Plat4M Books (28 kníh )
-
Katarína Horáková Detoxikácia organizmu
Pri prejedaní sa a nesprávnej kombinácii potravín časť jedla ostáva nestrávená, nasleduje jeho hnilobný rozklad v črevách, pričom sa vytvárajú toxíny, jedovaté látky - a to sú pôvodcovia našich chorôb. Často sa snažíme odhladovať prebytočné kilogramy nevyváženou rýchlou diétou chudobnou na živiny. Potom sa však niet čo čudovať, že predčasne starneme, strácame energiu a chuť do života. Určite všetci chceme žiť…
-
Katarína Horáková Oddelená strava: Recepty a diéty
Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Ako jesť podľa ročných období Kúry na trvalú štíhlosť Jarná wellness diéta Čo piť a jesť v lete? Recepty na jeseň a zimu Recepty sú jednoduché a každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín…
-
Katarína Petkaničová Najlepšie vtipy
Vtipy sú liekom v ktorejkoľvek časti roku, či sme veselí alebo smutní. Posledné leto, keď sa ako na hojdačke rýchlo striedali studené a horúce obdobia, sa dalo prežiť jedine striedavo; buď v chladivej vode na kúpalisku alebo pri vatre. V oboch prípadoch k tomu dobre padol pohár vínka so šteklivými vtipmi a zábavné historky prítomných na osvieženie. Týmto spôsobom sme sa celé leto s rodinou i priateľmi zabávali aj my…
-
Peter Bizub, Silvia Fridrichová Škriatok Pe-Pe v kráľovstve trpaslíkov
V prvej knihe krásnych príbehov, ktorá vyšla pod názvom Rozprávka o škriatkovi menom Pe-Pe, sa náš hrdina - škriatok Pe-Pe – stretáva so štvorročným chlapcom Petrom v Zámockej doline, kde je na víkende s rodičmi. Škriatok Pe-Pe prišiel z krajiny rozprávok a kúziel do Petrovho sveta cez tajný priechod na starom hrade. Tento priechod sa otváral v deň Svätojánskej noci a potom odrazu zmizol na celý jeden rok. Škriatok…
-
Peter Bizub, Silvia Fridrichová Rozprávka o škriatkovi menom Pe-Pe
Prvý diel trilógie o hravom škriatkovi a jeho priateľovi Petrovi O škriatkoch sa toho už popísalo veľa. Príbeh o Petrovi a škriatkovi menom Pe-Pe však doteraz ešte nikto nepoznal. Ako to všetko začalo? Ako tak sedel Peter v okne, zazrel v húštine nejaký pohyb a nejaké čudo vyšlo z lesa. Bol to malý človiečik, ktorý by sa zmestil pokojne do topánkovej škatule. Pomalým, váhavým krokom kráčal k Petrovmu oknu. Keď bol…
-
Ivan Hričovský, Boris Horák Osvedčené rady do záhrady
Denne nestor slovenského ovocinárstva profesor Ivan Hričovský pri svojich osobných stretnutiach, prednáškach, v rozhlasových či televíznych reláciách dostáva mnoho otázok, ktoré sa veľmi často opakujú, a tak si niekedy pripadá, že odpovede doslova „omieľa“ donekonečna ako taká pokazená platňa. Po vyslovení odpovedí, tieto väčšinou ostávajú nezapísané, a tak sa strácajú v nedohľadne. Dodnes neexistuje komplexný…
-
Ivan Hričovský, Martin Durec, Zoltán Tamašek Rok v ovocnej záhrade
Doplnené a rozšírené vydanie Knižný bestseller z pera profesora Ivana Hričovského a jeho žiaka Martina Dureca pre veľký úspech prichádza v rozšírenej verzii a novom grafickom stvárnení. Navyše je kniha doplnená o podrobnosti týkajúce sa bioochrany od uznávaného slovenského odborníka Ing. Zoltána Tamašeka.Rok v ovocnej záhrade je každodenný praktický sprievodca pre skúseného i menej skúseného záhradkára. Kniha…
-
Boris Horák Titanic
Koľko Slovákov bolo na palube pyšného Titanicu? Prežili alebo zahynuli spolu s ďalšími 1 500 nešťastníkmi v mrazivých vodách Atlantického oceánu? Autor krok po kroku podrobne opisuje posledných 160 minút najväčšieho námorného nešťastia a osudy pasažierov dovtedy najdokonalejšej lode histórie. Zachytáva doteraz len málo známe okolnosti potopenia obrovského zaoceánskeho parníka. V napínavom príbehu spred sto rokov…
-
Ivan Hričovský, Magdaléna Valšíková-Frey, Štefan Hronský Záhrada pre úžitok
V časti Ovocinárstvo profesor Hričovský podrobne popisuje požiadavky ovocných druhov na prostredie, podrobne sa venuje problematike podpníkov pre ovocné druhy, ďalej klasickým a súčasným pestovateľským tvarom. V ďalšej časti knihy sa opakovane pri jednotlivých ovocných druhoch zaoberá tvarmi vhodnými pre pestovanie, nemalú pozornosť venuje výberu odrôd, kde predstavuje tie najodolnejšie voči rôznym chorobám.…
-
Janka Vančová Hriešne spovede
Hriešne spovede je 33 erotických príbehov o vášni, radosti zo života, malých i väčších prekvapeniach a ich následkoch. Áno, v živote sa skutočne stane všeličo a najmä v mladosti neraz robíme veci, ktorých by sme sa neskôr určite nedopustili. Možno. Ktosi múdry totiž raz povedal: „Ľahko je byť v starobe cnostný…“ A určite vedel, čo hovorí. Hriešne spovede sú príbehy o ľuďoch, ktorí prežívajú niečo nezvyčajné,…
-
Zoltán Tamašek, Ivan Hričovský Zelenina bez chémie
Dlhé týždne náročnej práce súvisiace s napĺňaním obsahu kníh, popismi nasnímaných škodcov a chorôb a postupmi sú teda za nami. Teraz v rukách držíte prvú z plánovaných publikácií o modernej ochrane záhradných plodov pestovateľov a záhradkárov...
-
Katarína Horáková Oddelená strava: Pre zdravie
Oddelená strava: Pre zdravie je druhou z kolekcie štyroch kníh o tomto najzdravšom spôsobe stravovania a zároveň je považovaná za akúsiknihu matku ostatným publikáciám. Profesorka Katarína Horáková uverejnila na stránkach mnohých časopisov stovky článkov o vplyve oddelenej stravy na naše telo. Tento spôsob stravovania predstavila z mnohých pohľadov, no predovšetkým veľmi jednoducho čitateľom vysvetlila, prečo je…
-
Katarína Horáková Ako mať zdravý mozog v každom veku
Ubehli už tri roky od prvého vydania tejto publikácie. Knihy, ktorá sa stretla s úžasnou odozvou u čitateľov všetkých vekových skupín. Zaujala študentov, ktorí sa chcú ľahšie učiť a umocniť si pamäťové schopnosti, každého rodiča, ktorý chce mať múdre deti, i všetkých mladších i starších mužov a ženy, ktorí – ako hovorí autorka – sa nechcú zmieriť s trápnymi „seniorskými momentmi“ a nepovažujú ich za normálne.…
-
František Janata, Anna Zvozilová Tradičné račianske jedlá
František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS…
-
Katarína Skybová Redukčná diéta
Prestali ste sladiť kávu, nejete chlieb ani pečivo, mastné ste vylúčili úplne, čas od času držíte hladovku a aj napriek tomu sa vám schudnúť nedarí? Urobili ste už všetko, alebo takmer všetko preto, aby ste sa zbavili nadbytočných kilogramov a ručička na váhe sa aj napriek tomu nepohla ani o gram? Pri pohľade do zrkadla vám zíde na um vždy tá istá otázka: Prečo práve mne sa nedarí schudnúť? Telesná hmotnosť súvisí s…
-
Miroslav Horák Vražda z pomsty
Detektívky a kriminálne príbehy patria v súčasnosti k najvyhľadávanejším knižným žánrom. Skúsený autor stoviek poviedok a príbehov prichádza so zbierkou 19 prípadov, kde dvaja kriminalisti riešia vraždy rôzneho typu. Ide o súbor krátkych detektívnych príbehov, ktoré sa odohrávajú v mestskom i vidieckom prostredí. Príbehy vo svojom obsahu pri všetkých prípadoch vzájomne spája rovnaká dvojica kriminalistov kapitán…
-
Ivan Hričovský, Lucia Harničárová Okrasná záhrada
Publikácia Okrasná záhrada: Práce podľa mesiacov je určená najmä tým, ktorí chcú mať zo svojej záhradky nielen úžitok vo forme chutného ovocia, ale aj pôvabný ostrov rastlín a okrasných drevín. Autori poskytli svoje skúsenosti z pestovania krásy v záhradách s množstvom praktických ukážok, tipov a rád. Autorkou okrasnej časti knihy je Lucia Harničárová, ktorá v spolupráci s Ivanom Hričovským napísala záhradkársky…
-
Iva Bukvová Staviame a obnovujeme rodinný dom
Rozhodli ste sa, že si postavíte dom alebo si chcete staršiu stavbu zrekonštruovať a zmodenizovať? A teraz uvažujete, kde a ako začať? Navyše s tým nemáte žiadne skúsenosti? Správne ste sa rozhodli. Predtým, ako sa do toho pustíte, prečítajte si túto praktickú knižku s množstvom neoceniteľných rád ako postupovať. Táto publikácia vás s ľahkosťou prevedie cez všetky úskalia pri stavebných a…
-
Anna Jakábová Sila liečivých rastlín
Akosi symbolicky v čase, keď kvitne väčšina byliniek s liečivými účinkami, vychádza táto kniha o sile a pôsobnosti liečivých rastlín dopestovaných v záhradách či črepníkoch. Nielenže sú krásne, ale môžeme ich využiť v kuchyni pri príprave chutných jedál, no predovšetkým nám vo forme čajov, odvarov, sirupov alebo tinktúr dokážu pomôcť pri rôznych chorobách, bolestiach i iných zdravotných problémoch. Autorkou tejto…
-
Janka Vančová, Yka Hricková, Sabína Zavarská Svadba
Svadba a iné slávnostné príležitosti je nezvyčajná publikácia, ktorá nemá zastúpenie na našom trhu, i keď kníh s touto tematikou je isto viacero. Nie je len obyčajným návodom na použitie, i keď tu nájdete množstvo praktických tém k príprave svadby, cirkevných slávností, stužkovej a ďalších rodinných udalostí. Okrem rád, ktoré vám pomôžu vyriešiť nejednu dilemu okolo náročných príprav svadby a osláv, tu nájdete tipy…
-
Ružena Uherová Vítamínová biblia
Záujem dnešného človeka získať čo najviac poznatkov, ako si udržať dobrý zdravotný stav svojho organizmu, súvisí často s vysokým pracovným nasadením, s túžbou udržať si dobrú duševnú i fyzickú výkonnosť a rovnováhu, ale i telesnú krásu a dokonalosť. Akú úlohu môžu hrať vitamíny v tomto úsilí a ako si zabezpečiť ich dostatočný príjem? Bežne sa čitatelia rôznych populárnych či populárno-vedeckých časopisov môžu…
-
Ivan Vallo Trávniky pre krásu, šport a relax
Publikácia Trávniky pre krásu, šport a relax je výnimočný autorský počin Ivana Valla – je to vôbec prvá pôvodná slovenská publikácia o trávnikoch určená pre širokú verejnosť. Doteraz u nás vyšli iba zahraničné preklady alebo originály v češtine. Autor sa v knihe snaží prístupnou formou povedať, že trávnik nie je iba niečo zelené, čo treba stále kosiť, ale že je to živý organizmus skladajúci sa z množstva…
-
František Janata Pochúťky a misy z hydiny
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho božskú kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich publikácií s kuchárskou tematikou od tohto najvýznamnejšieho predstaviteľa slovenského kulinárskeho sveta - úžasného…
-
Štefan Hronský Rok vinohradníka a vinára
V edícii Praktické rady záhradkárom vyšla v marci 2015 ďalšia publikácia so záhradkárskou tematikou, tentoraz je zameraná na pestovanie hrozna a výrobu vína. Radami a postupmi prác pri sadení a starostlivosti o vinohrad, ako aj pri príprave vína sa chronologicky po mesiacoch venuje uznávaný slovenský odborník doc. Ing. Štefan Hronský, PhD. Kniha je jedinečná aj z toho pohľadu, že ako vôbec prvá u nás sa ucelene…