Hľadanie: Sladkosti bez mlieka
zobraziť:
Život bez mlieka
Existuje veľa dôvodov, prečo sa zaobísť bez mliečnych výrobkov. Možno čelíte alergiám alebo neznášanlivosti laktózy. Možno máte problémy s akné, trávením, dutinami alebo s ekzémom – všetky preukázateľne súvisia s konzumáciou mliečnych výrobkov. Možno hľadáte dlhodobú prevenciu chorôb, zníženie hmotnosti alebo pomoc pri prechode na rastlinnú stravu. Kniha Život bez mlieka vám ukáže, ako na to!
Varíme zdravo bez lepku, cukru a mlieka
„Dostáva sa vám do rúk kniha predkladajúca ucelený návod, ako pristupovať k výžive pri idiopatických črevných zápaloch. Ide, v našich zemepisných šírkach, o alternatívny prístup k uvedenej problematike. Výživové odporúčania zahraničného autora sú založené na praktických skúsenostiach a podložené logickými argumentmi. Podstatou diéty je vynechanie niektorých potravinových skupín. Spektrum povolených a odporúčaných potravín však zostáva dostatočne rozmanité, aby zabezpečilo dodávku základných výživových zložiek. Autor preferuje návrat k prirodzeným zdrojom výživy s minimálnym zastúpením chemických látok. Súčasne sa zameriava aj na mechanické a technologické spracovanie jednotlivých potravín so zreteľom na šetrenie zasiahnutej črevnej sliznice. Jednotlivé recepty sú následne názorným ukazovateľom na tejto ceste za zmiernením ťažkostí, ktoré uvedené choroby spravidla sprevádzajú.“ Dagmar Kovářů, vedúca odboru Nutričný asistent na Strednej zdravotníckej škole v Ostrave Čo vám teda BBB diéta prinesie: • informácie, ktorých potravín sa vyvarovať, • prehľad potravín, ktoré budú pre vás prospešné, • 150 chutných receptov z rôznych krajín sveta, • tipy na raňajky, polievky, šaláty, desiate, olovranty, obedy, výrobu nápojov a ďalšie. Premeňte svoju kuchyňu na objaviteľskú loď a vydajte sa na cestu do Indie, Maroka, Grécka, Etiópie, Nemecka, Vietnamu, Austrálie, Holandska, Škótska, Bombaja. Odmenou pre vás budú jedinečné zdravé pokrmy rôznych kultúr a krajín na vašom vlastnom stole. Kenská hrachová polievka, Izraelský mrkvový šalát, Čilská ovocná salsa – to je len malý výber receptov BBB diéty, ktorá vám pomôže obnoviť rovnováhu prospešnej črevnej flóry a zlepšiť tak vašu zdravotnú kondíciu. Dobrú chuť!
Fit sladkosti
Zamaškrť si s nami zdravo, fit a bez výčitiek!
Až 120 receptov od dvoch obľúbených fit food blogeriek
Zbierka originálnych dezertov, ktoré síce chutia a vyzerajú hriešne, no sú tajne zdravé a FIT. Každý si chce zamaškrtiť a zároveň nepriberať - a s týmto ti pomôžeme práve my.
Neuveríš, aké dobroty sa dajú vyčarovať zo zdravých surovín!
Obe milujeme sladké a nevieme si bez neho predstaviť ani jeden deň. Preto ti prinášame túto zbierku fit sladkostí, ktoré si môžeš dopriať pokojne aj každý deň, a to bez akýchkoľvek výčitiek.
Vychutnaj si vynikajúce torty, zákusky, tyčinky, cheesecaky, krémeše, medové rezy či dokonca tvoje obľúbené komerčné sladkosti v zdravej a štíhlej verzii.
Recepty sú ideálne pre tých, ktorí majú zdravý životný štýl v malíčku, no takisto aj pre tých, ktorí s ním práve začínajú a hľadajú nové chutné inšpirácie.
Nutričné hodnoty a fotografie nájdeš pri každom recepte.
Rozhovor s autorkami knihy a tipy od autoriek k receptom.
Recepty sú oproti klasickým sladkostiam a dezertom:
- nutrične hodnotné
- majú vyšší obsah bielkovín
- majú nižší obsah sacharidov a kalórií
V knihe Fit sladkosti nájdeš 60 najobľúbenejších sladkých receptov od Dii a 60 sladkých receptov od Lulu (z ktorých je 40 nových a 20 najobľúbenejších doposiaľ).
Zdravé sladkosti
Chcete jesť zdravo, avšak nedokážete odolať dezertom?
Zoznámte sa s nápadmi na sladké raňajky, desiate, obedy, večere a ďalšie maškrty len tak pod zub, a to z čerstvého, nielen sezónneho ovocia, ale aj sušených plodov a obilnín - avšak bez bieleho cukru, bielej múky a škodlivých trans tukov. Vyberte si zo stovky jednoduchých receptov pripravených z pestrých a ľahko dostupných produktov. Uvedené tipy vám pomôžu pozmeniť si recept podľa vlastnej chuti a pripraviť si tak obľúbenú verziu vybraného jedla.
Sladké recepty z prirodzených a výživných surovín môžete variť každý deň a bez výčitiek svedomia ich ponúknuť taktiež deťom, ktoré sa v jedle len babrú, kým nedostanú naozajstný dezert.
Život bez mlieka
Existuje veľa dôvodov, prečo sa zaobísť bez mliečnych výrobkov. Možno čelíte alergiám alebo neznášanlivosti laktózy. Možno máte problémy s akné, trávením, dutinami alebo s ekzémom – všetky preukázateľne súvisia s konzumáciou mliečnych výrobkov. Možno hľadáte dlhodobú prevenciu chorôb, zníženie hmotnosti alebo pomoc pri prechode na rastlinnú stravu. Kniha Život bez mlieka vám ukáže, ako na to!
Na stiahnutie
17,50 €
Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3
Najnovšia kniha Sladkosti, od ktorých sa nepriberá obsahuje 46 najlepších receptov na Vianoce, novoročné aj veľkonočné sviatky, 17 dezertov úplne bez múky, 16 nepečených zákuskov aj pre začiatočníčky a 113 ďalších užitočných tipov, ako a čím v tortách a koláčoch nahradiť bielu múku a biely cukor, aby chutili tradične, ale neútočili na štíhlu líniu.
"Na sebe sme zistili, že maškrtiť sa dá aj bez priberania. Pritom používame úplne bežné potraviny, ktoré nemajú nič spoločné so slovom diétne a vyhýbame sa len stuženým tukom, bielemu cukru, bielej múke a všetkým umelým prísadám. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle spolu vytvoria dokonalé piškótové cesto, tvaroh dokáže bytˇ chutný ako lahodný krém a ovsené vločky sú skvelým základom bábovky..."
Emma a Ema
Emma Tekelyová je známa moderátorka, autorka kníh a vyznávačka zdravého životného štýlu. Jej dcéra Ema vyštudovala módu a dejiny umenia, pôsobí ako šéfredaktorka ženského magazínu a pečeniu ako záľube sa venuje viac ako 15 rokov. Ich mimoriadne úspešný bestseller Sladkosti, od ktorých sa nepriberá (2011), aj druhé pokračovanie (2013), zaznamenali rekordný predaj.
Sladkosti bez výčitiek (2. doplnené vydanie)
Jedinečná kniha zdravých a chutných dezertov. Obsahuje recepty bez klasickej múky a bez klasického cukru, ktoré sú vhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou alebo alergiou na lepok, pre všetkých, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, a zároveň sa nevedia vzdať zdravých sladkostí, ako aj pre diabetikov či športovcov. Každý
recept zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách, glykemickom indexe a často odporúčanie, kedy sa konkrétny dezert môže konzumovať.
Druhé doplnené vydanie obsahuje 8 nových receptov.
Jednorožci/Jednorožce - V království sladkostí/V kráľovstve maškŕt
Hory ze zmrzliny a stromy ověnčené bonbóny... Tyhle všechny dobroty jsou v království sladkostí. A právě tam pozvou princezna Julie a jednorožec Diana svého kamaráda Felixe oslavit jeho narozeniny.
Sex bez ľudí, mäso bez zvierat
Predstavte si sex bez kompromisov, šťavnatý stejk bez nutnosti zabíjať zvieratá, tehotenstvo bez strachu z predčasného pôrodu a bezbolestnú smrť v čase, ktorý si zvolíte. Život by bol lepší, však?
Priekopníci na celom svete sa usilujú pretaviť tento sen do reality. Najchúlostivejšie problémy ľudstva sa snažia vyriešiť prostredníctvom nových technológií. Mäso zo skúmavky, umelá maternica, sexuálni roboti, stroje na asistovanú samovraždu. Čaká nás budúcnosť, v ktorej technický a vedecký pokrok zmení našu podstatu. Mnohí si myslia, že technika ľudské životy zdokonalí, zbaví obetí, problémov – oslobodí. No ani najbystrejší vizionári nedokážu predvídať, kam inovácie ľudstvo dostanú. Napokon, nerobia z nás práve tieto „problémy“ ľudské bytosti? Jenny Kleeman ide ďalej a kladie si aj etické otázky. Kde sú naše hranice? A čo skutočne motivuje ľudí, ktorí sa na pokroku podieľajú? Kniha Sex bez ľudí, mäso bez zvierat je brilantná a pútavá reportáž, ktorá skepticky hľadí na nové možnosti.
dostupné aj ako:
Jednorožce - krajina sladkostí so samolepkami
Čarovné jednorožce, chutné sladkosti, žiarivé dúhy a kvety zo zeme sladkostí na teba čakajú na pôvabných samolepkách. Nalep, vyfarbi, hraj sa.
Zdravé domáce sladkosti (nielen pre deti)
Ako to máte doma s deťmi a ich večným drankaním sladkostí? Keď bola moja dcérka ešte úplný drobec, nedávala som jej žiadne sladkosti. Boli to super časy. Prišli sme do obchodu, nič si nepýtala, lebo tie farebné papieriky plné cukru ani nepoznala.Túto moju úžasnú túžbu necukríkovania sme však udržali len po tretieho Mikuláša, návštevy, škôlku, keď jednoducho cukríky, čokiny, lízatká, keksíky spoznala a samozrejme jej náramne zachutili.
No mne to nedalo. Chcela som vymyslieť spôsob, ako jej teda niečo sladké neodopierať, no zároveň do nej dobrovoľne nepchať éčka, stužené tuky, palmový olej, biely rafinovaný cukor, konzervanty a iné chemky.
A potom som na to prišla. Budem našim deťom vyrábať sladkosti doma.
Spojila som sa s úžasnou certifikovanou detskou výživovou poradkyňou Katkou Paulišinovou. Nakúpili sme formy na odlievanie lízatiek, cukríkov, žížaliek, brumíkov, nanukov, gumených medvedíkov, zaobstarali si tie najlepšie ingrediencie, veľa medu a ovocných štiav a pustili sa do práce.
Teraz sa chceme s našimi receptami podeliť aj s vami. Vydali sme úplne novučkú knihu, aká na Slovensku ešte nebola. Domáce zdravé lízanky, cukríky, kinderko, snickersky, nutelly, rôzne pralinky, nanučky, tortičky, všetko nájdete v tejto knižočke v zdravej podobe bez akýchkoľvek chemiek. Stačí už len pekne farebne zabaliť a máte ako obchodu. Deti ich môžu papať s vašim čistým svedomím, zabodujete na návšteve a spoločná príprava vám vytvorí prekrásne zážitky a spomienky.
Sladkosti ze Svatojánu
Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž plné dobrot, jako jsou ořechy, ovoce nebo chutná semínka. Vyzkoušejte třeba třešňový koláč s tofu, velikonočního beránka s jablečným pyré nebo borůvkový koláč s kakaovým máslem. Všechny recepty jsou veganské a nenajdete v nich bílý rafinovaný cukr.
Mochi – Sladkosti z Japonska
Tradiční japonské cukroví par excellence. Nechte se unést půvabem japonských koláčků mochi! Mochi – vyrobené z rýžové mouky – nesmí chybět na žádných oslavách příchodu nového roku!
Pochutnejte si na lahodném mochi a dalších japonských lahůdkách
Tyto přirozeně bezlepkové sladkosti mají mnoho podob. Po pobytu v Japonsku se v hlavě francouzské foodblogerky Mathildy Motte zrodilo na čtyřicet receptů na tyto lahodné a vláčné japonské koláčky: kulaté dango napíchnuté na špejli, dango kostičky připomínající turecký lokum, daifuku – delikátně vonící japonskou verzi makronky či nerikiri – do detailů vyvedených miniaturních uměleckých děl mnoha provedení a barev.
Příležitost ke kreativitě při tvoření cukroví
Berte tuto knihu jako příležitost tvůrčím způsobem vylepšit klasické recepty, vymyslet recepty úplně nové či vyzkoušet si úplně jiný přístup k cukrářskému řemeslu. Ochutnejte Dango s přelivem ze slaného karamelu, Gjúhi s příchutí čaje Earl Grey, Růžové daifuku, Matcha nerikiri či Kokosové nerikiri s yuzu a mnoho dalších.
A zcela na závěr.
Českým pravidlům transkripce odpovídá zápis „moči“, nicméně vzhledem k rozšířenosti tvaru „mochi“ (odpovídajícímu anglické transkripci) v českém prostředí je v knize používán tvar „mochi“.
Bez zábran
Mojím obľúbeným koníčkom je rozčuľovanie Elliota Milesa. Už len pohľad na šéfovu peknú tvár ma núti k sarkastickému úškrnu. Bohvie, čím si vyslúžil povesť casanovu. Ako to, že po ňom túžia milióny žien aj napriek jeho hroznej povahe? Čo, dopekla robím zle? Znechutená svojím milostným životom sa pod falošným menom prihlásim do zoznamovacej aplikácie a začnem si písať s mužom menom Edgar. Nie je síce môj typ a žije niekde na druhom konci sveta, ale nadviažeme spolu priateľstvo, pretože máme podobný zmysel pre humor a môžeme si zveriť, čo nás trápi. V poslednom čase sa v práci dejú divné veci. Elliot je… pozorný. Jeho oči na mne zakaždým spočinú o niečo dlhšie, než by mali, a je za nimi žiara, ktorú som predtým necítila. A potom mi na moje veľké prekvapenie povie, že je pre neho príťažlivá moja zraniteľnosť. Aká zraniteľnosť? Zmocňuje sa ma panika. Čítal azda e-maily, ktoré posielam Edgarovi?
Sladkosti na paličke
Tak ako väčšina noviniek, aj koláčikové lízanky sa na svoje dobyvačné výpravy vydali zo Spojených štátov. Klasické cake pops sa tradične pripravujú z piškotového cesta a plniek rôznych príchutí. Z prísad vytvarujeme guľky, ktoré napichneme na paličky a namočíme do roztopenej čokolády. Koláčikové lízanky môžeme nespočetnými spôsobmi ozdobiť cukrovým zdobením, strúhanou čokoládou, kokosom, cukrovou polevou, kandizovaným ovocím alebo obaliť marcipánom.
V tejto knižke predstavujeme nielen prípravu klasických cake pops, ale nájdete v nej aj veľa ďalších nápadov na to, ako a z čoho sa ešte dajú jednoducho vyčarovať krásne dobroty na detské oslavy alebo iné príležitosti.
Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 2
Emma Tekelyová, známa vyznávačka zdravého životného štýlu, s dcérou Emou v roku 2011 vydali „cukrársku bibliu“ SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá. Medzi ženami všetkých vekových kategórii nová generácia sladkostí spôsobila priam nadšenie. Mimoriadne úspešný knižný bestseller zaznamenal rekordný predaj.
Kniha SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá 2 obsahuje 36 nových receptov na koláče, torty, dezerty, ktoré zvládne aj každá začiatočníčka. Špeciálna kapitola prináša návody na rýchle maškrty pre zaneprázdnené ženy aj dezerty pre celiatikov. Autorky uvádzajú aj desiatky tipov ako pri pečení obmieňať ingrediencie - podľa sezóny, chuti, príležitosti i vlastnej fantázie. „Vylepšovaním klasických receptov sme dosiahli, že aj tvaroh môže chutiť ako krém a ovsené vločky ako pravá bábovka. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle majú spolu takú istú chuť ako piškótové cesto. Používame úplne bežné potraviny, vyhýbame sa tukom, bielemu cukru a bielej múke i umelým prísadám. Stačí vymenovať, čo do koláčov ide, a je jasné, že od tvarohu, ovesených vločiek, jogurtu, kakaa, mandlí, orechov, jabĺk, malín ani od 70% čokolády sa nepriberá... Pečieme každú sobotu, máme odskúšané, že sa od našich koláčov sa netučnie“.
• Kniha obsahuje 36 receptov
• Kniha má 5 kapitol: Rýchlovky, Spomienky na detstvo, Osviežujúce pochúťky, Recepty z ciest, Klasika inak
• Recepty rešpektujú tradičné slovenské chute.
• Kniha prináša desiatky tipov ako obmieňať ingrediencie, ich kombinovanie podľa chuti, sezóny, príležitosti.
• V receptoch používa iba prírodné produkty, nijaké umelé náhrady.
• Každý recept obsahuje Extra TIP, čo urýchli čas prípravy.
• Recepty dávajú možnosť uplatniť vylepšenia a zaznamenať si ich na poznámkové stránky
• Záverečná kapitola sa venuje cukru z pohľadu zdravia a krásy, ktorý vplýva nielen na obezitu, ale aj na pleť a starnutie.
• Kniha je adresovaná modernej žene, ktorá rada prekvapí rodinu a priateľov chutnými maškrtami, pričom ani sama si nemusí odriekať.
• Recepty sú vhodné pre skúsené cukrárky aj pre začiatočníčky
Myseľ bez hraníc
Myseľ je najvýkonnejšia technológia na svete, ku ktorej ste nikdy nedostali návod na použitie. Až teraz.
Obmedzenia neexistujú. Hoci ľudia tvrdia opak, máte neobmedzený potenciál - ak viete, ako používať svoju myseľ.
Slávny kouč myslenia Jim Kwik už dvadsaťpäť rokov pracuje s najlepšími hercami, športovcami, výkonnými riaditeľmi a mimoriadne úspešnými ľuďmi, ktorým pomáha odhaliť ich skutočné schopnosti. V tejto prelomovej knihe prináša vedecké a overené postupy, ktoré majstri používajú na urýchlenie učenia a na dosiahnutie svetových výsledkov.
S touto knihou:
o Ovládnete svoje zvyky: zbavíte sa negatívnej rutiny a bez námahy si osvojíte pozitívnu.
o Naštartujete svoju produktivitu: porazíte štyroch "zloduchov", ktorí obsadili vaše neurónové dráhy.
o Načriete do nekonečnej motivácie: objavíte nevyčerpateľné palivo, ktoré vás poženie priamo k cieľu.
o Odstránite otupenosť mozgu: získate prístup k odborným technikám a tipom od najlepších jedál na podporu myslenia po optimalizáciu spánku.
o Vycibríte si sústredenie: vo svete rozptýlení a preťaženia budete priami a nezastaviteľní.
o Naučíte sa čokoľvek: rýchlo čítať, lepšie sa rozhodovať a spoľahlivo si zapamätať všetko od mien až po cudzie jazyky bez ohľadu na vek.
Myseľ bez hraníc ukrýva tajomstvo, ktoré vám zmení život: keď sa naučíte, ako sa učiť, oslobodíte sa od obmedzujúcich predsudkov, dosiahnete prelomový úspech a budete žiť výnimočný život. Táto kniha nie je teoretická. Je to praktická, jednoduchá a overená mapa, ktorá podrobne vyznačí cestu k vášmu ja bez hraníc.
dostupné aj ako:
Štvrté krídlo, 2. vydanie bez oriezky
Dvadsaťročná Violet Sorrengailová mala vstúpiť do Pisárskeho kvadrantu a prežiť pokojný život medzi knihami a dejinami. Veliaca generálka a zhodou okolností aj jej tvrdohlavá matka ju však donútila zúčastniť sa na výbere medzi elitných dračích jazdcov.
No ak ste útlejší a nižší než stovky ostatných kandidátov, smrť vám doslova dýcha na krk. Draci si totiž málokedy vyberajú "krehkých" ľudí. Tých pália na popol.
Keďže drakov, čo by si vybrali Violet, je ako šafranu, väčšina kadetov by ju najradšej zniesla zo sveta, len aby zvýšili vlastné šance. Pre iných, napríklad pre mocného a nemilosrdného veliteľa krídla v Jazdeckom kvadrante Xadena Riorsona, je tŕňom v oku Violetin pôvod.
Ak chce Violet prežiť, musí sa spoľahnúť na svoj dôvtip.
S každým dňom je však vojna za hranicami akadémie čoraz krvavejšia, obrana kráľovstva zlyháva a počet mŕtvych narastá. Navyše sa zdá, že velitelia skrývajú hrôzostrašné tajomstvo.
Z anglického originálu Fourth Wing (Red Tower Books is an imprint of Entangled Publishing, LLC., first edition 2023) preložila Ivana Cingelová.
dostupné aj ako: