Hľadanie: TOP 60 slovenkých vín 2015 / Slovak wines 14. Trunkfest 2015
zobraziť:
TOP 60 slovenkých vín 2015 / Slovak wines 14. Trunkfest 2015
Túto malú knižku môže čítať našinec i cudzinec. Opäť vám teda predstavujeme šesťdesiatku suchých a polosuchých slovenských vín, na ktoré je spoľahnutie. Ide o moky biele, ružové a červené tiché. Rodinu tichých vín sme však tentokrát obohatili aj o vína šumivé (extra dry, dry). Tie sú u nás čoraz populárnejšie a čoraz lepšie. Už to ni sú len "bublinky" od tradičných výrobcov, ale aj sekty od mnohých malých a stredných vinárov. I to svedčí o stúpajúcej profesionalitenašich vinárov... ,,Top 60" v našom prípade neznamená absolútno slovenskej vínnej špičky. Naša šesťdesiatka si neosobuje právo predstavovať to absolútne najlepšie čo doma máme. Vzišla jednoducho z tradičnej medzinárodnej súťaže, ktorá bola obsadená domácimi a zahraničnými vínami. Texty sú písane v slovenskom aj anglickom jazyku.
Urobte si pohodu ,,Vypulírujte" si tú najkrajšiu vašu čašu a nalejte si do nej niektorého z našich kvapalných krásavcov. Z Gbeliec, Pezinku, Nitry, Belej, z Hlohovca... Nuž a mne, rodenému Modranovi, doprajte aby som si sŕkol z víťazných modranských bubliniek. Všetkým vám na zdravie, priatelia!
Fedor Malík
TOP 60 slovenských vín, Slowak wines
Kniha „TOP 60“ predstavuje a charakterizuje slovenské vína na ktoré je spoľahnutie, knižka zorientuje a poteší všetkých milovníkov slovenských vín. Nájdete tu prehľad vín od 21 slovenských výrobcov, veľkých, stredných aj malých, ktorí nosia víno v srdci. Okrem zoznamu a podrobnej charakteristiky vybraných vín aj s fotografiami, nájdete v knihe aj rozhovory s ocenenými slovenskými vinármi. Všetky texty sú v slovenskom aj anglickom jazyku.
Na sklade 1Ks
8,46 €
8,90 €
Lacná kniha TOP 60 slovenských vín 2016 - Slovak wines 15. Trunkfest 2016 (-70%)
Kniha TOP 60 slovenských vín, ktorej autorom je Prof. Fedor Malík, predstavuje slovenských výrobcov vína, ktorí získali zlatú alebo striebornú medailu z medzinárodnej súťažnej prehliadky vín 15. TRUNKFEST 2016, ktorá sa koná každoročne v Bratislave. Kniha je dvojjazyčná anglicko – slovenská a môže slúžiť ako sprievodca po slovenských vinárstvach.
Na sklade 1Ks
2,67 €
8,90 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha TOP 60 slovenských vín 2016 - Slovak wines 15. Trunkfest 2016 (-50%)
Kniha TOP 60 slovenských vín, ktorej autorom je Prof. Fedor Malík, predstavuje slovenských výrobcov vína, ktorí získali zlatú alebo striebornú medailu z medzinárodnej súťažnej prehliadky vín 15. TRUNKFEST 2016, ktorá sa koná každoročne v Bratislave. Kniha je dvojjazyčná anglicko – slovenská a môže slúžiť ako sprievodca po slovenských vinárstvach.
Na sklade 4Ks
4,45 €
8,90 €
dostupné aj ako:
TOP 60 slovenských vín 2016 - Slovak wines 15. Trunkfest 2016
Kniha TOP 60 slovenských vín, ktorej autorom je Prof. Fedor Malík, predstavuje slovenských výrobcov vína, ktorí získali zlatú alebo striebornú medailu z medzinárodnej súťažnej prehliadky vín 15. TRUNKFEST 2016, ktorá sa koná každoročne v Bratislave. Kniha je dvojjazyčná anglicko – slovenská a môže slúžiť ako sprievodca po slovenských vinárstvach.
dostupné aj ako:
Lacná kniha TOP 60 slovenských vín 2016 - Slovak wines 15. Trunkfest 2016
Kniha TOP 60 slovenských vín, ktorej autorom je Prof. Fedor Malík, predstavuje slovenských výrobcov vína, ktorí získali zlatú alebo striebornú medailu z medzinárodnej súťažnej prehliadky vín 15. TRUNKFEST 2016, ktorá sa koná každoročne v Bratislave. Kniha je dvojjazyčná anglicko – slovenská a môže slúžiť ako sprievodca po slovenských vinárstvach.
Vypredané
0,45 €
8,90 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha TOP 60 slovenských vín, Slowak wines (-70%)
Kniha „TOP 60“ predstavuje a charakterizuje slovenské vína na ktoré je spoľahnutie, knižka zorientuje a poteší všetkých milovníkov slovenských vín. Nájdete tu prehľad vín od 21 slovenských výrobcov, veľkých, stredných aj malých, ktorí nosia víno v srdci. Okrem zoznamu a podrobnej charakteristiky vybraných vín aj s fotografiami, nájdete v knihe aj rozhovory s ocenenými slovenskými vinármi. Všetky texty sú v slovenskom aj anglickom jazyku.
Vypredané
2,67 €
8,90 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha TOP 60 slovenských vín, Slowak wines (-90%)
Kniha „TOP 60“ predstavuje a charakterizuje slovenské vína na ktoré je spoľahnutie, knižka zorientuje a poteší všetkých milovníkov slovenských vín. Nájdete tu prehľad vín od 21 slovenských výrobcov, veľkých, stredných aj malých, ktorí nosia víno v srdci. Okrem zoznamu a podrobnej charakteristiky vybraných vín aj s fotografiami, nájdete v knihe aj rozhovory s ocenenými slovenskými vinármi. Všetky texty sú v slovenskom aj anglickom jazyku.
Vypredané
0,89 €
8,90 €
dostupné aj ako:
Příprava bílých vín
Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava bílých vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bílého vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy bílých a růžových tichých suchých i speciálních bortrytických přírodně sladkých vín, stejně jako i vín šumivých.
Příprava červených vín
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy červených tichých suchých vín a samostatně se zabývá víny zrajícími v dřevěných sudech.
Na sklade 1Ks
33,44 €
35,20 €
ZZ Top - The Best Of ZZ Top (Blue) LP
ZZ Top je americká rocková skupina založená v Houstone v Texase v roku 1969. 51 rokov ju tvorili spevák a gitaristaBilly Gibbons, bubeník Frank Beard a basgitarista a spevák Dusty Hill až do Hillovej smrti v roku 2021. ZZ Top vyvinul charakteristický zvuk založený na Gibbonsovom bluesovom štýle a Hill and Beardovej rytmickej sekcii. Sú známi svojimi živými vystúpeniami, prefíkanými a vtipnými textami a zodpovedajúcim vzhľadom Gibbonsa a Hilla, ktorí nosili slnečné okuliare, klobúky a dlhé brady. ZZ Top vznikla po Gibbonsovej predchádzajúcej kapele Moving Sidewalks, ktorá sa rozpadla v roku 1969. ZZ Top vydali 15 štúdiových albumov a predali odhadom 50 miliónov nahrávok po celom svete. Vyhrali tri ceny MTV Video Music Awards a v roku 2004 boli členovia uvedení do Rock and Roll Hall of Fame. V roku 2015 Rolling Stone zaradil Gibbonsa na 32. miesto najlepšieho gitaristu všetkých čias. Členovia kapely podporili kampane a charitatívne organizácie vrátane Childline, Detskej výskumnej nemocnice St. Jude a zbierky pre Delta Blues Museum.
Tracklist:
01. Tush (2:14)
02. Waitin' For The Bus (2:59)
03. Jesus Just Left Chicago (3:29)
04. Francine (3:33)
05. Just Got Paid (4:27)
06. La Grange (3:51)
07. Blue Jean Blues (4:42)
08. Backdoor Love Affair (3:20)
09. Beer Drinkers And Hell Raisers (3:23)
10. Heard It On The X (2:23)
60 dní k novej postave
Program na dosiahnutie zdravšieho a štíhlejšieho tela v akomkoľvek veku. Každý z nás môže byť krásny, vždy svojím spôsobom a to je super. Ak dovolíte, vyhlasujem túto knihu za oslavu "akceptovania svojho tela" a verte mi, že na ceste k výsledku sa ráta každý, aj ten najmenší kúsok pozitivity, ktorý svojmu telu venujete.
Časopis FIT štýl predstavuje knihu zo svojej redakčnej dielne "60 dní k novej postave" program na dosiahnutie zdravšieho a štíhlejšieho tela v akomkoľvek veku.
Byť svoje telo pozitív je niekedy oveľa ťažšie akoby sme chceli. Paradoxom však je, že za našim úspechom, v zmysle v akom fyzickom stave sa naše telo nachádza, je práve tento vzťah. Vzťah k sebe samým. Pretože vyzeráme presne tak, ako sa vnímame. Telo je tiež len ďalším poddaným nášho rozumu a nakoniec sa vždy stane takým, ako mu to naša myseľ denno-denne našepkáva.
More – Knižka so 60 okienkami
Pripravení? Skočíme spolu do vĺn, poprechádzame sa po pláži alebo po nábreží prístavu a nakoniec sa vydáme na plavbu na obrovskej lodi!
O tom, čo sa deje na brehu i na mori, sa dozvieš, keď nazrieš do okienok.
Zistíš, kto sa opaľuje na pláži, kto stavia hrady z piesku, kto pláva medzi koralmi, kto sa potápa do priezračných hlbín i kto kontroluje lode, ktoré vchádzajú do prístavu.
Top kuchyňa (16)
Keby existovalo niečo ako dokonalá kuchyňa, mali by sme ju doma všetci.. Ale viete si to predstaviť? Kamkoľvek prídete, stále tá istá kuchyňa, ten istý koncept, len prispôsobený danému priestoru. Čo vám to pripomína? Áno, nudu čias nedávno minulých, kedy mala moja mama, jej sestra a ich mama rovnakú kuchyňu, len v inej farbe. Buďme preto vďační za nedokonalosti, odlišnosti ktoré posúvajú hranice dizajnu, nové vízie a nápady stále ďalej. Vďaka magazínu TOP kuchyňa si môžeme urobiť prehliadku toho najlepšieho, čo sa za rok zrodilo v hlavách najlepších dizajnérov kuchýň. A nuda to rozhodne nie je.
Cestovná hra Top Trumps Naruto CZ/SK
Hrajte s najmocnejšími postavami vo vesmíre Naruto Shippuden! Porovnajte a vyhrajte všetky karty, od Naruta cez Sasukeho až po Obita, vďaka vlastnostiam vašich obľúbených postáv!
V tejto TOP bojovej hre TRUMPS NARUTO SHIPPUDEN nájdite nindžov svojej obľúbenej mangy, ich spojencov a ich nepriateľov ako Sasuke, Itachi, Shikamaru, Gaara, Orochimaru, Pain alebo Obito! Vyberte si jedno z kritérií na mape a porovnajte ho so súpermi, kartu vyhráva hráč s najvyššou hodnotou! Vyberte si svoje vlastnosti múdro a vyhrajte čo najviac bitiek, aby ste vyhrali hru!
Obsah: 30 kariet s motívom Naruto Shippuden + pravidlá hry. Trvanie hry: približne 10 minút. Vhodné pre deti od 6 rokov.
Povstanie - 60 dní národa
Táto kniha nie je ďalšou historickou faktografiou na danú tému. Je to unikátna kronika osobných príbehov v rámci dramatických historických udalostí, ktoré v súčte vydávajú na epos o tom, ako sa v pôrodných bolestiach svetovej vojny a vlastnej krvi rodil moderný slovenský národ. Kniha mapuje začiatok Povstania po dňoch a na každý je tu jeden výnimočný príbeh či ľudský osud. To všetko rámcované známymi historickými udalosťami k danému dňu. Prelína sa tu tak unikátnym spôsobom všeobecná história s osobnými dejinami.
Sicílie TOP 10
Průvodce po Sicílii z edice TOP 10 přináší perfektní tipy opravdu pro každého. Najdete zde to nejlepší ze všeho, co ostrov nabízí, různorodé tipy, co podniknout, včetně nápadů, jak ušetřit, jak se vyhnout davům nebo kam zajít za romantikou. Oceníte i poznávací trasy, díky kterým v krátkém časovém úseku poznáte řadu památek a zajímavých míst. Díky příjemné grafice, inspirativním fotografiím a podrobným mapám tento průvodce představuje nepostradatelného cestovního společníka do kapsy. Vychutnejte si knihu i návštěvu Sicílie!
Protože většina z nás se chce na dovolené také bavit, přichází kniha s dalšími tipy – zvyky a tradice, divadelní scény, festivaly a akce, venkovní aktivity, vyhlášené podniky, kde se skvěle najíte i nejvyhledávanější místa, kde to žije dnem i nocí. Průvodce doporučuje výběr 10 NEJ, ať už se jedná o památky a starověká naleziště, muzea, procházky a výlety, dětské atrakce, kulinářské speciality, zmrzliny nebo nakupování. V každé kapitole je 10 inspirativních tipů vyznačeno na mapě a doplňují je fotografie. Pořadí v seznamech TOP 10 nevyjadřuje hierarchii kvality ani popularity. Všech 10 položek je přibližně na stejné úrovni.
Další část knihy popisuje Sicílii geograficky. Je rozdělena na pět částí, samostatná kapitola je věnována Palermu. I zde nabízí všechny kapitoly TOP 10 památky i zážitky a mapky pro každou oblast. A konečně v závěru najdete praktické turistické rady (příjezd, cestování, ubytování) a tři stránky základních italských slovíček a frází s výslovností.
Velkou předností průvodce Top 10 je skladný formát plný těch nejdůležitějších informací a TOP 10 tipů pro každou příležitost. S orientací vám pomůže mapa Sicílie a centra Palerma na vnitřních stranách obálky a podrobnější rozkládací mapa vložená v kapsičce. Umístění památky, obchodu nebo restaurace na mapě najdete podle souřadnic v textu.
Kniha pomůže sestavit optimální program dovolené všem, podle zájmů, nálady nebo rozpočtu. Věříme, že vám bude na cestách užitečným společníkem.
Medicína výživy 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne
Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu!
Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi.
Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší začiatočník v otázkach stravovania.
Recenzent knihy je tentokrát odborníčka, ktorá je doslova stelesnením praxe vo výžive a potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom.
Jej viac ako 30-ročná prax pretavená do poznámok ku textu pomohla vyladiť obsahovo knihu na maximum.
V neposlednom rade pribudne množstvo receptov, konkrétne je ich v tejto knihe až 60, čo je 5x viac, ako v prvej knihe.
Teraz konečne budete vedieť nazrieť do tajov nutričných plánov stoviek spokojných individuálnych klientov doktora Bajera a jeho Centra výživy.
Recepty sú “okorenené” tipmi šéfkuchára Michala Kordoša, ktorý naposledy varil napríklad v prezidentskom paláci pri návšteve poľského prezidenta a stážoval v najlepšej reštaurácii na svete.
Ak sa vám páčil nezameniteľný štýl písania prvej knihy, kde každá kapitola začala tematickým, často humorným príbehom zo života, alebo praxe Borisa a jeho pacientov, do druhej knihy sa takisto zamilujete.
V tejto knihe však pôjdu teoretické poznatky bokom!
Neponárame sa do hlbín metabolizmu a biológie ľudského tela, no na paškál sa dostane, minimálne tak isto dôležitá, súčasť výživy - prax.
Ak ste prvú knihu nečítali, vôbec nezúfajte, táto kniha bola cielene písaná tak, aby si ju vedel prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa ku prvej časti ešte nedostali.
Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať touto knihou a následne pokračovať jednotkou.
V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá:
• Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké.
• Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku.
• Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa.
• Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne.
• Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov.
• Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku.
• Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách.
• Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín.
• Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty.
• Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku.
• Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať.
• Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti.
• Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich.
• V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť.
• Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali.
• Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby.
• Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je.
• Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku.
• Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi.
• Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho.
• Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty?
• Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím.
• V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny.
• Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny!
• Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií.
• Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!
Tak čo poviete na praktickú knihu MEDICÍNA VÝŽIVY 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne?
Tešíte sa, kedy si ju prečítate?
ZZ Top - The Best Of ZZ Top LP
ZZ Top je americká rocková skupina založená v Houstone v Texase v roku 1969. 51 rokov ju tvorili spevák a gitaristaBilly Gibbons, bubeník Frank Beard a basgitarista a spevák Dusty Hill až do Hillovej smrti v roku 2021. ZZ Top vyvinul charakteristický zvuk založený na Gibbonsovom bluesovom štýle a Hill and Beardovej rytmickej sekcii. Sú známi svojimi živými vystúpeniami, prefíkanými a vtipnými textami a zodpovedajúcim vzhľadom Gibbonsa a Hilla, ktorí nosili slnečné okuliare, klobúky a dlhé brady. ZZ Top vznikla po Gibbonsovej predchádzajúcej kapele Moving Sidewalks, ktorá sa rozpadla v roku 1969. ZZ Top vydali 15 štúdiových albumov a predali odhadom 50 miliónov nahrávok po celom svete. Vyhrali tri ceny MTV Video Music Awards a v roku 2004 boli členovia uvedení do Rock and Roll Hall of Fame. V roku 2015 Rolling Stone zaradil Gibbonsa na 32. miesto najlepšieho gitaristu všetkých čias. Členovia kapely podporili kampane a charitatívne organizácie vrátane Childline, Detskej výskumnej nemocnice St. Jude a zbierky pre Delta Blues Museum.
Tracklist:
01. Tush (2:14)
02. Waitin' For The Bus (2:59)
03. Jesus Just Left Chicago (3:29)
04. Francine (3:33)
05. Just Got Paid (4:27)
06. La Grange (3:51)
07. Blue Jean Blues (4:42)
08. Backdoor Love Affair (3:20)
09. Beer Drinkers And Hell Raisers (3:23)
10. Heard It On The X (2:23)