Podporiť čarovnú poličku je možné prostredníctvom zobrazovania reklám. Zvážte prosím možnosť vypnutia adblocku a pomôžte nám prevádzkovať túto službu aj naďalej.
Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a vopred vám ďakujeme za prejavenú ochotu.

Expol Pedagogika (190 kníh )

  • Gabriela Dubová Suroviny 3 (učebný odbor cukrár)

    Učebnica suroviny je určená pre 3. ročník učebného odboru cukrár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na predchádzajúce učebnice surovín. Poskytuje komplexné informácie o vlastnostiach, zložení, príprave, skladovaní a použití surovín – kypriace prostriedky, surovinové prípravky a zmesi, chemické látky a farbivá v cukrárskej výrobe. Posledná kapitola je venovaná obalovým materiálom,…

  • Gabriela Sládečková Suroviny 3 (učebný odbor pekár)

    Učebnica suroviny je určená pre žiakov učebného odboru pekár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na učebnice surovín. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, ich použití a význame v pekárskej výrobe.

  • Tibor Ghillány Talianske odborné názvoslovie

    Učebnica Talianske odborné názvoslovie pre študentov konzervatória z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Martin Žarnay, Jozef Bronček Technické kreslenie pre 1. ročník UO strojárstvo

    Cieľom učebnice je naučiť žiakov technických učebných odborov čítať strojnícke a elektrotechnické výkresy, rozumieť údajom na nich uvedených, používať normalizované spôsoby označovania súčiastok a komponentov, orientovať sa v normách, katalógoch a technickej dokumentácii, vedieť kresliť jednoduché náčrty strojníckych súčiastok, zostáv a schematické výkresy. Prvé časti učebnice tvoria základný kurz technického…

  • Gabriela Sládečková Technológia 1 (učebný odbor cukrár)

    Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Učebnica obsahuje históriu cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, prepočty surovinových noriem, úpravu cukru varením, cukrárske náplne a cukrárske krémy, polevy, tuhé tukové cestá, čajové a praížske pečivo, odpaľované cesto.

  • Karol Gara Technológia 1 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica Technológia 1 kuchár poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál. Každý tematický celok obsahuje okrem teoretických poznatkov receptúry prípravy jedál doplnené o zabudnuté receptúry starých majstrov.

  • Karol Gara Technológia 2 (učebný odbor kuchár)

    Cieľom učebnice Technológia 2 kuchár je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov, ktoré nadväzujú na učivo učebnice Technológia 1 kuchár. Učebnica sa venuje technológii prípravy bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú uvedené charakteristiky a…

  • Eva Hudeková Technológia 2 (učebný odbor mäsiar)

    Učebnica Technológia pre študentov druhého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Gabriela Dubová Technológia 2 (učebný odbor pekár)

    Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení. Súčasťou učebnice sú tiež technologické výpočty, prehľad…

  • Gabriela Sládečková Technológia 2/1 (učebný odbor cukrár)

    Prvá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník cukrárov sa žiaci dozvedia o charakteristike a histórií medu, o histórií pernikárstva, o príprave listového cesta a o koloidných roztokoch a ich použití v cukrárskej výrobe.

  • Gabriela Sládečková Technológia 2/2 (učebný odbor cukrár)

    Druhá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník v druhej časti cukrárov sa žiaci oboznámia s charakteristikou a rozdelením šĺahaných hmôt, trených hmôt, jadrových hmôt a o smotanových výrobkoch.

  • Gabriela Sládečková Technológia 3 (učebný odbor cukrár)

    Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.

  • Technológia 3 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach je uvedené množstvo surovín (hrubá hmotnosť) potrebných na prípravu 10 porcií, ak nie je uvedené inak. Učebnica tiež poskytuje ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú…

  • Eva Hudeková Technológia 3 (učebný odbor mäsiar)

    Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Technológia 3 (učebný odbor pekár)

    V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú informácie o metodike a postupoch pri prevádzkovej kontrole, poznatky o trvanlivosti a spôsoboch jej predlžovania, ako aj o predaji pekárskych výrobkov.

  • Eva Hudeková Technológia1 (učebný odbor mäsiar)

    Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Gabriela Dubová Technológia1/1 (učebný odbor pekár)

    Prvá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Gabriela Dubová Technológia1/2 (učebný odbor pekár)

    Druhá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Stanislav Servátka Telekomunikácie 1 (študijný odbor elektrotechnika)

    Cieľom učebnice Telekomunikácie 1 je predstaviť základnú štruktúru elektronického spojovacieho systému, ktorý nahradil ústredňu založenú na báze reléových súčiastok a elektronického telefónneho prístroja, ktorý nahradil pôvodne elektromechanický telefónny prístroj. V učebnici sa nachádza stručný prehľad príslušnej súčiastkovej základne a informácie o komunikačných spojeniach, telekomunikačných termináloch a o…

  • Stanislav Servátka Telekomunikácie 2 (študijný odbor elektrotechnika)

    Druhá časť učebnice Telekomunikácie pre študentov tretieho ročníka študijného odboru elektrotechnika z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Stanislav Servátka Telekomunikačná technika (študijný odbor elektrotechnika)

    Učebnica Telekomunikačná technika pre študentov štvrtého ročníka študijného odboru elektrotechnika z vydavateľstva Expol Pedagogika.

  • Milina Rašlová Természetrajz a speciális alapiskolák 7. osztálya számára HU

    Pracovný zošit v súčinnosti s učebnicou prírodopisu pomáha žiakom rozvíjať kľúčové kompetencie, získať a upevniť nové vedomostí o rastlinách a živočíchoch v ich prirodzenom prostredí. Pracovný zošit obsahuje množstvo kreatívnych úloh s využitím ilustrácii použitých aj v učebnici. Na konci pracovného zošita sa tiež nachádzajú predtlačené návody na žiacke pozorovania, pokusy. Pre žiakov s mentálnym postihnutím …

  • Milina Rašlová Természetrajz a speciális alapiskolák 9. osztálya számára HU

    Pracovný zošit spolu s učebnicou prírodopisu pomáhajú žiakom najmä pri získavaní kompetencií z oblasti prírodovedného vzdelávania. Obsahuje množstvo kreatívnych úloh na upevnenie a preverenie vedomostí o neživej prírode, evolúcii a životnom prostredí človeka. Pre žiakov s mentálnym postihnutím (variant A) s VJM/9.ročník

  • Kvetoslava Mojtová Történelem a speciális álapiskola 7. osztálya számára HU

    Prvá z radu učebníc dejepisu pre špeciálnu základnú školu s vyučovacím jazykom maďarským nadväzuje svojím obsahom na učebnice vlastivedy. Prostredníctvom krátkych textov a množstva ilustrácií poznávajú žiaci historické udalosti a osobnosti z histórie našich národných dejín od 15. do 19 storočia a ďalších významných historických udalostí tohto obdobia. Pre lepšiu orientáciu žiakov o preberaných udalostiach sa…