačných termináloch a o…
-
Stanislav Servátka Telekomunikácie 2 (študijný odbor elektrotechnika)
Druhá časť učebnice Telekomunikácie pre študentov tretieho ročníka študijného odboru elektrotechnika z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Stanislav Servátka Telekomunikačná technika (študijný odbor elektrotechnika)
Učebnica Telekomunikačná technika pre študentov štvrtého ročníka študijného odboru elektrotechnika z vydavateľstva Expol Pedagogika.
-
Milina Rašlová Természetrajz a speciális alapiskolák 7. osztálya számára HU
Pracovný zošit v súčinnosti s učebnicou prírodopisu pomáha žiakom rozvíjať kľúčové kompetencie, získať a upevniť nové vedomostí o rastlinách a živočíchoch v ich prirodzenom prostredí. Pracovný zošit obsahuje množstvo kreatívnych úloh s využitím ilustrácii použitých aj v učebnici. Na konci pracovného zošita sa tiež nachádzajú predtlačené návody na žiacke pozorovania, pokusy. Pre žiakov s mentálnym postihnutím …
-
Milina Rašlová Természetrajz a speciális alapiskolák 9. osztálya számára HU
Pracovný zošit spolu s učebnicou prírodopisu pomáhajú žiakom najmä pri získavaní kompetencií z oblasti prírodovedného vzdelávania. Obsahuje množstvo kreatívnych úloh na upevnenie a preverenie vedomostí o neživej prírode, evolúcii a životnom prostredí človeka. Pre žiakov s mentálnym postihnutím (variant A) s VJM/9.ročník
-
Kvetoslava Mojtová Történelem a speciális álapiskola 7. osztálya számára HU
Prvá z radu učebníc dejepisu pre špeciálnu základnú školu s vyučovacím jazykom maďarským nadväzuje svojím obsahom na učebnice vlastivedy. Prostredníctvom krátkych textov a množstva ilustrácií poznávajú žiaci historické udalosti a osobnosti z histórie našich národných dejín od 15. do 19 storočia a ďalších významných historických udalostí tohto obdobia. Pre lepšiu orientáciu žiakov o preberaných udalostiach sa…