Podporiť čarovnú poličku je možné prostredníctvom zobrazovania reklám. Zvážte prosím možnosť vypnutia adblocku a pomôžte nám prevádzkovať túto službu aj naďalej.
Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a vopred vám ďakujeme za prejavenú ochotu.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (63 kníh )

  • Daniel Bíro Konzervovanie a úprava krmív

    Obsah: 1. Konzervovanie krmív silážovaním 2.Faktory ovplyvňujúce kvalitu silážneho fermentačného procesu 3.Konzervovanie vlhkého zrna 4.Nutričná charakteristika siláží 5.Hodnotenie kvality siláží 6.Konzervovanie krmív sušením 7.Nutričná charakteristika sena 8.Hodnotenie kvality sena 9.Úprava krmív

  • Maroš Korenko Manažérstvo kvality procesov

    Cieľom vysokoškolských skrípt je poskytnúť výber metód a nástrojov manažérstva kvality, potrebných pre pochopenie a zvládnutie najdôležitejších procesov v organizácii pre styk so zákazníkom.

  • Dana Országhová Matematika s aplikáciami

    Matematika ako vedná disciplína poskytuje efektívne nástroje, teoretické metódy a prostriedky na riešenie všeobecných aj praktických problémov, preto je súčasťou teoretického aparátu aj v iných vedných disciplínach. Významnú úlohu plní matematika pre oblasť aplikácií, kde k tradičným oblastiam aplikovanej matematiky patria: finančná a poistná matematika, numerická matematika, matematické modelovanie, optimalizácia,…

  • Ján Jobbágy Meliorácie v poľnohospodárstve

    Obsah: 1.Meliorácie, základné pojmy, história, etapy 2.Základy geodézie v poľnohospodárstve 3.Fyzikálno-mechanické vlastnosti pôdy, hydrolimity, infiltrácia 4.Odvnodňovanie v poľnohospodárstve 5.Technika pre výstavbu odvodňovacích zariadení 6.Technika pre údržbu melioračných zariadení 7.Zavlažovanie v poľnohospodárstve

  • Danka Šťastná Metabolické poruchy zvierat

    Metabolizmus je základným prejavom živých organizmov. Je prostriedkom na získavanie pre organizmus nevyhnutných živín nielen na prežitie, ale pri zvieratách aj na zachovaniepopuláciea z hľadiska potrieb človeka aj na produkciu , ktorá...

  • Zdenka Gálová Metódy a techniky génových manipulácií

    Publikácia je po obsahovej stránke venovaná základným technikám aplikovaným pri príprave, analýze a selekcii geneticky modifikovaných mikroorganizmov, rastlín a živočíchov.

  • Mikrobiológia potravín

    Obsah: 1.Mikroorganizmy dôležité v potravinárstve 2.Faktory ovplyvňujúce rast mikroorganizmov v potravinách 3.Kontrola mikroorganizmov v potravinách - predlžovanie trvanlivosti potravín 4.Mikrobiológia produktov a potravín rastlinného pôvodu 5.Mikrobiológia produktov a potravín živočíšneho pôvodu 6.Mikrobiológia lahôdkárskych výrobkov 7.Mikrobiológia medu 8.Mikrobiológia vody 9.Mikrobiológia obalov a…

  • Marta Habánová Nutričná epidemiológia

    Vysokoškolská učebnica: Nutričná epidemiológia.

  • Jaroslav Noskovič Ochrana a tvorba životného prostredia

    Cieľom knihy je poskytnúť najnovšie poznatky o základných pojmoch v oblasti životného prostredia, jeho ekologických základoch, prírodných zdrojoch, najmä pôde, vode, atmosfére jako zložke životného prostredia, ochrane prírody a krajiny, odpadoch, rizikových prvkoch v životnom prostredí, udržateľnom rozvoji, posudzovaní vplyvov na životné prostredie, environmentálnom manažérstve, monitorovaní životného prostredia a…

  • Jaroslav Jedlička Ovocie a zelenina pri prevencii a liečbe ochorení ľudí

    Ovocie a zelenina pri prevencii a liečbe ochorení ľudí.

  • Vladimír Šimanský Pôdoznalectvo

    Vysokoškolská učebnica bola zostavená s cieľom poskytnúť komplexný informačný zdroj z tohto vedného odboru, ktorý by nielen napĺňal potreby študentov na prípravu, ale aby mala i širšie uplatnenie a poskytla ostatnej odbornej...

  • Pavol Bielek Pôdoznalectvo pre enviromanažérov

    Vedomosti o pôde patria medzi základné potreby ľudstva a najmä jeho mocenských štruktúr. Pri ochrane a správnom využívaní pôdy sa musia angažovať aj medzzinárodné organizácie a nadnárodné spoločenstvá. Vysokoškolská učebnica...

  • Anton Uher Poľné a záhradné plodiny

    Učebnica je určená jako základná študijná literatúra pre študijný odbor krajinné inžinierstvo, pozemkové úpravy a GIS, vodné hospodárstvo krajiny. Kniha poskytuje potrebné základy z technológie pestovania poľných plodín, zeleniny, ovocia a viniča hroznorodého. Ďalej hovorí o bioklimatických podmienkach a základnej agrotechnike pestovania. V skrátenej forme poskytuje základné, ale dostatočné vedomosti z tejto…

  • Martin Olejár Programovanie PLC

    Cieľom učebnice je poskytnúť čitateľovi základné informácie týkajúce sa konfigurácie a programovania priemyselných riadiacich systémov firmy Bernecker – Rainer. Učebnica je rozdelená do deviatich kapitol. V prvej kapitole sú uvedené všeobecné informácie o PLC systémoch, o X2X systémovej zbernici a Ethernet Powerlink komunikačnom protokole. Druhá kapitola opisuje operačný systém Automation Runtime a spôsob…

  • Milan Demo, Zuzana Juroleková Projektovanie udržateľných poľnohospodárskych systémov v krajinnom priestore

    Projektovanie poľnohospodárskych systémov je súčasťou rozsiahlej vedecko-technickej disciplíny-poľnohospodárskeho systémového inžinierstva.

  • Riadenie pohonov prostrednictvom PLC

    Cieľom učebnice je poskytnúť základné innformácie týkajúce sa možností riadenia pohonov používaných v priemyselných prevádzkách. Učebnica je rozdelená do siedmich základnych kapitol. V prvej kapitole sú uvedené základné pojmy...

  • Jozef Ďuďák Riadenie prevádzky strojov

    Obsah: 1.Systémové inžiniestvo a systémový prístup 2.Výrobný proces, charakteristika a členenie 3.Technologický systém a jeho prvky 4.Normatívna základňa pre oblasť riadenia prevádzky strojov 5.Efektívnosť strojovej techniky v pracovnom procese 6.Organizácia riadenia prevádzky strojov vo výrobnom procese 7.Riadenie obsluhy výroby 8.Poľnohospodárska doprava a jej riadenie 9.Ekonomicko-matematické metódy a…

  • Mária Angelovičová Riziká pri produkcii potravín

    Obsah: Riziká pri produkcii potravín 1.Riziká produkcie potravín a jej ochrana 2.Riziko - vymedzenie základných pojmov 3.Pôda ako riziko pri produkcii surovín a potravín rastlinného pôvodu 4.Voda ako potenciálne riziko pri produkcii potravín 5.Ovzdušie ako možné riziko pri produkcii potravín 6.Krmivo - možné riziko pri produkcii potravín živočíšného pôvodu 7.Preventívne opatrenia biologickej bezpečnosti…

  • Danka Šťastná Špeciálna reprodukcia zvierat

    Učebnica je rozdelená na kapitoly podľa druhu zvierat a podkapitoly podľa priebehu reprodukčného procesu od popisu štruktúry reprodukčných orgánov až k pôrodu zvierat. Samostatnú spoločnú kapitolu tvorí pohľad na najdôležitejšie a najčastejšie sa vyskytujúce poruchy plodnosti, ich symptomatiku, prevenciu voči nim a možnosti zamedzenia ich šírenia v chove i mimo neho. Z obsahu: 1. Reprodukcia hovädzieho dobytka 2…

  • Jozef Golian Sprievodca svetom potravín

    Rady spotrebiteľom, na čo si dať pozor pri nakupovaní a manipulácii spotravinami. Za posledných dvadsať rokov sa výrazne zmenili podmienky pre podnikanie v oblasti potravín. Na jednej strane výrobcovia, ale hlavne distribúrori a predajcovia nastolili veľmi agresívny štýl práce, vedúci k zaisteniu maximálnych ziskov. Na druhej strane spotrebiteľ v honbe za čo najlacnejším výrobkom zabudol na dôležitý faktor, ktorým…

  • Ján Mezey Štíhle vreteno

    Existuje spôsob dopestovať si vo vlastnej záhradke len na 10 stromoch, ktorých vrchol dosiahnete zo zeme, toľko jabĺk, čo vystačí štvorčlennej rodine približne od augusta do apríla a ešte ostane aj pre návštevy na dlhých zimných večeroch? Áno existuje. Riešenie sa vola „štíhle vreteno“ a okrem jabloní sa v súčasnosti uplatňuje už aj pri hruškách, slivkách, marhuliach, broskyniach a čerešniach. Nová publikácia vás…

  • Jaroslav Páltik Stroje pre rastlinnú výrobu

    Význam mechanizácie poľnohospodárstva spočíva predovšetkým v odstraňovaní namáhavého a neproduktívneho spôsobu práce, v skracovaní agrotechnických termínov, v znižovaní strát a zvyšovaní kvality zberaných produktov. I při veľkom pokroku v oblasti poľnohospodárskej techniky vývojový stupeň mechanizačných prostriedkov nespĺňa vo všetkých oblastiach požadované cieľe.

  • Marian Kučera Technická mechanika - Kinematika a dynamika

    Vysokoškolská učebnica je určená študentom denného ako aj externého štúdia v prvom a druhom stupni štúdia a pre pedmet Aplikovaná mechanika v treťom stupni štúdia na Technickej fakulte Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Obsah: 1.Kinematika bodu - základné pojmy 2.Kinematika rovinného pohybu tuhého telesa 3.Kinematika rovinných sústav telies 4.Kinematická metóda v statike 5.Vektorová dynamika…

  • Marian Kučera Technická mechanika - statika

    Vysokoškolská učebnica je vhodnou učebnou pomôckou pri štúdiu predmetu technická mechanika. Obsah: 1.Základné pojmy a axiómy statiky 2.Nahradenie a rovnováha silových sústav 3.Statika viazaného hmotného objektu 4.Rovinné sústavy telies 5.Rovnováha útvarov uložených v reálnych väzbách. Pasívne odpory