Podporiť čarovnú poličku je možné prostredníctvom zobrazovania reklám. Zvážte prosím možnosť vypnutia adblocku a pomôžte nám prevádzkovať túto službu aj naďalej.
Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a vopred vám ďakujeme za prejavenú ochotu.

Kuchárske knihy (5673 kníh v kategórii )

Talianska kuchyňa, čínske jedlá alebo iné chuťovky. Máme v ponuke knižky, ktoré ti svojimi receptami spravia „nebíčko v papuľke“.

  • Elena Mešková Nové recepty v slovenskej kuchyni

    Táto kniha ponúka pestrý výber vyskúšaných receptov, pričom sú v nej zohľadnené najnovšie poznatky o modernom stravovaní. Veríme, že kniha zaujme všetky generácie...

    Detail
  • Zdena Studenková Nové recepty so štipkou hereckého korenia

    Chutné a výživné polievky, pokrmy z mäsa, zeleniny a rýb, cestoviny, rýchle zákusky, torty a domáca zmrzlina. Recepty na domáci kečup, zaváraniny a najobľúbenejšie herečkine koláče. Vtipné historky z filmového a divadelného zákulisia. Úsmevné spomienky z ciest. Vo svojej druhej knihe ponúka naša obľúbená herečka svoje ďalšie overené recepty. Pre každú modernú ženu, ale i muža, ktorý rád varí, sú pokrmy a sladkosti z…

    Detail
  • Konrád Kendlík Nové receptúry studených pokrmov a lahôdkových výrobkov

    Kniha obsahuje receptúry na tradičné spracovanie surovín, ale aj receptúry s využitím nových dostupných surovín a technológií.

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry studených pokrmov a lahôdkárskych výrobkov

    Príručka Nové receptúry studených pokrmov a lahôdkárskych výrobkov je určená pre prevádzkarne s veľkou výrobnou lahôdkárskou činnosťou a výrobkov studenej kuchyne.

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry cukrárskych polovýrobkov a výrobkov

       Receptúry pre prevádzkarne s cukrárskou veľkovýrobou, ale aj pre malokapacitné cukrárne a pre prevádzkarne v hotelových, reštauračných a pohostinských zariadeniach.

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry a technológia prípravy pokrmov v závodnom stravovaní

    Kniha je určená pre prevádzkarne v závodnom stravovaní. V jednotlivých receptúrach sú zachované skupiny A (duševne a ľahko pracujúci), B (stredne ťažko pracujúci) a C (ťažko pracujúci). V knihe sa nachádza i osobitná kapitola diétnych pokrmov, podľa ktorých sa môžu pripravovať pokrmy pre tri najbežnejšie diéty.

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry a technológia prípravy pokrmov v závodnom stravovaní

    Kniha je určená pre prevádzkarne v závodnom stravovaní. V jednotlivých receptúrach sú zachované skupiny A (duševne a ľahko pracujúci), B (stredne ťažko pracujúci) a C (ťažko pracujúci). V knihe sa nachádza i osobitná kapitola diétnych pokrmov, podľa ktorých sa môžu pripravovať pokrmy pre tri najbežnejšie diéty.

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

    Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke…

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry a technológia pokrmov

    Druhé vydanie tejto knihy je podstatne rozšírené a doplnené o viac ako 200 receptúr. Kniha obsahuje autorizované receptúry podľa Slovenských technických noriem a práve podľa týchto receptúr možno vytvoriť cenové kalkulácie na všetky druhy jedál. Receptúry sú pripravované v dvoch hmotnostních skupinách a použivatelia receptúr sa musia rozhodnuť, podľa ktorej hmotnostnej skupiny budú pokrmy připravovat. Při voľbe…

    Detail
  • Konrád Kendík Nové receptúry a technológia pokrmov

    II. doplnené a rozšírené vydanie Druhé vydanie tejto knihy je podstatne rozšírené a doplnené o viac ako 200 receptúr. Kniha obsahuje autorizované receptúry podľa Slovenských technických noriem a práve podľa týchto receptúr možno vytvoriť cenové kalkulácie na všetky druhy jedál. Receptúry sú pripravované v dvoch hmotnostných skupinách a používatelia receptúr sa musia rozhodnúť, podľa ktorej hmotnostnej skupiny budú…

    Detail
  • Petr Novotný Nové chuťovky z Markízy

       Nový výber z autorovej rozsiahlej zbierky prináša recepty na najlepšie jedlá, ktoré v zábavnej relácii TV Markíza Chuťovky varili a piekli roku 2001 a v prvom polroku 2002 Pavol Mikulík, Zora Kolínska, Ivana Christová, Jožo Ráž, Josef Alois Náhlovský, Jiří kRampol, Ilona Csáková a ďalší. Český bavič roku prikorenil varenie osobitým humorom, vlastnými skúsenosťami z varenia a ciest po svete.

    Detail
  • Earl Mindell, Hester Mundisová Nová vitaminová bible CZ

    Nejnovější informace o vitaminech, minerálních látkách, antioxidantech, léčivých rostlinách, o doplňcích stravy, léčebných účincích potravin i lécích používaných v homeopatii. Užitečné rady o stravování pro osoby s onemocněním srdce nebo po mozkové příhodě, pro diabetiky či postižené artritidou a nezbytné informace o vzájemném působení léků a přírodních produktů.

    Detail
  • Mária Hajková Nová úsporná kuchárka

     Na úspornosť stravovania v domácnosti (pričom máme na mysli predovšetkým domácnosť rodiny s deťmi) vplýva celý rad činiteľov. Ktoré sú to - to sa dozviete v tejto knihe, ktorá nie je ani zbierkou receptov redukčnej diety, ani návodom, ako variť v čase absolutnej núdze. Jej cieľom je skôr ukázať, že možno variť chutne a účelne aj pri vynaložení menších nákladov, a že aj priemerne zarábajúca rodina si môže dovoliť…

    Detail
  • Sam Fujera Nová strava - Nový začiatok

    Dobrá potravina v sebe nosí vlákninu a minerály. Zlé potraviny, rovnako ako zlo v rozprávkach, sú veľmi rafinované. Nemajú živiny a tak sa do nich pridávajú farbivá a pochutiny, aby aspoň budili zdanie niečoho dobrého. Potom dostanú neodolateľný obal a ten, kto ich vyrobil, klame, že sú pre nás vhodné, chutné a skvelé. Dobré zdraviu prospešné potraviny budú ako zakliata princezná tíško čakať, kým si ich všimneme a…

    Detail
  • Dagmar Racková Nová slovenská kuchárka

    Myslíte si, že všetky recepty už poznáte a všetky ste už vyskúšali? Táto slovenská kuchárka so širokým záberom od autorky Dagmar Rackovej vás určite presvedčí, že to tak nie je. Veď posúďte sami. Naozaj si je z čoho vyberať: vyše sto chutných polievok, množstvo mäsových, najmä tradičných slovenských jedál, zakáľačkové špeciality, ale aj zdravé zeleninové a kombinované jedlá, rozmanité predjedlá, rýchle nátierky,…

    Detail
  • Stefano Manfredi Nová pizza

    Zpátky ke kořenům a do světa nových příchutí. Přestože pravým domovem pizzy je Itálie, přesněji řečeno Neapol, můžeme ji s jistotou označit za jeden z nejoblíbenějších pokrmů světa. Pizzu najdeme v mnoha provedeních...

    Detail
  • Michael Dobromil Klíma Nová mexická kuchyně CZ

     Další kniha v řadě etnických kuchařek určená nejširší veřejnosti i odborníkům v oblasti gastronomie. Autor v ní čerpá ze svých bohatých zkušeností kuchaře, číšníka a později konzultanta řady restaurací po celém světě.  Recepty jsou často uváděny česky i španělsky, vynikající mexické speciality autor obvykle předkládá pro 4 - 6 nebo 10 jedlíků.

    Detail
  • Albert Bouley Nová ľahká kuchyňa

       Recepty, ktoré sa určite podaria.

    Detail
  • Terézia Vansová Nová kuchárska kniha

    OZ KUL-TUR Zvolen vydáva po reprinte monografie DETVA z roku 1905, v poradí už druhú knihu ako faksimile - teda v podobe, ako vyšla v pôvodnom vydaní. Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, uzrela svetlo sveta prvý raz v roku 1914. V rámci vtedajšieho.

    Detail