Kuchárske knihy (5774 kníh v kategórii )
Talianska kuchyňa, čínske jedlá alebo iné chuťovky. Máme v ponuke knižky, ktoré ti svojimi receptami spravia „nebíčko v papuľke“.
-
Mária Hajková Ako ušetriť v kuchyni
Nátierky, predjedlá, polievky, hlavné jedlá i zákusky zaradené do tejto knihy sú dôkazom toho, že aj z cenovo menej náročných surovín sa dá zostaviť menu, ktoré poteší aj toho najväčšieho labužníka. Kniha je jedinečná tým, že obsahuje recepty zodpovedajúce našim tradíciám a zvyklostiam. Pri receptoch sú uvedené rady, ako si prípravu jedál zjednodušiť alebo ako obmieňať suroviny.
Detail -
Vincent Gasnier Ako si vyberať víno
Ako si vybrať víno? A bude sa mi páčiť? Z akých odrôd sa vína vyrábajú? Čo hovorí etiketa na fľaši? Ako sa naučiť degustovať víno? Majster somelier Vincent Gasnier vám poskytne užitočné a zaujímavé rady a odporúčania netradičným spôsobom a bude vám robiť sprievodcu pri degustácii a výbere vína. Pozve vás na vyše 20 degustácií a poradí, ako si vybrať z obrovskej ponuky. Na vínach od aromatických bielych až po…
Detail -
Marcela Laiferová Ako si spríjemniť a okoreniť život
Populárna speváčka a skvelá gazdinka Marcela Laiferová je presvedčená, že dnešné rovnoprávne a vyťažené ženy túžia byť príťažlivé aj v kuchyni. K predstavám o spokojnom partnerstve patrí aj príprava chutných jedál, aby sme pre seba a svojho „princa“ pripravili príjemný večer, ale aby „princ“ nezaspal hneď po jedle. V tejto knihe píše o tom, na čo dbať pri výbere potravín, čím nás dokážu obohatiť koreniny a ktorá…
Detail -
Jörg Zittlau Ako sa liečiť vhodnou stravou
Akú vhodnú stravu, vitamíny, minerály a stopové prvky dodávať telu pri konkrétnych problémoch, aby sa príznaky zmiernili, či dokonca ustúpili? Rady lekára na 55 neduhov a chronických ochorení. Kniha ponúka aj tipy na bylinky, čaje, sirupy a obklady a ďalšie prírodné zdroje. Na záver každej kapitoly potom autor k danej téme pridáva zaujímavé informácie z celého sveta.
Detail -
Eva Tunegová Ako sa chutne stravovať pri bezlepkovej a bezlaktózovej diéte
Táto príručka vznikla po poldruharočnom zdokonaľovaní praktických i teoretických skúseností s bezlepkovou a bezlaktózovou diétou v našej domácnosti a po kontrolných lekárskych vyšetreniach, keď lekár skonštatoval celkové zlepšenie zdravotného stavu a ústup všetkých kožných i psychických príznakov.
Detail -
Jarka Kreškóciová, Alica Harišová Ako naučiť deti jesť zeleninu
Vitajte v čarovnom svete známych i menej známych zeleniniek! Poznáte zeleninového Supermana? Viete, ktorá zelenina je symbolom obce Zázrivá? Na tieto i mnohé ďalšie otázky odpovie táto veselá, inšpiratívna kniha, ktorá vás prevedie kráľovstvom...
Detail -
Ako nakupovať a spracovávať mäso
Mesiac čo mesiac, takmer tri roky sme v Apetit pripravovali seriál o tom, ako nakupovať a spracovávať mäso, ktorý uvádzal šéfkuchár Václav Frič, známy svojou špecializáciou na mäso a klasickú českú kuchyňu. Na 180 stranách vám ponúkame všetkých 34 dielov populárneho seriálu pohromade a novo ešte kapitolu venovanú zverine. Prevedieme vás v nich nákupom bravčového, hovädzieho, teľacieho a jahňacieho mäsa a diviny a…
Detail -
David Frej Ájurvédské recepty pro zdraví CZ
Harmonická strava, vytvářená vhodnou kombinací potravin a koření, je základem návratu k rovnováze organismu. V této výjimečné kuchařce našeho předního odborníka na ájurvédskou medicínu najdete originální recepty kombinující principy vaření podle ájurvédské medicíny a středomořské stravy. Chutné pokrmy jsou natolik jednoduché, že je rychle zvládnou i kuchaři-začátečníci, a pokročilí v nich najdou inspiraci k…
Detail -
David Frej Ájurvédské recepty pro zdraví CZ
Recepty v této kuchařce odpovídají zásadám správné výživy z pohledu komplexní ájurvédské medicíny. Principy vyzkoušené tisíce let dávají záruku, že dodržovanými zásadami lze obnovit rovnováhu a zdraví. Pokrmy jsou satvické, to znamená čerstvé, povětšinou vařené, vhodně kořeněné, výživné a hlavně chutné!
Detail -
Wolgang Neutzler, Barbara Rosa Storb Ajurvéda na každý den
Zdravé a chutné jídlo nemusí být náročné na čas a finance. Prověřený způsob stravování, který léčí je založen především na místní zelenině a bylinkách včetně těch divokých jako například bršlice či jitrocel...
Detail -
Katarína Nádaská Afrodiziaká v slovenskej kuchyni
Ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká? Na tieto otázky nájdete odpovede...
Detail -
Josie Stow, Jan Baldwin African Kitchen EN
African food is bold and colourful, with rich earthy flavours and strong spicy undertones. The African Kitchen is the first book to combine the thrill of the safari with the excitement of pan-African cooking. Josie Stow takes us through a day in the life of a safari kitchen, from breakfast to nightcaps - you can enjoy game drive picnics, glamourous evening banquets, and a traditional Sengalese feast complete with…
Detail