Hľadanie: Zdravie na tanieri - Živá surová strava alebo Raw food
zobraziť:
Gény na tanieri
Ste skutočne to, čo jedli vaši starí rodičia? Obzrite sa do minulosti a zistite, ako sa aj vy môžete cítiť lepšie vo svojom tele a v budúcnosti vďaka tomu zanechať svojim deťom dedičstvo v podobe pevného zdravia. Vzrušujúca kniha Judith Finlaysonovej prístupným spôsobom približuje komplexný výskum doktora Davida Barkera a obracia naruby zažité predstavy o pôvode najbežnejších chronických chorôb súčasnosti, ktoré nám vraj odovzdali rodičia prostredníctvom svojich génov.
Vďaka epigenetike - relatívne mladému vednému odboru - sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov.
Tak ako minulosť vašich predkov ovplyvnila vás, ovplyvníte aj vy budúcnosť svojich detí a vnúčat. Výživnou stravou a dostatočným pohybom môžete zabezpečiť dobré zdravie nie len sebe, ale aj budúcim generáciám. Gény na tanieri vám naservírujú najnovšie epigenetické poznatky ľahko stráviteľným spôsobom, vďaka ktorému lepšie porozumiete nie len svojim génom, ale aj rozmanitým faktorom, ktoré ich ovplyvňujú.
dostupné aj ako:
Sendviče na zdravie
Rýchly život niekedy vyžaduje rýchle riešenia. Rýchle riešenia môžu byť aj rozumné, bezpečné a dobré. Rýchle jedlá tiež.
Dr. Igor Bukovský s dvomi šarmantnými kolegyňami vytvorili silnú autorskú zostavu, ktorá pripravila novú knihu z dielne AKV. Nájdete v nej veľa zaujimavých a nových informácií, ale hlavne mnoho výborných nápadov na jedlo, ktoré si môžete pripraviť na cestu, do práce, do školy, či na vandrovku – sú to fakt chutné sendviče na zdravie! :)
Čo nájdete v knihe?
- 36 inšpiratívnych receptov na zdravé sendviče
- Originálne kombinácie – prekvapivé chute
- Novinky zo sveta výskumu výživy a zdravia
- Overené pravdy versus módne trendy – nedajte sa!
- Vláknina a mikróby – nikto nemôže byť bez nich zdravý!
Dr. Bukovský vám najskôr vysvetlí
- prečo v záplave dnešných chaotických informácií stále platí, že celozrnné pečivo a chlieb sú lepšie ako výrobky z bielej múky
- ako si správne vybrať pečivo a chlieb
- prečo stúpa výskyt potravinových alergií a senzitivít
- aký je najnovší kalorický dôvod na celozrnné a prirodzené potraviny
- kto a prečo naozaj potrebuje bezlepkovú diétu
- ako a komu môže bezlepková diéta aj škodiť.
Recepty
- sú v knihe rozdelené do 9 kapitol: • Koža • Oči • Nervy • Kosti • Tráviaci systém • Pre deti • Srdce • Cukrovka • Celiakia
- všetky recepty sú zostavené tak, aby podporovali zdravie orgánov a systémov, ktorým sú určené
- recepty pre vybrané diagnózy môžu byť súčasťou podpornej liečby
- recepty pre deti – určite ich potešia aj rozosmejú a povzbudia do zdravých alternatív
Kniha si vás získa svojim moderným a originálnym spôsobom spracovania:
- ľahko dostupné suroviny
- jednoduchá príprava
- kreslená schéma všetkých sendvičov
- každý recept vás nadchne krásnou fotkou
- plnofarebná tlač
- obľúbená a praktická hrebeňová väzba
- grafické informácie o obsahu mlieka, histamínu, vápnika a železa
- rozšírený obsah prístupný cez QR kódy
- osvetový leták pre potreby ľudí s celiakou – aj v PDF formáte na webstránke AKV
Nedajte teda náhode veľkú moc nad svojím životom a zoberte si so sebou vždy jedlo, ktoré bude zdravé a chutné. Odteraz sa už nemôžete na nič vyhovárať! :)
Tatry na tanieri
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!
Zdravie bez liekov
ZDRAVIE BEZ LIEKOV
MÁTE NA DOSAH S POMOCOU ČREVNÝCH MIKRÓBOV
Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, doc. Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diele podujali prebádať fascinujúce prostredie ľudskej mikrobioty.
A keďže náš autor a uznávaný gastroenterológ aj na vlastnej koži vyskúšal, akú zázračnú moc má nad človekom strava, oprávnene môže konštatovať, že k zdraviu sa dokážeme doslova dobre a chutne prejesť.
Mikroorganizmy v našom čreve ovplyvňujú nielen zdravie našej tráviacej sústavy, ale aj našu imunitu, metabolizmus, výkonnosť, či dokonca psychiku. Od stavu nášho črevného mikrobiómu záleží, či sa u nás prejavia niektoré závažné civilizačné a chronické choroby, obezita, alergie alebo intolerancie. Preto by sme sa mali o svojich črevných „priateľov“ dobre starať a poskytnúť im, čo potrebujú – a to je strava s čo najrozmanitejšou rastlinnou vlákninou. Mali by sme jesť tak, akoby od toho závisel náš život.
Pretože závisí.
dostupné aj ako:
Zdravie bez liekov, 2. vydanie
ZDRAVIE BEZ LIEKOV
MÁTE NA DOSAH S POMOCOU ČREVNÝCH MIKRÓBOV
Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, doc. Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diele podujali prebádať fascinujúce prostredie ľudskej mikrobioty.
A keďže náš autor a uznávaný gastroenterológ aj na vlastnej koži vyskúšal, akú zázračnú moc má nad človekom strava, oprávnene môže konštatovať, že k zdraviu sa dokážeme doslova dobre a chutne prejesť.
Mikroorganizmy v našom čreve ovplyvňujú nielen zdravie našej tráviacej sústavy, ale aj našu imunitu, metabolizmus, výkonnosť, či dokonca psychiku. Od stavu nášho črevného mikrobiómu záleží, či sa u nás prejavia niektoré závažné civilizačné a chronické choroby, obezita, alergie alebo intolerancie. Preto by sme sa mali o svojich črevných „priateľov“ dobre starať a poskytnúť im, čo potrebujú – a to je strava s čo najrozmanitejšou rastlinnou vlákninou. Mali by sme jesť tak, akoby od toho závisel náš život.
Pretože závisí.
Príbehy 20. storočia - Identita na tanieri
Stravovanie a gastronómia definujú nielen nás, ale aj celé štáty, regióny, náboženské a filozofické skupiny. Menia sa naše stravovacie návyky, uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť a tradíciu ozvláštňujeme aj novými technikami a surovinami.
V najnovšom čísle štvrťročníka Príbehy 20. storočia sme sa pozreli na to, ako jedlo vytvára identitu rôznych skupín, ako nás charakterizuje a aký vplyv má na dejiny – tie veľké aj malé. Prinášame pohľady na to, ako sa jedlo ľahko môže stať nátlakovým nástrojom, ako dokáže meniť rozhodnutia aj ako vytvára okolo seba mýty.
V časopise nájdete aj tieto texty:
• Rozhovor s mladým šéfkuchárom Pavlom Sekerkom, ktorý pôsobil v parížskej michelinskej reštaurácii.
• Odborný pohľad etnologičky Rastislavy Stoličnej na to, či sú bryndzové halušky naozaj našim tradičným národným jedlom.
• Kritický komentár o tom, či sme skutočne pohostinný národ od publicistu Sama Marca či úvahu Zuzany Szatmáry o vzťahu k vareniu a úcte k tradíciám.
• Texty o zodpovednom stravovaní, počiatkoch vegánskeho aktivizmu na Slovensku a dôležitosti využívania lokálnych surovín.
• Popkultúrny pohľad na jedlo vo filmoch aj na divadelných doskách od Juraja Malíčka a Lenky Dzadíkovej.
• Príbehy o tom, ako dokáže gastronómia meniť dejiny – či už v príbehoch pamätníkov, ktorých neľahký osud bol zviazaný aj s varením či jedlom alebo v ukážke z knihy reportéra Witolda Szablowského Ako nakŕmiť diktátora o tom, že aj dobré jedlo dokáže zachraňovať životy nevinných.
Zdravie na zjedenie!
Novinka, zo sveta zdravej výživy, ktorá pre skvelú postavu vo vašej kuchyni nesmie chýbať! Povedali vám, že sladké počas diéty nesmiete? Ako vyriešiť problém s chudnutím pri neustálej chuti na sladké? Tieto a mnoho iných otázok sa pýtate bez získania tej správnej odpovede. Vidíte sa v tom? Čítajte ďalej… Kuchárska kniha Zdravie na zjedenie! prináša spojenie zdravých a chutných receptov s praktickou prípravou z bežných ingrediencií. V knihe nájdete mnoho obľúbených sladkých dezertov či samotných jedál pretvorených do zdravej verzie. Ako by vám chutila žemľovka s tvarohom a jabĺčkami, ak by ste vedeli, že je taktiež prospešná pre vaše telo? A premýšľali ste už nad tým, aké by bolo dať si aj 3 kúsky koláčika bez výčitiek? Kniha Zdravie na zjedenie! vám neumožní mať len zdravé telo či trávenie. S ňou prídete taktiež na to, že sladkosti môžete jesť prakticky každý deň. Strach z odopierania si toho, čo nám chutí pre lepšiu formu vám s touto knihou nehrozí. Objednajte si ju už dnes! Okrem receptov v knihe nájdete aj: - základy zdravej výživy vysvetlené jednoducho a prakticky - jednoduchý a zrozumiteľný postup ku každému receptu - rady a tipy k použitiu ingrediencií či k samotným receptom - nutričné informácie a čas prípravy jednotlivých receptov - edukačné články o potravinách a zdravom fungovaní trávenia - mnoho ďalšieho…
Zdravie z byliniek
Zdravie je to najcennejšie, čo máme. Naši predkovia sa dlhé stáročia spoliehali na silu prírody a na liečenie neduhov, ktoré ich trápili, využívali bylinky a iné prírodné zdroje. Hoci v súčasnosti väčšina z nás pri zdravotných problémoch siahne po výdobytkoch modernej medicíny, čoraz viac ľudí sa so svojimi ťažkosťami obracia aj na bylinkárov. K vyhľadávaným patrí pani Anna Kopáčová z Vrbového, ktorá sa bylinkárstvu venuje už štyri desaťročia. V tejto knižke zhrnula svoje bohaté liečiteľské poznatky a ponúka vlastné bylinkové recepty a overené liečebné metódy. Inšpirovala sa skúsenosťami predchádzajúcich generácií bylinkárov, ktoré doplnila štúdiom u svojich súčasníkov a v rozličných vzdelávacích inštitúciách.V prvej časti knižky vám predstaví svoje obľúbené liečivé rastliny. Pri každej nájdete stručný botanický opis, súhrn zdraviu prospešných látok a liečivých účinkov, využitie v ľudovom liečiteľstve kedysi i dnes. Autorka vám poradí, čo a kedy máte z jednotlivých liečivých rastlín zbierať a čo si z nich môžete pripraviť. Každú rastlinku vám zároveň priblíži originálna ilustrácia, ktorá vám pomôže pri jej spoznávaní v prírode.V druhej časti knihy autorka ponúka množstvo ďalších osvedčených receptov a procedúr na zmiernenie či vyliečenie konkrétnych zdravotných problémov. Na základe zrozumiteľne napísaných postupov si môžete pripraviť vhodné čaje, odvary, maceráty, sirupy, šťavy, tinktúry, octy, oleje, masti či prášky. Nechýbajú tipy na prírodnú kozmetiku, cenné rady navyše ani pohľad na liečiteľské umenie našich predkov.
dostupné aj ako:
Zdravie na tanieri
150 skvelých receptov pre všetkých, čo chcú žiť a stravovať sa zdravo a zároveň s radosťou a chuťou. Kniha je návodom pre začiatočníkov, ako aj bohatou inšpiráciou pre skúsenejších. Raw food (alebo živá surová strava, či vitariánstvo) je moderný štýl stravovania, ktorý využíva šetrné spôsoby prípravy jedla pre maximálne zachovanie živín. Takto pripravená strava so sebou prináša nárast životnej energie, úpravu hmotnosti a je ideálnym riešením pre zdravotné problémy a civilizačné ochorenia.
Na stiahnutie
7,80 €
Dráčik na tanieri
Malý drak = veľký problém! Keď si Erik prezerá škatuľky z donášky, zahliadne medzi nimi zelený záblesk. Po vylovení malého dráčika je presvedčený, že našiel hračku. Lenže minidráčik Pan je až priveľmi skutočný a rozhodne je pripravený stiahnuť Erika do celej kopy problémov. Chlapec sa tak musí vyrovnať s mnohými katastrofami, ktoré za sebou zelené stvorenie zanecháva, a pritom zachovať tajomstvo jeho existencie. Podarí sa mu zachrániť dráčika pred zvedavým susedom?
Telo – Ako si strážiť zdravie
Kniha Telo – ako si strážiť zdravie je základná príručka k poznaniu a udržiavaniu vášho zdravia. Venuje sa najčastejším zdravotným testom a vyšetreniam. Tiež vás oboznámi s tým, ako každý test funguje, čo znamenajú jeho výsledky a čo robiť ďalej.
Vysvetľuje, čo sa vyšetruje, ako sa to vyšetruje a prečo.
Text bez odborných výrazov a použitá grafika vám ukážu, čo potrebujete vedieť, aby ste pochopili výsledky vyšetrení.
Odborné poradenstvo vám ponúka jasné kroky, ktoré môžete podniknúť na zlepšenie vášho zdravia.
Kniha sa venuje: vyšetreniam krvi, testom na cholesterol, ultrazvukovým vyšetreniam, RTG snímkam hrudníka, meraniam pulzu a krvného tlaku, testovaniu sily a odolnosti svalov, očným vyšetreniam, kontrolám sluchu, stomatologickým prehliadkam a skríningu rakoviny, cukrovky a príznakov demencie.
Z anglického originálu BODY MOT (Dorling Kindersley Limited, Londýn 2020)
preložila Martina Cabadová.
Francúzsko na tanieri
Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou knihy a navodia atmosféru pravej francúzskej kuchyne. Kniha vás možno inšpiruje k cestovaniu, hľadaniu svojich koreňov alebo k založeniu novej tradície spoločných obedov s rodinou a kamarátmi. Nájdete v nej recepty na každú príležitosť: predjedlá, pokrmy z vajec, rýb a morských plodov, nátierky, šaláty, polievky, zeleninové prílohy, pečené slané múčniky ale aj neodolateľné dezerty.Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou knihy a navodia atmosféru pravej francúzskej kuchyne. Kniha vás možno inšpiruje k cestovaniu, hľadaniu svojich koreňov alebo k založeniu novej tradície spoločných obedov s rodinou a kamarátmi. Nájdete v nej recepty na každú príležitosť: predjedlá, pokrmy z vajec, rýb a morských plodov, nátierky, šaláty, polievky, zeleninové prílohy, pečené slané múčniky ale aj neodolateľné dezerty.
Živá strava
Živá strava nie je novinkou. Naopak, po celé tisícročia bola jedinou potravou ľudstva. Keď živá strava zmizla a na jej miesto nastúpila varená strava, viedla k vytvoreniu spoločnosti s podlomením zdravím. Môže sa nám zdať naivné veriť, že môžeme ovplyvniť tých, ktorí nechcú bojovať. Zdravie v našej dobe je to najcennejšie, čo máme. Živá strava je najlepšou ochranou pred chorobami. V dobe, keď ľudia dychtia po všetkom modernom, sa tak málo hovorí i živej surovej strave.
Zachovajte si zdravie
Hlavný medicínsky korešpondent CNN Dr. Sanjay Gupta, obľúbený a uznávaný
americký lekár a novinár, mal priamy prístup k zdroju informácií o najhrozivejšej pandémii
našej generácie. Preto ponúka bohaté informácie o ochorení COVID-19 podložené
množstvom zdrojov. Počas krízy sa spojil so špičkovými odborníkmi na verejné zdravie z
celého sveta a pravidelne nazeral za oponu honby za účinným liekom na všetkých piatich
kontinentoch. Teraz po prvý raz predstavuje svoje odporúčania v knihe Zachovajte si zdravie,
ktorá vám zodpovie všetko nielen o tom, čo sa stalo, ale aj o tom, ako sa svet v nasledujúcich
rokoch pravdepodobne zmení.
Dr. Gupta verí, že sa musíme pripraviť na novú éru, keď budú pandémie častejšie a
zrejme aj nebezpečnejšie. Ukazuje, ako sa na to pripraviť z pohľadu jednotlivcov, organizácií
či štátov, a odpovedá na základné otázky:
• Zbavíme sa vírusu natrvalo? A ak nie, ako ho môžeme zvládať v rámci
každodenného života?
• Ako to, že laboratóriá vyvinuli vakcíny proti vírusu COVID-19 tak rýchlo, a ako
vlastne fungujú?
• Je bezpečné umiestniť starších príbuzných do domova dôchodcov alebo do
zariadenia asistovaného bývania?
• Ako sa môžeme fyzicky pripraviť a posilniť si imunitu pred budúcimi vírusmi?
• Ako predvídať možné hrozby a ostať so svojimi blízkymi v bezpečí?
• Čo by mali vedieť ľudia, ktorí prekonali COVID-19, o ochrane zdravia v
budúcnosti?
• A čo ľudia trpiaci tzv. dlhým covidom?
• Ako v návale každodenných starostí prakticky vyhodnotiť riziko bez toho, že by
ste podľahli strachu?
Dr. Gupta vám svojím jasným posolstvom a vďaka dlhoročným skúsenostiam vleje
nádej do budúcnosti a odovzdá skutočné poznatky, vďaka ktorým budete odolnejší a istejší.
Obrní vás pred dezinformáciami a chybami, ktoré obrátili svet hore nohami.
Povinné čítanie pre každého, kto túži stať sa silnejším – ako jednotlivec aj ako súčasť spoločnosti
dostupné aj ako:
Krabička - Liek pre zdravie
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek pre zdravie. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Na sklade > 5Ks
1,95 €
Veda a zdravie
Máme plné obchody jedla od výmyslu sveta, sme zahltení informáciami o tom, čo je zdravé a čo nie, ale napriek tomu sme chorľavejší, obéznejší a trpíme mnohými chronickými chorobami ako nikdy predtým. Táto kniha ponúka precízne a odborne spracované témy o potravinách, vitamínoch a v tej súvislosti aj o fungovaní nášho tela, ktoré nám doslova môžu zachrániť život.
dostupné aj ako:
Zdravie z prírodnej lekárne - Domáci lekár
V Bulharsku má prírodná medicína veľmi dlhú históriu. Vo svete ju preslávil prof. Mermerski, ktorý sa jej aktívne venuje vyše 50 rokov. Počas dlhých rokov sa mu podarilo zozbierať množstvo receptov na prípravu prírodných liečiv a stravy s liečivými a protirakovinovými účinkami. Všetky recepty sú mnohonásobne vyskúšané a overené, za všetkými sú ľudia, ktorí sa pomocou nich úspešne vyliečili.
Kniha Zdravie z prírodnej lekárne je váš vlastný domáci lekár. Ponúka vám vyše 2500 receptov na prípravu liečivej a protirakovinovej stravy. Dozviete sa v nej, že prírodná medicína má recepty na všetky ochorenia – stačí ich len poznať a vedieť správne používať.
dostupné aj ako:
Zdravie z Božej lekárne 6. vydanie
Svetoznáma rakúska liečiteľka a bylinkárka ponúka v novom vydaní žiadanej a obľúbenej bylinkárskej knihy množstvo informácií o bylinkách a liečivách z nich vyrábaných, o ich účinkoch a možnostiach použitia. Hoci je publikácia už staršieho dáta, i dnes si nachádza stále nových čitateľov kvôli svojmu nadčasovému obsahu. Poznatky Marie Trebenovej sú rovnako dobre použiteľné v súčasnosti, tak ako boli aj v minulosti.
Živá
Autorka načiera pod kožu, do vnútra, do intimity osobného sveta, ktorý si mnohí nechávame len pore seba. Básne sa začali rodiť v období, keď autorka prechádzala onkologickým ochorením. Je to poetický denník, ktorý ju uzdravoval a tento potenciál ponúka aj čitateľkám a čitateľom. Kniha je ilustrovaná obrazom, ktorý autorka namaľovala a vizuálne sprevádza celú zbierku.