Hľadanie: Základy výroby vína
zobraziť:
Manažment výroby
Manažment výroby (Production Management) predstavuje významnú vednú disciplínu, ktorá sa vo svojom súhrne zaoberá nielen hlavnou (základnou) výrobou, ale aj predvýrobnými etapami a manažmentom obslužných procesov. Synergia týchto, na pohľad samostatných oblastí, je nevyhnutná preto, že dané subjekty musia participovať nielen ako základňa, ale aj nadstavba ďalším, rozvojovým procesom v manažmente výroby (Production Development Management). Samozrejme, je tu aj množstvo iných, ďalších faktorov, ktoré na manažment výroby pôsobia, nútia ho neustále zdokonaľovať. Sú to napríklad: ľudský činiteľ, inovácie, marketing, informatika, finančné predpoklady, kvalita výrobkov a výrobných procesov, logistika, ekologické aspekty a podobne. Tie možno rovnako označiť za imanentné a významné z hľadiska ďalšieho rozvoja manažmentu výroby.
Významnou stránkou disciplíny manažmentu výroby je aj skutočnosť, že nielen u nás, ale i v manažérskych štúdiách na biznis univerzitách v zahraničí patrí tento predmet do základného repertoára výroby. Pramení to z toho, že výsledky výroby sú hlavnou náplňou podnikania. Aj väčšina ďalších ekonomických predmetov je naostatok zameraná na rozvoj výroby, pretože až vo výrobe sa transformujú finančné, inovačné, marketingové a iné aktivity na produkty, ktoré kapitalizujú na trhu. Manažment výroby poskytuje základy anatómie výrobného organizmu a jeho riadenia. Rozhodujúci moment a ťažisko spočíva v riadení procesov tvorby novej produkcie a v ekonomickom zhodnocovaní všetkých výrobných činiteľov i nehmotných aktív. V tom je aj zmysel a jadro podnikania vo výrobnom systéme v podniku.
Novo koncipovaná vysokoškolská učebnica Manažment výroby je výsledkom vedeckej, odbornej a pedagogickej práce kolektívu autorov, učiteľov či pedagógov na Katedre manažmentu výroby a logistiky, Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Jej cieľom je poskytnúť hlavne študentom fakulty nielen teoretické, ale aj praktické poznatky a skúsenosti učiteľov na katedre. Novší obsah, forma a štruktúra vysokoškolskej učebnice rešpektuje ako klasické súvislosti, ktoré sú prirodzené a adekvátne na základné pochopenie celého komplexu problémov typických pre manažment výroby, tak aj poznatky rozvojového charakteru, disciplín, moderných koncepcií či procesného riadenia, ktoré v súčasnom manažmente výroby navodzujú potrebu zmien.
V zmysle obsahu, štruktúry, genézy jednotlivých kapitol je vysokoškolská učebnica usporiadaná do týchto celkov:
*Podstata a náplň manažmentu výroby.
*Etapy tvorby výrobného programu v podniku.
*Manažment predvýrobných etáp (prípravy výroby) v podniku.
*Manažment hlavnej (základnej) výroby v podniku.
*Manažment obslužných procesov vo výrobe.
*Rozvojové procesy a vnútropodnikový manažment vo výrobe.
*Manažment kvality a služieb v rozvoji výroby.
*Logistika výroby v rozvoji podniku.
*Súčasné trendy a smerovanie procesnej orientácie manažmentu výroby a logistiky.
*Udržateľný rozvoj a ekologizácia v manažmente výroby.
Kolektív autorov učebnice záverom vyjadruje presvedčenie, že predložená publikácia efektívne poslúži nielen študentom na našej fakulte, ale aj ostatným, ktorí sa o danú problematiku intenzívnejšie zaujímajú. Zároveň ďakujeme za pomoc, ochotu a rady všetkým, ktorí boli nápomocní v súvislosti s jej vydaním.
Světový atlas vína
Kniha Světový atlas vína je odborníkmi na celom svete považovaná za základnú a smerodajnú publikáciu o víne. Už od prvého vydania v roku 1971 sa snaží dôsledne mapovať každú novinku vo svete vína. Rovnako aj toto vydanie zachytáva zmeny klímy, výrobných metód, módnych trendov a tiež lokalít pestovania vínnej revy. Následkom klimatických zmien narastá vo vinárskom svete význam oblastí s chladnejším podnebím. Světový atlas vína je slávny aj vďaka vynikajúcemu kartografickému spracovaniu a toto vydanie obsahuje 215 jedinečných máp. Prvýkrát sa tu dočkáte podrobného zmapovania dynamicky sa rozvíjajúcej vinárskych oblastí ako je Chorvátsko, Kachetia v Gruzínsku, Cantenbury na Novom Zélande, Swartland v Juhoafrickej republike, severná Virgínia v USA a Ning-sia v Číne. Hugh Johnson a Jancis Robinsonová, dvojica svetovo uznávaných vinárskych publicistov, opäť spojili svoje sily, aby pripravili nové vydanie svojho klasického diela, ktoré by nemalo chýbať v knižnici žiadneho milovníka vín.
Bible vína - Mistrovský průvodce vínem
Světový bestseller se speciální kapitolou věnovanou moravským a českým vínům
Chcete si zlepšit své vědomosti o víně, ale nevíte, kde začít? Nejste si jistí, že to, co pijete, je vynikající láhev nebo jen marketingový trik? Chcete vědět, jak si správně koupit to nejlepší víno? A blýsknout se svými znalostmi před přáteli? Nebo chcete dát někomu ze svých blízkých originální dárek, který umocní jeho požitek z pití vína?
O víně je pořád co se učit. Bible vína je praktický průvodce vaší cesty za vínem. Zahrnuje všechny důležité informace o víně podané unikátní přehlednou a srozumitelnou formou. Díky moderní ikonografice a mapám vždy snadno najdete to, co hledáte.
Bible vína vás naučí poznat a ohodnotit kvalitu. Dozvíte se, jak s vínem správně zacházet, servírovat ho, skladovat ho a nechat ho stárnout. Objevíte nová vína, která vám budou chutnat, a výborně dokážete vybrat to správné víno ke každému jídlu. Získáte tolik nových vědomostí, že si nezadáte s profesionálními someliéry.
Bible vína je kniha, která se díky svému jednoduchému přístupu k poznávání vína stala světovým bestsellerem. Knihu využívají jak experti a someliéři, tak i nadšení fanoušci vína po celém světě.
Autoři této knihy Madeline Puckette a Justin Hammack jsou zároveň zakladatelé světoznámého portálu Winefolly.com
•5 ZÁKLADNÍCH parametrů vína
•JAK VÍNO OCHUTNÁVAT, uchovávat, nechat dekantovat a podávat
•PÁROVÁNÍ s jídlem.
•PŘES 100 oblíbených i méně známých odrůd vín včetně jejich chuťových profilů
•Všechny SVĚTOVÉ VINAŘSKÉ REGIONY s podrobnými mapami
•MORAVSKÁ A ČESKÁ VÍNA
•TIPY, které vám pomohou stát se odborníkem
Mikrobiologie a biochemie vína
Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 Mikrobiologie a biochemie vína je určena všem zájemcům o cenné odborné informace o procesech vedoucích ke vzniku vína a může rovněž sloužit jako učebnice pro studenty příslušně zaměřených škol. Kniha podává ucelený přehled o mikrobiomu od vinice až po hotový produkt lahvové víno. Zabývá se ale především tím, co se z pohledu mikrobiologie a biochemie děje během technologického postupu přípravy vína a jeho zrání, včetně nežádoucích procesů.
Moje vina
Nicholas Leister byl stvořen, aby mi znepříjemňoval život. Vysoký, modré oči, vlasy černé jako noc... Zní to skvěle, že? Ne tak skvěle, když zjistíte, že se z něj stane váš nevlastní bratr a představuje vše, před čím jste odjakživa utíkali. Nebezpečí – to bylo první, co mě napadlo, když jsem se s ním seznámila a zjistila, že před svým tátou miliardářem skrývá dvojí život. Jak jsem se do něj mohla zamilovat? Snadno. Člověk s takovýma očima dokáže obrátit váš svět vzhůru nohama.
Naše vina
Přichází závěrečný díl trilogie Viníci, literárního young adult fenoménu s milióny nadšených čtenářů, který se stal také předlohou pro film.
Jak daleko jsou Nick a Noah ochotni zajít?
Ačkoli oba hlavní hrdinové vyvázli ze stovek problémů bez úhony, jeden z nich je rozdělil možná navždy. Po všem, co spolu prožili, teď vztah Nicka a Noah prochází svým nejhorším obdobím a vypadá to, že už se nic nemůže vrátit do starých kolejí… Budou muset prožít mnohé, aby konečně pochopili, zda jsou si opravdu souzeni, nebo zda je pro ně naopak vhodné jedině odloučení. Teď už lze jen čekat, jestli to, co se říká o čase, který hojí rány, je pravda, nebo jen další prázdná fráze.
Je však možné zapomenout na tak velkou lásku? Jak lze vymazat vzpomínky vytetované v srdci? Láska vždy pro funkční vztah nestačí a ani odpuštění někdy nedokáže některé věci mezi dvěma lidmi napravit.
Podaří se hlavním hrdinům hodit minulost za hlavu a začít znovu?
Sladkosť madeirského vína
Nekonečné lány hortenzií, opuncie pokrývajúce divoké útesy, veľryby tiahnuce úžinou a vinohrady dotýkajúce sa obzoru. Navštívte Madeiru, rozprávkovo krásny ostrov uprostred Atlantiku, a ponorte sa do príbehu nečakanej lásky a nevšedného priateľstva.
Anna je krehká tridsiatnička, pracovitá a nadmieru zodpovedná, s láskou sa starajúca o syna Filipka, ku ktorému nebol osud veľmi priateľský. Ich život plynie v zabehnutých koľajach, no začína byť až príliš monotónny a všedný. Obom čosi chýba, obaja túžia po zmene.
A tak v momente, keď sesternica Majka ponúkne Anne prácu v romantickom hoteli Portao do Mar, priletia na kúzelnú Madeiru, ktorá sa stane ich osudom. Anna a Filip tu spoznávajú nielen krásy ostrova, ale aj Johna Glandyho, majiteľa hotela a rodinného vinárstva Glandys, a jeho otca, pána Alberta. A tu sa zrodí láska a silné priateľstvo, ktoré nezlomí ani závan číhajúcej smrti.
Nechajte sa prekvapiť príbehom, z ktorého cítiť búšiace more, vôňu leta a hortenzií. Madeira je predsa sen. Sen ukrytý v príbehu.
dostupné aj ako:
Základy účtovníctva
Publikácia Základy účtovníctva vysvetľuje základnú terminológiu podvojného účtovníctva, existujúce vzťahy, princípy a logické súvislosti, ktoré objasňujú úlohu a postavenie účtovníctva v informačnom systéme podniku z hľadiska riadenia a rozhodovania.
Publikácia je prehľadne štruktúrovaná. V úvode každej kapitoly sú vyšpecifikované jej ciele, následne je vysvetlená príslušná odborná problematika a záver je venovaný otázkam a úlohám, ktoré preveria úroveň zvládnutia danej kapitoly.
Vysokoškolská učebnica je určená predovšetkým študentom Univerzity Komenského v Bratislave, avšak osloví aj čitateľov medzi študentmi iných manažérskych, ekonomických a technicko-ekonomických študijných programov. Vzhľadom na spôsob spracovania, výkladový štýl a sprievodné komentáre si zaujímavé informácie nájde aj odborná verejnosť zaoberajúca sa oblasťou účtovníctva alebo začínajúci podnikatelia.
Historky k poháru vína
Víno je jeden z najstarších kultúrnych vynálezov ľudstva. Je o niečo mladšie, ako pazúrikové nástroje a o niečo staršie, ako koleso. A hoci nie je najstarším nápojom – o niekoľko tisíc rokov ho predbehlo pivo – patrí rozhodne medzi tie vynálezy, ktoré spôsobili, že sa naši predkovia usadili a z nomádov sa stali poľnohospodármi. Tvorí tak súčasť nášho života vyše 8000 rokov. Pili ho naši neolitickí predkovia, bolo obľúbeným nápojom starovekých národov, vyrábali ho v prvých kresťanských kláštoroch.
Dvadsaťsedem historiek knihy podáva príbeh vína od jeho počiatkov v Starovekom Egypte až po dnešnú dobu, kedy sa z neho stala globálna komodita. Jej koniec je venovaný veľkej falšovateľskej afére zo začiatku tohto tisícročia a zamyslením sa nad tým, prečo sú niektoré vína také drahé.
Euklides: Základy
Na pulty kníhkupectiev sa dostáva prvý slovenský preklad a komentár najslávnejšej knihy s matematickým obsahom v celej histórii matematiky – Euklidovho diela s lakonickým názvom Základy (Stoicheia). Uznávaný starogrécky učenec, mysliteľ a pedagóg Euklides pôsobil okolo roku 300 p. n. l. vo vrcholnej vedeckej a umeleckej inštitúcii vtedajších čias, v „akadémii“ Museion, založenej a prosperujúcej v hlavnom meste egyptskej ríše Alexandrii pod záštitou panovníka Ptolemaia I. (Sotéra). Euklides v Základoch zhrnul, systematicky usporiadal, doplnil, rozvinul a didakticky majstrovským spôsobom prezentoval všetky podstatné vedecké výsledky v matematike, ku ktorým grécka veda dospela v 6. – 4. storočí p. n. l. na báze osvojenia matematických poznatkov starovekých civilizácií Stredomoria a Blízkeho východu a ich pretavenia a prekonania v duchu vlastného pokroku vo filozofii, logike a metodológii vedy. V trinástich kapitolách sú v obsahovej a logickej gradácii zachytené temer všetky originálne prínosy antickej gréckej geometrie, aritmetiky a algebry.
Liečivá sila divokých byliniek: Základy jedlej fytoterapie
Divoké bylinky mnohí vnímajú ako burinu. Málokto tuší, že ich zelené listy či pestrofarebné kvety obsahujú celú paletu dôležitých vitamínov a minerálov potrebných pre vaše zdravie a celkové zvýšenie životnej energie. Tento praktický sprievodca svetom divokých byliniek vám ponúka základné jedlé druhy, ktoré sa skrývajú aj vo vašom okolí či priamo vo vašich záhradách.
V knihe nájdete nielen praktické a chutné recepty, ale aj spôsoby, ako uchovať liečivé a nutričné hodnoty divokých byliniek na neskôr. Tak si aj v zime budete môcť pochutnať na púpavových kaparách či sedmokráskovom mede.
Nejde o to stať sa odborníkom alebo učiteľom. Stačí začínať v malom, pretože už s poznaním jednej bylinky budete o krok bližšie k zdravšiemu životnému štýlu. Naučte sa pripravovať jedlá a liečiť sa divokými jedlými bylinkami. Prineste divokosť sveta k sebe domov aj k svojim blízkym. Pretože to, čo sa dnes naučíte, môžete zajtra naučiť svoje deti. Prepojte lásku k prírode s domácou stravou a získajte maximálne benefity, ktoré vám bylinky ponúkajú. Veď sú také dostupné a navyše zadarmo!
Staňte sa hravými prieskumníkmi rastlín a užívajte si túto dobrodružnú cestu so svojimi najbližšími.
Základy elektrotechniky I.
Učebnica približuje význam a úlohu elektrotechniky, ako aj jej historický vývoj. Zaoberá sa základmi elektrotechniky podľa tematických celkov: základné pojmy, elektrotechnické pole, jednosmerný prúd, riešenie obvodov jednosmerného prúdu, základy elektrochémie, magnetické pole, elektromagnetická indukcia a striedavé prúdy. Text dopĺňajú kontrolné otázky a úlohy na prehĺbenie vedomostí z prebratého učiva.
Základy elektrotechniky II.
Učebnica obsahovo a metodicky nadväzuje na Základy elektrotechniky I. Ucelený prehľad o fyzikálnych pojmoch, zákonoch a spôsob využívania elektriny v technickej praxi poskytujú až komplexné poznatky z obidvoch dielov učebnice. Text dopĺňajú kontrolné otázky a úlohy na prehĺbenie vedomostí z prebratého učiva.
Na sklade 2Ks
26,60 €
28,00 €
Základy práva
Nové, upravené a doplnené vydanie úspešnej knihy. Vyšlo v r. 2022.
Kniha obsahuje prehľad o našom právnom poriadku, o jednotlivých odvetviach nášho slovenského práva a o ich právnej úprave a základné informácie z jednotlivých právnych odvetví. Bežný život, bežná prax a bežná naša činnosť je denne spätá s právom, s právnymi predpismi.
Je dôležité, aby sa úroveň právneho vedomia neustále zvyšovala a aby si každý, bez ohľadu na vek a svoje pracovné postavenie, uvedomoval právnu stránku a právny dosah svojho konania, resp. niekedy aj svojho nekonania. Je potrebné predchádzať zbytočným právnym konfliktom a sporom. Nová technika a nové fenomény, napr. v oblasti informatiky, prinášajú aj nové právne otázky a problémy.
V kraji vína / In the region of wine / Im Lande des Wines
40 originálnych starých pohľadníc a fotografií.
Objavte históriu Malých Karpát. Zažite atmosféru minulosti najväčšej vinohradníckej oblasti Slovenska.
40 original antique postcards and photographs.
Discover the history of the Small Carpathians. Experience the atmosphere of the past, within the biggest wine-growing region of Slovakia.
40 ursprungliche alte Postkarten und Fotografien.
Entdecken Si die Geschichte des Gebirges Malé Karpaty (Kleine Karpaten). Erleben Sie di Atmosphare der Vergangenheit des grossten Weinanbaugebietes der Slowakei.
Rýchla angličtina - základy
Táto publikácia obsahuje to najdôležitejšie z anglickej gramatiky. Predložky, príslovky, prídavná aj podstatné mená, slovesá, gramatické časy a ďalšie základné informácie sú tu spracované v prehľadných tabuľkách, ktoré umožňujú rýchlu orientáciu v publikácii.
Základy fyzioterapie
Študijný odbor Fyzioterapia vznikol v súlade s európskymi trendmi a plynule nadviazal na štúdium rehabilitačných pracovníkov vzdelávaných na stredných zdravotníckych školách. Samozrejme musí spĺňať zvýšené nároky vysokoškolského štúdia a neustále sa vyvíjajúceho odboru. Zvýšené sú aj požiadavky na prácu fyzioterapeuta, ktorá sa z oblasti liečebnej rehabilitácie dostáva viac aj do oblasti prevencie, wellnessu, kúpeľnej liečby či športu. Zvyšujú sa nároky na odborné vedomosti a zručnosti fyzioterapeutov, ktorí, ak chcú byť rovnocennými partnermi
v tíme odborníkov poskytujúcich komplexnú rehabilitáciu, musia sa presadiť svojimi vedomosťami a kvalitnou prácou. Tento nový spôsob vysokoškolského vzdelávania si vyžiadal vypracovanie učebných textov, ktoré by zodpovedali požiadavkám a nárokom doby. Kolektívu autorov, odborných asistentov katedry Fyzioterapie FZ PU v Prešove, sa podarilo vytvoriť učebnicu Základy fyzioterapie, ktorá je určená študentom I. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore fyzioterapia. Sú v nej zhrnuté základné fyzioterapeutické postupy a metódy pohybovej liečby, ale aj
historický vývin fyzioterapie na Slovensku, ako aj stručný opis ostatných zložiek liečebnej rehabilitácie. Až po osvojení týchto základných vedomostí môže študent ďalej rozvíjať a dopĺňať svoje vedomosti z odboru v ďalšom štúdiu. Náklad 1. vydania sa minul a tak autori dostali možnosť pred druhým vydaním doplniť niektoré informácie, ktoré podľa vlastného zváženia, ale aj na základe spätnej väzby od študentov, v učebnici chýbali.
Veríme, že predkladané druhé vydanie učebnice pomôže študentom zorientovať sa v základoch fyzioterapie.
Tvoje vina
Kniha Tvá vina, druhý díl romantické trilogie Viníci od Mercedes Ron o drsňákovi s velkým srdcem a hodné dívce s velkou odvahou, obsahuje ještě víc romantiky, zrady a záhad.Když se Noah zamilovala do Nicka, věděla, že jejich vztah nebude snadný: jsou protikladní jako oheň a voda a když jsou spolu, létají nebezpečné jiskry... naprosto ve všech směrech.Dosud byla jejich vášeň ještě silnější než jejich hrdost, ale věkový rozdíl, vysoká škola, večírky, rodiče a stíny z minulosti, které oba pronásledují, je znovu a znovu zkoušejí jako časovaná bomba, která hrozí výbuchem.Je Noah opravdu připravena čelit svému strachu a znovu někomu důvěřovat?Dokáže se Nicholas oprostit od své minulosti a otevřít své srdce jedné jediné osobě?
Na stiahnutie
15,64 €
Základy včelárstva
Včelárstvo je úžasný koníček, vďaka ktorému vám nikdy nebude chýbať chutný med a zároveň prispejete k ochrane životného prostredia. Publikácia ponúka pohľad na fascinujúci život včiel, sprevádza včelárskym rokom a dáva návod, ako poskytnúť včelám vhodné životné prostredie a dostatok potravy. Všetky dôležité aktivity v priebehu včelárskeho roka sú zdokumentované krok za krokom spolu s množstvom fotografií. V knihe nájdete aj tipy na ekologické včelárstvo či informácie, ako rýchlo a jednoducho premeniť záhradu alebo balkón na raj včiel. Základy včelárstva sú určené všetkým, ktorí sa zaujímajú o včely či o prepojenie človeka s prírodou, a tým prispievajú k zachovaniu prirodzeného kolobehu života.