Hľadanie: Taliansko na tanieri
zobraziť:
Taliansko na tanieri
Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými bezmäsitými jedlami z rôznych regiónov Talianska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou knihy a navodia atmosféru pravej talianskej kuchyne. Kniha vás možno inšpiruje k cestovaniu, hľadaniu svojich koreňov alebo k založeniu novej tradície spoločných obedov s rodinou a kamarátmi. Nájdete v nej recepty na každú príležitosť: rýchle predjedlá, hlavné jedlá, polievky, zeleninové prílohy, šaláty, pizzu a iné slané múčniky, ale aj neodolateľné dezerty.
Gény na tanieri
Ste skutočne to, čo jedli vaši starí rodičia? Obzrite sa do minulosti a zistite, ako sa aj vy môžete cítiť lepšie vo svojom tele a v budúcnosti vďaka tomu zanechať svojim deťom dedičstvo v podobe pevného zdravia. Vzrušujúca kniha Judith Finlaysonovej prístupným spôsobom približuje komplexný výskum doktora Davida Barkera a obracia naruby zažité predstavy o pôvode najbežnejších chronických chorôb súčasnosti, ktoré nám vraj odovzdali rodičia prostredníctvom svojich génov.
Vďaka epigenetike - relatívne mladému vednému odboru - sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov.
Tak ako minulosť vašich predkov ovplyvnila vás, ovplyvníte aj vy budúcnosť svojich detí a vnúčat. Výživnou stravou a dostatočným pohybom môžete zabezpečiť dobré zdravie nie len sebe, ale aj budúcim generáciám. Gény na tanieri vám naservírujú najnovšie epigenetické poznatky ľahko stráviteľným spôsobom, vďaka ktorému lepšie porozumiete nie len svojim génom, ale aj rozmanitým faktorom, ktoré ich ovplyvňujú.
dostupné aj ako:
Taliansko a láska majú 3 spoločné veci. Cestovanie
Sprievodca najkrajšími talianskymi mestami a miestami od severu až po juh, ale nie len to.
8 hlavných kapitol knihy, 8 praktických cestovateľských itinerárov s originálnou mapou, 8 receptov lahodnej talianskej kuchyne.
Spoznajte zaujímavé regióny a mestá, naplánujte si výlety za spoznávaním Talianska a pripravte si a ochutnajte fantastické gastronomické diela. Cestujte do Ríma, Florencie, Benátok, Milána, na juh Talianska a na oveľa viac miest. A to všetko tak, ako vám viac vyhovuje - s cestovnou kanceláriou alebo bez nej, s cestovným sprievodcom alebo bez neho, podľa rád a itinerárov prakticky uvedených v tejto knihe. Len vy a tí, ktorých so sebou na túto úžasnú jazdu Talianskom zoberiete. Pretože Taliansko a láska majú 3 spoločné veci: spoznávanie nových miest, relax v pravom zmysle slova a tú najchutnejšiu gastronómiu. Šťastnú cestu! Buon viaggio!
Taliansko a láska majú 3 spoločné veci. Gastronómia
Sprievodca talianskou gastronómiou a jedlami, chuťami, vônami a spomienkami, od predjedla až po dezert, ale nielen to...
8 hlavných kapitol knihy, 88 receptov na chutné jedlá a nápoje, 8 tradičných značiek s dušou a srdcom v gastronómii
Toto je viac ako len kuchárska kniha, je to cesta do Talianska, za chuťami a vôňami, ktorým podľahnete. Táto kniha bude pre vás bohatou inšpiráciou a ak ste doteraz neboli zamilovaní do talianskej kuchyne, tak vás očarí a nadchne. Na trhu nájdete kuchárske knihy s talianskymi jedlami, táto je odlišná v tom, že prepája jedlo s príbehom, že spolu s varením sa môžete aspoň virtuálne preniesť do prekrásnej krajiny plnej slnka, vôní a chutí… Má ambíciu vyplniť prázdne miesto, ktoré spája lásku k cestovaniu, k životnému štýlu a k znamenitej talianskej kuchyni.
Dobrú chuť! Buon appetito!
Tatry na tanieri
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!
Taliansko a láska majú 3 spoločné veci. Životný štýl
Sprievodca talianskym životným štýlom, miestami vhodnými na relax, od severu až po juh, ale nielen to…
8 hlavných kapitol knihy, 8 itinerárov s originálnou mapou, 8 receptov na pohodovejší a chutnejší život
Čo by ste povedali na život bez stresu, život vášnivejší a šťastnejší, život na spôsob talianskeho „la dolce vita“? Dali by ste si povedať?
V tom prípade je táto kniha pre vás priam nepostrádateľná. Je plná talianskej filozofie života, ktorý je bohatý na potešenia a pôžitky.
Životný štýl Talianov je v mnohom tak odlišný od toho nášho. Význam „la dolce vita“ alebo „sladkého života“ je ako mozaika kvality života a skladá sa z mnohých kúskov. Vedieť si vychutnať prítomný okamih, užívať si nielen pobyt, ale aj cestu, pochutnať si na dobrom jedle a oddýchnuť si pri kultúrnom predstavení, dobrej knihe alebo zaujímavom filme. Je to tiež lekcia z „dolce far niente”- „sladkého ničnerobenia“.
Pokúsme sa čerpať z talianskeho životného štýlu a naučme sa jesť, cestovať, milovať, obliekať sa, myslieť a baviť sa tak, ako to dokážu Taliani. Je totiž na nás, ako sa rozhodneme prežiť svoj život. Dá sa prežiť v starostiach, úzkosti a ponáhľajúc sa, alebo na spôsob „la dolce vita“.
Ďalšia časť série „Taliansko a láska majú 3 spoločné veci” sa zaoberá prevažne životným štýlom Talianov a všetkým, čo s ním súvisí.
Príjemný oddych! Buon relax!
Príbehy 20. storočia - Identita na tanieri
Stravovanie a gastronómia definujú nielen nás, ale aj celé štáty, regióny, náboženské a filozofické skupiny. Menia sa naše stravovacie návyky, uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť a tradíciu ozvláštňujeme aj novými technikami a surovinami.
V najnovšom čísle štvrťročníka Príbehy 20. storočia sme sa pozreli na to, ako jedlo vytvára identitu rôznych skupín, ako nás charakterizuje a aký vplyv má na dejiny – tie veľké aj malé. Prinášame pohľady na to, ako sa jedlo ľahko môže stať nátlakovým nástrojom, ako dokáže meniť rozhodnutia aj ako vytvára okolo seba mýty.
V časopise nájdete aj tieto texty:
• Rozhovor s mladým šéfkuchárom Pavlom Sekerkom, ktorý pôsobil v parížskej michelinskej reštaurácii.
• Odborný pohľad etnologičky Rastislavy Stoličnej na to, či sú bryndzové halušky naozaj našim tradičným národným jedlom.
• Kritický komentár o tom, či sme skutočne pohostinný národ od publicistu Sama Marca či úvahu Zuzany Szatmáry o vzťahu k vareniu a úcte k tradíciám.
• Texty o zodpovednom stravovaní, počiatkoch vegánskeho aktivizmu na Slovensku a dôležitosti využívania lokálnych surovín.
• Popkultúrny pohľad na jedlo vo filmoch aj na divadelných doskách od Juraja Malíčka a Lenky Dzadíkovej.
• Príbehy o tom, ako dokáže gastronómia meniť dejiny – či už v príbehoch pamätníkov, ktorých neľahký osud bol zviazaný aj s varením či jedlom alebo v ukážke z knihy reportéra Witolda Szablowského Ako nakŕmiť diktátora o tom, že aj dobré jedlo dokáže zachraňovať životy nevinných.
Dráčik na tanieri
Malý drak = veľký problém! Keď si Erik prezerá škatuľky z donášky, zahliadne medzi nimi zelený záblesk. Po vylovení malého dráčika je presvedčený, že našiel hračku. Lenže minidráčik Pan je až priveľmi skutočný a rozhodne je pripravený stiahnuť Erika do celej kopy problémov. Chlapec sa tak musí vyrovnať s mnohými katastrofami, ktoré za sebou zelené stvorenie zanecháva, a pritom zachovať tajomstvo jeho existencie. Podarí sa mu zachrániť dráčika pred zvedavým susedom?
Francúzsko na tanieri
Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou knihy a navodia atmosféru pravej francúzskej kuchyne. Kniha vás možno inšpiruje k cestovaniu, hľadaniu svojich koreňov alebo k založeniu novej tradície spoločných obedov s rodinou a kamarátmi. Nájdete v nej recepty na každú príležitosť: predjedlá, pokrmy z vajec, rýb a morských plodov, nátierky, šaláty, polievky, zeleninové prílohy, pečené slané múčniky ale aj neodolateľné dezerty.Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou knihy a navodia atmosféru pravej francúzskej kuchyne. Kniha vás možno inšpiruje k cestovaniu, hľadaniu svojich koreňov alebo k založeniu novej tradície spoločných obedov s rodinou a kamarátmi. Nájdete v nej recepty na každú príležitosť: predjedlá, pokrmy z vajec, rýb a morských plodov, nátierky, šaláty, polievky, zeleninové prílohy, pečené slané múčniky ale aj neodolateľné dezerty.
AM Taliansko 1: 600 000
oboustranná mapa
- kilometráž silnic
- stínovaný reliéf terénu
- turistické a praktické informace zakresleny v mapovém podkladu
- hranice národních parků
- plánky vybraných center měst
- legenda v češtině
- rejstřík
Chystáme sa na strednú školu – matematika – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia Chystáme sa na strednú školu – MATEMATIKA je zostavená pre žiakov posledného ročníka základnej školy a zodpovedajúceho ročníka gymnázií s osemročným štúdiom ako príprava na prijímacie skúšky na „veľké“ gymnáziá a stredné školy.
Obsahuje všetky najdôležitejšie poznatky, ktoré sú náplňou matematického vzdelávania na druhom stupni ZŠ v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom. K jednotlivým tematickým celkom ponúka teóriu aj vyriešené úlohy, čím sa stáva významnou oporou pri opakovaní a upevňovaní matematických kompetencií, vedomostí a zručností.
Knižka výborne poslúži aj rodičom, ktorí chcú svojim deťom pomôcť pri opakovaní matematiky, ale už sami zabudli, ako na to.
Pre žiakov posledného ročníka ZŠ
Chystáme sa na strednú školu – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia s názvom Chystáme sa na strednú – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá obsahuje množstvo praktických úloh na precvičovanie pravopisu, slovnej zásoby a tvaroslovia pre všetkých žiakov deviateho ročníka, ktorí sa pripravujú na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá. Pracovný zošit však môže slúžiť aj žiakom iných ročníkov, ktorí si chcú zopakovať a upevniť učivo.
Testy v závere cvičebnice umožnia žiakom preveriť si nadobudnuté vedomosti.
Správne riešenia úloh sú uvedené na konci publikácie.
Je spracovaná v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom.
Chudneme s mesiacom na tanieri
CHUDNEME do ZDRAVIA s LUNOU s pH vyváženou stravou a podľa fáz Mesiaca za 28 dní schudneme 5 - 7 kilogramov. Prvá 3D interaktívna kniha zdravej životosprávy podľa Luny.Kniha ponúka dosiahnutie lepšieho pocitu zdravia, vitality a aj radosti zo schudnutia touto hravou a inširujúcou formou. Informácie, ktoré každého z nás môžu posunúť k pozitívnemu postoju voči sebe samému. Minimálne začnete žiť zdravšie a maximálne svojím lepším zdravím, väčšou vitalitou a lepšou postavou inšpirujete svoje okolie. Táto kniha - NIE SÚ VYHODENÉ PENIAZE. je to kniha do každej rodiny.Kniha obsahuje: - 28 dňovú cestu Mesiaca po znameniach zverokruhu - 28 dňový jedálniček podľa zverokruhu, živlov a pH - Pohybové cvičenia na 28 dní podľa Mesiaca - 3D interaktívny obsah - Interaktívny internetový obsah - Plagát s 50 obrázkami rôznych druhov potravín.
Ťava na tanieri
Celý výťažok z predaja knihy venuje autor na pomoc pre Ukrajinu.
Som fotograf, fascinovaný svetlom. Svetlo je pre mňa vizuálny poézia. Stlačenie spúšte na fotoaparáte je pre mňa ako napísať báseň, zvečniť myšlienku. Fotografia je externé vyjadrenie myšlienky fotografa. Trinásť krát som stlačil spúšť, a trinásť krát pri nej bola myšlienka, ktorú som vyjadril básňou. Spojil som poéziu svetla, s poéziou slova. Nech zahreje, nech obohatí Váš vnútorný svet.
Na stiahnutie
4,90 €
Gény na tanieri
Ste skutočne to, čo jedli vaši starí rodičia? Obzrite sa do minulosti a zistite, ako sa aj vy môžete cítiť lepšie vo svojom tele a v budúcnosti vďaka tomu zanechať svojim deťom dedičstvo v podobe pevného zdravia. Vzrušujúca kniha Judith Finlaysonovej prístupným spôsobom približuje komplexný výskum doktora Davida Barkera a obracia naruby zažité predstavy o pôvode najbežnejších chronických chorôb súčasnosti, ktoré nám vraj odovzdali rodičia prostredníctvom svojich génov.
Vďaka epigenetike - relatívne mladému vednému odboru - sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov.
Tak ako minulosť vašich predkov ovplyvnila vás, ovplyvníte aj vy budúcnosť svojich detí a vnúčat. Výživnou stravou a dostatočným pohybom môžete zabezpečiť dobré zdravie nie len sebe, ale aj budúcim generáciám. Gény na tanieri vám naservírujú najnovšie epigenetické poznatky ľahko stráviteľným spôsobom, vďaka ktorému lepšie porozumiete nie len svojim génom, ale aj rozmanitým faktorom, ktoré ich ovplyvňujú.
Na stiahnutie
11,90 €
dostupné aj ako:
Zažehľovacie korálky Taliansko (45x45cm)
Poskladajte si doma plastické motívy zo zažehľovacích korálok: či už len tak na ozdobu, alebo na hranie pre deti.
Zažehľovacie korálky patria medzi populárne tvorivé projekty. Malé trubičky sa skladajú podľa vzoru na podložku a keď je obrázok hotový, zafixuje sa prežehlením. Korálky z umelej hmoty teplom povolia a všetky sa spoja pevne dohromady.
Vďaka našej verzii už nemusíte hľadať predlohu pre svoje tvorenie na internete a pokúšať sa skopírovať daný motív od oka. Skladanie vám totiž uľahčí naša podrobná predloha, ktorú si vystrihnete a vložíte priamo pod podložku. Na predlohe sú symboly a čísla, z ktorých je hneď jasné, ktorá korálka kam patrí. S predlohou pre vami vybraný motív si rýchlo a ľahko vytvoríte bezchybný výsledok! Tak neváhajte a pustite sa do nového kreatívneho dobrodružstva so zažehľovačkami!
Balenie obsahuje:
Farebné zažehľovacie korálky vo vrecúškach – farby a počet podľa konkrétneho motívu, grafický vzor motívu a grafickú predlohu na vystrihnutie.
So správnym umiestnením konkrétnych farieb vám pomôže jasná predloha označená symbolmi, ktorú si vystrihnite a vložte pod podložku. Keď dokončíte skladanie, motív na podložke prekryte papierom na pečenie a zažehľujte ho žehličkou, kým sa korálky nespoja.
Nechajte obraz chvíľu vychladnúť a voila! Na svete je nová ozdoba alebo hračka!
Naše zažehľovačky sú zábava, skvele si pri nich oddýchnete a hneď prídete na iné myšlienky. Okrem toho precvičíte aj svoju koncentráciu a predstavivosť.
Lacná kniha Veľký taliansko-slovenský frazeologický slovník (-90%)
Predkladaný slovník je určený ako pomôcka pri štúdiu všetkým aktívnym používatľom talianskeho jazyka, predovšetkým však tým, ktorí ho používajú profesionálne: študentom talianistiky, prekladateľom, tlmočníkom.
Na sklade 1Ks
1,66 €
16,56 €
dostupné aj ako:
Leto na tanieri
Konečne je tu leto! Krehká, svieža zelenina, šťavnaté ovocie a vôňa čerstvých byliniek - nastal čas, aby ste si to všetko vychutnali všetkými zmyslami. Táto kniha ponúka 150 receptov, ktoré oceníte, či už leto trávite v záhrade, na balkóne alebo na pikniku pri jazere. Je v nej pestrý sled jedál, ktoré vás budú sprevádzať počas celého leta: zeleninové jedlá z prvých krehkých listov až po hojnosť, ktorú ponúka záhrada uprostred leta; jedlá vhodné na dlhé pikniky v prírode aj na večernú lampiónovú slávnosť s priateľmi; niečo na osvieženie v sparných dňoch; obľúbené jedlá s chuťou slnka, mora a juhu; i zopár nápadov na zaváranie.
Občianska náuka -Príprava na maturity a prijímacie skúšky na VŠ
Publikácia je určená predovšetkým študentom – maturantom z predmetu občianska náuka a uchádzačom o štúdium na vysokých školách so spoločenskovedným zameraním. Zahŕňa poznatky z psychológie, práva, politológie, sociológie, ekonómie a filozofie. Samostatnú časť tvoria medzinárodné organizácie vznikajúce v procese zjednocovania Európy po druhej svetovej vojne a OSN, ako aj abecedne usporiadaný slovník ďalších medzinárodných organizácií a inštitúcií. Aktualizované vydanie obsahuje najnovšie zmeny nielen v právnej oblasti, ale aj zmeny v medzinárodných inštitúciách a v spoločenskom dianí.