Hľadanie: Suskoviny
zobraziť:
Lacná kniha Iba 4 suroviny
Aj keď z hľadiska chuti, rozmanitosti a výživovej hodnoty nie je pri každodennom stravovaní nad domácu kuchyňu, nie je vždy jednoduché nájsť si čas na nakupovanie, prípravu a varenie jedál, a dokonca ešte aj na nasledujúce upratovanie a umývaniu riadu. Kniha Iba 4 suroviny však dokazuje, že príprava zdravých a chutných pokrmov nemusí byť časovo náročná. Podľa receptov z tejto knihy vyčarujete iba zo štyroch surovín (medzi suroviny nepočítame vodu, soľ, čierne korenie a prílohy) množstvo rozmanitých rýchlych jedál, od rodinných večerí, ľahkých obedov či dezertov až po rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy. Recepty so zrozumiteľným postupom a lákavými fotografiami sú inšpirujúce. Pustite sa do práce a uvidíte, aké je to jednoduché.
Vypredané
0,45 €
8,95 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Iba 4 suroviny (-70%)
Aj keď z hľadiska chuti, rozmanitosti a výživovej hodnoty nie je pri každodennom stravovaní nad domácu kuchyňu, nie je vždy jednoduché nájsť si čas na nakupovanie, prípravu a varenie jedál, a dokonca ešte aj na nasledujúce upratovanie a umývaniu riadu. Kniha Iba 4 suroviny však dokazuje, že príprava zdravých a chutných pokrmov nemusí byť časovo náročná. Podľa receptov z tejto knihy vyčarujete iba zo štyroch surovín (medzi suroviny nepočítame vodu, soľ, čierne korenie a prílohy) množstvo rozmanitých rýchlych jedál, od rodinných večerí, ľahkých obedov či dezertov až po rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy. Recepty so zrozumiteľným postupom a lákavými fotografiami sú inšpirujúce. Pustite sa do práce a uvidíte, aké je to jednoduché.
Vypredané
2,69 €
8,95 €
dostupné aj ako:
Suroviny pre 3. ročník UO 2962 2 pekár
Učebnica Suroviny 3 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre prvý a druhý ročník. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, o ich použití a význame v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
Suroviny pre 2. ročník UO 2962 2 pekár
Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu na technologické procesy a kvalitu výrobku. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
Sběrné sudoviny
Sbírka fejetonů a mikroúletů známého rockera a archiváře, otiskovaných mj. v časopise Rock a pop a v Právu převážně v roce 2000.
Vypredané
6,17 €
6,49 €
Kuchařské suroviny a přísady
Kniha Kuchařské surovniny a přísady je jedinečným sprievodcom v labyrinte surovín a prísad používaných na prípravu pokrmov v kuchyni od zeleniny, strukovín, húb cez ovocie, orechy, obilniny, cestoviny až po syry, ryby a mäso, vrátane byliniek, korenia a iných dôležitých prísad a pochutín, ako sú káva a čaj. Dozvieme sa tu odkiaľ suroviny a prísady pochádzajú, ako sa získavajú, akú majú nutričnú hodnotu a ako sa upravujú v rôznych častiach sveta. Nájdeme tu tiež stovky rád a návodov, ako môžeme všetko používať a spracúvať. Prehľadný text doplnený farebnými fotografiami je nielen fascinujúcim čítaním o tom, čo nám naša planéta ponúka na jedenie, ale aj dôležitým súborom informácií. S týmto sprievodcom budeme nakupovať a variť úspešnejšie a stolovanie nám bude novým potešením.
Vypredané
9,42 €
9,92 €
Iba 4 suroviny
Aj keď z hľadiska chuti, rozmanitosti a výživovej hodnoty nie je pri každodennom stravovaní nad domácu kuchyňu, nie je vždy jednoduché nájsť si čas na nakupovanie, prípravu a varenie jedál, a dokonca ešte aj na nasledujúce upratovanie a umývaniu riadu. Kniha Iba 4 suroviny však dokazuje, že príprava zdravých a chutných pokrmov nemusí byť časovo náročná. Podľa receptov z tejto knihy vyčarujete iba zo štyroch surovín (medzi suroviny nepočítame vodu, soľ, čierne korenie a prílohy) množstvo rozmanitých rýchlych jedál, od rodinných večerí, ľahkých obedov či dezertov až po rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy. Recepty so zrozumiteľným postupom a lákavými fotografiami sú inšpirujúce. Pustite sa do práce a uvidíte, aké je to jednoduché.
Sběrné suroviny
Kniha se věnuje metodám zvládání informačního přesycení: materiálním praktikám čtení 16.–18. století, vizualizacím kvantitativních dat v 19. století a zvukové reprodukci a backgroundové hudbě ve století dvacátém.
Suroviny pro učební obor cukrář
Základní poznatky o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti. Tradiční i nové druhy surovin a různé přípravky, kypřicí prostředky, přídatné látky a obalové materiály.
Vybrané konflikty o zdroje a suroviny
Kniha Vybrané konflikty o zdroje a suroviny pojednává o za posledních 20 let nesmírně zajímavém fenoménu konfliktů o zdroje a suroviny. Problém střetů o ropu, vodu, vzácné nerosty a jiné komodity samozřejmě není pouze soudobým fenoménem. Při hlubší historické analýze nalezneme prakticky za všemi válkami v dějinách střety o nějaký materiální statek, a to zhusta surovinového typu. Střety o ornou půdu, přístup k vodě, dřevo, zlato a později ropu, plyn či uhlí, to vše představuje fenomén starší než posledních dvacet let.
Tato monografie se kromě teoretických a terminologických vymezení a představení konfliktních zdrojů a surovin soustřeďuje na několik případových studií, které mají za cíl ilustrovat zkoumaný fenomén. Zabývá se velmocenskými spory o ropné bohatství Perského zálivu, konflikty v Jihočínském moři, střety v kaspickém regionu především z pozice Kazachstánu a Turkmenistánu, dále rolí diamantů v konfliktu v Angole a spory o vodstvo Eufratu a Tigrisu mezi Tureckem, Sýrií a Irákem.
Publikace je určena nejširší skupině zájemců o problematiku. Užití najde jak pro akademické pracovníky, tak pro studenty, novináře, publicisty či analytiky.
Vypredané
12,64 €
13,30 €
Hra Minecraft SK/CZ
Strategická stolová hra pre všetkých fanúšikov Minecraftu. Zábavná hra, ktorá bude baviť aj tých, ktorí klasický Minecraft nehrajú. Vykonajte jednu z piatich možných akcií, zbierajte suroviny, budujte a bojujte s monštrami. Kto má na konci hry najväčšie hodnotenia, vyhráva.
dostupné aj ako:
Hra Doba kamenná Junior Mindok
Detská verzia obľúbenej rodinnej hry Doba kamenná. Deti precestujú v čase do miulosti, aby spoznali Jonona a Jadu a naučili sa, že život nebol vždy taký jednoduchý ako je dnes. Budú musieť zbierať suroviny, aby vytvorili dobré obydlie pre svoj kmeň.
Obľúbené recepty - Veronika Bušová
Držíte v ruke knihu mojoch obľúbených receptov. Je interaktívna a vďaka QR kódom máte ku každému z receptov aj videopostup, lebo verím , že niekedy je lepšie raz vidieť ako trikrát čítať. Odporúčam knižku konzumovať takto: prezrieť si pomocou QR kódu krátke video, pozorne si prečítať recept, nevynechať tipy a triky, nachystať si suroviny, inšpirovať sa a pustiť sa do pečenia! Vidíme sa v kuchyni :)
Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu.
Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá kuchyňa
Dojčenské recepty 2. vydanie
Je naozaj potešujúce, že stále viac mamičiek (i oteckov) je ochotných doma variť čerstvú stravu a dennodenne premýšľať, čo je pre dieťa zdravé a čo nie.
Podľa tvrdenia WHO, výživa až z 80-tich percent rozhoduje o celkovom zdraví jedinca, gény ho ovplyvňujú len z 20-tich percent.
Aká je teda správna výživa pre dojča? Základom výživy malých detí je, aby boli dojčené. Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou.
Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete tu vyše 200 tradičných, ale aj tzv. moderných. Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. Dobrú chuť, drobček!
Šaláty a nátierky
V dnešnej dobe zohrávajú v našom stravovaní čoraz významnejšiu úlohu zdravé šaláty a nátierky. Dajú sa kategorizovať podľa rôznych kritérií a môžeme ich pripraviť prakticky na akúkoľvek príležitosť. Je však dôležité,
aby sme používali sezónne a čerstvé suroviny. V tom majú byť pre Vás recepty a fotografie v tejto knižke inšpiratívnym pomocníkom.
Jeme zdravo celý rok
Je tu ďalšia kuchárka z dielne Jeme zdravo! Tentoraz sme sa zamerali na sezónne suroviny, ktoré k nám nemusia cestovať cez polovicu zemegule. Pre každé ročné obdobie sme vybrali suroviny z našich končín a pripravili z nich výborné a zdravé recepty. Tešte sa na výdatné raňajky, jednoduché desiaty, sezónne polievky, rýchle večere s mäsom aj bez neho a tradičné aj netradičné dobroty pre maškrtníkov.
Pusťte sa s nami do varenia zo sezónnych surovín! V obchode alebo na trhu ich často môžete kúpiť za nižšiu cenu, okrem toho môžete využiť aj úrodu z vlastných záhradiek či podarúnky od priateľov alebo susedov.
4 ročné obdobia, 32 hlavných ingrediencií
140 receptov, ktoré vás budú sprevádzať po celý rok
Ušetríte vďaka používaniu sezónnych surovín
Väčšina receptov je hotová raz-dva
Recepty sú jednoduché a zvládnu ich aj začiatočníci
Moje najobľúbenejšie recepty
Všetky moje NAJ recepty na jednom mieste
Ste začínajúca gazdinka? Máte obľúbené recepty po mamičke, alebo babičke.
Potom je kniha ako stvorená priamo pre vás! Kniha obsahuje niekoľko receptov, skôr ju ale využijete na poznámky, kde si môžete zapisovať vlastné recepty, ich pôvod, použité suroviny a vlastné varianty. Knihu určite ocení neskôr aj vaša dcérka, alebo vnučka.
Variť môže každý
Ako už názov tejto knihy napovedá, variť môže naozaj každý. Pokročilí aj začínajúci kuchári a kuchárky v nej nájdu textové aj obrazové návody na množstvo skvelých receptov predovšetkým zo stredomorskej kuchyne. Pomocou metódy "krok za krokom" zvládnu všetci bez problémov základné techniky čistenia, porciovania a úpravy zeleniny, mäsa a rýb. Naučia sa pripravovať domáce cestoviny, rôzne druhy pečiva, tort a sladkostí. Dozvedia sa ako správne spracovávať známe i menej známe suroviny. Zoznámia sa aj s kuchynským náčiním, ktoré by nemalo chýbať v ich kuchyni. Preložené z talianskeho originálu.