Kuchárske knihy (1851 ponúkaných kníh )
Talianska kuchyňa, čínske jedlá alebo iné chuťovky. Máme v ponuke knižky, ktoré ti svojimi receptami spravia „nebíčko v papuľke“.
-
Elena Paulenová Varíme aj bez skúseností 2
V druhom pokračovaní autorka ponúka recepty na prípravu jedál z dostupnej domácej zeleniny, obilnín, strukovín a ovocia, ktoré sama odskúšala v svojej kuchyni. Nezabudla ani na maškrtné jazýčky so sladkým pokušením a každý si má z čoho vybrať. Každé jedlo má uvedenú energetickú hodnotu.
Kúpiť za 7 € -
No fuj! CZ
Na prvý pohľad nevábne dobroty sa vydal do sveta zachytiť britský profesionálny fotografNeil Setchfield. Kde a ako sa to začalo? Pred niekoľkými rokmi na ceste do Kambodže, kde ich zaujala hora vyprážaných pavúkov. Pár ich kúpil s tým, že ich nebude nikdy jesť. Nakoniec ich však ochutnal a nápad bol na svete. Túla sa po miestach s kulinárskymi zvláštnosťami, fotografuje a k snímkam, občas drsným, píše zaujímavé…
Kúpiť za 11 € -
Linda Doeserová Koktaily
Nie je celkom isté, odkiaľ pochádza slovo „koktail“. Podľa jednej ľudovej povesti mexická princezná Xoctl ponúkla amerického návštevníka na dvore svojho otca miešaným nápojom a Američan si splietol jej meno s týmto „drinkom“. Nech je, ako chce, miešané nápoje existujú už od starovekých čias. Vznikla nová generácia receptov, často založených na bielom rume, vodkeči tequile, ktorá sa stala známou aj mimo svojho…
Kúpiť za 7 € -
Petr Novotný Ham a mňam 2
Ako vznikol názov tejto knižky? HAM vravievali všetky moje deti, keď boli hladné. Časom som si to osvojil aj ja. A MŇAM? To sú recepty pre maškrtníkov. A práve z nich je zložená táto kuchárska knižka.
Kúpiť za 1 € -
Petr Novotný Ham a mňam
Ako vznikol názov tejto knižky? HAM vravievali všetky moje deti, keď boli hladné. Časom som si to osvojil aj ja. A MŇAM? To sú recepty pre maškrtníkov. A práve z nich je zložená táto kuchárska knižka.
Kúpiť za 2 € -
David Joachim Lahodné omáčky k mäsu a cestovinám
Autor populárnych kuchárskych kníh David Joachim predstavuje netradičnú kolekciu jedál založených na vynikajúcich hotových omáčkach. Dozviete sa, ako si poľahky pripraviť lahodné omáčky z rajčín, omáčku alfredo, bazalkové pesto a omáčku so syrom čedar, a zistíte, že rozhodne nepatria iba na cestoviny, ale obohatia akýkoľvek druh jedla.Dusené plody mora na katalánsky spôsob
Kúpiť za 3 € -
Pavla Burešová, Pavel Pavloušek Vše co byste měli vědět o víně.... CZ
Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla. Kniha vám odpoví nejen na tyto, ale i na spoustu jiných otázek, které vás napadnou při pití tohoto lahodného nápoje a na které se zpravidla nemáte koho zeptat. Potěší každého, kdo začíná s…
Kúpiť za 14 € -
Fedor Malík Camembert Sauvignon
Autor úsmevným spôsobom rozpráva o vôni a chuti lákavých jedál a skvelých vín. Píše o ľuďoch, ich gastronomických zvyklostiach a miestnych špecialitách: tapas zo Španielska, frkacúle z Modry, skalické zázvorníky, vyprážaný netopier z Kittsee, jablká zo Sodomy, rezance s mušľami, krokety z býčieho chvosta, moravské müsli a k tomu uhorkové bowle, macedónska cipara s tramínom, srbská gibanica, dudovača a dunjevača,…
Kúpiť za 12 € -
Medlar Lucan, Durian Gray Dekadentní kuchařka CZ
Publikace pro ty, kdo potřebují oživit náladu ve své kuchyni, ale i pro inteligentní čtenáře se smyslem pro humor. Tato nevšední kuchařka, zahrnující mj. kapitoly Hnití a rozklad, Krev – životní ingredience, Gastronomické mauzoleum, Mohu doporučit pudla, Večeře s Caligulou, Snídaně Velkého inkvizitora anebo Sladký zub markýze de Sade byla mnoha západními literárními kritiky a publicisty označena za knihu roku.…
Kúpiť za 20 €