Podporiť čarovnú poličku je možné prostredníctvom zobrazovania reklám. Zvážte prosím možnosť vypnutia adblocku a pomôžte nám prevádzkovať túto službu aj naďalej.
Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a vopred vám ďakujeme za prejavenú ochotu.
Slovenský rok
1x
Slovenský rok Book: Slovenský rok
3 stars - 1
Autorkou je momentálne najlepšia špecialistka na slovenskú ľudovú stravu - PhDr. Rastislava Stoličná z Etnografického ústavu SAV. Kniha s názvom Slovenský rok s podtitulom Receptár na dni sviatočné, všedné a pôstne prináša mimoriadne zaujímavé čítanie o slovenskom zvykosloví. Je členená na jednotlivé obdobia roka a sviatočné cykly. V každej zo štyroch častí sú najskôr opísané ľudové zvyky, ktoré sa s daným obdobím spájali (napr. Veľká noc, pôst, žatva, hody, zabíjačky a pod.), za nimi nasleduje podrobný receptár. Môžeme tu sledovať kolobeh ľudového kalendára z pohľadu jedenia a prípravy tradičných slovenských jedál. Odskúšať si staré, niekedy už takmer zabudnuté recepty ľudovej kuchyne, spoznávať dôvody prípravy jedla práve v istom čase, v istej spoločenskej situácii, môže byť príjemným dobrodružstvom a súčasného človeka určite obohatí. V knihe uvádzame zväčša originálne recepty zozbierané po slovenských dedinách. K jednotlivým receptom pripájame tipy, rady na drobné úpravy v duchu dnešných kulinárskych zvyklostí a na náhradu pôvodných surovín sortimentom moderných potravín.
  1. Kuchárske knihy

Slovenský rok

Rastislava Stoličná-Mikolajová

  • Jazyk: slovenský
  • Žáner: Kuchárske knihy
  • Počet strán: 135
  • Rok vydania: 2004

Slovenský rok

Rastislava Stoličná-Mikolajová

  • Jazyk: slovenský
  • Žáner: Kuchárske knihy
  • Počet strán: 135
  • Rok vydania: 2004

Na túto knižku aktuálne nikto nečaká, máš záujem ty?

Aktuálne nikto neponúka túto knihu.

Pozrieť cenu novej knihy na

Chcem predať túto knihu

Chcem si kúpiť, pošlite mi notifikáciu o novej ponuke

Doplnkové info

Popis knihy

Autorkou je momentálne najlepšia špecialistka na slovenskú ľudovú stravu - PhDr. Rastislava Stoličná z Etnografického ústavu SAV. Kniha s názvom Slovenský rok s podtitulom Receptár na dni sviatočné, všedné a pôstne prináša mimoriadne zaujímavé čítanie o slovenskom zvykosloví. Je členená na jednotlivé obdobia roka a sviatočné cykly. V každej zo štyroch častí sú najskôr opísané ľudové zvyky, ktoré sa s daným obdobím spájali (napr. Veľká noc, pôst, žatva, hody, zabíjačky a pod.), za nimi nasleduje podrobný receptár. Môžeme tu sledovať kolobeh ľudového kalendára z pohľadu jedenia a prípravy tradičných slovenských jedál. Odskúšať si staré, niekedy už takmer zabudnuté recepty ľudovej kuchyne, spoznávať dôvody prípravy jedla práve v istom čase, v istej spoločenskej situácii, môže byť príjemným dobrodružstvom a súčasného človeka určite obohatí. V knihe uvádzame zväčša originálne recepty zozbierané po slovenských dedinách. K jednotlivým receptom pripájame tipy, rady na drobné úpravy v duchu dnešných kulinárskych zvyklostí a na náhradu pôvodných surovín sortimentom moderných potravín.

Našli ste chybu?