Hľadanie: Recepty z rodinného archívu alebo všetko čo viem ma naučil môj dedo
zobraziť:
Recepty z rodinného archivu
Autor bestsellerov sa tentoraz rozhodol prezradiť výrobné tajomstvo dlho utajovaných kuchárskych receptov, dal nahliadnuť pod pokrievku rodinnej atmosféry a záhadné historky okorenil svojím brilantným humorom. 60 príbehov, 60 kresieb, 60 receptov.
Ilustrovala Katarína Slaniková
Sherlock Holmes 8: Z archívu Sherlocka Holmesa
Kdesi v útrobách banky Cox a spol., sídliacej na Charing Cross, sa nachádza putovaním po svete obšúchaná a otlčená plechová škatuľa, ktorá je na veku označená mojím menom – MUDr. John H. Watson, veterán indického armádneho zboru. Je v nej plno papierov a takmer všetky sú to záznamy prípadov, ktoré ilustrovali, aké zvláštne problémy musel pán Sherlock Holmes v rôznych časových úsekoch riešiť. Keď uvážime, že pán Sherlock Holmes sa aktívnej praxi venoval celých dvadsaťtri rokov a mne sa naskytla príležitosť spolupracovať s ním sedemnásť rokov, je zrejmé, že k dispozícii mám množstvo materiálu vhodného na spracovanie.
Z tohto archívu, Archívu Sherlocka Holmesa, vám prinášame výber detektívnych poviedok. V nich opísané príbehy sa udiali prevažne na sklonku kariéry svetoznámeho detektíva. Vychádza v preklade Jána Kamenistého a s ilustráciami Jula Nagya.
Krížovky a recepty z húb
Radi sa túlate lesom a zbierate huby? V týchto krížovkách nájdete plno zaujímavostí zo sveta húb, a navyše aj recepty na chutné obedy či večere. Dozviete sa tak napríklad, aké prospešné látky huby obsahujú alebo koľko výtrusov tieto organizmy tvoria, a pripravíte si napríklad hubové rizoto s gorgonzolou alebo zapekané plávky. Tak s nami poďte lúštiť!
Z Radčina rodinného receptáře
Přejete si vařit jednoduše a úsporně, a přesto sestavit vynikající bezlepkový jídelníček, na kterém si pochutná celá rodina? Již čtvrtá kniha známé české autorky bezlepkových kuchařek Radky Vrzalové vám přináší přes 60 osvědčených i úsporných rodinných receptů, přehledně seřazených podle jednotlivých ročních období.
Pojďte tedy společně nakouknout pod pokličku těchto rodinných receptur, které se u Radky dědí z generace na generaci v malých sešitcích i na starých pohlednicích, a objevte kulinářské poklady z dostupných surovin, které navíc zvládne připravit úplně každý.
V kuchařce určitě najdete:
úsporné rodinné recepty z přirozeně bezlepkových surovin a jednodruhových mouk
recepty nejen pro bezlepkovou, ale také varianty pro bezmléčnou a bezvaječnou dietu
spoustu receptů vhodných i pro HIT pacienty
menu od polévky až po zákusek na každý měsíc v roce
speciality sváteční kuchyně – Velikonoce, Vánoce, oslavy Silvestra
prostor pro zápisky, postřehy a zkušenosti každé kuchařky i každého kuchaře
klasické i netradiční a zapomenuté recepty české i středoevropské kuchyně od slaného po sladké
zajímavé rady do kuchyně i ke stolu
prvorepublikové a poválečné fotografie z rodinného archivu autorky
Přejeme vám dobrou chuť!
Jednoduché recepty z kvásku
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a aj po pár dňoch zostáva jeho kvalita podobná, neobjavuje sa chuť droždia. Kto sa naučí pracovať s kváskovým cestom a bude spokojný s výsledkom, u toho sa dostane drožďové cesto na vedľajšiu koľaj. Užívajte si pečenie, prajeme veľa úspechov!
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Kváskování. Recepty z kvásku
Bestseller na Slovensku.
Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají problémy s trávením, alergie, intolerance nebo vyhledávají kvalitu a zdravý životní styl.
Začátky nahrazování kvasnic kváskem jsou často obdobím plným otázek, na které potřebujete znát odpověď, aby vaše kváskové dílo vyšlo tak, jak má. Jenže jak se máte vyznat v různých informacích na internetu, které se od sebe liší? Už nemusíte hledat, v této kuchařce najdete o kvásku a kváskování vše od A do Z. :-)
V knize najdete pestrou paletu 65 sladkých i slaných jídel upečených, uvařených nebo usmažených pomocí kvásku. A protože kváskování je vhodné i pro celiaky, v knize je i samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebů a jiných jídel.
Kniha je určena nejen pro všechny, kteří už kváskujete a chcete se dozvědět nové a osvědčené recepty z kvásku, ale i pro úplné začátečníky, kniha vás naučí, jak snadno a dobře kváskovat. Perfektní je, že v knize kromě množství zajímavých receptů najdete i návod, jak si svůj kvásek založíte, jak se o něj máte starat, dále tipy a triky při práci s lepkovým i bezlepkovým těstem, ba dokonce i popis chyb chleba a kvásku, které mohou při pečení nastat.
V receptech je všechno pěkně a postupně vysvětleno, dokonce i s fotkami postupu, abyste věděli, jak má těsto průběžně vypadat.
Jednoduše shrnuto: konečně komplexní kniha zaměřená na kvásek a kváskování.
V této unikátní kuchařce najdete následující:
65 receptů z kvásku
Bezlepkové recepty z kvásku
Jak udělat kvásek
Jak pečovat o domácí kvásek
Celá výroba kvásku
Příprava kvásku před pečením
Chyby chleba a kvásku během pečení
Kvásek a jeho zdravotní účinky
Historie kvásku
Zajímavosti o kvásku
Další tipy a triky při pečení a vaření s kváskem
Recepty z terasky
Petra Džerengová je známa najmä ako autorka 14 kníh, no tí, ktorí ju sledujú na sociálnych sieťach, ju poznajú aj ako vášnivú kuchárku, športovkyňu, otužilkyňu či cestovateľku (doteraz precestovala 60 krajín, odkiaľ si priniesla aj zopár receptov). Ako mama štyroch detí sama hovorí, rodinu nakŕmiť treba, tak prečo si z jedla nespraviť pôžitok? Svoju kreativitu premietla nielen do tvorby nových receptov, ale i zmodernizovania tých tradičných v zdravšom duchu a aj do aranžovania jedla a jeho fotenia. Petra považuje knihu tak trochu za svoje piate dieťa, keďže stojí za všetkými textami i fotografiami.
Recepty sú prehľadne rozdelené do siedmich kapitol POLIEVKY, SLANÉ HLAVNÉ JEDLÁ, VEGETARIÁNSKE JEDLÁ, FIT JEDLÁ, CESTOVINY, SLADKÉ JEDLÁ A DEZERTY, DROBNOSTI a sú označené symbolmi pre ľahšiu orientáciu.
Hladná furt - Rýchle a jednoduché recepty
Každá z nás poznáme ten pocit, keď nič nestíhame, keď treba upratať, zahrať sa doma na učiteľku alebo len chceme nechať nohy vyložené o 5 minút dlhšie, no bruchá domáceho osadenstva a hlavne to naše škvŕkajú o sto šesto.
Povedzme si pravdu zložité recepty, 10 hrncov, 5 misiek v drese a 6 hodín čakania na dopekanie síce znejú pre niektorých ľudí sexy.. (aj keď ja tomu neverím), ale taký chutný obed za 30 minút, dokonalý koláč, vyložené nohy a čas pre seba je to po čom naše srdce piští.
A tak som sa rozhodla a moje verné žený sledovateľky ma presvedčili, že je čas na knihu plnú rýchlych receptov.
Odo mňa pre vás.
Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.
V knihe nájdeš 100 jednoduchých a rýchlych receptov rozdelených do šiestich kapitol na 224 stranách.
Kapitola raňajky a chuťovky, ktorá je plná receptov na malé rýchle jedlá vhodné na raňajky alebo dobroty pre nečakané návštevy. Nesmie chýbať kapitola s obľúbenými polievkami. Kapitoly s rýchlymi hlavnými jedlami rozdelenými na zeleninové aj mäskové. Samostatne nájdete moje obľúbené prílohy a samozrejme najlepšie nakoniec moje milované sladkosti.
Pod receptami nájdeš miesto pre tvoje poznámky, samozrejme nechýbajú moje tipy a triky k receptom a 2 látkové záložky na označenie tvojich naj receptov.
Skriptá rodinného práva s otázkami a s príkladmi
Skriptá rodinného práva s otázkami a s príkladmi obsahujú kompletnú matériu z rodinného práva formou textu a zároveň obsahujú aj kontrolné otázky korešpondujúce s okruhom témy a s praktickými príkladmi, s ktorými sa čitateľ môže stretnúť v bežnom živote. Poskytujú teda nielen základný prehľad o rodinnom práve, ale aj výbornú pomôcku pre osvojenie si definície pojmov, práv a povinností subjektov rodinnoprávnych vzťahov a ich ľahšie zapamätanie pomocou kontrolných otázok. Skriptá obsahujú aj praktické príklady ku každému okruhu matérie rodinného práva, na základe ktorých sa aplikujú získané vedomosti v praxi. Cieľom autoriek bolo, aby pri učení nešlo iba o obyčajné memorovanie, ale aby mal čitateľ možnosť riešiť prípady priamo zo života.
Publikácia má slúžiť pre základnú orientáciu pri štúdiu rodinného práva. Je určená najmä študentom bakalárskeho a magisterského štúdia práva, ale aj poslucháčom rôznych foriem rekvalifikačných kurzov. Keďže sa problematika rodinného práva dotýka každého jedného z nás, skriptá môžu byť využité aj širšou verejnosťou.
Rýže - Recepty z celého světa
Rýži má rád celý svět. Rýže je mnohem víc než jen příloha. Je zdravá, neobsahuje lepek a s více než 800 odrůdami je nejdůležitější a nejvšestrannější základní potravinou na světě. Rýžová zrnka mohou být červená, bílá, černá, sypká či lepivá, kulatá i dlouhá, každé je jiné a každý druh má předpoklady být superstar. Od Číny přes Indii, Afriku a Evropu až po Ameriku – autoři se při hledání těch nejlepších odrůd rýže, způsobů vaření a receptů nechali na cestě světem inspirovat jak klasikou, tak i tajnými tipy z pouličního občerstvení. Výsledek: více než 80 vydatných slaných a sladkých rýžových pokrmů, ozdobených vzrušujícími cestovatelskými příběhy s chutí rýže a praktickými kuchařskými poznatky. Pro jakoukoliv úpravu rýže – z pánve nebo v misce, rolovanou nebo dušenou, v podobě rizota nebo jako sladké mlsání – nabízíme kapitoly obsahující moderní a kreativní recepty na jednoduchou přípravu pokrmů ze snadno dostupných surovin.
Recepty z rozprávky
Brokolíny, mrkvový kaserol či hrachovú kašu - samé zdravé veci pripravuje pre svojich kamarátov šikovný myšiak Hladoš. Ale keďže myšky sú veľmi maškrtné, celkom tak ako deti, upečie Mudrošovi, Paulínke a Piskulinke občas aj nejakú sladkú dobrotu - z tvarohu, čokolády, keksíkov, pudingu či dokonca z cukríkov. Vďaka kuchárskemu umeniu Hladoša tak majú všetci dosť síl zažívať vzrušujúce dobrodružstvá a odolávať nástrahám ťažkého myšacieho života. Vtipne ilustrovaná rozprávková kuchárka pre deti mladšieho školského veku je piatym prírastkom edície Deti v kuchyni. Po knižkách Mojej malej kuchárke, Môjmu malému kuchárovi, Pečieme s deťmi a Deti v kuchyni prichádza novinka - Recepty z rozprávky. Jedlá sú tentokrát zakomponované do rozprávkového príbehu tak, že na ne dostane chuť aj najväčší "nejedák".
Nejlepší recepty z celého světa
Opravdu pestrá kuchařka plná těch nejlepších jídel a nápojů z celého světa, kterou pro vás připravili vášnivý cestovatel, autor cestopisů a gurmán a výjimečná kuchařka, výtvarnice a fotografka. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte Janssonovo pokušení, žurek, mansaf, polévku Tři sestry nebo královskou cibulačku. Každý z receptů je doplněn o krátké cestopisné charakteristiky jednotlivých zemí. Vznikl tak originální lexikon mlsného cestovatele, neboť cestovatelské sny se nejlépe sní s příjemně plným žaludkem.
Fit recepty
Kniha obsahuje:
- 165 fit receptov
- recepty s vyšším obsahom bielkovín a nižším obsahom sacharidov
- 95% receptov bez múky
- 100% receptov bez rafinovaného cukru
- recepty s proteínovým práškom (ktorý sa dá prípadne nahradiť inými surovinami)
- množstvo chutných receptov, ktoré sa na webstránke nenachádzajú
Všetky recepty v knihe obsahujú nutričné hodnoty.
V knihe nájdete recepty na:
- 31 raňajok
- 31 jedál s mäsom a rybami
- 20 bezmäsitých jedál
- 11 sladkých jedál
- 67 zdravých dezertov
- 5 ostatných receptov (nápoje, snack, domáca výroba)
V knihe Fit Recepty tiež nájdete prehľadnú tabuľku o náhradách surovín, ktorú isto využijete pri varení a pečení aj mimo fit receptov. Takisto tu nájdete skvelý prehľad prírodných sladidiel a množstvo zaujímavých faktov o zdravých surovinách použitých v receptoch.
S fitreceptami nestrávite v kuchyni tretinu života – zistíte ako jednoducho si môžete navariť a napiecť rýchle, jednoduché a chutné jedlá s nižším obsahom cukrov, s vyšším obsahom bielkovín a vitamínov a byť fit (bez diét)! Fitrecepty hravo zvládne každý začiatočník, no určite potešia aj skúsených.
Nájdete tu výživné recepty, ktoré nie sú zložené z bezhodnotných surovín, ale dodajú vám množstvo vitamínov, minerálov a zdraviu prospešných látok, teda posilnia vaše zdravie a imunitu. Takisto tu nájdete hriešne dobré diétne recepty.
Každý recept v knižke obsahuje aj nutričné hodnoty, takže padnú vhod aj tým, ktorí sa snažia schudnúť či vyformovať si postavu, a teda bude pre vás ľahšie zaradiť jedlá do vášho jedálnička, alebo si ho dokonca zostaviť na základe receptov z knihy.
Ak chcete svoj jedálniček obohatiť o zdravé a zároveň chutné jedlá, táto knižka vám určite padne vhod. Nájdete tu nové recepty, no takisto staré známe recepty pretvorené do zdravšej a ľahšej podoby.
Moje recepty - zápisník
Zápisník v pôsobivom dizajne MOJE RECEPTY je rozdelený do dvoch samostatných častí - Recepty a Sladké recepty s dostatkom miesta pre vaše postrehy a poznámky pri každom jednom recepte. Súčasťou balenia sú nálepky na koreničky a pero.
V zápisníku receptov - MOJE RECEPTY nájdete aj:
Príborovú etiketu
Váženie bez váhy a premenu jednotiek
Grafické rozdelenie častí mäsa
Použitie byliniek vo varení
Prehľad odporúčanej doby skladovania potravín
Obsah - zoznam vašich receptov
Poznámky (čisté strany)
A aj prekvapenie: 2 základné recepty a 2 základné sladké recepty
Dojčenské recepty 2. vydanie
Je naozaj potešujúce, že stále viac mamičiek (i oteckov) je ochotných doma variť čerstvú stravu a dennodenne premýšľať, čo je pre dieťa zdravé a čo nie.
Podľa tvrdenia WHO, výživa až z 80-tich percent rozhoduje o celkovom zdraví jedinca, gény ho ovplyvňujú len z 20-tich percent.
Aká je teda správna výživa pre dojča? Základom výživy malých detí je, aby boli dojčené. Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou.
Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete tu vyše 200 tradičných, ale aj tzv. moderných. Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. Dobrú chuť, drobček!
Moja kuchárka - Najlepšie recepty - Zápisník, 6.vydanie
Viete, aká kuchárska kniha je najlepšia? No predsa vaša vlastná! Tá, ktorú si sami zostavíte z tých najlepších receptov od mamy, babičiek, kolegýň či priateliek. Na to vám poslúži táto kniha, preto už nikdy nebudete musieť hľadať vaše obľúbené recepty na kdejakých papierikoch a báť sa, že o ne časom prídete. Tu budete mať všetky recepty zhromaždené na jednom mieste, tak vám potom postačí už len opásať si zásteru a pustiť sa do diela. Prajeme vám veľa úspechov a skvelých kulinárskych zážitkov!
Hladná furt 2 – Rýchle a jednoduché recepty
Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.
Hladná furt má svoje pokračovanie. Hladná furt 2. Alebo na druhú? :) Pri mne bude správna asi skôr tá druhá možnosť. Jednoducho, je tu opäť kniha pre všetkych poriadnych hladošov, ktorí ľúbia fajné jedlo, no nechcú stráviť celý deň v kuchyni, zavalení pod kopou hrncov.
V knihe nájdeš tentokrát 101 receptov, ktoré sa vo väčšine riadia heslom – hlavne jednoducho a rýchlo, z dostupných dobrôt, aby si nemusela zháňať prach z jednorožca po celom Slovensku. :) Recepty sú rozdelené do šiestich kapitol. Raňajky a Chuťovky, Nátierky, Polievky, Hlavné jedlá pre vegetariánov aj ľúbičov mäska. A samozrejme na záver to najlepšie – milované Sladkosti.
Pod receptami nájdeš moje tipy a triky k receptom. Nezabudla som ani na mini miesto na tvoje poznámky. A aby si si mohla označiť svoje obľúbené recepty, v knihe nájdeš 2 látkové záložky.
Recepty šéfkuchára z kaštieľa
Zozbierané recepty šéfkuchára Mariána Fila z kaštieľa v Čereňanoch.
Kuchárska kniha obsahuje 50 receptov – predjedlá, polievky, hlavné jedlá a dezerty. Marián Filo urobil výber tých najobľúbenejších a najlepších receptov, ktoré pripravuje v kaštieli pre svojich hostí, často významné osobnosti politického, športového, kultúrneho a spoločenského života. Okrem toho, že tieto výnimočné jedlá vynikajúco chutia, aj výborne vyzerajú.