Hľadanie: Tajomstvo mojej kuchyne 2
zobraziť:
Tajomstvo mojej kuchyne 2
Kuchárska kniha Tajomstvo mojej kuchyne 2 obsahuje 122 receptov z televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne s Kamilou Magálovou a jej hosťami.
Kniha je doplnená fotografiami z natáčania relácie.
Vypredané
12,33 €
12,98 €
Tajomstvo mojej kuchyne 6
Ďalšia kniha receptov z obľúbenej televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktoré pripravila známa herečka Kamila Magálová, šéfkuchár s Michelinskou hviezdou Pavel Pospíšil a ich hostia.
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Na sklade 2Ks
24,61 €
25,90 €
Lacná kniha Recepty mojej zdravej kuchyne (-25%)
V knihe nájdete tradičné jedlá slovenskej kuchyne pripravené zdravším spôsobom i netradičné recepty pre ľudí s chuťou objavovať.
Jedlá zdravej kuchyne pripravené s dôrazom na chuť, rýchlosť a jednoduchosť, vhodné aj pre začiatočníkov.
V receptoch je vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov.
Vhodné pre ľudí s intoleranciami - recepty sú označené prehľadnými značkami (bez laktózy, bez cukru, bez lepku).
Recepty vhodné pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať, aktívnych športovcov, či pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť bez diét a hladovania.
300 receptov, z ktorých si môžete sami zostaviť stravovací plán na celý deň.
Tipy a rady, ako si v kuchyni uľahčiť prácu a ušetriť čas.
Na sklade 1Ks
13,43 €
17,90 €
dostupné aj ako:
Z mojej domácej lekárne, 2. vydanie
Táto kniha ponúka poznatky Marie Trebenovej o liečivých bylinách, názory na starostlivosť o zdravie ľudí a liečbu ochorení a jej životnú filozofiu. Nájdete tu:
– pohľad na život a názory priekopníčky bylinnej medicíny,
– recepty, ako využiť liečivé byliny pri prevencii aj liečbe,
– lexikón liečivých bylín doplnený farebnými ilustráciami,
– fotografie z autorkinho archívu.
Z nemeckého originálu Aus meiner Hausapotheke (Ennsthaler Verlag) preložila preložila Katarina Bobríková.
Takmer zabudnuté recepty 2: Klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne
Dobré recepty treba zachrániť, zachovať a posunúť ďalej. Nesú v sebe kus kulinárskeho dedičstva, ktoré je tak silné, že nezaniká. Možno aj nevedomky si ho so sebou nosíme od malička. Potom ho rozbalíme v našich nových rodinách a prenesieme na svojich potomkov. Bez ohľadu na to, kam nás život zaveje, domáca kuchyňa v nás ostáva navždy.
Kniha Takmer zabudnuté recepty 2 klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne je zbierkou historických receptov na sladké a slané pečenie. Je obohatená pútavými príbehmi o okolnostiach vzniku jednotlivých receptov a tým pádom nie je len obyčajnou kuchárskou knihou. Je aj príjemným čítaním kulinárskych príbehov dôb minulých.
Klasická italská kuchyně, 2. vydání
Po třiceti letech vychází druhé české vydání této legendární kuchařky. Nejen u nás, ale po celém světě je tato kniha nazývána biblí italské kuchyně. Vznikla aktualizací starých osvědčených postupů a chutí. Je pojata jako klasická kuchařka určená kuchařům na všech úrovních - od začátečníků po zdatné profesionály - a je tak praktickým a obsažným průvodcem po různých technikách a ingrediencích, jakož i sbírkou těch nejchutnějších receptů z italského repertoáru.
dostupné aj ako:
Medicína výživy 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne
Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu!
Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi.
Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší začiatočník v otázkach stravovania.
Recenzent knihy je tentokrát odborníčka, ktorá je doslova stelesnením praxe vo výžive a potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom.
Jej viac ako 30-ročná prax pretavená do poznámok ku textu pomohla vyladiť obsahovo knihu na maximum.
V neposlednom rade pribudne množstvo receptov, konkrétne je ich v tejto knihe až 60, čo je 5x viac, ako v prvej knihe.
Teraz konečne budete vedieť nazrieť do tajov nutričných plánov stoviek spokojných individuálnych klientov doktora Bajera a jeho Centra výživy.
Recepty sú “okorenené” tipmi šéfkuchára Michala Kordoša, ktorý naposledy varil napríklad v prezidentskom paláci pri návšteve poľského prezidenta a stážoval v najlepšej reštaurácii na svete.
Ak sa vám páčil nezameniteľný štýl písania prvej knihy, kde každá kapitola začala tematickým, často humorným príbehom zo života, alebo praxe Borisa a jeho pacientov, do druhej knihy sa takisto zamilujete.
V tejto knihe však pôjdu teoretické poznatky bokom!
Neponárame sa do hlbín metabolizmu a biológie ľudského tela, no na paškál sa dostane, minimálne tak isto dôležitá, súčasť výživy - prax.
Ak ste prvú knihu nečítali, vôbec nezúfajte, táto kniha bola cielene písaná tak, aby si ju vedel prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa ku prvej časti ešte nedostali.
Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať touto knihou a následne pokračovať jednotkou.
V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá:
• Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké.
• Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku.
• Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa.
• Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne.
• Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov.
• Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku.
• Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách.
• Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín.
• Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty.
• Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku.
• Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať.
• Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti.
• Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich.
• V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť.
• Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali.
• Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby.
• Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je.
• Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku.
• Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi.
• Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho.
• Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty?
• Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím.
• V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny.
• Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny!
• Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií.
• Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!
Tak čo poviete na praktickú knihu MEDICÍNA VÝŽIVY 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne?
Tešíte sa, kedy si ju prečítate?
Traja pátrači 19: Tajomstvo Fantómovho jazera, 2. vydanie
Tento príbeh sa začína objavom čudného starého kufra, ktorý sa dostal do Jonesovho bazára a má pochádzať zo stroskotanej plachetnice Kráľovná Argyll. Skrýva sa v ňom kľúč k objaveniu pirátskeho pokladu. Mohol by sa ukrývať v nenápadnom Fantómovom jazere, ktoré sa vraj nachádza na pobreží Škótska a fantóm v ňom chránil osadníkov pred nájazdami Vikingov. S jeho vernou kópiou sa stretnú Traja pátrači v horách pri Rocky Beach. Ide len o náhodu, alebo o prvú stopu k bájnemu pokladu, ktorý ukryl Angus Gunn po stroskotaní plachetnice... Jupiter si musí výnimočne potrápiť hlavu, kým nájde rozuzlenie.
Z fitka do kuchyne 2
Kniha Z fitka do kuchyne 2 je späť v novom šate!
Ako sa stravovať počas dňa? Kedy je správny čas na jedenie? Koľko toho zjesť? Na prvý pohľad možno jednoduché otázky, nad odpoveďami ktorých si lámu hlavu viaceré ženy. Patríš medzi ne aj ty? Tak práve pre teba je určené naše nové aktualizované vydanie knihy Z fitka do kuchyne 2 alebo Čo jesť počas celého dňa a nepribrať.
Obľúbená fitnes kuchárka, ktorej pôvodné vydanie vlastní vyše 14 000 majiteľov. Jej aktualizované vydanie, prepracované do posledného detailu bude nielen top pomocníkom pri varení, ale aj formovaní postavy.
V knihe nájdeš 79 jednoduchých, zdravých a chutných receptov od 25 popredných inštruktoriek a tréneriek zo Slovenskej a Českej republiky.Recepty na chutné raňajky, obedy a večere sú doplnené zaujímavým rozhovorom s autorkami. Určite oceníš ich nenáročnú prípravu. Prehľad nielen pri ingredienciách, postupe, ale i tipy od autoriek receptu, znázornené ikonky intolerancií ocení nejedna žienka v kuchyni. Navyše krásne, vyšportované telá autoriek a ich pevná vôľa sú výbornou inšpiráciou a motiváciou.
V tejto jedinečnej kuchárke nájdeš:
• 79 receptov na raňajky, obed a večere, ktoré si zamiluješ;
• nutričné hodnoty ku každému receptu;
• rady a tipy od autoriek ako sa správne stravovať a ktorým chybám sa vyvarovať;
•prekvapivé fakty o jedálničkoch inštruktoriek;
• spoveď inštruktoriek o tom, čo v ich chladničkách nikdy nechýba a ako riešia chute na sladké;
• odporúčania inštruktoriek, ktorým chybám sa pri stravovaní vyhýbať (nadobudnuté ich dlhoročnou praxou);
• ranné rituály inštruktoriek na nakopnutie do nového dňa;
• odporúčania inštruktoriek- mamičiek ako sa dostať po pôrode do formy;
• rady inštruktoriek ako skĺbiť varenie pre seba a pre rodinu do jedného;
• plnofarebné fotografie ku každému receptu;
• návod ako si vypočítať koľko kalórií by si mala denne prijať;
• malé rady pre veľký kulinársky zážitok.
Umenie sovietskej kuchyne, 2. vydanie
Umenie varenia a prežitia v nedostatku vyrozprávané na pozadí dejín Sovietskeho zväzu, od boľševickej revolúcie cez medzivojnové hladomory, vojnu až po sovietsku spoločnosť za Chruščova a Brežneva a ruskú za Putina.
Anya von Bremzen, ktorá sa v emigrácii preslávila knihami o varení, sa pohybuje na pomedzí rodinnej histórie a veľkých dejín, so zvláštnym dôrazom na jedlo a jeho nedostatok – čo bol v danej krajine určujúci fenomén, ktorý stál za mnohými zvratmi.
V tragikomických spomienkach zachytáva sedem dekád Sovietskeho zväzu, jeho úspechy aj trápenia, ako aj roky pred nástupom boľševizmu a rýchle zmeny po jeho páde. Rozpráva napríklad, ako sovietsky potravinový trh oživili nápady opozerané pred vojnou v Spojených štátoch, ako udržiavali Leninovu múmiu aj Stalinov apetít, či aké dopady mala Gorbačovova nedomyslená prohibícia. Miestami smutná, inokedy veľmi vtipná kniha o veľkej krajine a ešte väčších problémoch a snoch.
dostupné aj ako:
Krížovky do kuchyne
Vylúštite si zaujímavosti o zázračnom mede a ďalších včelích produktoch a uvarte si niečo dobré podľa receptov dopĺňajúcich švédske krížovky. Veľké písmo tiež zaručí, že sa vám bude dobre a pohodlne lúštiť a malý formát so sebou zároveň ľahko zoberiete na cesty. Prajeme vám veľa zábavy s lúštením!
Tajomstvo závoja, 2.vydanie
Túžba odhaľovať tajomstvá drieme v každom z nás... jednoducho sme od prírody zvedaví. Slovenské aj české nevesty sú zahalené priesvitným závojom a to, čo sa skrýva pod ním, nie je pre ženícha žiadnym tajomstvom, svoju vyvolenú videl predtým už mnohokrát. V Saudskej Arábii čierny nepriehľadný závoj zdvihne ženích z tváre svojej manželky až v svadobnú noc. Vtedy prvýkrát uvidí, s kým sa vlastne oženil. „Naozaj je niečo takéto možné?“ pýtate sa. „V dvadsiatom prvom storočí?“ Nuž, v Saudi sa život stále riadi podľa tzv. kalendára hidžra a podľa neho sa píše rok 1442, čo bol u nás ešte „temný stredovek“. A kalendár hidžra nie je jediným rozdielom medzi životom, na aký sme zvyknutí u nás a životom v Saudskej Arábii... tých rozdielov je pomerne dosť a niekedy je naozaj ťažké pochopiť túto krajinu, plnú kontrastov a tajomstiev. Ja osobne som ukážkovým príkladom, že sa to dá – žila som v nej šesť rokov a bola som tam šťastná, aj keď určite je to iné v danej krajine žiť a iné je si o nej len čítať. V každom prípade, či sa rozhodnete vycestovať do Saudskej Arábie fyzicky alebo len prstom na mape, verím, že táto kniha vám bude nenahraditeľným sprievodcom – ponúkam v nej totiž nielen odhalenie toho, čo skrývajú saudské ženy pod závojom, ale aj mnohých iných tajomstiev tejto krajiny... Soňa Bulbeck
Soňa Bulbeck je slovenská autorka, ktorá so svojím manželom, nedávno zosnulým britským architektom, strávila osem rokov na Blízkom východe, z toho šesť rokov v Rijáde, hlavnom meste Saudskej Arábie. O svoje dojmy, zážitky a skúsenosti zo života v tejto krajine sa najprv delila s čitateľmi cez blogy a neskôr aj prostredníctvom kníh. Veľmi populárna bola hlavne jej románová trilógia zo života slovenskej a českej komunity v Saudi (Ženy z Rijádu, 2013, Z Rijádu do sveta, 2014, Vo svete a v Rijáde, 2015), ale čitatelia ocenili aj jej cestovateľské memoáre z krajín Blízkeho východu (Tajomstvo závoja, 2014 a 2021, Púšť pod oknom, 2016, Zaviate pieskom, 2018 a Púštne srdce, 2019) a romány Vraždy v Arábii, Denník saudskej manželky, Vyhorená a Unesená. Kniha Tajomstvo závoja, v ktorej sa špecificky venuje práve Saudskej Arábii, vychádza v druhom vydaní a vôbec prvýkrát ponúka slovenskému čitateľovi komplexný pohľad na túto zaujímavú krajinu. Od júla 2020 autorka žije v Brne. Viac sa o nej a jej tvorbe môžete dozvedieť na jej facebookovej stránke https://www.facebook.com/sonabulbeck.
dostupné aj ako:
Almanach mojej krajiny
Kniha, ktorá ovplyvnila celé generácie ekológov a ochranárov. Almanach mojej krajiny, napísaný s nepopierateľným porozumením a láskou pre divokú prírodu, sa skladá z troch častí: prvá časť zachytáva rok autorovho života na wisconsinskej farme, druhú časť tvoria eseje napísané počas jeho ciest po neobývaných častiach Wisconsinu, Iowy, Arizony, Oregonu či Manitoby a v záverečnej časti sa Aldo Leopold zaoberá filozofickými a etickými otázkami súvisiacimi s ochranou divej prírody. Táto nestarnúca ochranárska klasika je dnes prekvapivo rovnako aktuálna ako v čase svojho prvého vydania v roku 1949. Kniha je doplnená pôvodnými kresbami Charlesa W. Schwartza.
dostupné aj ako:
Tajomstvo - The Secret
Fragmenty Veľkého tajomstva sa po stáročia vynárali v ústnej tradícii, v literatúre a v náboženských či filozofických dielach. Po prvý raz sa všetky zlomky Tajomstva spojili v neuveriteľnom odhalení, ktoré zmení život toho, kto ho zažije na vlastnej koži. V tejto knihe sa naučíte, ako Tajomstvo používať v každej oblasti života – nech sú to peniaze, zdravie, vzťahy či šťastie – a v každej interakcii so svetom. Začnete rozumieť sile, ktorá sa vo vás skrýva, a tento objav vnesie do vášho života radosť. Tajomstvo obsahuje múdrosť dnešných učiteľov, mužov a žien, ktorí ho použili pri budovaní zdravia, bohatstva a šťastia. Kniha prináša ich pôsobivé príbehy o tom, ako im poznanie Tajomstva pomohlo zbaviť sa chorôb, získať bohatstvo, prekonať prekážky a dosiahnuť veci, ktoré by mnohí považovali
za nemožné.
Vo svojich rukách držíte
Veľké tajomstvo…
Prahli po ňom mnohí. Po stáročia ho podávali ďalej, ukrývali, strácali, kradli a kupovali za obrovské sumy peňazí. Dávnym Tajomstvom sa dali viesť mnohé významné osobnosti našich dejín: Platón, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein... a vynálezcovia, teológovia, vedci a slávni myslitelia. Teraz je Tajomstvo odhalené celému svetu.
„Ako sa budete prehrýzať knihou a oboznamovať s Tajomstvom, dozviete sa, ako sa môžete stať, čím len chcete a dostať či robiť všetko, po čom zatúžite. Dozviete sa, kto naozaj ste. A zistíte, aká veľkoleposť vás v živote čaká.“
Úryvok z predslovu
O filmovej verzii pod názvom The Secret (Tajomstvo) sa dozviete viac na webovej stránke www.thesecret.tv.
3. vydanie
dostupné aj ako:
Tajomstvo zlatého pokladu, 2.vydanie
Richtár Vida má plné ruky práce. V Košiciach deň za dňom dochádza k záhadným vraždám obchodníkov a miznú veľké čiastky peňazí v zlate. Aby toho nebolo málo, Thököly chystá útok na Košice, jeho sestra Eva so svojou krásnou spoločníčkou Rhédeyovou už sú v meste a na návštevu sa ohlási aj palatín Esterházy.
V zložitej situácii, keď v meste zavládne strach a vyostrujú sa aj náboženské rozpory medzi protestantmi a katolíkmi, pomáhajú richtárovi dolapiť vrahov a nájsť ukradnuté zlato cisárski dôstojníci z košickej posádky, baróni Sapponara a Guadagni, a kapitán mestských drábov Bodrogi. Podarí sa im to?
Dômyselne zosnovaný príbeh, v ktorom vystupujú fiktívne aj skutočné historické postavy, nielen pobaví a zaujme, ale udržiava v napätí od prvej strany po poslednú.
Na sklade 1Ks
11,39 €
11,99 €
dostupné aj ako:
Tajomstvo pomocníčky
„Nechoďte do hosťovskej izby.“ Keď sa Douglas Garrick dotkne končekmi prstov dverí, dopadne na jeho tvár tieň. „Moja žena... je veľmi chorá.“ Zatiaľ čo mi ďalej ukazuje ich neuveriteľný podkrovný byt, mňa zožiera pomyslenie na tú ženu za dverami. Nemôžem však riskovať, že prídem o túto prácu – nie ak si chcem uchovať svoje najtemnejšie tajomstvo...
Je ťažké nájsť zamestnávateľa, ktorý by sa príliš nevypytoval na moju minulosť. A tak ďakujem šťastene, že mi nejakým zázrakom Garrickovci dali prácu: upratovanie ich úžasného podkrovného bytu s výhľadom na celé mesto a prípravu luxusných jedál v ich nablýskanej kuchyni. Môžem tu chvíľu potichu pracovať, kým nezískam to, čo chcem.
Je to takmer dokonalé. Stále som sa však nezoznámila s pani Garrickovou a ani som nevidela vnútro hosťovskej izby. Som si istá, že z tej izby počujem plač. Pri praní jej bielej nočnej košele vidím okolo goliera škvrny od krvi. A jedného dňa to už nevydržím a zaklopem na dvere. Pomaly sa otvoria a to, čo uvidím vnútri, všetko zmení...
Vtedy si niečo sľúbim. Koniec koncov, už som to raz urobila. Dokážem ochrániť pani Garrickovú a zároveň udržať vlastné tajomstvá bezpečne ukryté.
Douglas Garrick urobil niečo zlé. Bude za to pykať. Ide len o to, ako ďaleko som ochotná zájsť...
Toto mimoriadne napínavé a šokujúce pokračovanie medzinárodného fenoménu a bestselleru New York Times, USA Today a Wall Street Journal s názvom Pomocníčka budete čítať až do hlbokej noci.
Samozrejme, túto knihu si môžete prečítať aj samostatne.
dostupné aj ako:
Asijská kuchyně
Jídlo východní a jihovýchodní Asie patří mezi nejčerstvější, nejbarevnější a nejchutnější na světě. Je nejenom zdravé a překypující chutí, ale také rozmanité. Hustě zalidněné oblasti nabízejí jedinečné kuchyně, například thajskou, vietnamskou, japonskou a korejskou. Díky zeměpisným a historickým vlivům se některé pokrmy objevují mírně pozměněné v různých částech této oblasti. Užijte si kouzlo Asie u vás doma s recepty na dobroty od malých chuťovek, přes polévky po syté jídlo z misky a lákavé větší pokrmy či dezerty. Nechte se inspirovat. Vyzkoušejte třeba čínské smažené taštičky, sašimi z tuňáka a lososa, asijská karamelová křidélka, polévku pho s hovězím masem a pepřem, singapurské nudle, kuřecí pad thai, thajské zelené květákové karí, asijské dušené hovězí s pak čoi, lososa s ořechovou krustou, křupavou pečenou kachnu s asijským salátem nebo hongkongské vaječné koláčky.
Najväčšie tajomstvo
Obľúbená bestsellerová autorka Rhonda Byrne sa po knihe Tajomstvo v roku 2006 stala celosvetovým fenoménom. Táto jej kniha mnohým čitateľom zmenila život a pomohla im odhaliť skrytú vnútornú silu. Lenže Rhondina cesta pokračovala, keďže čosi v jej vnútri ju nútilo hľadať ďalšiu múdrosť. Hľadaním strávila 14 rokov a odhalila univerzálnu pravdu, ktorú obsahujú nasledujúce strany.
Najväčšie tajomstvo vezme čitateľa poza hmotný svet až do toho spirituálneho, kde je možné všetko. Učenie, ktoré nájdete v tejto knihe, ponúka jednoduché praktické cvičenia a odhalenia, ktoré môžete okamžite využiť na zbavenie sa strachu, neistoty, úzkosti a bolesti. Najväčšie tajomstvo je majstrovským dielom, ktoré čitateľom hocikde na svete ponúka jasné riešenie na ukončenie trápenia a odhaľuje im cestu k životu v skutočnom šťastí.
Rhonda Byrne je autorkou dokumentárneho filmu Tajomstvo (The Secret) z roku 2006, ktorý zmenil životy miliónov ľudí a podnietil celosvetové hnutie hľadania pravdy. V rovnakom roku vyšla aj kniha Tajomstvo, ktorá bola preložená do viac ako päťdesiatich jazykov a stále sa drží v kategórii bestsellerov. V slovenčine vyšlo Tajomstvo prvýkrát v roku 2008.