Hľadanie: Varenie v priamom prenose
zobraziť:
Lacná kniha Varenie v priamom prenose (-90%)
Najzaujímavejšie recepty z populárneho rozhlasového programu relácie Frekvencia 1. Základné princípy receptov: jednoduchosť, prehľadnosť a zlučiteľnosť s našimi tradičnými stravovacími návykmi.
Vypredané
1,82 €
18,16 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Varenie v priamom prenose
Najzaujímavejšie recepty z populárneho rozhlasového programu relácie Frekvencia 1. Základné princípy receptov: jednoduchosť, prehľadnosť a zlučiteľnosť s našimi tradičnými stravovacími návykmi.
Vypredané
0,91 €
18,16 €
dostupné aj ako:
Varenie v priamom prenose
Najzaujímavejšie recepty z populárneho rozhlasového programu relácie Frekvencia 1. Základné princípy receptov: jednoduchosť, prehľadnosť a zlučiteľnosť s našimi tradičnými stravovacími návykmi.
Aj varenie je umenie
Prvá dáma slovenského herectva nás opäť pozýva do svojej kuchyne! AJ VARENIE JE UMENIE je v poradí už treťou kuchárskou knihou Zdeny Studenkovej. Uznávaná herečka v nej ponúka milované a rokmi overené recepty z rodinného dedičstva, ale aj mnoho nových, pomerne nenáročných receptov. Ako sama vraví, je tu nová éra, s potravinami, surovinami a koreninami, o akých sa nám pred pár rokmi ani nesnívalo. Kým klasické jedlá ponúka v pôvodnej podobe – pretože rezeň má byť taký, aký si ho pamätáme od mamy; možnosti modernej gastronómie s fantáziou využíva vo svojich vlastných, „autorských“ kuchárskych dielach. So šarmom sebe vlastným nám tak ukazuje, že zdravý spôsob stravovania sa ľahko dá spojiť so skvelým gurmánskym zážitkom.
A aby sme sa pri varení aj zabavili, Zdena Studenková nás pozýva aj do svojej hereckej spomienkovej komnaty, z ktorej vyťahuje milé, miestami pikantné zážitky so známymi kolegami, zaujímavé postrehy z ciest, spomienky na filmovačky a divadelné hry. Pre dámy pridáva aj osobné návody, ako si uchovať skvelú figúru a krásnu pleť, teda to, čo na nej všetci obdivujeme. Knižka AJ VARENIE JE UMENIE je ako stvorená pre všetkých, ktorí majú radi život, chcú sa baviť, vychutnať si dobré jedlo a zostať pri tom vo forme.
Varenie bez výhovoriek
Profesionálny kuchár s originálnym zmyslom pre humor, Joshua Weissman, vám svojou jedinečnou knihou Varenie bez výhovoriek odovzdá jednoduché, ale pravdivé posolstvo: Pripraviť skvelé jedlo nejaký čas trvá.
Hoci väčšina z nás preferuje jedlá, ktoré sú nenáročné na prípravu a na suroviny, Joshua sa modernému spôsobu varenia a stravovania stavia na odpor: „Mohli by sme, prosím, prestať s prívalom jedál, ktoré sú hotové za 2,3 sekundy a ktoré potrebujú len 1 ingredienciu? Chápem... sme zaneprázdnení. Ale zamerajme sa na to, že dokonale pripravené hamburgery nerastú na stromoch.“
Už dávno sme totiž zvyknutí na to, že mnohé z jedál si nepripravujeme sami, ale kupujeme – , a presne tým sa okrádame o vzácne kulinárske zážitky. Ak si chceme jedlo naozaj naplno vychutnať, mali by sme si všetko pripravovať doma a nehľadať skratky.
Táto kniha vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Z anglického originálu Joshua Weissman: An Unapologetic Cookbook
(Dorling Kindersley Limited, Indianapolis, 2021) preložila Romana Švecová.
Krížovky s veľkými písmenami Huby a varenie
Slováci patria medzi vášnivých hubárov. Atlas vybraných húb, obľúbené hubové recepty, švédske krížovky a osemsmerovky v jednej knihe predstavujú celkom mimoriadnu publikáciu, ktorá vám prinesie mnoho zábavy aj užitočných informácií. Dozviete sa o mieste výskytu húb, o ich jedlosti či jedovatosti a charakteristických črtách. Vybrané hubové recepty nezaberú pri príprave veľa času a pritom si na nich výborne pochutnáte.
Lacná kniha Varenie (-70%)
Dokonalá kulinárska príručka ponúka neodmysliteľné vedomosti potrebné pri príprave stravy, ktorá bude rovnako pestrá ako chutná. Okrem receptov sa v nej nachádzajú informácie o rôznych produktoch a odkazy na ich použitie. Kniha predstavuje typické charakteristiky jednotlivých druhov potravín, ale aj ich rozmanité kombinácie a úpravy. Vítaným doplnkom sú aj rôzne recepty.
Na sklade 1Ks
5,98 €
19,92 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Vaření v přímém přenosu (-90%)
kuchařská kniha, kterou vám předkládáme, je reprezentativní výběr z posluchačsky nejúspěšnějších a nejoblíbenějších receptů, podle nichž se za poslední tři roky existence tohoto pořadu na Frekvenci 1 vařilo a výsledné jídlo také bez následků snědlo. Najdete zde ochucenou směsku receptů pro všechny skupiny strávníků od požitkářských masožravců až po střídmé vegetariány.
Vypredané
1,64 €
16,40 €
dostupné aj ako:
Víkendové varenie
V knihe nájdete overené recepty na rôzne jedlá z kotlíka, pahreby a grilu. Taktiež recepty na marinády a omáčky ku grilovaným jedlám, ale aj šaláty. Veríme, že pri listovaní v knihe si každý z Vás vyberie to, čo si bude často a rád pripravovať. Želáme Vám veľa príjemných chvíľ pri posedení s dobrým jedlom.
Lacná kniha Varenie (-50%)
Dokonalá kulinárska príručka ponúka neodmysliteľné vedomosti potrebné pri príprave stravy, ktorá bude rovnako pestrá ako chutná. Okrem receptov sa v nej nachádzajú informácie o rôznych produktoch a odkazy na ich použitie. Kniha predstavuje typické charakteristiky jednotlivých druhov potravín, ale aj ich rozmanité kombinácie a úpravy. Vítaným doplnkom sú aj rôzne recepty.
Na sklade 1Ks
9,96 €
19,92 €
dostupné aj ako:
Súprava na varenie s parným hrncom HAPE
Vložte jedlo do hrnca a miešajte lyžičkou, aby sa zaparilo. Potom nasaďte veko a stlačte tlačidlo, aby ste počuli zvuky varenia! Pridajte pár kvapiek vody a čoskoro uvidíte chladnú hmlu stúpajúcu z hrnca ako skutočná para! Napájanie 3 batériami AAA (nie sú súčasťou balenia)
Vaření v přímém přenosu
kuchařská kniha, kterou vám předkládáme, je reprezentativní výběr z posluchačsky nejúspěšnějších a nejoblíbenějších receptů, podle nichž se za poslední tři roky existence tohoto pořadu na Frekvenci 1 vařilo a výsledné jídlo také bez následků snědlo. Najdete zde ochucenou směsku receptů pro všechny skupiny strávníků od požitkářských masožravců až po střídmé vegetariány.
Vypredané
15,58 €
16,40 €
Spojovačky - Zvířata v zoo - Zvieratá v zoo
SPOJOVAČKY jsou báječnou sérií pro chvíle odpočinku. Každý díl vám nabízí 23 obrázku s více než 500 očíslovanými body. Jejich spojením však vaše dílo nekončí – můžete se pustit také do barvení nebo jednoduchého stínování pastelkou. Vyzkoušejte svoji trpělivost, procvičte si koncentraci a nechejte se překvapit svou vlastní tvořivostí. Nahlédnete do světa umění, naučíte se základním principům kreslení a budete nadšeni, jaké ohromující obrazy vám pod rukama vznikají.
Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách
Chcete vedieť rýchlo prečítať ľudí, dešifrovať reč ich tela, odhaliť lži a pochopiť ľudskú povahu? Ponorte sa do fascinujúceho sveta neverbálnej komunikácie a reči tela. Dozviete sa, ako môžu jemné gestá, výrazy tváre a iné neverbálne podnety odhaliť množstvo informácií o myšlienkach, emóciách a zámeroch človeka. Kniha ponúka praktické postrehy a stratégie na rozlúštenie týchto podnetov a pomáha čitateľom zlepšiť ich schopnosť porozumieť ostatným a spojiť sa s nimi.
Vďaka kombinácii psychologických teórií a príkladov zo skutočného života nájdete praktické rady,
ako interpretovať a analyzovať ľudí, zlepšovať komunikačné schopnosti a budovať úspešné vzťahy.
Slnko v duši, nádej v tebe
Dvadsaťjedenročná Hermína, tuláčka, ktorú matka opustila ako malé dieťa, je večne na úteku. Žije na okraji spoločnosti, bez domova, bez peňazí a bez nádeje na lepší život. Jedného dňa jej v bare v Luberone skríži cestu Jo, drsne vyzerajúci šesťdesiatnik, a ponúkne jej sezónnu prácu chyžnej vo svojom hoteli. Mladá žena už nemá čo stratiť, a tak ho nasleduje. Starý, impozantný a majestátny hotel, ktorému dali meno Dača, sa stane jej domovom a zmení jej život.
dostupné aj ako:
Hrad v Škótsku
Schúľte sa do svojho obľúbeného kresla, zababušte sa do huňatej deky a pri vôni vanilky sa začítajte do ďalšieho romantického príbehu z krajiny tisícich hradov a drsnej vysočiny. V jednom škótskom hrade na vás čaká príbeh o dvoch nedokonalých ľuďoch, ktorých spojí dokopy priam dokonalá láska.
Keď sa Izzy vráti z vychýrenej kuchárskej školy Killorgally späť do škótskeho hradu, ktorý zdedila, čaká ju tam hneď niekoľko prekvapení. Okrem toho, že vo svojej kuchyni objaví príťažlivého profesora histórie Rossa, jej mama sa počas Izzyinej neprítomnosti pustila do rozsiahlej rekonštrukcie a navyše hrad na Vianoce prenajala skupinke zámožných hostí!
A tak Izzy zostáva len niekoľko týždňov na to, aby chátrajúci hrad premenila na kúzelný hotel. Našťastie má hneď niekoľkých pomocníkov a jedným z nich je na prekvapenie všetkých aj Ross. A hoci si to Izzy vôbec nechce pripustiť, začína na neho myslieť čoraz viac...
V mene kríža
Ako ďaleko zájdete, aby ste zostali verní svojej ideológii? Ako zareagujete, keď sa dostanete do konfliktu s názormi, ktoré sú v priamom rozpore s vašimi?
December 1944 sa na Slovensku niesol v znamení dozvukov nedávno potlačeného domáceho odboja proti nacistickému režimu. Partizáni sa stiahli do hôr a v krajine začali vyčíňať nemecké oddiely, pevne odhodlané nastoliť poriadok.
Náhoda či osud zviedli dokopy mladého nemeckého vojaka so slovenským rímskokatolíckym kňazom a tí sa stali ústrednými postavami drámy, do ktorej vyústilo násilné potlačenie
Slovenského národného povstania. Konflikt protichodných ideológií sa odohráva v prostredí slovenskej dediny, ktorej obyvatelia píšu vlastné príbehy, stojac pritom na oboch súperiacich stranách.
V tomto dejisku sa prekrížili cesty nemeckého vojaka Heinricha a farára Čobrdu a ich stretnutie nebolo o nič pokojnejšie než zrážka zbraní na bojovom poli. Zbrane však vystriedali jazyky, guľky nahradili slová, a tie útočili nie na telo, ale na srdce, na dušu, na myseľ. Každý koná v mene svojho kríža a obaja vedia, že tento boj môže vyhrať len jeden z nich.
dostupné aj ako:
Cukráreň v Paríži
Objavte romantickú francúzsku cukráreň opradenú lahodnými vôňami a tou pravou láskou.
Nina je mladá a pekná, no v živote trochu stratená. Po tridsiatke ešte stále pracuje ako servírka a veľmi ju to frustruje. Jej veľká rodina je navyše rozhodnutá chrániť ju pred všetkými nástrahami života. Jedného dňa však Nina urobí rázny krok a odíde do Paríža vypomáhať s prípravou cukrárskych kurzov pre začiatočníkov, ktoré vedie starý rodinný priateľ Sebastián.
Nina si vďaka svojej povahe veľmi rýchlo získa nových priateľov a postupne sa zdokonaľuje aj v pečení tých najlahodnejších zákuskov. Pod jej rukami vznikajú chutné éclairky či lahodné makrónky, rezy mille-feuilles plnené malinami či minitortičky s lieskovými orieškami. Omnoho ťažšie to však má so Sebastiánom, z ktorého sa medzičasom stal večne ufrflaný a arogantný šéfkuchár. Vraví sa však, že láska ide cez žalúdok a na to, aby sa rozhorel plameň veľkej vášne, občas stačí aj malá iskra... Podarí sa ju Nine rozdúchať a nájde v malej parížskej cukrárni to, po čom tak veľmi túži?
Poriadok v hlave
„Ak si chceš upratať v živote, musíš si najprv upratať v hlave,“ píše Martin Poliačik v úvode knihy Poriadok v hlave. So spoluautorkou Lindou Lančovou pripravili prehľadného a názorného sprievodcu kritickým myslením, ktorý vás naučí, ako postaviť argument, ako sa správne pýtať, ako kritizovať či ako prezentovať svoje myšlienky. A ako dosiahnuť nielen to, aby s vami ľudia súhlasili, ale najmä to, aby pochopili vaše postoje a východiská. Pretože tak ako hovorí názov jednej z 26 kapitol, niekedy je úsmev po stretnutí viac ako dobre dohodnutý obchod.
Martin Poliačik vychádza zo svojej dlhoročnej praxe debatéra a konzultanta, ale aj aktívneho politika a aj vďaka tomu kniha Poriadok v hlave obsahuje množstvo názorných ukážok efektívne aj neefektívne vedených rozhovorov a argumentačných výmen, infografiky a grafy, odbornejšie texty venované dejinám kritického myslenia aj vtipné príklady z nám dobre známeho prostredia.
Kniha vychádza v knižnej edícii Denníka N ako 50. publikácia v poradí.
dostupné aj ako: