Hľadanie: Tradičná babičkina kuchárka 1
zobraziť:
Tradičná babičkina kuchárka 1
Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu, ale aj ako hlavné jedlo alebo z nich vykúzliť chutný múčnik. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur hendrerit dui vel eleifend sollicitudin. Phasellus convallis magna non dui aliquet aliquet. Phasellus ac consequat ligula. Praesent orci nisi, porttitor maximus hendrerit et, elementum vitae elit. Sed est justo, sollicitudin eu metus sit amet, tempus consequat massa. Ut volutpat magna sit amet metus aliquam facilisis. Sed ac nibh id est viverra commodo. Donec luctus quis eros vel placerat. Vivamus tempus imperdiet tellus, convallis ornare velit. Maecenas metus leo, tempus eget vehicula eget, dignissim ac sem. Vivamus et venenatis mauris. Suspendisse vulputate tellus id mi tempus scelerisque. Donec sed finibus sapien. Vestibulum tempus magna a magna pretium venenatis non eu lorem. Morbi ligula erat, gravida et ultrices quis, cursus in metus. Donec volutpat cursus ex, eu rutrum dolor vulputate vel. Morbi varius est id orci dignissim congue. Etiam euismod leo sed arcu maximus, a suscipit nisi convallis.
Tradičná babičkina kuchárka 3
Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.
Tradičná babičkina kuchárka 6
Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, polievky, jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zeleniny, prívarky, omáčky, slané a sladké múčne jedlá a koláče. Vezmite do rúk, pripravte si podľa knihy a želáme „dobrú chuť“.
Tradičná babičkina kuchárka 2
Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárských kníh, manželia Horecký, Vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej zelenine a ovocí. Kniha obsahuje overené recepty šalátov, predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, džemov a ovocných štiav. Zaujme Vás aj osobitná kapitola múčnikov Veľkej noci. Dobrú chuť.
Tradičná babičkina kuchárka 4
Ak chcete poznať chuť tradičných chalupárskych a záhradkárskych kutilov, tradičná babičkina kuchárka 4 je určená priamo do vašich rúk. V knihe nájdete tradičné polievky, pomazánky, zeleninové, mäsové a grilované jedlá, sladkosti a zaváranie plodov našich záhrad. Dobrú chuť.
Tradičná babičkina kuchárka 5
Je tu opäť nové vydanie knihy z úspešnej edície Tradičná babičkina kuchárka a najlepších receptov jesene a zimy od manželov Horeckých. Kniha vám ponúka jedlá z tekvíc, strukovín, kelu, diviny, rýb, domácej zabíjačky a múčnikov.
Dobrú chuť.
Tradičná kuchárka moderne
Majstri kuchárskeho a cukrárskeho umenia vás naučia majstrovsky skĺbiť tradičnú kuchyňu s modernými trendmi v gastronómii, dať osvedčeným potravinám a jedlám nové chute a vône, variť a piecť vtipne jednoducho, zdravo, chutne. Vychádzajú z osvedčených receptov slovenskej a európskej kuchyne, ale podávajúcich v novom, modernom šate, s dôrazom na zdravú výživu, kvalitu, rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Autori sú špičkovými profesionálmi v kulinárnej sfére, ktorí študujú tradičnú gastronómiu, dokonale ovládajú aj moderné trendy a podávajú dôkladne odskúšané a osvedčené receptúry.
Kuchárka z Castamaru 1: Clarino tajomstvo
Španielsko v roku 1720. Clara Belmonteová, ktorá vyrastala vo vzdelanej rodine váženého lekára, sa obáva o svoju budúcnosť, pretože po náhlej otcovej smrti ostala bez prostriedkov a ochrany. Zároveň trpí vážnou chorobou: len čo opustí uzavreté miestnosti alebo vyjde na otvorené priestranstvo, prepadne ju záchvat paniky. Našťastie má mimoriadny dar – prekvapuje výnimočným kulinárskym talentom, varí s vášňou a dokáže vyčariť tie najlahodnejšie a najnápaditejšie jedlá.
Vďaka výborným odporúčaniam sa zamestná ako pomocná kuchárka v honosnom sídle vojvodu z Castamaru. Kulinárske špeciality vzbudia vojvodov záujem a novou kuchárkou je očarený. Prísne spoločenské pravidlá však nedovoľujú bližšie vzťahy medzi aristokraciou a služobníctvom. Vojvoda obdarúva Claru vzácnymi kuchárskymi knihami a necháva v nich odkazy. Clara mu na ne odpovedá originálnymi pochúťkami. Čoskoro sa však začnú šíriť klebety a Clara sa stáva tŕňom v oku dlhoročnej správkyne, ktorej sa nepáči, ako sa panstvo pod vplyvom novej kuchárky mení...
dostupné aj ako:
Tradičná svadba u Slovanov
Tradičná svadba u Slovanov je vyhľadávané dielo významného slovenského slavistu, etnografa a religionistu prof. Jána Komorovského (1924-2012). Je výsledkom dlhodobého zbierania terénnych, publikovaných aj archívnych materiálov o slovanskej svadbe v jej rôznych prejavoch. Autor v knihe obšírne hovorí o predmanželskom živote dedinskej mládeže, o predsvadobnom období, o rozličných formách uzavretia manželstva a napokon o obradoch a obyčajoch samotnej svadby. Slovanskú svadbu predstavuje ako komplex noriem obyčajového práva, etiky, etikety, magicko-agrárnych obradov, úkonov, hier, tancov a ústnych poetických prejavov zameraných na spriaznenie dvoch rodov, manželské spolužitie, zabezpečenie prosperity a pokračovanie rodu.
Autor ukazuje, aká rozsiahla a pestrá rozmanitosť obradov a obyčajov vládne v tradičnej svadbe Slovanov. Každé etnikum, región a lokalita má prvky rozdielne i spoločné s inými slovanskými oblasťami. Početné obrady a obyčaje slovanskej svadby spája ideová jednota vyrastajúca z dedinského naturálneho hospodárstva, z rodových a rodinných tradícií a spôsobu života. Pred nami sa rozvíja myšlienkový svet roľníka spätého s prírodou, s jeho neustálou starosťou o zachovanie života, hospodárskej prosperity a rodu.
Spod zorného uhla týchto ústredných myšlienok autor skúma pôvodný zmysel úkonov a zvyklostí slovanskej svadby, a to vrátane obradov odlúčenia nevesty od svojho domu a pripojenia sa k rodovému kulty ženíchovej rodiny, ako aj úkonov ochrannej mágie a úkonov zabezpečujúcich plodnosť a hojnosť a utuženie manželského zväzku. Tradíciu chápe autor dynamicky, v jej neustálom vývoji a v dobových, miestnych, individuálnych i kolektívnych premenách. Preto tiež venuje náležitú pozornosť premenám svadby v podmienkach našej technologicky vyspelej doby.
Zásadné a neprekonané dielo Tradičná svadba u Slovanov je prístupné nielen odborníkom, etnografom, folkloristom a kultúrnym historikom, ale tiež širokej verejnosti a všetkým záujemcom o ľudovú kultúru.
dostupné aj ako:
Rejdová - tradičná svadba
Viete, ako sa musela nevesta správať pri sobáši? Počuli ste už o vádzke? Viete, čo znamenalo, keď sa dieťa hodilo do perín a prečo sa mladucha nemohla obzerať? Aký bol vzťah medzi nevestami a svokrami? Kto bol chýrny výrobca svadobných truhlíc v Rejdovej?
Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky prináša práve táto publikácia. Svadba v obci Rejdová dodnes predstavuje jednu z najbohatších príležitostí, v rámci ktorých je možné spoznať prejavy tradičnej kultúry v ich premenách a dynamike. V tejto hornogemerskej obci predstavovala svadba jednu z najdôležitejších spoločenských udalostí – ešte v polovici 20. storočia trvala niekoľko dní a zahŕňala množstvo obradov a zvykov, jej súčasťou boli nielen magické úkony, veštby, obradové jedlá, odevy, či predmety, ale aj i bohaté spevné, hudobné a tanečné prejavy. Svadbou žila celá obec. Aktívni boli najmä svadobčania, no dôležití boli aj tí, ktorí sa prizerali – stávali sa tak divákmi a zároveň účinkujúcimi veľkého obecného divadla.
V knihe nájdete:
- 30 kapitol o predsvadobných a svadobných zvykoch, o spoločenskom živote mládeže pred svadbou i o rodinnom živote po svadbe,
- doteraz nezverejnené historické fakty,
- 113 notových transkripcií,
- takmer 200 unikátnych historických fotografií a dokumentov,
- viac ako 50 fotografií zo súčasnosti,
- fotografie Karola Plicku,
- 40 nahrávok tradičného spevu a hudby,
- starobylé svadobné reči v rejdovskom nárečí,
- autentické výpovede pamätníkov.
#svadba #ľudová kultúra #tradičná kultúra #Gemer #Rejdová #ľudové piesne #história Slovenska
Lenivá kuchárka
Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni. Bestseller Blogerky roka 2017, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka, v ktorom nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov aj s variantmi bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na kvalitné a chutné raňajky, polievky, obedy i večere a zdravšie sladkosti.
V kuchárskej knihe nájdete 60 overených receptov s menším množstvom cukru, použitím celozrnných i bezlepkových múk a tipmi, ako nahradiť jednotlivé suroviny tak, aby bol sladký či slaný recept vo výsledku bez lepku či laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých začiatočníkov v kuchyni, pre tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie a najmä pre všetkých zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času a pritom si chutne a dobre navariť. Ideálna tiež ako darček pre všetkých milovníkov jedla.
V knihe nájdete:
- 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 56 receptov bez mäsa
- 44 variantov bez lepku
- 32 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Lenivá kuchárka 2
Pokračovanie knižného bestselleru Lenivá kuchárka, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka a Blogerky roka 2017. Kniha obsahuje 60 jednoduchých a rýchlych receptov s menším obsahom cukru, z toho 40 variantov bez lepku a 27 bez laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých milovníkov jednoduchej prípravy zahŕňajúcej recepty na chutné raňajky, polievky, obedy i večere a famózne koláčiky. Kniha poteší nielen začiatočníkov v kuchyni, ale aj zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času no predsa s vydareným a chutným výsledkom. V neposlednom rade poteší aj tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie. Taký ideálny darček pre všetkých gastronautov. :)
V knihe nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 52 receptov bez mäsa
- 40 variantov bez lepku
- 27 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Vianočná kuchárka
Čo by nemalo chýbať nielen na vianočnom stole? Odpoveď na túto, na prvý pohľad jednoduchú otázku, sa pokúsil nájsť renomovaný slovenský šéfkuchár, zakladateľ reštaurácií a osobnosť televíznej obrazovky Vojtech Artz v publikácii Ottovho nakladateľstva Vianočná kuchárka. "Azda ryba, pretože jej šupiny vraj prinášajú šťastie. Možno šošovica, aby sme mali po celý rok hojnosť alebo aspoň dosť peňazí." Možností, ako pripraviť štedrovečerné, silvestrovské či novoročné menu, je neúrekom. Vojtech Artz ponúka recepty tradíciou overené aj také, ktoré najkrajšie sviatky roka obohatia o nové vône a chute. Pripomína nám, že na štedrovečerný stôl nepatrí len kapor či kapustnica, ale aj predjedlá, polievky, hlavné jedlá, prílohy a šaláty, dezerty, múčniky, slané pečivo či nápoje. Pre nerozhodných pripravil tiež návrh chodov slávnostného menu a Vianočnú kuchárku vybavil fotografiami, pri ktorých sa zbiehajú sliny.
Moja kuchárka - Najlepšie recepty - Zápisník, 6.vydanie
Viete, aká kuchárska kniha je najlepšia? No predsa vaša vlastná! Tá, ktorú si sami zostavíte z tých najlepších receptov od mamy, babičiek, kolegýň či priateliek. Na to vám poslúži táto kniha, preto už nikdy nebudete musieť hľadať vaše obľúbené recepty na kdejakých papierikoch a báť sa, že o ne časom prídete. Tu budete mať všetky recepty zhromaždené na jednom mieste, tak vám potom postačí už len opásať si zásteru a pustiť sa do diela. Prajeme vám veľa úspechov a skvelých kulinárskych zážitkov!
Oficiální kuchařka ze seriálu Přátelé
Pozvěte přátele a nachystejte jídlo podle některého z více než stovky ikonických receptů inspirovaných úspěšným seriálem Přátelé. Když si znovu pustíte jednotlivé epizody, jistě si uvědomíte, že jídlo je jeden z pilířů lidské pospolitosti. Právě nadčasovost a uvěřitelnost příběhů odehrávajících se kolem jídla utkvěla v paměti fanouškům na celém světě. Ať už jste ostřílení šéfkuchaři jako Monica, rozjíždíte cateringovou firmu jako Phoebe, nebo jste rození fanatici jídla jako Joey, nabízíme vám spoustu originálních receptů pro kuchaře na všech úrovních. Každá kapitola – chuťovky, polévky, saláty, sendviče, hlavní jídla, dezerty a nápoje – nabízí kultovní pochoutky jako Rachelin masový trifle, Phoebiny kelímky s granitou, Joeyho sendvič s masovými koulemi, vejce pro Chandlera, Rossovy ruce pálící fajitas i Moničino díkůvzdání přátelům. Kuchařka plná barevných fotografií a snadných návodů je dokonalým průvodcem po všech zásadních delikatesách z Přátel.
Cesnak - Babičkina prírodná lekáreň
Keď sa povie cesnak, zrejme si každý predstaví bežnú cibuľovú zeleninu. Avšak cesnak nepatrí iba do kuchyne. Jeho blahodarné účinky na organizmus potvrdzujú aj najmodernejšie vedecké štúdie. Pokiaľ vezmeme na zreteľ, že môže byť aj vynikajúcou prísadou množstva kozmetických prostriedkov, je mnohými uznávaný ako afrodiziakum a má veľa ďalších praktických možností použitia, táto cibuľka si rozhodne zaslúži našu pozornosť.
Na zaujímavom putovaní dejinami cesnaku vám táto kniha odhalí nespočetné množstvo možností jeho uplatnenia a ponúkne veľa dobrých rád, ktoré vám budú užitočnými pomocníkmi v každodennom živote.
Heřmanova kuchařka
Zduř! Jsem ostravsky gastrošef Heřman Gazda, šťastny jak lazeňska veverka, že jsem mohl vydat svoju prvni knižku v životě. V ni ti nabizim ty nejlepši recepisy, ktere možeš mit v knihovničce a potom na svem stole.
Moje hlavni kredo je: Laska prochaza žaludem. Nebo tak nějak.
Mam milujici manželku Žanetu, dvě děcka a Arnošta. A vas, moje fanušky mišulinskeho vařeni z JuButu, Instantniho gramu, ŤikŤoku a Fejzbučku.
Jste fajni a mili a ja vam přeju krasne zažitky u knižky, v životě a kuchyni.
Ottova kuchařka velká hrníčková 1
Nejkomplexnější kuchařská dvoudílná kniha pro všechny, kteří si chtějí usnadnit vaření. Čtenáři, domácí kuchaři, v ní najdou reprezentativní přehled více jak 2000 receptů, známých i méně známých, z české i mezinárodní kuchyně. Pomocí hrnku, lžíce, či hrsti snadno odměří suroviny a připraví vybraný pokrm pro jakoukoliv příležitost.
První díl obsahuje například velké množství receptů na předkrmy, polévky a pomazánky a mnoho dalších pokrmů z masa, ryb a drůbeže.
Druhý díl je věnován receptům z ovoce a zeleniny, z obilovin, luštěnin a vajec. Svou obsáhlou kapitolu zde mají též oblíbené moučníky, dezerty a cukroví.
V obou dílech však čtenáři najdou mnohem více témat, která jim budou inspirací pro každodenní vaření.
Na sklade 3Ks
10,95 €
21,95 €
Moja kuchárka – Zápisník najlepších receptov, 5.vydanie
Všetky vaše obľúbené recepty na jednom mieste.
Tento praktický zápisník je ideálny na zaznamenávanie jedál, ktoré máte radi a ku ktorým sa radi vraciate. Či už ide o prípravu predjedla, hlavného jedla alebo dezertu, vďaka jednotnej štruktúre zápisníka budú vaše recepty pôsobiť usporiadane a prehľadne. Budete mať dostatok priestoru i na zaznamenanie rôznych nápadov a vylepšení, vďaka ktorým chutia vaše jedlá tak jedinečne.
Zostavte si svoju vlastnú kuchársku knihu s najlepšími receptami!