Hľadanie: Tradičné račianske špeciality
zobraziť:
Omaľovánka 1: Tradičné slovenské ľudové kroje - východ
Omaľovánka tradičné slovenské ľudové kroje 1.časť - východ
Edukačná omaľovánka slovenských ľudových krojov, ktorá oboznamuje deti aj dospelých o histórii odievania našich predkov hravým a prirodzeným spôsobom, vymaľovávaním.
Prvý diel sa venuje krojom na východe Slovenska podľa jednotlivých regiónov a obcí.
Pre lepšiu orientáciu je na každej strane malá mapka Slovenska s vyznačením regiónu a obce, z ktorého daný kroj pochádza. Deti by mali spoznávať svoju históriu radi a hravo..
Zakáľačkové špeciality
Už si ani neuvedomujeme, o koľko romantiky prichádza moderný človek, koľko zážitkov majú ľudia z takej zakáľačky. Autor knižky sa aspoň v náznaku usiluje priblížiť atmosféru tejto udalosti a sprístupniť zo svojej dlhoročnej praxe niekoľko desiatok receptov na prípravu najrozmanitejších dobrôt súvisiacich so zakáľačkou. Možno ich pripraviť doma na bežnú spotrebu alebo aj na významnejšie príležitosti.
Bretaňské speciality
Devátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. První letní dny v bretaňském Saint-Malo, kdysi městě korzárů a nyní kulinářském ráji… Mohl by to být báječný výlet, kdyby se tam nekonal otravný policejní seminář, kterého se musí komisař Dupin zúčastnit. Když o přestávce bloumá tržnicí na Starém Městě, dojde přímo před jeho zraky k vraždě. Pachatelka uprchne. Je to sestra oběti, obě ženy jsou slavné šéfkuchařky působící na Smaragdovém pobřeží. A to ještě není vše: regionem otřese série dalších zákeřných vražd.
Talianske tradičné jedlá cestoviny
Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná – to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi.
Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami.
Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie.
Lacná kniha Tradičné kresťanské hodnoty 2
Žiaden "Ústav pamäti národa" národu pamäť nezaručí a ani nedá. Skôr ho o pamäť oberie. Svoju pamäť si musí národ uchovať sám. Skutočnou pamäťou národa sú básnici - bardi. Národ, ktorý si nechá vyvraždiť básnikov - bardov nemá ani pamäť a ani právo na
existenciu. Kto vraždí básnikov - bardov, nivočí pamäť národa. Len básnici - bardi, ale nie skorumpovaní a úradnícki ba/s.../rdi, sú pamäťou národa...
Na sklade 2Ks
0,40 €
7,90 €
dostupné aj ako:
Tradičné staviteľstvo a slohová architektúra na Slovensku
Po prvýkrát sa k čitateľovi dostáva v knižnej podobe spracovaná téma o vzájomných vzťahoch tradičného staviteľstva a slohovej architektúry na Slovensku v ich dejinnom vývoji. Autor v širokom rozpätí pojednáva o vplyvoch architektonickej tvorby jednotlivých slohových období od gotiky po secesiu, z ktorých prevzaté slohotvorné prvky sa v modifikovaných formách rôznou intenzitou podieľali na dotváraní tradičného staviteľstva slovenského vidieka v časovej rovine od konca 18. do prvej tretiny 20. storočia; dokladuje to aj bohatým obrazovým materiálom. Tieto prepojenia výraznou mierou prispeli k značnej variabilite a druhovej rozmanitosti tradičného staviteľstva a tým i vytvoreniu jedinečných hodnôt a osobitostí stavebnej kultúry na našom území.
Chutné špeciality (52)
Z obsahu:
Ovsené vločky s brusnicami
Banánové palacinky s medom
Kuracia pečeňová paštéta
Mandľová quinoa s paprikou
Sladkokyslé bravčové
Gaspacho a iné...
Na sklade 1Ks
1,43 €
1,50 €
Lacná kniha Tradičné kresťanské hodnoty 2 (-70%)
Žiaden "Ústav pamäti národa" národu pamäť nezaručí a ani nedá. Skôr ho o pamäť oberie. Svoju pamäť si musí národ uchovať sám. Skutočnou pamäťou národa sú básnici - bardi. Národ, ktorý si nechá vyvraždiť básnikov - bardov nemá ani pamäť a ani právo na
existenciu. Kto vraždí básnikov - bardov, nivočí pamäť národa. Len básnici - bardi, ale nie skorumpovaní a úradnícki ba/s.../rdi, sú pamäťou národa...
Na sklade 1Ks
2,37 €
7,90 €
dostupné aj ako:
Tradičné medovníky
V súčasnosti vychádza v edícii Škola tradičnej výroby a remesiel publikácia s názvom Tradičné medovníky od autorky Diany Némethovej. Táto brožúra prináša čitateľom ucelenejší obraz o tradícii pečenia medovníkov na Slovensku, vrátane pečenia tlačených medovníkov. Medovníky boli niekoľko storočí produktom výhradne remeselnej činnosti. Ich výroba bola natoľko náročná, že sa ňou zaoberali špecialisti medovnikári. Niežeby sa medovníky nedali upiecť v bežnej domácnosti, ale zložitý výrobný postup a finančne náročné zložky cesta ich predurčili do rúk remeselných majstrov. Skôr, ako sa výroba medového cesta dostala do rúk majstrom, pečeniu medovníkov sa venovali v kláštorných kuchyniach, resp. lekárňach. Zhotovovali sa ako obradové predmety alebo, vďaka vysokému obsahu liečivých látok v mede a koreninách aj ako liečivo, ktoré pomáhalo pri tráviacich ťažkostiach. Obľúbenosť medovníkov sa rýchlo šírila, čo sa zobrazilo nielen na ich počte, ale aj na rôznorodosti. Nech však už boli v obľube akékoľvek druhy medovníkov, svojím jedinečným produktom si medovnikári dokázali udržať postavenie na sladkom trhu až do konca 19. storočia. Potom prešla produkcia medovníkov do rúk gazdiniek, ktoré pri príležitosti najmä Veľkej noci a Vianoc pripravovali v domácnostiach rôzne druhy vykrajovaných medovníkov, ale už bez zdĺhavého zrenia cesta a v najnovších receptoch aj s pridaním tukovej zložky, aby boli medovníky hebké a vláčne.
Autorka sprístupňuje čitateľom nielen recepty na prípravu tlačených medovníkov, ale najmä tie najosvedčenejšie recepty z dielní súčasných medovnikárov. Publikácia obsahuje aj niekoľko strán vzorov na ozdobovanie medovníkov bielkovou polevou, vychádzajúc z tradičných ľudových motívov. Možno najzaujímavejšou časťou tejto útlej publikácie je časť, ktorá predstavuje čitateľom tradície iných krajín: Nemecka, Škandinávie a Ruska.
Tradičné dezerty zdravo a chutne
Dezerty našich starých mám netradične.
Láska k rodine, k tradícii, ale zároveň aj túžba po zdraví a vitalite to sú hlavné piliere, ktoré ma viedli k zostaveniu tejto knihy receptov. Výrazne ma motivovala teta Gita, fenomén maminej rodiny, Zágorovcov. Pečenie koláčov bolo a stále je rodinnou tradíciou, jedinečná chuť a autentické ingrediencie vždy symbolizovali príchod sviatkov alebo rodinných osláv. S meniacim sa spôsobom života prichádzajú aj nové požiadavky na výživu. Každý z nás túži byť zdravý, mať denne dostatok energie, aby bol schopný naplniť svoj životný potenciál. Odovzdať ľuďom tieto hodnoty je pre mňa posolstvo, ktoré by malo prispieť k lepšej kvalite zdravia a tým aj k lepšej spoločnosti. Snom každého z nás je predsa zmeniť tento svet k lepšiemu.
Španielské špeciality z Gerony
Španielska kuchyňa, špeciality v 33 receptoch po slovensky a jednoducho.
MemoPuzzle: Spoznaj hodiny - tradičné, digitálne a textovo zobrazené Larsen GP5-SK
Náučné a celosvetovo mimoriadne populárne Puzzle Larsen napomáhajú deťom všetkých vekových kategórií hravou formou rozvíjať svoj intelekt a prehlbovať svoje vedomosti. Zábavnou formou skladania deti spoznávajú abecedu i číslice, učia sa základy matematiky, angličtiny, zemepisu, či histórie ľudstva a vesmíru. Spoznávajú koľko je hodín, dopravné značky či svoje telo. Skladaním a hrou obohacujú svoje vedomosti a zdokonaľujú svoje zručnosti. Vo svete majú tieto puzzle mimoriadny úspech v predškolských a školských zariadeniach a v mnohých krajinách sú zaradené do vyučovacieho procesu ako školské pomôcky. Neexistujú reklamácie, sú vyrábané výlučne z recyklovaných materiálov (tak humánne chránia prírodu) a certifikované PEFC. Už 60 rokov sa pre celý svet vyrábajú v Nórsku. Dedia sa z generácie na generáciu.
Lacná kniha Česká Kuchařka - Tradičně i moderně (-25%)
Česká kotlina je plná krásných míst, ať už je hledáme v přírodě, nebo to jsou historické památky. Kromě nich však je naše země spojená s kulinářským uměním. Češi rádi vaří i ochutnávají. Vydejme se společně na cestu plnou dobrého jídla. Kuchařka vás provede celou republikou a ukáže, jaké speciality nabízejí různé kraje. Nechybí ani recepty. Všechna báječná jídla můžete rovnou vyzkoušet. Dobrou chuť!
Na sklade 1Ks
12,30 €
16,40 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Speciality pro každou příležitost (-70%)
Speciality pro každou příležitost
Na sklade 1Ks
1,54 €
5,12 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Krajové speciality: Slovácká kuchyně (-25%)
Slovácko patří k nejrozsáhlejším moravským národopisným regionům a je pro něj příznačný bohatý a dosud živý folklor s uplatněním krojů, lidových písní, tanců, slavností a tradičních řemesel. Kuchařka z edice Krajové speciality obsahuje bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů od polévek po moučníky a místní speciality, přílohy, saláty, sušené, mražené a zavařené ovoce, šťávy a nápoje... Pokrmy obohatí slovácký gastronomický slovníček.
Na sklade 2Ks
8,07 €
10,76 €
dostupné aj ako:
Omaľovánka - Tradičné slovenské ľudové kroje 2.časť - stred
V druhej časti omaľovánky, ktorú držíte v rukách, boli nakreslené kroje z deviatich regiónov stredného Slovenska. Z každého regiónu bola vybratá jedna obec. Tradičné kroje sa však líšia aj medzi obcami v jednom regióne, všetky sú krásne a výnimočné, preto bol výber náročný.
Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově
Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní
Tato kniha vám nabízí možnost i bez lepku znovu ucítit tu nádhernou vůni čerstvě upečeného pečiva, na které si můžete dát některou z pomazánek, domácí paštiku, povidla nebo sníst čerstvé jen tak….
- směs receptů určených pro váši snídani, svačinu, oběd, večeři, ale i na slavnostní a jedinečné chvíle
- recepty jsou chuťově nerozeznatelné od lepkových dobrot
- rychlá, srozumitelná a jednoduchá příprava
- recepty jsou vyladěné a pravidelně používané
- recepty jsou vyzkoušené na vlastní rodině, přátelích a známých, kteří nejsou celiaci
- vše je z dostupných surovin s přesným popisem a s uvedením druhu bezlepkové mouky nebo směsi
- pečivo si minimálně tři dny i po vytažení z mražáku zachová svoji chuť i konzistenci
- kniha má obsah i s fotkami receptů umožňující rychlý výběr očima dle aktuální chuti - vyzkoušejte
Jídlo už bez dalších kompromisů
Bretaňské speciality
Devátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. První letní dny v bretaňském Saint-Malo, kdysi městě korzárů a nyní kulinářském ráji… Mohl by to být báječný výlet, kdyby se tam nekonal otravný policejní seminář, kterého se musí komisař Dupin zúčastnit. Když o přestávce bloumá tržnicí na Starém Městě, dojde přímo před jeho zraky k vraždě. Pachatelka uprchne. Je to sestra oběti, obě ženy jsou slavné šéfkuchařky působící na Smaragdovém pobřeží. A to ještě není vše: regionem otřese série dalších zákeřných vražd.
Na stiahnutie
11,29 €