Hľadanie: Sladkosti na paličke
zobraziť:
Sladkosti na paličke
Tak ako väčšina noviniek, aj koláčikové lízanky sa na svoje dobyvačné výpravy vydali zo Spojených štátov. Klasické cake pops sa tradične pripravujú z piškotového cesta a plniek rôznych príchutí. Z prísad vytvarujeme guľky, ktoré napichneme na paličky a namočíme do roztopenej čokolády. Koláčikové lízanky môžeme nespočetnými spôsobmi ozdobiť cukrovým zdobením, strúhanou čokoládou, kokosom, cukrovou polevou, kandizovaným ovocím alebo obaliť marcipánom.
V tejto knižke predstavujeme nielen prípravu klasických cake pops, ale nájdete v nej aj veľa ďalších nápadov na to, ako a z čoho sa ešte dajú jednoducho vyčarovať krásne dobroty na detské oslavy alebo iné príležitosti.
Fit sladkosti
Zamaškrť si s nami zdravo, fit a bez výčitiek!
Až 120 receptov od dvoch obľúbených fit food blogeriek
Zbierka originálnych dezertov, ktoré síce chutia a vyzerajú hriešne, no sú tajne zdravé a FIT. Každý si chce zamaškrtiť a zároveň nepriberať - a s týmto ti pomôžeme práve my.
Neuveríš, aké dobroty sa dajú vyčarovať zo zdravých surovín!
Obe milujeme sladké a nevieme si bez neho predstaviť ani jeden deň. Preto ti prinášame túto zbierku fit sladkostí, ktoré si môžeš dopriať pokojne aj každý deň, a to bez akýchkoľvek výčitiek.
Vychutnaj si vynikajúce torty, zákusky, tyčinky, cheesecaky, krémeše, medové rezy či dokonca tvoje obľúbené komerčné sladkosti v zdravej a štíhlej verzii.
Recepty sú ideálne pre tých, ktorí majú zdravý životný štýl v malíčku, no takisto aj pre tých, ktorí s ním práve začínajú a hľadajú nové chutné inšpirácie.
Nutričné hodnoty a fotografie nájdeš pri každom recepte.
Rozhovor s autorkami knihy a tipy od autoriek k receptom.
Recepty sú oproti klasickým sladkostiam a dezertom:
- nutrične hodnotné
- majú vyšší obsah bielkovín
- majú nižší obsah sacharidov a kalórií
V knihe Fit sladkosti nájdeš 60 najobľúbenejších sladkých receptov od Dii a 60 sladkých receptov od Lulu (z ktorých je 40 nových a 20 najobľúbenejších doposiaľ).
Zdravé sladkosti
Chcete jesť zdravo, avšak nedokážete odolať dezertom?
Zoznámte sa s nápadmi na sladké raňajky, desiate, obedy, večere a ďalšie maškrty len tak pod zub, a to z čerstvého, nielen sezónneho ovocia, ale aj sušených plodov a obilnín - avšak bez bieleho cukru, bielej múky a škodlivých trans tukov. Vyberte si zo stovky jednoduchých receptov pripravených z pestrých a ľahko dostupných produktov. Uvedené tipy vám pomôžu pozmeniť si recept podľa vlastnej chuti a pripraviť si tak obľúbenú verziu vybraného jedla.
Sladké recepty z prirodzených a výživných surovín môžete variť každý deň a bez výčitiek svedomia ich ponúknuť taktiež deťom, ktoré sa v jedle len babrú, kým nedostanú naozajstný dezert.
Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3
Najnovšia kniha Sladkosti, od ktorých sa nepriberá obsahuje 46 najlepších receptov na Vianoce, novoročné aj veľkonočné sviatky, 17 dezertov úplne bez múky, 16 nepečených zákuskov aj pre začiatočníčky a 113 ďalších užitočných tipov, ako a čím v tortách a koláčoch nahradiť bielu múku a biely cukor, aby chutili tradične, ale neútočili na štíhlu líniu.
"Na sebe sme zistili, že maškrtiť sa dá aj bez priberania. Pritom používame úplne bežné potraviny, ktoré nemajú nič spoločné so slovom diétne a vyhýbame sa len stuženým tukom, bielemu cukru, bielej múke a všetkým umelým prísadám. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle spolu vytvoria dokonalé piškótové cesto, tvaroh dokáže bytˇ chutný ako lahodný krém a ovsené vločky sú skvelým základom bábovky..."
Emma a Ema
Emma Tekelyová je známa moderátorka, autorka kníh a vyznávačka zdravého životného štýlu. Jej dcéra Ema vyštudovala módu a dejiny umenia, pôsobí ako šéfredaktorka ženského magazínu a pečeniu ako záľube sa venuje viac ako 15 rokov. Ich mimoriadne úspešný bestseller Sladkosti, od ktorých sa nepriberá (2011), aj druhé pokračovanie (2013), zaznamenali rekordný predaj.
Chystáme sa na strednú školu – matematika – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia Chystáme sa na strednú školu – MATEMATIKA je zostavená pre žiakov posledného ročníka základnej školy a zodpovedajúceho ročníka gymnázií s osemročným štúdiom ako príprava na prijímacie skúšky na „veľké“ gymnáziá a stredné školy.
Obsahuje všetky najdôležitejšie poznatky, ktoré sú náplňou matematického vzdelávania na druhom stupni ZŠ v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom. K jednotlivým tematickým celkom ponúka teóriu aj vyriešené úlohy, čím sa stáva významnou oporou pri opakovaní a upevňovaní matematických kompetencií, vedomostí a zručností.
Knižka výborne poslúži aj rodičom, ktorí chcú svojim deťom pomôcť pri opakovaní matematiky, ale už sami zabudli, ako na to.
Pre žiakov posledného ročníka ZŠ
Jednorožce - krajina sladkostí so samolepkami
Čarovné jednorožce, chutné sladkosti, žiarivé dúhy a kvety zo zeme sladkostí na teba čakajú na pôvabných samolepkách. Nalep, vyfarbi, hraj sa.
Chystáme sa na strednú školu – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia s názvom Chystáme sa na strednú – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá obsahuje množstvo praktických úloh na precvičovanie pravopisu, slovnej zásoby a tvaroslovia pre všetkých žiakov deviateho ročníka, ktorí sa pripravujú na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá. Pracovný zošit však môže slúžiť aj žiakom iných ročníkov, ktorí si chcú zopakovať a upevniť učivo.
Testy v závere cvičebnice umožnia žiakom preveriť si nadobudnuté vedomosti.
Správne riešenia úloh sú uvedené na konci publikácie.
Je spracovaná v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom.
Jednorožci/Jednorožce - V království sladkostí/V kráľovstve maškŕt
Hory ze zmrzliny a stromy ověnčené bonbóny... Tyhle všechny dobroty jsou v království sladkostí. A právě tam pozvou princezna Julie a jednorožec Diana svého kamaráda Felixe oslavit jeho narozeniny.
Zdravé domáce sladkosti (nielen pre deti)
Ako to máte doma s deťmi a ich večným drankaním sladkostí? Keď bola moja dcérka ešte úplný drobec, nedávala som jej žiadne sladkosti. Boli to super časy. Prišli sme do obchodu, nič si nepýtala, lebo tie farebné papieriky plné cukru ani nepoznala.Túto moju úžasnú túžbu necukríkovania sme však udržali len po tretieho Mikuláša, návštevy, škôlku, keď jednoducho cukríky, čokiny, lízatká, keksíky spoznala a samozrejme jej náramne zachutili.
No mne to nedalo. Chcela som vymyslieť spôsob, ako jej teda niečo sladké neodopierať, no zároveň do nej dobrovoľne nepchať éčka, stužené tuky, palmový olej, biely rafinovaný cukor, konzervanty a iné chemky.
A potom som na to prišla. Budem našim deťom vyrábať sladkosti doma.
Spojila som sa s úžasnou certifikovanou detskou výživovou poradkyňou Katkou Paulišinovou. Nakúpili sme formy na odlievanie lízatiek, cukríkov, žížaliek, brumíkov, nanukov, gumených medvedíkov, zaobstarali si tie najlepšie ingrediencie, veľa medu a ovocných štiav a pustili sa do práce.
Teraz sa chceme s našimi receptami podeliť aj s vami. Vydali sme úplne novučkú knihu, aká na Slovensku ešte nebola. Domáce zdravé lízanky, cukríky, kinderko, snickersky, nutelly, rôzne pralinky, nanučky, tortičky, všetko nájdete v tejto knižočke v zdravej podobe bez akýchkoľvek chemiek. Stačí už len pekne farebne zabaliť a máte ako obchodu. Deti ich môžu papať s vašim čistým svedomím, zabodujete na návšteve a spoločná príprava vám vytvorí prekrásne zážitky a spomienky.
Sladkosti ze Svatojánu
Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž plné dobrot, jako jsou ořechy, ovoce nebo chutná semínka. Vyzkoušejte třeba třešňový koláč s tofu, velikonočního beránka s jablečným pyré nebo borůvkový koláč s kakaovým máslem. Všechny recepty jsou veganské a nenajdete v nich bílý rafinovaný cukr.
Mochi – Sladkosti z Japonska
Tradiční japonské cukroví par excellence. Nechte se unést půvabem japonských koláčků mochi! Mochi – vyrobené z rýžové mouky – nesmí chybět na žádných oslavách příchodu nového roku!
Pochutnejte si na lahodném mochi a dalších japonských lahůdkách
Tyto přirozeně bezlepkové sladkosti mají mnoho podob. Po pobytu v Japonsku se v hlavě francouzské foodblogerky Mathildy Motte zrodilo na čtyřicet receptů na tyto lahodné a vláčné japonské koláčky: kulaté dango napíchnuté na špejli, dango kostičky připomínající turecký lokum, daifuku – delikátně vonící japonskou verzi makronky či nerikiri – do detailů vyvedených miniaturních uměleckých děl mnoha provedení a barev.
Příležitost ke kreativitě při tvoření cukroví
Berte tuto knihu jako příležitost tvůrčím způsobem vylepšit klasické recepty, vymyslet recepty úplně nové či vyzkoušet si úplně jiný přístup k cukrářskému řemeslu. Ochutnejte Dango s přelivem ze slaného karamelu, Gjúhi s příchutí čaje Earl Grey, Růžové daifuku, Matcha nerikiri či Kokosové nerikiri s yuzu a mnoho dalších.
A zcela na závěr.
Českým pravidlům transkripce odpovídá zápis „moči“, nicméně vzhledem k rozšířenosti tvaru „mochi“ (odpovídajícímu anglické transkripci) v českém prostředí je v knize používán tvar „mochi“.
Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 2
Emma Tekelyová, známa vyznávačka zdravého životného štýlu, s dcérou Emou v roku 2011 vydali „cukrársku bibliu“ SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá. Medzi ženami všetkých vekových kategórii nová generácia sladkostí spôsobila priam nadšenie. Mimoriadne úspešný knižný bestseller zaznamenal rekordný predaj.
Kniha SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá 2 obsahuje 36 nových receptov na koláče, torty, dezerty, ktoré zvládne aj každá začiatočníčka. Špeciálna kapitola prináša návody na rýchle maškrty pre zaneprázdnené ženy aj dezerty pre celiatikov. Autorky uvádzajú aj desiatky tipov ako pri pečení obmieňať ingrediencie - podľa sezóny, chuti, príležitosti i vlastnej fantázie. „Vylepšovaním klasických receptov sme dosiahli, že aj tvaroh môže chutiť ako krém a ovsené vločky ako pravá bábovka. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle majú spolu takú istú chuť ako piškótové cesto. Používame úplne bežné potraviny, vyhýbame sa tukom, bielemu cukru a bielej múke i umelým prísadám. Stačí vymenovať, čo do koláčov ide, a je jasné, že od tvarohu, ovesených vločiek, jogurtu, kakaa, mandlí, orechov, jabĺk, malín ani od 70% čokolády sa nepriberá... Pečieme každú sobotu, máme odskúšané, že sa od našich koláčov sa netučnie“.
• Kniha obsahuje 36 receptov
• Kniha má 5 kapitol: Rýchlovky, Spomienky na detstvo, Osviežujúce pochúťky, Recepty z ciest, Klasika inak
• Recepty rešpektujú tradičné slovenské chute.
• Kniha prináša desiatky tipov ako obmieňať ingrediencie, ich kombinovanie podľa chuti, sezóny, príležitosti.
• V receptoch používa iba prírodné produkty, nijaké umelé náhrady.
• Každý recept obsahuje Extra TIP, čo urýchli čas prípravy.
• Recepty dávajú možnosť uplatniť vylepšenia a zaznamenať si ich na poznámkové stránky
• Záverečná kapitola sa venuje cukru z pohľadu zdravia a krásy, ktorý vplýva nielen na obezitu, ale aj na pleť a starnutie.
• Kniha je adresovaná modernej žene, ktorá rada prekvapí rodinu a priateľov chutnými maškrtami, pričom ani sama si nemusí odriekať.
• Recepty sú vhodné pre skúsené cukrárky aj pre začiatočníčky
Občianska náuka -Príprava na maturity a prijímacie skúšky na VŠ
Publikácia je určená predovšetkým študentom – maturantom z predmetu občianska náuka a uchádzačom o štúdium na vysokých školách so spoločenskovedným zameraním. Zahŕňa poznatky z psychológie, práva, politológie, sociológie, ekonómie a filozofie. Samostatnú časť tvoria medzinárodné organizácie vznikajúce v procese zjednocovania Európy po druhej svetovej vojne a OSN, ako aj abecedne usporiadaný slovník ďalších medzinárodných organizácií a inštitúcií. Aktualizované vydanie obsahuje najnovšie zmeny nielen v právnej oblasti, ale aj zmeny v medzinárodných inštitúciách a v spoločenskom dianí.
Pečeme vánoční sladkosti
Sotva se najde člověk, který by si nechtěl osladit život. Někdo často, někdo málokdy, ale zcela určitě tehdy, když se namane vhodná příležitost. Jako například tradiční svátky, které slavíme v průběhu roku - Masopust, Valentýn, Velikonoce, Vánoce, anebo svatba či rodinná oslava. A jak jinak, jak lépe je slavit než dobrým jídlem a pitím? K tomu neodmyslitelně patří i sladké dobroty - cukrovinky, zákusky, koláče. Nejvíc chutnají takové, jaké si připravíme sami doma a kromě nezbytných přísad do nich přidáme i svou fantazii a tvůrčí um.
Na sklade 1Ks
8,44 €
8,88 €
Testy z biológie na prijímacie skúšky na vysoké školy 1
Doplnková učebná literatúra slúži na overenie si vlastných vedomostí zo všeobecnej biológie.1 700 testových úloh sú vhodnou pomôckou pre študentov, ktorí sa chystajú na vysoké školy so širokospektrálnym biologickým zameraním, napríklad humánna a veterinárna medicína, farmácia či prírodné vedy. Predložené testové otázky vychádzajú z takých biologických disciplín, akými sú napr. evolučná biológia, história biológie, biológia ako veda, cytológia, všeobecné vlastnosti živých sústav, bakteriológia, virológia, fylogenéza, fyziológia, morfológia a systém rastlín, húb a živočíchov a ekológia. Otázky majú každému uchádzačovi uľahčiť prípravu na úspešné zvládnutie prijímacích skúšok testovou formou overenia si teoretických znalostí z preberaného gymnaziálneho učiva.V testových úlohách sa vyskytuje jedna alebo viacero správnych odpovedí podľa typu úloh. Testové otázky sú rozčlenené podľa náročnosti. V závere publikácie sú správne odpovede na všetky otázky, ktoré efektívnejšie uľahčia kontrolu a používanie publikácie.
(ne)SLADKOSTI
Kniha receptů je především určena všem, kteří trpí hyperurikémií (zvýšenou koncentrací kyseliny močové v krvi). Ta bohužel způsobuje bolest některých kloubů, může zapříčinit jejich deformaci a dochází také k tvorbě ledvinových kamenů. Hlavní zásadou je dodržování nízkopurinové diety, která není právě nejpříjemnější. Rozumnou formou se samozřejmě dá vyzrát i na taková úskalí. Proto v této knize najdete několik receptů, které Vám zpříjemní (ne)SLADKÝ život při tomto onemocnění. Nahlédněte a vyberte si z lákavé nabídky (ne)SLADKÝCH dobrůtek a jednou za čas se odměňte a pohlaďte Vaše smysly. Jistě si to zaslouží.
Na stiahnutie
2,50 €
Randenie „na Slováka“
Kniha Randenie „na Slováka“ je zbierka vtipných, skutočných, úchylných, niekedy až vulgárnych zážitkov z online zoznamiek na Slovensku. Ako to chodí na zoznamkách, koho tam nájdete a koho vôbec. Píšem o nás, Slovákoch, žiadne vymyslené bláboly, je to ukážka toho, akí sme v skutočnosti, bez obalu, natvrdo vo všetkých oblastiach randenia. Veľa Slovákov vie zhutniť svoje životné frustrácie práve pri hľadaní životného partnera. Verili by ste? Keď dočítate moje blogy z randenia a online zoznamovania, tak pochopíte, prečo žije na Slovensku státisíce single ľudí... V niektorých príspevkoch nájdete gramatické chyby, chcela som byť autentická, sami viete, že na Slovensku stále nájdeme negramotných ľudí a z neznámeho dôvodu sa premnožili práve na online zoznamách. Verím, že sa budete baviť aspoň tak dobre, ako moji „skalní“ fanúšikovia pri čítaní blogov na mojom webe.
Sladkosti bez výčitiek (2. doplnené vydanie)
Jedinečná kniha zdravých a chutných dezertov. Obsahuje recepty bez klasickej múky a bez klasického cukru, ktoré sú vhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou alebo alergiou na lepok, pre všetkých, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, a zároveň sa nevedia vzdať zdravých sladkostí, ako aj pre diabetikov či športovcov. Každý
recept zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách, glykemickom indexe a často odporúčanie, kedy sa konkrétny dezert môže konzumovať.
Druhé doplnené vydanie obsahuje 8 nových receptov.
Testy z biológie na prijímacie skúšky na vysoké školy 2
Je pokračovaním 1. časti a mala by slúžiť predovšetkým na overenie si vlastných vedomostí. Testové otázky spracované v tejto časti publikácie vychádzajú z takých biologických disciplín, akými sú napr. molekulárna biológia, genetika, zdravý životný štýl – prevencia rôznych ochorení a zásady správnej životosprávy, ďalej biológia človeka, a to najmä anatómia, funkcia jednotlivých orgánových sústav – kostrovej, svalovej, krycej, nervovej, tráviacej, vylučovacej, reprodukčnej, zmyslovej a ich fyziológia. Tento značný rozsah časti odporúčaného gymnaziálneho učiva z biológie iba potvrdzuje neustále sa zvyšujúcu náročnosť na štúdium tohto predmetu na vybraných vysokých školách. V testových úlohách sa vyskytuje jedna, alebo viacero správnych odpovedí podľa typu úloh a sú rozčlenené podľa náročnosti. Menej náročné sú úlohy so 4 možnosťami odpovede a vyššiu náročnosť majú úlohy s 8 možnosťami odpovede. V závere publikácie sú správne odpovede na všetky otázky.