Hľadanie: Z kuchyne bohémskej Bratislavy
zobraziť:
Z kuchyne bohémskej Bratislavy
Vo voľnom pokračovaní úspešnej knihy Z kuchyne starého Prešporka Vás autor pozýva na prechádzku po Bratislave 20. rokov 20. storočia. Spolu so známymi osobnosťami prvej generácie slovenskej umeleckej bohémy navštívime krčmičky. viechy. stretneme známe bratislavské postavičky a aj veličiny slovenskej kultúry spoznáme inak než z učebníc dejepisu a literatúry. Nazrieme nielen pod pokrievky meštianskej kuchyne. výletných hostincov. ale ochutnáme aj dobroty známych hotelov. špeciality slovenských umelcov. kňažiek lásky i prostých trhovníkov.
Kniha Vás gracióznym "ševčovičovským" štýlom prenesie do čias. keď sa Pressburg. Prešporok. Požoň po prvý raz oficiálne stal slovenskou Bratislavou. do kuchyne prominentov i žobrákov. Andreja Hlinku i Schöne Náciho. hotela Carlton i zastrčených viech. ktoré boli hlavnými stanmi slovenskej umeleckej bohémy. Fantastický klebetník s množstvom živej histórie a originálnych receptov.
Vypredané
8,46 €
8,90 €
Dievča z kuchyne
Biela slúžtička naruší spoločenský poriadok plantáže, čím odštartuje tragédiu odhaľujúcu to najhoršie aj najlepšie v ľuďoch, ktorých má nazývať rodinou.
Keď sedemročná Lavinia počas plavby z Írska osirie, skončí na prahu tabakovej plantáže, kde má žiť a pracovať v kuchyni s otrokmi. V starostlivosti Belle, nemanželskej dcéry majiteľa plantáže, sa Lavinia silno naviaže na svoju adoptívnu rodinu, hoci ju od nej oddeľuje jej biela koža. Učí sa variť, upratovať a servírovať jedlo v prostredí neviditeľnej sily a lásky svojej novej rodiny.
Časom Laviniu prijmú do sveta veľkého domu, kde sa stará o majiteľovu manželku závislú od ópia, a spriatelí sa s jej nebezpečným, no ochranárskym synom. Ocitá sa tak na dvoch stoličkách, ktoré nemôžu byť odlišnejšie. Donútia ju však vybrať si, a tak bojuje s lojálnosťou k obom svetom, pričom na povrch začnú vychádzať kruté pravdy a mnohé životy sa ocitnú v nebezpečenstve.
Silný a dojímavý príbeh o dospievaní a krehkosti rodiny plný triednych a rasových rozdielov, dôstojnosti a hlboko ukrytých tajomstiev.
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Z fitka do kuchyne špeciál II
Všetky tieto recepty pochádzajú z našej Fitshaker kuchyne, s ktorou už schudlo a dostalo sa do formy tisíce ľudí. Recepty sme poctivo zbierali na našom blogu celý rok, aby sme po úspešnom bestselleri Z fitka do kuchyne špeciál, mohli vydať jeho ďalšie pokračovanie. Každučký recept bol vytvorený s láskou a navyše aj so "superschopnosťou" pomôcť ti k menšiemu číslu oblečenia a k vyššiemu sebavedomiu :).
V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdeš:
- 152 výživných a skutočne chutných receptov
- prakticky a prehľadne zoradené recepty do kategórií
- skvelé rady a tipy od tréneriek, inštruktoriek a výživových odborníčok, ktoré sme za teba vyspovedali
- užitočné informácie týkajúce sa použitých surovín
- lahodne vyzerajúce fotografie jedál
- štítky, ktoré prakticky označujú každý recept (bez lepku, bez laktózy, RAW, vegan, nízkokalorický, s proteínom)
... to všetko v praktickej strunovej väzbe.
Z fitka do kuchyne špeciál
Chceš schudnúť?
Bez jojo efektu? S dobrým jedlom? A hlavne už NAVŽDY? Ak je tvoja odpoveď jedno veľké a hlasité ÁNO, si náš človek! Pretože aj my zbožňujeme jedlo! Tie úžasné vône v kuchyni a chute na jazyku... Ako s ním však „vybabrať“, aby sme si dobré jedlo mohli dopriať a mali super postavu? My už vieme ako na to!
Zamávaj všetkým polystyrenovým chlebíkom bez chuti. Všetkým akože zdravým jedlám, z ktorých v skutočnosti rastie zadok a zväčšuje sa brucho. Kľúčom je správna kombinácia jedál, vhodne vybrané potraviny a najmä to, aby ti jedlo chutilo. Bez toho, možno schudneš na pár dní. Ale nie na celý život!
V tejto knihe nájdeš 142 receptov. Od raňajok, cez rýchle snacky, polievky, jedlá mäsité i bezmäsité, zdravé sladké mlsky, až po pochúťky pre návštevy, recepty na výživné pečivo, či zdravé prílohy. Všetky zostavené z poctivých ingrediencií, ktoré nezruinujú peňaženku. Navyše, tieto jedlá ti pomôžu nielen k menšiemu číslu nohavíc, ale i k veľkému množstvu energie! Zlepšia trávenie, imunitu, pleť, často krát i vyriešia problémy s alergiami, či inými zdravotnými problémami. To už za pokus stojí, čo povieš?
„Môžeš mať výsledky, alebo výhovorky. Nikdy nie oboje!“
Tieto recepty pochádzajú z našej Fitshaker kuchyne. Poctivo sme ich zbierali na našom blogu niekoľko rokov. Množstvo ľudí už s nimi nielen schudlo, ale i zmenilo celý svoj životný štýl. A teraz sme sa rozhodli tie najlepšie vybrať a spojiť do knihy, aby pomohli aj TEBE!
V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdeš:
142 výživných a chuťovo vynikajúcich receptov,
všetky recepty zatriedené do kategórií,
množstvo odborných rád a tipov od fitness tréneriek,
zaujímavé informácie ohľadom použitých ingrediencií,
nádherné fotografie jedál,
nutričné hodnoty ku každému receptu,
označenie každého receptu (bez lepku, bez laktózy, RAW, vegan),
BONUSY: 2 x VIDEOTRÉNING
HIIT na s spaľovanie tukov
Six pack a krásne bruško za pár minúť
(viac info o bonusoch vo vnútri knihy)
Z fitka do kuchyne Špeciál III
Kniha Z fitka do kuchyne špeciál 3 otvára dvere do čarovného sveta zdravia, spokojnosti, dobrej nálady, výborného jedla i kuchárskeho umenia. Dopraj telu plnohodnotnú, zdravú stravu, ktorá ti dodá energiu a pomôže schudnúť či vyformovať postavu. Vyvážené stravovanie bez prázdnych kalórií je pri redukovaní hmotnosti základom úspechu.
V knihe nájdeš 175 výborných zdravých receptov. Či už hľadáš recept na zdravé raňajky (na sladko alebo na slano), chutný snack, ktorý si môžeš vziať so sebou do práce, či zbaliť deťom alebo mužovi na desiatu, alebo potrebuješ načerpať inšpiráciu na plnohodnotný obed z mäsa, rýb alebo pre vegetariánov, prípadne si chceš pochutnať na dobrom zdravom koláčiku, potešiť svoje návštevy niečím zaujímavým, to všetko v knihe nájdeš.
Potrebuješ recept bez lepku, bez laktózy, pre vegánov či pre malé deti od 1 roka? Strážiš si prijaté kalórie a potrebuješ jedlo s ich nízkym obsahom? Alebo sa snažíš konzumovať cez deň dostatok bielkovín a hľadáš recepty s ich vyšším obsahom? Aj takýmto obsahom ťa nová kniha poteší. Nech už hľadáš čokoľvek, kdekoľvek knihu otvoríš, nájdeš tam chutný, zdravý recept, ktorý môžeš pripraviť nielen pre seba, ale aj pre rodinku či priateľov.
V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdeš:
až 175 výživných, chutných, fit receptov
recepty zoradené do 13-tich praktických kategórií (dokonca aj nové kategórie ako cestoviny,
šaláty, jedlá s rybami či nápoje)
skvelé rady a tipy od tréneriek, inštruktoriek a výživových poradkýň pri receptoch
zaujímavosti ku každej kapitole (napr. v ktorých rastlinných potravinách nájdeš najviac
bielkovín)
fantastické fotografie jedál
nutričné hodnoty pri každom recepte (nechýba napr. ani množstvo vlákniny)
štítky, ktoré prakticky označujú každý recept (bez lepku, bez laktózy, vegan, nízkokalorický,
s proteínom, alebo napr. novinka označenie receptu, či je vhodný pre malé deti)
...to všetko v praktickej strunovej väzbe.
+ BONUS
2x vzorový redukčný jedálniček pripravený z receptov z knihy od profesionálnej výživovej
špecialistky a zakladateľky konceptu Jedálničky.sk Ivky Eľkovej. Z toho 1 jedálniček je venovaný
vegetariánom.
Počúvajte, páni z Bratislavy!
Čo sa musí stať, aby vám Rómovia nesmrdeli a mali ste ich radi? Ako nadchnúť celú dedinu pre spoločné aktivity? Potrebujeme pochopiť včely? Ktoré problémy najviac trápia východné Slovensko? Z akého dôvodu treba chodiť do Osvienčimu? Prečo je tak fajne vo svete tvorivých ľudí? Ako je možné, že Rómovia v Spišskom Hrhove pracujú? Stojí za to padnúť na hubu? Aké "rómske gény" potrebujeme? A prečo najlepší príhovor napíše len sám život?
Starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký v 73 hlboko osobných fejtónoch píše o svojej dedine, ale aj o myšlienkach, ktoré ďaleko presahujú hranice chotára obce. Citlivo, no zároveň priamo pomenúva najväčšie problémy spolužitia s Rómami, ale hlavne ukazuje, ako si s nimi vytvoril vrúcny vzťah a dokázal im pomôcť. Práve vzájomná pomoc, pozitívna motivácia, tvorivosť a aktivita sú ústredným motívom fejtónov. Okoreňujú ich príhody zo zahraničných ciest do exotiky či hlbšie zamyslenia nad stavom spoločnosti.
Štefan Hríb o knihe: Za jeden z najväčších hriechov od roku 1989 považujem práve narábanie štátu, médií a vlastne väčšiny z nás s rómskou komunitou. Aj preto vydávame túto knihu. Jej autor ukázal, že neexistuje neosobné riešenie rómskeho problému, takže ak si máme navzájom pomôcť, nestačia nám akokoľvek dobre myslené projekty ani eurofondy. Spišský Hrhov je korunný dôkaz, že ak chceme riešiť problém osád, musíme mať nielen dobré nápady, ale aj odvahu k osobnému vzťahu.
Důvěrnosti z kuchyně
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sa v časopise The New Yorker objavil neslávne známy článok „Nejedzte predtým, než toto budete čítať“ od vtedy relatívne neznámeho šéfkuchára Anthonyho Bourdaina. Svojimi postrehmi o tom, čo sa deje za dverami kuchyne, nešetril žiadne chuťové poháriky. Text spôsobil škandál a kniha, ktorá vďaka nemu vznikla, dnes už klasické Důvěrnosti z kuchyně, bola ešte väčšou senzáciou a stal sa z nej bestseller s milión predanými výtlačkami. Bourdain sa v nej úprimne spovedá, je absolútne nemilosrdný a nič nezatajuje. Jeho príbehy sú šokujúce, odhaľujú drsné praktiky „vysokej kuchyne“, ale sú aj vtipné a hlavne pravdivé. Autorove spomienky na roky strávené v gastronómii teraz vychádzajú rozšírené o doteraz nepublikovaný materiál. Určite vás nadchnú Tonyho rukou písané poznámky, zaujme vás rozhovor s jeho editorom a s chuťou sa začítate do predhovoru Érica Riperta, kuchára a autora špecializujúceho sa na francúzsku kuchyňu. Ako povedal Anthony Bourdain: „Teraz už chápem, prečo sa tá kniha páči kuchárom a ľuďom z branže. Nespočetne ráz som počul: Opísal si môj život, kamoš.“
Z fitka do kuchyne 2
Kniha Z fitka do kuchyne 2 je späť v novom šate!
Ako sa stravovať počas dňa? Kedy je správny čas na jedenie? Koľko toho zjesť? Na prvý pohľad možno jednoduché otázky, nad odpoveďami ktorých si lámu hlavu viaceré ženy. Patríš medzi ne aj ty? Tak práve pre teba je určené naše nové aktualizované vydanie knihy Z fitka do kuchyne 2 alebo Čo jesť počas celého dňa a nepribrať.
Obľúbená fitnes kuchárka, ktorej pôvodné vydanie vlastní vyše 14 000 majiteľov. Jej aktualizované vydanie, prepracované do posledného detailu bude nielen top pomocníkom pri varení, ale aj formovaní postavy.
V knihe nájdeš 79 jednoduchých, zdravých a chutných receptov od 25 popredných inštruktoriek a tréneriek zo Slovenskej a Českej republiky.Recepty na chutné raňajky, obedy a večere sú doplnené zaujímavým rozhovorom s autorkami. Určite oceníš ich nenáročnú prípravu. Prehľad nielen pri ingredienciách, postupe, ale i tipy od autoriek receptu, znázornené ikonky intolerancií ocení nejedna žienka v kuchyni. Navyše krásne, vyšportované telá autoriek a ich pevná vôľa sú výbornou inšpiráciou a motiváciou.
V tejto jedinečnej kuchárke nájdeš:
• 79 receptov na raňajky, obed a večere, ktoré si zamiluješ;
• nutričné hodnoty ku každému receptu;
• rady a tipy od autoriek ako sa správne stravovať a ktorým chybám sa vyvarovať;
•prekvapivé fakty o jedálničkoch inštruktoriek;
• spoveď inštruktoriek o tom, čo v ich chladničkách nikdy nechýba a ako riešia chute na sladké;
• odporúčania inštruktoriek, ktorým chybám sa pri stravovaní vyhýbať (nadobudnuté ich dlhoročnou praxou);
• ranné rituály inštruktoriek na nakopnutie do nového dňa;
• odporúčania inštruktoriek- mamičiek ako sa dostať po pôrode do formy;
• rady inštruktoriek ako skĺbiť varenie pre seba a pre rodinu do jedného;
• plnofarebné fotografie ku každému receptu;
• návod ako si vypočítať koľko kalórií by si mala denne prijať;
• malé rady pre veľký kulinársky zážitok.
Krížovky do kuchyne
Vylúštite si zaujímavosti o zázračnom mede a ďalších včelích produktoch a uvarte si niečo dobré podľa receptov dopĺňajúcich švédske krížovky. Veľké písmo tiež zaručí, že sa vám bude dobre a pohodlne lúštiť a malý formát so sebou zároveň ľahko zoberiete na cesty. Prajeme vám veľa zábavy s lúštením!
Premeny Bratislavy
Fotografia ako médium zobrazujúce realitu v určitom okamihu môže v dlhšom časovom úseku priniesť unikátne svedectvo o premenách miest a Bratislava za posledných sto rokov je toho úžasným príkladom. Ako veľmi sa zmenila, kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo, ukazuje kniha fotografov Antona Šmotláka a Ľubomíra Deáka ako aj spisovateľa Jána Laciku. Ponúka porovnanie historických fotografií so súčasnými fotografiami tých istých lokalít a prináša zamyslenie nad vynútenými či nevynútenými zmenami daných miest. Súbor 80 historických a 80 súčasných záberov spolu s textami ponúka možnosť zastaviť sa a pouvažovať o bratislavskom genius loci.
Maľované dejiny Bratislavy
Maľované dejiny Bratislavy, deti ilustrujú príbehy Pavla Dvořáka.Kniha má 216 strán, je plná krásnych detských ilustrácií a hutných krátkych príbehov z histórie Bratislavy od čias mamutov až po posledný Štefánikov let.Ilustrácie vznikali na výtvarných ateliéroch Rozpoviem ti tri príbehy v Múzeu mesta Bratislavy: tu sa takmer rok a pol stretával Pavel Dvořák s deťmi, ktoré pútavú históriu hneď nakreslili alebo namaľovali.
Filozofia knihy je postavená na odľahčovaní histórie cez detské videnie historických udalostí a súvislostí. Podarilo sa to cez čistý prejav mladých ilustrátorov, často vyvolávajúci úsmev, napísala o projekte jeho autorka z Múzea mesta Bratislavy Beáta Husová.
Zápisky z kuchyne
Keď som bola malá, vždy som sa tešila na víkend Mamina vytiahla starý zošit s receptami a piekli sme. Bábovku, lebo víkendová bábovka musela byť. Teraz mám zošit s receptami doma. Jeden od babky a druhý od mamky, do ktorého mi vložila všetky naše rodinné a moje obľúbené recepty. Aby som o ne neprišla Aby som si na naše chvíle spomenula vždy, keď ho vytiahnem a vedela si opäť napiecť detstvo A spomienky.
A presne preto vznikol tento receptár. Aby naše chuťové spomienky nezmizli vo vzduchoprázdne. Aby sme si všetky jedlá, chute a vône, ktoré nám pripomínajú čarovné okamihy, starostlivo zapísali. A aby si naše deti raz tiež vzali starý fľakatý zošit s dobrotami, ktoré im pripomínajú domov.
Zápisník obsahuje 20 receptov, tipy a triky do kuchyne, obľúbené recepty na korpusy a viac ako 100 strán na vlastné recepty.
Malé Karpaty – juh (okolie Bratislavy) + mapa
Turistický sprievodca okolím Bratislavy, juhom Malých Karpát, s priloženou veľkou turistickou mapou 1 : 50 000.
Ak sa radi túlate Malými Karpatmi, určite by vám nemal chýbať tento sprievodca. Nájdete v ňom 20 najkrajších túr v okolí Bratislavy, na juhu Malých Karpát, spolu s výrezmi máp, profilom trás a tipmi a zaujímavosťami na trasách. Bonusom je pribalená veľká turistická mapa Malých Karpát, takže už len zbaliť batoh a vydať sa spoznávať okolie nášho hlavného mesta.
20 najkrajších peších turistických trás v južnej časti Malých Karpát
• profily trás
• časové rozvrhy a prevýšenia
• mapové výrezy so zakreslenými trasami
• tipy a zaujímavosti na trasách
• plus veľká turistická mapa
dostupné aj ako:
Kuchyně Tex-Mex
"Křehké, šťavnaté a lahodné – prostě steaky!
Vaření je radost: stačí málo surovin a osvědčené recepty a vaření vás bude bavit!
Perfektní příprava steaků – snadná jako nikdy: otevřete záložky knihy a to nejdůležitější budete mít vždy na očích.
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost jemnějším chutím. Základ tvoří pár hlavních surovin, ale kouzlit můžete donekonečna: tacos, fajitas, burritos, enchiladas – jedny tortilly jsou plněné jako kornout, jiné jsou zarolované, zapečené nebo osmahnuté, do náplně lze použít maso, rybu nebo jen zeleninu, na dochucení pikantní omáčky nebo zakysanou smetanu."
Hladná furt - Rýchle a jednoduché recepty
Každá z nás poznáme ten pocit, keď nič nestíhame, keď treba upratať, zahrať sa doma na učiteľku alebo len chceme nechať nohy vyložené o 5 minút dlhšie, no bruchá domáceho osadenstva a hlavne to naše škvŕkajú o sto šesto.
Povedzme si pravdu zložité recepty, 10 hrncov, 5 misiek v drese a 6 hodín čakania na dopekanie síce znejú pre niektorých ľudí sexy.. (aj keď ja tomu neverím), ale taký chutný obed za 30 minút, dokonalý koláč, vyložené nohy a čas pre seba je to po čom naše srdce piští.
A tak som sa rozhodla a moje verné žený sledovateľky ma presvedčili, že je čas na knihu plnú rýchlych receptov.
Odo mňa pre vás.
Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.
V knihe nájdeš 100 jednoduchých a rýchlych receptov rozdelených do šiestich kapitol na 224 stranách.
Kapitola raňajky a chuťovky, ktorá je plná receptov na malé rýchle jedlá vhodné na raňajky alebo dobroty pre nečakané návštevy. Nesmie chýbať kapitola s obľúbenými polievkami. Kapitoly s rýchlymi hlavnými jedlami rozdelenými na zeleninové aj mäskové. Samostatne nájdete moje obľúbené prílohy a samozrejme najlepšie nakoniec moje milované sladkosti.
Pod receptami nájdeš miesto pre tvoje poznámky, samozrejme nechýbajú moje tipy a triky k receptom a 2 látkové záložky na označenie tvojich naj receptov.
Veduty Bratislavy / Vedutas of Bratislava
Veduty Bratislavy sa dochovali ako grafické listy; pohľady na mesto vytvorené v médiu maľby, či kresby nachádzame až do 19 . storočia len výnimočne. Majú podobu voľných grafík, letákov alebo ilustrácií v kronikách, atlasoch, cestopisnej, topografickej, historickej a tiež geograficky orientovanej literatúre. Tvorcovia ich vyhotovovali zväčša na objednávku vydavateľov, nakladateľov, či grafických dielní, ktorí publikovali nezriedka celé edície tlačí, a tie sa vkladali do kníh alebo mali formu voľných listov. V rámci dochovaného materiálu majú takéto zobrazenia podobu samostatných pohľadov na mesto a jeho interiér alebo sú súčasťou tlačí, kde veduta plní podružnú úlohu a slúži skôr na lokalizovanie či dopovedanie určitého obrazového výjavu. Sem patria historické, žánrové, hagiografické či batalistické scény, portréty, plány a mapy, ktoré sa vzťahujú k Bratislave a jej dejinám.
Provence. Škola provensálské kuchyně
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, které jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření vám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Gui Gedda, jenž se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považovaný za guru provensálského stravování. Zavede vás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíte se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní vám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžete si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Gui Gedda vám jednoduše ukáže, jak si uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.
Japonská kuchyně
Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem. Dozvíte se, jak správně vařit rýži, jako používat miso a dashi, jak šetrně připravit maso, rybu nebo tofu. V kuchařce jsou recepty na přílohy, polévky, omáčky, hlavní jídla i dezerty. Už se vám sbíhají sliny na polévku udon, na vepřové se zázvorem, rýžové kuličky s omáčkou teriyaki? Tak honem do kuchyně!