Hľadanie: Skvosty studenej kuchyne (31)
zobraziť:
Skvosty studenej kuchyne (31)
Obsah:
Paradajka plnená bryndzou s petržlenovou vňaťou
Paprika plnená šunkovým krémom
Paštéta z kuracieho mäsa s jablkom a koňakom
Jablko plnené orechovo-syrovým krémom
Farebný zeleninový šalát s medovou zálievkou a grilovanými kuracími prsami
Baklažánová rolka plnená syrovým krémom s hriankou
Papriková syrová rolka
Plnené karé
Kasíno vajce
Zeleniny s rozličnými dipmi
Hubové hlávky plnené vaječným krémom a iné...
Vypredané
1,43 €
1,50 €
Chlad. Otužovanie a plávanie v studenej vode ako liek
Čo hovorí veda o tom, ako otužovanie a plávanie v studenej vode pomáha liečiť ochorenia tela i mysle.
Hoci priaznivé účinky studenej vody na zdravie sú známe stáročia, súčasná medicína zameraná na užívanie liekov ich často prehliada či dokonca odmieta.
Autor knihy lekár Mark Harper spája výsledky vedeckých výskumov, odborných štúdií a vlastné skúsenosti z lekárskej praxe s konkrétnymi prípadmi ľudí, ktorým studená voda pomohla prekonať či zmierniť často paralyzujúce fyzické i psychické ochorenia.
Harper prináša dôkazy o silných blahodarných účinkoch studenej vody na naše zdravie. Vysvetľuje, prečo otužovanie pomáha pri ochoreniach ako chronická bolesť, artróza, úzkosť, depresia, posttraumatická stresová porucha či migréna.
Harper je otužilcom už takmer dvadsať rokov a ponúka praktické rady, ako sa venovať otužovaniu a plávaniu v studenej vode bezpečne a čo najviac využiť jej benefity. Kniha prináša nové zistenia o našom tele, mysli a liečivej sile vody. Ukazuje cestu k úľave od ťažkostí, cestu k sviežosti, vitalite, duševnej i telesnej odolnosti, zlepšeniu zdravia i celkovej životnej pohody. A to všetko bez liekov a v podstate zadarmo.
Mark Harper pracuje ako anestéziológ striedavo v Brightone v Spojenom kráľovstve a v Kristiansande v Nórsku. Je popredným odborníkom na prevenciu hypotermie u chirurgických pacientov a na terapeutické využitie adaptácie na studenú vodu. Je spoluzakladateľom neziskovej organizácie Chill UK, ktorá vedie kurzy plávania v studenej vode zamerané na zlepšenie duševného zdravia.
Krížovky do kuchyne
Vylúštite si zaujímavosti o zázračnom mede a ďalších včelích produktoch a uvarte si niečo dobré podľa receptov dopĺňajúcich švédske krížovky. Veľké písmo tiež zaručí, že sa vám bude dobre a pohodlne lúštiť a malý formát so sebou zároveň ľahko zoberiete na cesty. Prajeme vám veľa zábavy s lúštením!
Asijská kuchyně
Jídlo východní a jihovýchodní Asie patří mezi nejčerstvější, nejbarevnější a nejchutnější na světě. Je nejenom zdravé a překypující chutí, ale také rozmanité. Hustě zalidněné oblasti nabízejí jedinečné kuchyně, například thajskou, vietnamskou, japonskou a korejskou. Díky zeměpisným a historickým vlivům se některé pokrmy objevují mírně pozměněné v různých částech této oblasti. Užijte si kouzlo Asie u vás doma s recepty na dobroty od malých chuťovek, přes polévky po syté jídlo z misky a lákavé větší pokrmy či dezerty. Nechte se inspirovat. Vyzkoušejte třeba čínské smažené taštičky, sašimi z tuňáka a lososa, asijská karamelová křidélka, polévku pho s hovězím masem a pepřem, singapurské nudle, kuřecí pad thai, thajské zelené květákové karí, asijské dušené hovězí s pak čoi, lososa s ořechovou krustou, křupavou pečenou kachnu s asijským salátem nebo hongkongské vaječné koláčky.
Tajomstvo mojej kuchyne 6
Ďalšia kniha receptov z obľúbenej televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktoré pripravila známa herečka Kamila Magálová, šéfkuchár s Michelinskou hviezdou Pavel Pospíšil a ich hostia.
Dievča z kuchyne
Biela slúžtička naruší spoločenský poriadok plantáže, čím odštartuje tragédiu odhaľujúcu to najhoršie aj najlepšie v ľuďoch, ktorých má nazývať rodinou.
Keď sedemročná Lavinia počas plavby z Írska osirie, skončí na prahu tabakovej plantáže, kde má žiť a pracovať v kuchyni s otrokmi. V starostlivosti Belle, nemanželskej dcéry majiteľa plantáže, sa Lavinia silno naviaže na svoju adoptívnu rodinu, hoci ju od nej oddeľuje jej biela koža. Učí sa variť, upratovať a servírovať jedlo v prostredí neviditeľnej sily a lásky svojej novej rodiny.
Časom Laviniu prijmú do sveta veľkého domu, kde sa stará o majiteľovu manželku závislú od ópia, a spriatelí sa s jej nebezpečným, no ochranárskym synom. Ocitá sa tak na dvoch stoličkách, ktoré nemôžu byť odlišnejšie. Donútia ju však vybrať si, a tak bojuje s lojálnosťou k obom svetom, pričom na povrch začnú vychádzať kruté pravdy a mnohé životy sa ocitnú v nebezpečenstve.
Silný a dojímavý príbeh o dospievaní a krehkosti rodiny plný triednych a rasových rozdielov, dôstojnosti a hlboko ukrytých tajomstiev.
Japonská kuchyně
Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem. Dozvíte se, jak správně vařit rýži, jako používat miso a dashi, jak šetrně připravit maso, rybu nebo tofu. V kuchařce jsou recepty na přílohy, polévky, omáčky, hlavní jídla i dezerty. Už se vám sbíhají sliny na polévku udon, na vepřové se zázvorem, rýžové kuličky s omáčkou teriyaki? Tak honem do kuchyně!
Vietnamská kuchyně
V kuchyni – a v té vietnamské obzvlášť – se nebudete nudit. Tady se vaří, smaží, peče, frituje. Je to malé dobrodružství se zaručeným úspěchem. Ať už se pustíte do letních závitků s chilli dipem, polévek, zeleninových či masových pokrmů z woku či do voňavého kari, díky našim receptům popsaným krok za krokem si zaručeně pochutnáte. Kuchyně je lehká, krásně aromatická, křupavě čerstvá. Nechybí popis základních a typických surovin ani návod na správnou přípravu rýže.
Italská kuchyně: nejoblíbenější recepty
Proč je italská kuchyně tak oblíbená? Snad proto, že díky pár surovinám a snadnému postupu dokážeme rychle připravit chutný pokrm. Kromě toho je považována za obzvláště zdravou. Podstatné je používat kvalitní suroviny, zdůraznit a podtrhnout jejich chuť, ale nepozměnit ji. Ostatně – Itálie, to nejsou jen těstoviny a pizza: V této kuchařce najdete recepty na nejoblíbenější klasické pokrmy zvučných názvů: caprese, melanzane alla parmigiana, špagety carbonara, piccata alla milanese, saltimbocca, vitello tonnato, pannacotta nebo tiramisu a mnohé další.
Čaro rómskej kuchyne
Prečo som sa rozhodol predstaviť rómsku kuchyňu?
Jedlo je kultúrne najvýznamnejším zdieľaným prvkom. Pri jedle netreba slová, stačia vôňa a chuť, ktoré často búrajú aj väčšie kultúrne bariéry, ako sú tie medzi Rómami a nerómskym, majoritným obyvateľstvom. Pri príprave tejto kuchárskej knihy som sa stretol so zvláštnym stereotypom. Keď som sa pýtal ľudí, ktorí rómsku kuchyňu nepoznajú, čo si pod ňou predstavujú, dostal som aj odpoveď: štvornohých domácich miláčikov.
Prelistoval som 2310 strán rómskych kuchárskych kníh, prečítal 1458 receptov z celej Európy, ale nenašiel som ani jeden taký recept. Pritom desiatky z nich sú pre súčasnosť neobvyklé, napríklad jedlá z ježkov. Poznáme iné národy, kde konzumácia spoločenských zvierat (psov, morčiat, korytnačiek, delfínov...) je bežnou súčasťou ich kultúr. Vieme, že Rómovia považujú niektoré ďalšie zvieratá za nečisté. Zmieňuje sa o tom aj Carol Wilsonová vo svojej knihe Recepty a kulinárske tradície Rómov píše, že psy, rovnako ako napríklad aj mačky, Rómovia pokladali za nečisté v obradnom zmysle slova, za zakázané. Aj z tohto dôvodu môžem tvrdiť, že konzumácia psov je spoločenský predsudok, bulvárny mediálny obraz postavený na mýtoch a stereotypoch. Nie je to každodenná realita ani kultúrna tradícia.
Keď odložíme predsudky, aká je v skutočnosti rómska kuchyňa?
Ako sa sami presvedčíte, rómske recepty sú inšpiratívne, rozmanité, vytvorené generáciami talentovaných rómskych kuchárok a kuchárov. Keď sa pýtam tých, ktorí už rómsku kuchyňu ochutnali, čo na ňu hovoria, asi aj preto dostávam odpoveď: „Bolo to výborné!“. Dokonca dodajú: „...nič lepšie sme ešte nejedli.“ Obe skupiny opýtaných, ako sami priznávajú, sa v niečom zhodujú. Rómsku kuchyňu dobre nepoznajú. Je pre nich neznáma až tajomná.
Aj z tohto dôvodu som vybral vzorku 52 receptov - na každý týždeň roka jeden. Čerpal som z vyše 20 rómskych kuchárskych kníh, z internetu, pridal som aj vlastné a recepty od mojich priateľov. Väčšina je zo Slovenska a Česka, ale aj z ďalších krajín: z Rumunska, Bulharska, Poľska, Maďarska, Veľkej Británie, Francúzska, Španielska, Talianska, Chorvátska a Indie. Niektoré sú špecifické pre daný región, iné sa opakujú takmer po celej Európe. Jedlá spojené s prírodou, jednoduché, ale aj pestré, zabudnuté aj súčasné, klasické aj veľmi originálne. Bol by som veľmi rád, keby táto kniha pomohla zmeniť stereotypný pohľad na rómske stravovanie.
Poďme spoločne zbúrať predsudky a znovuobjaviť čaro rómskej kuchyne. Lačho chaben, dobrú chuť.
Š-31 - Letov Š-31 a Š-131
Vojenská továrna na letadla Letov se v polovině 20. let úspěšně uvedla sérií stíhacích letounů Letov Š-20 pro čs. letectvo, které také exportovala do zahraničí. Všechny poznatky a zkušenosti ze zalétávání prototypu Š-20J s motorem Jupiter využila továrna při návrhu nového stíhacího letounu označeného jako Š-31. Továrna Letov nabídla svůj nový stíhací letoun vojenské správě 19. dubna 1928. Ta zareagovala a první čtyři letouny Š-31 byly objednány 3. září 1928. Vojáci dali nakonec přednost stíhací Avii
Ba-33 a Letov Š-31 byl vyroben ve všech verzích v počtu 21 kusů. Kniha detailně popisuje vývoj, výrobu a službu u stíhacích letek našeho letectva ve 30. letech minulého století a historii každého vyrobeného stroje.
Na sklade 1Ks
28,98 €
30,50 €
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Na sklade 2Ks
24,61 €
25,90 €
Kuchyně Tex-Mex
"Křehké, šťavnaté a lahodné – prostě steaky!
Vaření je radost: stačí málo surovin a osvědčené recepty a vaření vás bude bavit!
Perfektní příprava steaků – snadná jako nikdy: otevřete záložky knihy a to nejdůležitější budete mít vždy na očích.
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost jemnějším chutím. Základ tvoří pár hlavních surovin, ale kouzlit můžete donekonečna: tacos, fajitas, burritos, enchiladas – jedny tortilly jsou plněné jako kornout, jiné jsou zarolované, zapečené nebo osmahnuté, do náplně lze použít maso, rybu nebo jen zeleninu, na dochucení pikantní omáčky nebo zakysanou smetanu."
Thajská kuchyně
Kokosové mléko, bazalka, chilli, limetka a citronová tráva – sotva která jiná asijská kuchyně je tak voňavá a barevná jako ta thajská. Svůdná kari či thajské polévky mají své věrné příznivce. Kromě základních receptů na jednohubky, saláty, kari pokrmy či polévky v této kuchařce najdete také popis přípravy domácí kari pasty. A nechybí ani lahodné dezerty jako pečený ananas s mátovým přelivem nebo liči s chilli karamelem. Všechny postupy jsou popsány krok za krokem.
Pravá vietnamská kuchyně
Autorka knihy síce už dlhé roky býva v Londýne, kde prevádzkuje populárnu bytovú reštauráciu, vedie kurzy vietnamského varenia, na ktorých učí ľudí z celej Európy a patrí medzi prominentných londýnskych foodblogerov, ale jej život sa stále točí okolo Vietnamu a vietnamskej kuchyne. Vo Vietname sa narodila a často sa tam vracia znovu objavovať svoje kulinárske korene. Väčšina jedál, inšpirovaných hlavne tým, čo varila jej mama a babička, vám ukáže bohatosť chutí a vôní vietnamských pokrmov i hravosť prípravy a podávania, ktorá je pre Vietnamcov typická. Môžete si uvariť napríklad polievku Pho, v ktorej sa horúci vývar dokonale snúbi s rezancami, saigonské letné závitky, dusené hovädzie mäso na badiáne, taštičky plnené kuracím mäsom, smažené rezance s mungo výhonkami či smažené banány s kokosovým krémom.
Provence. Škola provensálské kuchyně
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, které jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření vám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Gui Gedda, jenž se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považovaný za guru provensálského stravování. Zavede vás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíte se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní vám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžete si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Gui Gedda vám jednoduše ukáže, jak si uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.
Japonská kuchyně
Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš náročná, ingredience nedostupné a nákladné. To je ale chyba. Autor této kuchařky, Tim Anderson, nás přesvědčí, že skvostný japonský pokrm můžete vytvořit ze sedmi surovin, které koupíte v každém supermarketu – jestli chcete zajít dál, přikupte dalších deset. Tim Anderson začíná základními omáčkami a marinádami, které „japonizují“ jakýkoliv pokrm, pak přejde k nejoblíbenějším pokrmům, jako je gyoza, suši, yakitori, ramen a tempura. Recepty jsou srozumitelně popsané a označené podle obtížnosti, takže je snadné podle nich vařit a jídlo se vždy povede.
31 požehnaní pre ženy
Táto kniha inšpiruje ženy každodennými zamysleniami a rozjímaním, založenom na životodarnom Božom slove. Tieto rozjímania obrátia vašu pozornosť na srdce Boha a jeho úžasné zámery pre váš život. Každé zamyslenie je zakončené desiatimi mocnými vyhláseniami dekrétmi, ktoré vychádzajú z Božieho slova. Každý deň ich vyhlasujme nad našimi životmi.
Patricia King je priekopníckym hlasom v kresťanskej službe už viac ako štyridsať rokov. Ohlasuje evanjelium, je úspešnou majiteľkou firmy a vynaliezavou podnikateľkou. Je tiež vynikajúcou rečníčkou, autorkou, televíznou moderátorkou a producentkou. Svoj život zasvetila Ježišovi Kristovi a šíreniu jeho kráľovstva na zemi.
dostupné aj ako: