Podporiť čarovnú poličku je možné prostredníctvom zobrazovania reklám. Zvážte prosím možnosť vypnutia adblocku a pomôžte nám prevádzkovať túto službu aj naďalej.
Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a vopred vám ďakujeme za prejavenú ochotu.

Slovníky a učebnice (23938 kníh v kategórii )

Anglický či taliansky slovník sa ti môže zísť na cestách. Učebnice ti pomôžu zvládať učivo v škole s ľahkosťou.

  • Pavol Sejč Technológia I

    Skriptá STU v Bratislave.

    Detail
  • Gustáv Čepčiansky Technológia ADSL

    Napísanie tejto publikácie vzniklo z potrieb na zaškolenie pracovníkov zaoberajúcich sa zavádzaním a prevádzkovaním tejto technológie. Publikácia rovnako dobre môže poslúžiť aj pri výučbe študentov telekomunikačných odborov na...

    Detail
  • Technológia 3 (učebný odbor pekár)

    V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú informácie o metodike a postupoch pri prevádzkovej kontrole, poznatky o trvanlivosti a spôsoboch jej predlžovania, ako aj o predaji pekárskych výrobkov.

    Detail
  • Eva Hudeková Technológia 3 (učebný odbor mäsiar)

    Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.

    Detail
  • Technológia 3 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach je uvedené množstvo surovín (hrubá hmotnosť) potrebných na prípravu 10 porcií, ak nie je uvedené inak. Učebnica tiež poskytuje ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú…

    Detail
  • Gabriela Sládečková Technológia 3 (učebný odbor cukrár)

    Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.

    Detail
  • Gabriela Sládečková Technológia 2/2 (učebný odbor cukrár)

    Druhá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník v druhej časti cukrárov sa žiaci oboznámia s charakteristikou a rozdelením šĺahaných hmôt, trených hmôt, jadrových hmôt a o smotanových výrobkoch.

    Detail
  • Gabriela Sládečková Technológia 2/1 (učebný odbor cukrár)

    Prvá časť učebnice Technológiapre študentov druhého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. V technológií pre druhý ročník cukrárov sa žiaci dozvedia o charakteristike a histórií medu, o histórií pernikárstva, o príprave listového cesta a o koloidných roztokoch a ich použití v cukrárskej výrobe.

    Detail
  • Gabriela Dubová Technológia 2 (učebný odbor pekár)

    Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení. Súčasťou učebnice sú tiež technologické výpočty, prehľad…

    Detail
  • Eva Hudeková Technológia 2 (učebný odbor mäsiar)

    Učebnica Technológia pre študentov druhého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.

    Detail
  • Karol Gara Technológia 2 (učebný odbor kuchár)

    Cieľom učebnice Technológia 2 kuchár je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov, ktoré nadväzujú na učivo učebnice Technológia 1 kuchár. Učebnica sa venuje technológii prípravy bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú uvedené charakteristiky a…

    Detail
  • Karol Gara Technológia 2 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica Technológia pre študentov druhého ročníka učebného odboru kuchár z vydavateľstva Expol Pedagogika.

    Detail
  • Karol Gara Technológia 1 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica Technológia 1 kuchár poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál. Každý tematický celok obsahuje okrem teoretických poznatkov receptúry prípravy jedál doplnené o zabudnuté receptúry starých majstrov.

    Detail
  • Karol Gara Technológia 1 (učebný odbor kuchár)

    Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru kuchár z vydavateľstva Expol Pedagogika.

    Detail
  • Gabriela Sládečková Technológia 1 (učebný odbor cukrár)

    Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Učebnica obsahuje históriu cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, prepočty surovinových noriem, úpravu cukru varením, cukrárske náplne a cukrárske krémy, polevy, tuhé tukové cestá, čajové a praížske pečivo, odpaľované cesto.

    Detail
  • Peter Ružička Technogenéza geomateriálov II.

    Obsah: 1. Charakteristika keramiky, 2. Výpal keramiky, 3. Keramické produkty na báze ílových surovín, 4. Technická keramika, 5. Žiaruvzdorné materiály, 6. Biokeramika, 7. Povrchová úprava keramiky, 8. Keramické výpočty. 9. Identifikácia...

    Detail
  • Peter Ružička Technogenéza geomateriálov I.

    Obsah: 1. Úvod do štúdia technogenézy geomateriálov, 2. Charakteristika anorganických spojív, 3. Zložky betónu, 4. Deštrukcia anorganických spojív, 5. Identifikácia anorganických...

    Detail
  • Rosemarie Buhlmann Technisches Deutsch für Ausbildung und Beruf DE

    Das Buch schließt eine langjährige Lücke auf dem Lehrbuchmarkt für Deutsch als Fremdsprache und Zweitsprache. Es vermittelt die grundlegenden sprachlichen Mittel und Strategien, um im Bereich Metall- und Elektroberufe, in Praktika, in der Ausbildung und im Betrieb sach- und fachgerecht zu kommunizieren. Das Lehrwerk arbeitet handlungsorientiert mit zahlreichen farbigen Abbildungen, Originaltexten und Links zu…

    Detail
  • Eva Kunešová, Blanka Farková Technika zahraničních zájezdů CZ

    Problematika přípravy zahraničních zájezdů ve vztahu k platným předpisům, příloha – smlouvy se zahraničními partnery, platidla, platební karty aj.

    Detail
  • Technika v 11 jazycích CZ

    Mezinárodně úspěšný slovník „Technika v 11 jazycích“ přináší 20 000 odborných hesel a 200 000 překladů těchto hesel do 11 jazyků – kromě češtiny také do němčiny, angličtiny, francouzštiny, italštiny, španělštiny, portugalštiny, holandštiny, švédštiny, polštiny a maďarštiny.

    Detail