Slovníky a učebnice (23865 kníh v kategórii )
Anglický či taliansky slovník sa ti môže zísť na cestách. Učebnice ti pomôžu zvládať učivo v škole s ľahkosťou.
-
Jan Malaťák, Petr Vaculík Technologická zařízení staveb odpadového hospodářství / Zpracování biologicky rozložitelných odpadů CZ
* Podmínky pro zpracování biologicky rozložitelných odpadů * Zpracování biologicky rozložitelných odpadů kompostováním * Technologie a technika využívaná pri kompostování * Výstavba a provozní požadavky kompostáren * Zpracování biologicky rozložitelných odpadů fermentací * Bioplyn * Technologie a technika využívaná při fermentaci
Detail -
Ingrid Görögová Technological Heredity in Bearing Production CZ
Metody sledování kvality jsou nyní nedílnou součástí a běžnou praxí většiny strojírenských firem, technologické procesy vstoupit významný znak v oboru strojírenství. Problematika kvality je velmi aktuální, což souvisí s rostoucím šíření a provádění těchto metod v praxi. Tato monografie je věnovaná technologickému dědičnosti výroby ložisek, jsou zde shromážděny teoretické znalosti v oboru, stejně jako jejich použití…
Detail -
Gabriela Dubová Technológia1/2 (učebný odbor pekár)
Druhá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.
Detail -
Gabriela Dubová Technológia1/1 (učebný odbor pekár)
Prvá časť učebnice Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru pekár z vydavateľstva Expol Pedagogika.
Detail -
Eva Hudeková Technológia1 (učebný odbor mäsiar)
Učebnica Technológia pre študentov prvého ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.
Detail -
Koloman Ratkovský, Ivan Kubík, Iveta Šnauková Technológia výstavby cestných tunelov
Kniha obsahuje najnovšie informácie z oblasti stavby cestných tunelov a ich technologického riešenia. V dôsledku šírky subjektu a obmedzeným možnostiam rozsahu diela, autori sa sústredili na cestné tunely razené najmä v skalnom podloží. Účelom bolo v skrátenej forme prezentovať moderné techniky a technológie razenia cestných tunelov, predovšetkým so zreteľom na zdokonalené, rýchle, vysoko mechanizované a finančne…
Detail -
Ján Moravec Technológia tvárnenia technických materiálov
Tvárnenie kovov je založené na ich tvárniteľnosti a preto prehlbovanie znalostí z nosných predmetov,čiže teórie plasticity,náuky o materiáli a ďalších vedných disciplín umožnia posunúť aj tradičné postupy tvárnenia na vyššiu...
Detail -
Gabriel Čík Technológia ochrany ovzdušia
Publikácia sa zaoberá problematikou ochrany ovzdušia pred znečisťovaním priemyslenými exhalátmi. V knihe je venovaná veľká pozornosť modelovaniu rozptylov do ovzdušia. Opisuje princípy činnosti zariadení a technológií, ktoré znižujú...
Detail -
Gustáv Čepčiansky Technológia ADSL
Napísanie tejto publikácie vzniklo z potrieb na zaškolenie pracovníkov zaoberajúcich sa zavádzaním a prevádzkovaním tejto technológie. Publikácia rovnako dobre môže poslúžiť aj pri výučbe študentov telekomunikačných odborov na...
Detail -
Technológia 3 (učebný odbor pekár)
V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú informácie o metodike a postupoch pri prevádzkovej kontrole, poznatky o trvanlivosti a spôsoboch jej predlžovania, ako aj o predaji pekárskych výrobkov.
Detail -
Eva Hudeková Technológia 3 (učebný odbor mäsiar)
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika.
Detail -
Technológia 3 (učebný odbor kuchár)
Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach je uvedené množstvo surovín (hrubá hmotnosť) potrebných na prípravu 10 porcií, ak nie je uvedené inak. Učebnica tiež poskytuje ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú…
Detail -
Gabriela Sládečková Technológia 3 (učebný odbor cukrár)
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika. Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.
Detail