Kuchárske knihy (5672 kníh v kategórii )
Talianska kuchyňa, čínske jedlá alebo iné chuťovky. Máme v ponuke knižky, ktoré ti svojimi receptami spravia „nebíčko v papuľke“.
-
Rastislava Stoličná-Mikolajová Slovenský rok
Autorkou je momentálne najlepšia špecialistka na slovenskú ľudovú stravu - PhDr. Rastislava Stoličná z Etnografického ústavu SAV. Kniha s názvom Slovenský rok s podtitulom Receptár na dni sviatočné, všedné a pôstne prináša mimoriadne zaujímavé čítanie o slovenskom zvykosloví. Je členená na jednotlivé obdobia roka a sviatočné cykly. V každej zo štyroch častí sú najskôr opísané ľudové zvyky, ktoré sa s daným obdobím…
Detail -
Juraj Mikula, Martin Masaryk Slovenské vinárstva / Slovak Wineries
Predstavenie 50 slovenských vinárstiev v anglickom a slovenskom jazyku, bohatá obrazová príloha.
Detail -
Rudolf Belan, Martin Belan Slovenské vína a slovenské jedlá
Podávanie vína k jedlám sa stáva neoddeliteľnou súčasťou kultúry stolovania. Mnohotvárny svet slovenských jedál a slovenských vín dnes poskytuje nespočet možnosti ich vzájomnej kombinácie. Presné pravidlá spájanie vína a jedla vlastne ani neexistujú a najmä v privátnom prostredí je to vec čisto subjektívna...
Detail -
Vladimír Hronský Slovenské vína
História pestovania viniča, odrody, tajomstvo pestovania viniča, vinohradnícke oblasti, koštovky...Obsah: 1. Vína našich predkov Korene pestovania viniča a vinárska tradícia na území Slovenska od Keltov až po súčasnosť. 2. Tajomstvo výroby vína O výrobe bielych, červených, ružových, šumivých a tokajských vín 3. Ako rozdeľujeme slovenské vína Dokonalé splynutie s vínom podľa ušľachtilosti rodokmeňa 4.…
Detail -
Ján Selecký Slovenské syry
Autor svojou knihou obohatil knižný trh o výnimočnú náučno-propagačnú publikáciu, ktorá opisuje všetky okolnosti vzniku, vývoja a modernizácie slovenského syrárstva. Publikácia svojim zaujímavým obsahom pripúta každého milovníka histórie a predovšetkým rozšíri vedomostný obzor podnikateľov, ktorrí sa zaoberajú výrobou a disribúciou, predajom syrov a ich použitím na prípravu syrových jedál v prevádzkach hromadného a…
Detail -
Lenka Čileková, Veronika Lucáková Slovenské jedlá + Lacné jedlá (komplet)
Komplet dvoch kníh: * Slovenské jedlá - Ktoré jedlo je typicky slovenské? Bryndzové halušky a pirohy, zabíjačka, ovocné knedle, pečená kačica, tekvicová omáčka, kapustnica a samozrejme hovädzia polievka s tenunkými rezancami...? Ale to predsa zďaleka nie je všetko! * Lacné jedlá - Ako pri varení ušetriť zopár korún, ale zároveň pripraviť niečo naozaj chutné? To je tajomstvo, ktoré by sa dalo vyvážiť zlatom...
Detail -
Ružena Murgová, Štefan Murga Slovenská kuchyňa
Kniha obsahuje rozmanité špeciality súčasnej slovenskej kuchyne, medzi ktorými sú aj niektoré už takmer zabudnuté pochúťky. Všetky recepty majú však jedno spoločné - svojím surovinovým zázemím, a v niektorých prípadoch aj technologickými osobitosťami, vytvárajú obraz o jedlách, ktoré sú charakteristické pre jednotlivé regióny Slovenska.
Detail -
Slovenská kuchárka/Slowakische Küche + Slowakei
Kolekcia dvoch titulov pre Vašich zahraničných priateľov: Slovenská kuchárka / Slowakische Küche a Slowakei.Slovenská kuchárka / Slowakische Küche: Hľadáte vhodný darček pre priateľov v zahraničí? V tejto jedinečnej kuchárskej knihe nájdete recepty v slovenčine aj v nemčine. Veríme, že ju ocenia najmä cudzinci, ktorí na návšteve...Slowakei: Táto útla knižka by mala byť neodmysliteľným sprievodcom Vašich nemecky…
Detail -
Katarína Marettová Slovenská kuchárka/Slowakische Küche
Tento titul nájdete v našej ponuke aj v kolekcii za skvelú cenu. Hľadáte vhodný darček pre priateľov v zahraničí? V tejto jedinečnej kuchárskej knihe nájdete recepty v slovenčine aj v nemčine. Veríme, že ju ocenia najmä cudzinci, ktorí na návšteve Slovenska ochutnali tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ako aj ľudia v zmiešaných manželstvách, kde jeden z manželov je pôvodom Slovák. Obsahujú výber jedál, ktoré sa…
Detail -
Slovenská kuchárka
Pôvodná slovenská kuchárska kniha, ktorá vyšla už v piatich vydaniach. Ponúka množstvo receptov na rozličné druhy polievok, predjedál, šalátov, jedál z mäsa, zeleniny a múčnych jedál. Kniha je zostavená z jednoduchých receptov, ktoré možno pripraviť z dostupných surovín.
Detail -
Slovenská kuchárka
Pôvodná slovenská kuchárska kniha, ktorá vyšla už v piatich vydaniach. Ponúka množstvo receptov na rozličné druhy polievok, predjedál, šalátov, jedál z mäsa, zeleniny a múčnych jedál. Kniha je zostavená z jednoduchých receptov, ktoré možno pripraviť z dostupných surovín.
Detail