Hľadanie: To najlepšie z ruskej kuchyne
zobraziť:
Lacná kniha To najlepšie z ruskej kuchyne (-90%)
Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchyne predstavuje nová obrazová kuchárska kniha s receptami najtypickejších ruských jedál. Ako každá kuchyňa, tak i ruská prešla istým vývojom, ktorý zanechal na jej pokrmoch nezmazateľný vplyv a výraznú chuť. Nie je preto náhoda, že v nich môžeme nájsť stopy staroslovanských jedál už od čias Kyjevskej Rusi. Rovnako sa v nich skrýva aj kus kultúry národa, jej mnohorakosť, tradície i osobitosti každodenného života. Charakter tradičnej ruskej stravy je výrazne ovplyvnený i spôsobom obživy obyvateľov, ktorým bolo najmä poľnohospodárstvo. V rozličných regiónoch sa preto pripravovali rôzne chlebové a múčne jedlá, ale aj jedlá z kapusty. Nemalý význam mali tiež ryby, ktoré obohacovali stoly v čase pôstu. Pripravte si typické ruské pochúťky ako boršč, solanka, pascha, mrkvová z
Vypredané
1,49 €
14,90 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha To najlepšie z ruskej kuchyne (-50%)
Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchyne predstavuje nová obrazová kuchárska kniha s receptami najtypickejších ruských jedál. Ako každá kuchyňa, tak i ruská prešla istým vývojom, ktorý zanechal na jej pokrmoch nezmazateľný vplyv a výraznú chuť. Nie je preto náhoda, že v nich môžeme nájsť stopy staroslovanských jedál už od čias Kyjevskej Rusi. Rovnako sa v nich skrýva aj kus kultúry národa, jej mnohorakosť, tradície i osobitosti každodenného života. Charakter tradičnej ruskej stravy je výrazne ovplyvnený i spôsobom obživy obyvateľov, ktorým bolo najmä poľnohospodárstvo. V rozličných regiónoch sa preto pripravovali rôzne chlebové a múčne jedlá, ale aj jedlá z kapusty. Nemalý význam mali tiež ryby, ktoré obohacovali stoly v čase pôstu. Pripravte si typické ruské pochúťky ako boršč, solanka, pascha, mrkvová z
Vypredané
7,45 €
14,90 €
dostupné aj ako:
To najlepšie z ruskej kuchyne
Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchyne predstavuje nová obrazová kuchárska kniha s receptami najtypickejších ruských jedál. Ako každá kuchyňa, tak i ruská prešla istým vývojom, ktorý zanechal na jej pokrmoch nezmazateľný vplyv a výraznú chuť. Nie je preto náhoda, že v nich môžeme nájsť stopy staroslovanských jedál už od čias Kyjevskej Rusi. Rovnako sa v nich skrýva aj kus kultúry národa, jej mnohorakosť, tradície i osobitosti každodenného života. Charakter tradičnej ruskej stravy je výrazne ovplyvnený i spôsobom obživy obyvateľov, ktorým bolo najmä poľnohospodárstvo. V rozličných regiónoch sa preto pripravovali rôzne chlebové a múčne jedlá, ale aj jedlá z kapusty. Nemalý význam mali tiež ryby, ktoré obohacovali stoly v čase pôstu. Pripravte si typické ruské pochúťky ako boršč, solanka, pascha, mrkvová z
Vypredané
14,16 €
14,90 €
To najlepšie z mäsa
Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov.
To najlepšie v živote
Viacgeneračný román o štyroch dcérach, ktoré ľahkovážne rozdúchavajú starú rivalitu, a jednom dávno pochovanom tajomstve.
Keď sa Marilyn a David v sedemdesiatych rokoch do seba zaľúbia, žijú v blaženej nevedomosti. Netušia, čo všetko ich čaká. O mnoho rokov prežívajú ich dospelé, celkom rozdielne dcéry ťažké časy. Wendy ovdovela veľmi mladá a útechu hľadá v alkohole a u mladších mužov. Violet je právnička, ale zostala doma s dvoma malými deťmi, trpí úzkosťou a pochybuje o sebe. Liza je neurotička, čerstvo vymenovaná za profesorku. Neplánované tehotenstvo ju nepríjemne zaskočí a ona váha, či dieťa vôbec chce. Grace je najmladšia dcéra, ktorá žije v klamstve a nikto z rodiny to netuší. Na scéne sa napokon vynorí Jonah Bendt, chlapec, ktorého sa pred pätnástimi rokmi vzdala jedna zo sestier, a postupne sa nám odkryje pestrá minulosť rodiny Sorensonovcov, roky poznačené dospievaním detí, zatrpknutosťou, ale aj chvíľami radosti, vďaka ktorým život stojí za to.
dostupné aj ako:
To najlepšie na svete
To najlešie na svete je knižka o malom dvojročnom chlapcovi s menom Matej. Veľmi rád vymýšla rôzne huncúctva, dobrodružstvá a spolu so svojou maminou ich naplno prežíva. Kniha obsahuje 5 príbehov v ktorých Matej dokáže obyčajné veci a udalosti, vďaka svojej fantázii, premeniť na tie najlepšie veci na svete.
Napríklad príbeh o mačičke s menom Mňaui, ktorá nielenže vyzerá ako tiger, ale je to jeho najmilšie zvieratko na svete. Takisto aj hra na hasiča, keď nájde ockove staré káble od počítača. A varenie ponorkovej polievky s blchami? To je predsa tá najlepšia vec na svete...
Knižku napísala mamina a bábkoherečka Mirka Mravcová počas materskej dovolenky. Inšpiráciou jej bol vlastný syn Matej a skutočné príbehy, ktoré potom opísala z pohľadu dieťaťa. Sama sa tak vrátila aj do svojich detských čias plných fantázie a vychutnávania si čara prítomného okamihu.
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Peter Bič Project - To najlepšie z nás LP
Peter Bič Project je hudobná skupina pochádzajúca z Košíc. V roku 2010 ju po odchode z kapely IMT Smile založil gitarista Peter Bič. Spolu s ním v tomto zoskupení účinkovala speváčka Dáša Kostovčík, spevák Ivo Bič, Matúš Pavlík (klávesy), Jozef Zima (bicie) a na basovú gitaru hral Vladimír Čekan. V júni 2011 si ich v rámci svetového turné na svoj koncert v košickej Steel Aréne ako predskupinu vybrala švédska skupina Roxette. V roku 2012 toto zoskupenie debutovalo vydaním albumu Say It Loud, z ktorého sa najznámejšou stala skladba „Hey Now“. Táto nahrávka sa stala hitom aj v zahraničí a v roku 2013 jej občianske združenie SOZA udelilo cenu pre najhranejšiu skladbu.
Skupina Peter Bič Project prichádza so svojou prvou LP. Nájdete na nej prierez ich tvorby to sú najmä hity, ktoré im priniesli ocenenia v podobe zlatých a platinových albumov. Skupina Peter Bič Project sa radí medzi aktuálne najúspešnejšie skupiny o čom svedčia nielen stále plné koncerty, ale tiež ceny ako OTO 2019 v kategórii skupina. V roku 2022 sa stali laureátmi Krištáľového krídla. Ich pieseň STOJ patrí k jednej z najhranejších slovenský piesní v rádiách. To najlepšie z nás -aktuálne to najlepšie od Peter Bič Project.
Tracklist:
A1. Maky
A2. Hlava
A3. Sekera
A4. Všetko bude fajn
A5. Tam za tou bránou
B1. Nedívaj sa tak
B2. Čoskoro
B3. Z výšky
B4. Máj
B5. Skúšame sa nájsť
B6. Stoj
To najlepšie z časopisu Urob si sám
Ak idete navrhovať záhradu či rekonštruovať dom,
túto publikáciu jednoducho musíte mať! Hobby
vydanie tých najlepších pracovných postupov
z časopisu Urob si sám prináša postupy, ktoré
v ostatnom období najviac zaujali tisíce čitateľov.
Dve tretiny obsahu sú venované obľúbenému
miestu na relax – záhrade, ale nechýbajú ani
postupy týkajúce sa bazéna, kozubov aj jednotlivých
častí rodinného domu.
Najlepšie z môjho života
Jurajovi Šebovi sa podarilo vytvoriť originálny subžáner historickej koláže, kde sa akoby na smetisku alebo v nejakej truhlici prehrabávate v rozličných predmetoch a vytešujete sa, čo všetko – aké poklady – ste tam našli. Som rád, že priblížil našu históriu tak, ako to urobil. Zasvietil do jej kútov a skrytých miest tak, že si v nej môžeme listovať ako v albume, ktorý poteší, vyvolá mnoho spomienok a hlavne – nedeformuje. To je veľká devíza tejto populárnej, ale potrebnej literatúry. Kamil Peteraj
Juraj Šebo (1943, Bratislava). Napísal úspešnú sériu kníh o (ne)dávnych rokoch: Vojnové 40., Budovateľské 50., Zlaté 60., Normálne 70., Reálne 80., Slobodné 90. a Turbo milénium. Vydal monografie Tehelné pole, Také bolo PKO a Budmerice. Spolupracoval na scenári o histórii STV v rokoch 1975 – 1989 Takí sme boli. V Čechách mu vyšla kniha O socializme s láskou a v súčasnosti sa pripravuje vydanie jeho kníh mapujúcich dekády 20. storočia v českom jazyku. Získal cenu kritiky Zlaté pero za knihu Budovateľské 50. roky. Je na dôchodku a žije v Devínskej Novej vsi.
Moja kuchárka - Najlepšie recepty - Zápisník, 6.vydanie
Viete, aká kuchárska kniha je najlepšia? No predsa vaša vlastná! Tá, ktorú si sami zostavíte z tých najlepších receptov od mamy, babičiek, kolegýň či priateliek. Na to vám poslúži táto kniha, preto už nikdy nebudete musieť hľadať vaše obľúbené recepty na kdejakých papierikoch a báť sa, že o ne časom prídete. Tu budete mať všetky recepty zhromaždené na jednom mieste, tak vám potom postačí už len opásať si zásteru a pustiť sa do diela. Prajeme vám veľa úspechov a skvelých kulinárskych zážitkov!
Bridgertonovci 7: Spoznáš to z jeho bozkov
Zoznámte sa s naším hrdinom...
Gareth St. Clair sa ocitol v ťažkej situácii. Jeho otec, ktorý ho nenávidí, je rozhodnutý zruinovať majetok St. Clairovcov a aj jeho dedičstvo. Garethovi sa dostane do rúk starý rodinný denník, v ktorom sa možno ukrývajú tajomstvá týkajúce sa jeho minulosti... a kľúč k jeho budúcnosti. Problémom je, že je napísaný v taliančine a Gareth nevie ani slovo po taliansky.
Zoznámte sa s našou hrdinkou
Všetci v spoločnosti sa zhodujú: neexistuje nikto ako Hyacinth Bridgertonová. Je neskutočne inteligentná, diabolsky výrečná a podľa Garetha, znesiteľná v malých dávkach. Je však na nej niečo očarujúce a znepokojujúce čo ho k nej priťahuje...
Zoznámte sa s chudákom pánom Mozartom
Alebo radšej nie. Keď sa cesty Garetha a Hyacinth skrížia na každoročnom disharmonickom hudobnom večierku Smythe-Smithovcov, určite sa obracia v hrobe. Zdá sa, že Garethove slová sú pre Hyacinth výzvou, a tak mu navrhne, že preloží jeho denník. Keď sa však ponárajú hlbšie do textu, prídu na to, že odpovede, ktoré hľadajú, sa nenachádzajú v denníku, ale v nich... a neexistuje nič jednoduchšie alebo zložitejšie ako dokonalý bozk.
dostupné aj ako:
To najlepšie zo smoothies
Balíček To najlepšie zo smoothies obsahuje 3 knihy:
Smoothies na každý deň,
Smoothies na každý deň Detoxikácia,
Smoothies na každý deň pre mamy a deti.
V knihách nájdete viac ako 1000 receptov na každú príležitosť. Nechajte sa inšpirovať a urobte niečo pre svoje zdravie. Presvedčíte sa, že smoothies sa oplatí piť každý deň. Stačí pár minú a vitamínová bomba je na svete.
Moje najlepšie recepty
Hľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne? Autorka viacerých úspešných receptárov a blogu Dobroty z kuchyne podáva v dvojici kníh Moje najlepšie recepty a Moje najlepšie múčniky spolu viac ako tri stovky dôkladne vyskúšaných, zrozumiteľne a prehľadne napísaných návodov na domácu prípravu osvedčených, tradičných aj menej známych dobrôt – jedál a múčnikov. Pridáva množstvo užitočných rád a tipov na vlastné variácie. Každý recept je ilustrovaný autentickými fotografiami jedál či múčnikov.
V knihe Moje najlepšie recepty nájdete viac ako 170 receptov na široký sortiment jedál, od polievok cez rôzne druhy hlavných jedál až po šaláty a domáce pečivo. Môžete si z nich vybrať jedlá na všetky príležitosti, od rýchlych minútok cez sortiment tradičných jedál v modernom šate až po rafinované, a predsa jednoducho pripraviteľné lahôdky, ktorými očaríte svojich najbližších a dodáte sviatočným príležitostiam čaro domácej originality.
Paci Pac - To najlepšie deťom CD
Tie najlepšie detské pesničky PACI PAC a k tomu 5 úplne nových! Známe detské hity, ktoré poznáte nielen z koncertov,youtube ale aj z detských TV staníc.
Tracklist CD: 1. Traktor, 2. Slon, 3. Ťapy ťap, 4. Pán Trampolíni, 5. Pes a mačka, 6. Opica, 7. Helikoptéra, 8. Zúbok, 9. Vodník Ferko, 10. Superhrdina, 11. Levík Leo, 12. Šarkaniáda, 13. Mama mi dala korunu, 14. Deduško, 15. Tichá noc
Rýchlo, zdravo a chutne - To najlepšie od nás
-210 nových receptov: zdravých inšpirácií od raňajok po večeru
-slané chuťovky, sladké pokušenia
-nutričné hodnoty pri každom recepte
-jednoduché recepty aj pre začiatočníkov
-rady, tipy, odporúčania, náhrada surovín
-rozdelenie receptov aj podľa toho, čo máte práve doma
-rýchle recepty do 15 minút
-vzorový stravovací plán na 10 dní aj s postupom prípravy
Cesty k „novej“ ruskej literatúre v slovenských prekladoch po roku 1989
Autorka v monografii chápe ruskú „novú“ literatúru širšie, a to preto, lebo sa ňou zaoberá vo vzťahu k slovenskému kultúrnemu kontextu. Pôjde teda o novú literatúru, novú obsahom i formou, práve v tomto kontexte, a to v troch podobách: 1. preklady nových diel autorov, ktorí sa už v slovenčine objavili – vo všetkých prípadoch to budú diela modernistov experimentátorov, priamych predchodcov alebo inšpirátorov postmodernej literatúry; 2. preklady prevažne postmoderných diel, ktoré sa buď dovtedy prekladať nesmeli (paralelná, postmoderná literatúra), alebo vznikli koncom 90. rokov a neskôr; 3. preklady, v ktorých prekladatelia použili nové, dovtedy nie bežné postupy a prístupy, a to v pozitívnom i negatívnom zmysle. Neskúma ich však zo sociologického hľadiska, nevenuje sa teda otázkam motivácie výberu textov na preklad či ich interpretácie, ale najmä práci prekladateľov s textom, ich prekladateľským metódam a postupom. Pri analýze prekladov uplatňuje dve základné kritériá: funkčnú ekvivalenciu originálu a prekladu v tom najširšom možnom zmysle a koncepčnosť prekladu.
Tom Gates 10: Vie všetko najlepšie (alebo ani nie...)
Preži s Tomom Gatesom ďalšie ešte strelenejšie dobrodružstvá, srandičky, výčiny a nové vtipy už v desiatom pokračovaní jeho príbehov! Kniha je plná EXTRA zábaviek a kvízov pre teba, nech sa náhodou ani chvíľku nenudíš, ak ti prázdniny nedopadnú podľa plánu - ako je to v Tomovom prípade. Ešteže náš milý Tom vie všetko najlepšie na svete a aj z obyčajného lepiaceho bločka dokáže vymyslieť lotrovinu, ktorá pobaví ešte aj Deliinu kamošku. Alebo žeby nie...