Hľadanie: Radíme záhradkárom
zobraziť:
1000 dobrých rád záhradkárom
Všetko pre záhradkárov: praktické rady vo forme otázok a odpovedí od skúseného odborníka. Kniha obsahuje kalendár najdôležitejších prác v záhrade.
Vypredané
19,77 €
20,81 €
Praktický rádce pro zahrádkáře
Praktický, přehledně seřazený rádce rozebírá 100 doporučovaných základních tipů pro zahrádkáře a buď je potvrzuje, nebo vyvrací. Čtenáři se tedy dozví odpovědi na otázky jako: Má se zelenina sázet do řádku? Má se zahrada rýt každý rok? Má se hnojit v horkém počasí? Jsou přírodní hnojiva vždycky nejlepší? a mnoho dalšího. Jednotlivé okruhy se týkají půdy, zavlažování, škůdců, mulčování, pěstování trvalek, letniček a cibulovin, stromů i keřů, zeleniny a ovoce a travních porostů.
Vypredané
11,12 €
11,70 €
Atlas chorôb a škodcov ovocných plodín a viniča, 6.vydanie
Atlas je určený predovšetkým záhradkárom na ľahké a rýchle určovanie chorôb a škodcov ovocných drevín a viniča, ale vzhľadom na veľký počet farebných fotografií (približne 500) môže poslúžiť aj študentom stredných a vysokých škôl záhradníckeho zamerania ako názorná pomôcka pri štúdiu, a praktickým ovocinárom a vinohradníkom ako stručné repetitórium.
Fotografie škodlivých činiteľov sú doplnené stručnými informáciami o pôvodcoch poškodení, ako aj o možnostiach ich mechanického, biologického alebo chemického ničenia. Obrazová časť atlasu môže záhradkárom slúžiť dlhé roky, ale pri neskoršom používaní prehľadu chemickej ochrany ovocných plodín a viniča treba zohľadniť zmeny v zozname chemických prípravkov, ku ktorým každý rok dochádza. Preto ako vhodný doplnok atlasu v budúcich rokoch odporúčame používať každoročne vychádzajúcu Celoročnú ochranu záhradných plodín. V nej sú zohľadnené všetky zmeny v registrácii prípravkov, ku ktorým došlo v predchádzajúcom roku.
Pekne papkaj
Kniha Pekne papkaj je jedinečná rodinná kuchárka, ktorá je zameraná pre všetkých, ktorí chcú hravo prejsť obdobím prvých príkrmov a zároveň si spoločne s celou rodinou pochutnať na úžasných jedlách. Kniha prináša prakticky podané a v našich slovenských podmienkach aplikovateľné informácie overené odborníkmi ohľadom prvých príkrmov a stravovania (nielen) detí, ktoré idú ruka v ruke s receptami od prvých lyžičiek až po samotný prechod na rodinné stravovanie. Je v nej zhrnuté všetko potrebné pekne pokope na jednom mieste, aby všetci rodičia, budúci rodičia a dokonca aj nerodičia, mohli jednoducho nájsť odpovede na najčastejšie otázky, ako aj chutné recepty pre celú rodinu. Autorka uvádza základné princípy stravovania, využíva tradičné lokálne suroviny, ako aj suroviny, ktoré sa na slovenskom potravinovom trhu udomácnili, vyhýba sa polotovarom, chémii a náhražkam. Kniha Pekne papkaj obsahuje viac ako 300 receptov pripravených s láskou pre celú rodinu. Je písaná ľahkým a zrozumiteľným štýlom, ktorý si autorka overila v praxi v online svete.
Kniha sa skladá z vyše 400 strán a je rozdelená na teoretickú a receptovú časť. V tej teoretickej nájdete témy, ako:
•zdravý tanier (ako má tzv. zdravý tanier vyzerať, aby sme do tela dostali všetko potrebné, ako zostaviť jedálniček pre dieťa a celkovo postupne pre rodinu, pitný režim dieťaťa, ako čítať informácie na potravinových obaloch a iné)
•o výžive podrobnejšie (základné informácie o sacharidoch, a teda aj vhodných zdrojoch obilnín v strave dieťaťa, sladení, tukoch a olejoch, bielkovinách, alergénoch a nevhodných potravinách v jedálničku najmenších)
•zavádzanie základných potravín a alergénov (táto kapitola vás prevedie postupným zavádzaním základných potravín ako zelenina, ovocie, mäso, strukoviny, alergény a zodpovie najčastejšie kladené otázky, ktoré si rodičia určite neraz položili)
•krok za krokom ako na príkrmy (pre čo najľahšie zorientovanie sa, vás táto kapitola prevedie krok za krokom ako a kedy zavádzať jednotlivé potraviny a dočítate sa tu tiež informácie o správnom uskladnení príkrmov a surovín)
•ako s knihou pracovať (v krátkosti tú nájdete uvedené, čo všetko kniha obsahuje a ako bonus autorka vytvorila zoznam s prehľadom zavedených potravín)
Receptová časť knižky Pekne papkaj
Táto časť predstavuje gro celej knihy a nájdete v nej viac ako 300 receptov. Recepty sú rozdelené podľa mesiacov, aby sa čitateľom v knižke jednoduchšie orientovalo. Pri niektorých receptoch, ktoré sú vhodné pre tých najmenších, nechýbajú tipy ako si na týchto chodoch môže pochutnať už celá rodina. Pred každým mesiacom je uvedený približný vzorový jedálniček a zároveň je tu množstvo priestoru na vlastné poznámky, nápady a vylepšenia podľa vašich chutí.
•recepty vhodné od ukončeného 6. mesiaca (táto časť je špecifická tým, že v nej nájdete dva mesiace plné receptov a postupného zavádzania potravín deň po dni)
•recepty vhodné od ukončeného 8. mesiaca (táto kapitola, rovnako ako nasledujúce, je rozdelená na raňajky, desiate a olovranty, obedy a večere)
•recepty vhodné od ukončeného 10. mesiaca
•magický prvý rok
•domáce recepty
•vianočný špeciál
#peknepapkaj #zdravoachutne #prveprikrmy #mamavkuchyni
Prvé príkrmy
Kedy je čas začať? Čím začať? Ako postupovať? Koľko je dosť? Čo keď to nejde?... Všetko, čo potrebujete vedieť o prvých príkrmoch, nájdete v tejto knihe.
Kniha Prvé príkrmy je určená pre všetkých rodičov, ktorým záleží na strave svojich detičiek. Výživa dieťaťa je totiž základným stavebným prvkom pre správny psychický a fyzický vývoj a jeho zdravie na celý život.
Autorky sa v knihe venujú základnej problematike úplne prvých príkrmov pre deti vo veku do 12 mesiacov, najčastejšie kladeným otázkam, s ktorými sa rodič môže stretnúť, a samozrejme, praktickým tipom a receptom na príkrmy, ktoré po jednoduchej úprave budú chutiť aj starším deťom a celej rodine.
Cieľom tejto knihy je motivovať vás, informovať a poskytnúť prehľad o najnovších trendoch v stravovaní našich najmenších, inšpirovaných prírodou a našou históriou. V knihe nájdete aj prehľadnú tabuľku s postupom zavádzania jednotlivých surovín, ktorá vám uľahčí rozhodnutie o správnom načasovaní.
Autorky knihy sa dlhodobo venujú projektom zdravého stravovania. Anetta Vaculíková je ambasádorkou Food Revolution Jamieho Olivera na Slovensku a spoluzakladateľkou vzdelávacích projektov Jem iné a Foodkut. Eva Blaho študovala zdravú výživu a fytoterapiu na populárnej univerzite komplementárnej medicíny ACNT v Austrálii, v rámci projektu Foodkut organizuje workshopy a kurzy zdravého varenia, okrem toho prednáša a píše odborné knihy. Katarína Ovečková Medveďová svoje viac ako 10-ročné skúsenosti v gastronómii zbierala v reštaurácii Jardu Žideka, pri spolupráci s nórskym šéfkuchárom p.Madsenom či pri filme Ako sa varili dejiny.
Kniha Prvé príkrmy je skvelá a inšpiratívna. Odporúčam ju ako výborného pomocníka pre všetky mamičky bábätiek do 1 roka života. V knihe nájdu širokú škálu chutných receptov a návodov, ako by mal vyzerať nutrične vyvážený zdravý detský tanier podľa súčasných medicínskych overených odporúčaní v jednotlivých vekových obdobiach. Zároveň je plná cenných rád, nápadov a návrhov, ako môžu rodičia naučiť svoje detičky láske k jedlu nielen z nutričného, ale aj zo spoločenského hľadiska. MUDr. Miroslava Palonder Sopková, pediatrička, neonatologička
Ztracený ráj
Ztracený ráj (v originále Paradise Lost) je rozsáhlá (čítající dvanáct knih) epická báseň Johna Miltona, psaná v blankversu (nerýmovaný verš o pěti jambických stopách).
Báseň byla poprvé publikována roku 1667, byla ale dále upravována. Mělo jít o anglický národní epos, srovnatelný s latinskou Aeneidou či řeckou Odysseou. Jedná se o duchovní epos, vyprávějící o biblických tématech, uvažuje o teologických problémech.
Osudové stretnutia
Blízke, pravé a život definujúce osudové stretnutia. Najkrajšie príbehy o láske, nenávisti a priateľstve. Pri ich čítaní máte pocit akoby sa stali vašej priateľke, sestre, susede či kolegovi. Osudové stretnutie, ktoré im zmenilo všetko to, čo žili predtým.
Anya, kérek még! - bővített kiadás - Hozzátáplálás egyszerűen
Bővített kiadás!
1 új fejezet és 11 új recept az allergének bevezetéséhez!
Amikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak
ellentmondó információval találkozhatsz. Elsőre ijesztő lehet az
egész, de akkor jársz a legjobb úton, ha a sok jó tanácsot félretéve kisbabád
jelzéseit figyeled és követed.
A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozod meg, ehhez
pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. Az Anya, kérek még!
szerzője, Ambrus Éva - a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya -
szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen
is működhet. A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni
minderre, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen
konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazz, melyek azok
a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kisbabád készen áll a hozzátáplálás
megkezdésére, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat
kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg.
A hasznos gyakorlati útmutató mellett a könyvben 118 egészséges és bababarát
receptet is találsz: egyszerű és kombinált püréket, totyogósoknak
való ételeket, egészséges nasikat, házi babakekszeket, szülinapi tortákat,
ünnepi finomságokat. Hiszen minden étel, amit te készítesz gyermekednek, igazi ajándék!
Zelenina bez chémie
O tejto publikácii hovorí v príhovore vydavateľa Boris Horák:
Autorská dvojica Ivan Hričovský a Zoltán Tamášek sa stretla už v minulosti v záhradkárskom bestselleri Rok v ovocnej záhrade + biologická ochrana (Plat4M Books, 2015). Zoltán Tamášek pôvodnú knihu doplnil o mnoho zaujímavých a podnetných návrhov, ako bez chémie chrániť úrodu ovocia pred škodcami. Kniha dodnes patrí najúspešnejším publikáciám nestora slovenského ovocinárstva na našom knižnom trhu.
Pred dvoma rokmi som sa s oboma odborníkmi stretol na záhradkárskej výstave v Trenčíne. Stretnutie bolo nielen milé, ale predovšetkým veľmi tvorivé a podnetné. Dohodli sme sa, že medzi záhradkárskymi publikáciami chýba titul, ktorý by pre pestovateľov podrobne opísal a odprezentoval postupy ochrany ovocia, zeleniny a plodov viniča bez použitia chemických prostriedkov. Stretnutie vyvrcholilo dohodou, že edičný projekt Praktické rady záhradkárom, ktorej dlhoročným garantom je práve profesor Ivan Hričovský, rozšíria tri nové knihy Zelenina bez chémie, Ovocie bez chémie a Vinič bez chémie.
Dlhé týždne náročnej práce súvisiace s napĺňaním obsahu kníh, popismi nasnímaných škodcov a chorôb a postupmi sú teda za nami. Teraz v rukách držíte prvú z plánovaných publikácií o modernej ochrane záhradných plodov pestovateľov a záhradkárov Zelenina bez chémie.
Veríme, že vám bude nápomocná pri vašich prácach v milovanej záhradke a naučí vás pestovať zeleninu bez chemických postrekov a prostriedkov vôbec. A najmä, že plody vašej záhradkárskej práce nebudú poškodzovať vaše zdravie, zdravie vašich detí a najbližších rodinných príslušníkov. Čistá a zdravá bezchemická zelenina už nebude iba vašim snom. Pustite sa do čítania tejto úžasnej publikácie.
Veríme, že vás rovnako zaujme, ako všetky ostatné knihy o pestovaní zeleniny, kvetov, okrasných rastlín a drevín, vinohradu a ďalších aktivít v záhrade z knižnej edície Praktické rady záhradkárom.
Lacná kniha Ó, sladké stáří
Ve své publikaci Ó, sladké stáří navazuje prof. MUDr. Zdeněk Dienstbier, DrSc., čestný předseda Ligy proti rakovině Praha, na svou předchozí úspěšnou knihu Průvodce stárnutím aneb jak ho oddálit, tentokrát ve spolupráci s českou herečkou, bývalou manželkou Karla Högra, Zdenkou Procházkovou. Oba autoři zobecňují vlastní zkušenosti z 85 let svého života a konfrontují je se znalostmi oborů gerontologie a geriatrie. S nadhledem a humorem, ale i hlubokým pochopením pro zdravotní i psychické problémy starší či nejstarší generace se zabývají jednotlivými skupinami nemocí ve stáří a pokoušejí se upozornit zejména své vrstevníky na rizika a problémy stárnutí a doporučit jim, jak se těmto problémům ve stáří alespoň trochu úspěšně bránit.
Na sklade 1Ks
0,47 €
9,35 €
dostupné aj ako:
Dobroty od mamy
Každý ocení radu, ako začať prikrmovať svoje dieťa a zároveň nasýtiť rodinu prípravou rovnakého jedla za menej než 30 minút. Rozlúčte sa s varením niekoľkých jedál denne a prípravou špeciálnych miniporcií pre bábätko, ďalšieho jedla pre staršie, prieberčivejšie deti a niečoho úplne iného pre dospelých. Vďaka dômyselnému zoznamovaniu bábätka s pevnou stravou uvaríte rovnaké jedlo pre celú rodinu a dieťa sa naučí s chuťou zjesť to, čo máte na tanieri aj vy. Každý recept je rýchly na prípravu a ľahko sa upraví podľa veku dieťaťa a jeho stravovacích potrieb. Takže zabudnite na detské jedlo a uľahčite si prípravu príkrmov s knihou Čo mama uvarí.
Moja malá kniha maškŕt
V tejto knižke nenájdeš len skvelé recepty pre každú príležitosť v každom ročnom období, tvoje kulinárske chvíle ti spestria krásne maľovanky, hlavolamy či origami. Neboj sa experimentov a dolaď si recepty podľa chuti, nálady alebo hladu. Veľa zábavy a podarených receptov!
Kuchárska kniha Pippi Dlhej Pančuchy
Vedeli ste, že rozlúčka s Vianocami môže byť zábavná a veselá? Najmä ak ju pripravuje Pippi. Hoci sa čarovné Vianoce chýlia ku koncu, Pippi sa rozhodla, že znova poteší nielen Tommyho a Anniku, ale všetky deti z mestečka. Cukríkový záhradný chodníček ich privedie k snežnému iglu, v ktorom ich čaká hrniec horúcej čokolády, a po maškrtení aj parádna sánkovačka zo strechy vily Vilôčky. Samozrejme, to zďaleka nie je všetko, lebo ešte treba odzdobiť prekrásnu jedličku plnú dobrôtok a darčekov. Keď je nablízku Pippi, vždy môžete očakávať ďalšie prekvapenia a nové kamarátstva.
Lacná kniha Portské (-70%)
Autor absolvoval četné studijní cesty, pobyty a praxe v zahraničí, kde měl možnost seznámit se s prostředím, ve kterém vína vznikají, jednotlivými výrobci i s technologiemi výroby. Výsledkem jeho zkoumání a poznání je i tato kniha s bohatou fotodokumentací, která přibližuje nejen rozdíly v technologii výroby jednotlivých typů vín, ale seznamuje i s řadou místních zajímavostí, včetně historických exkurzů.
Barevná publikace na křídovém papíru je psána svěžím jazykem. Jistě zaujme nejen ty, kteří se s tímto typem teprve seznamují, ale i odborníky, kteří se jimi zabývají dlouhodobě, neboť se jedná v našich podmínkách o první publikaci, jež se tak obsáhle a všestranně věnuje těmto vínům.
Na sklade 1Ks
4,08 €
13,60 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Buštěhradka (-50%)
Buštěhradská trať, která v roce 2005 oslavila 150. výročí svého vzniku, částečně navázala na těleso naší druhé koňské železnice a stala se ve své době významnou dopravní tepnou podmiňující těžbu uhlí a industrializaci. Její dnes již poněkud zašlá slá
va možná trochu paradoxně pomohla uchovat na mnoha místech trať v podobě, která zaujme každého výtvarníka, jehož srdce trpí ajznboňáckou arytmií.
Není tedy vůbec náhodou, že si ji Jiří Ryvola vybral jako první námět z volně koncipovaného projektu "výtvarného mapování" historických tratí. Svou typickou tužkokresbou nás provází od východního počátku trati v Praze - přes některé odbočky - až po
její zakončení v Chebu. Nejde mu přitom o výběr, který by zřejmě provedl historik či architekt, ale o ztvárnění objektů, které jsou mu blízké natolik, že by je rád ukázal i nám ostatním, kteří se buď do daných míst z různých důvodů nedostaneme, či ty
to objekty míjíme denně, a snad i proto nám zevšedněly.
Na sklade 1Ks
2,71 €
5,41 €
dostupné aj ako:
Pomológia: Odrody 21. storočia
222 AKTUÁLNYCH ODRÔD NA SLOVENSKU
Kniha podrobne popisuje ovocné odrody, ktoré sú v súčasnosti dostupné u nás. Na túto novú pomológiu sme čakali až dlhých 15 rokov.
Krátky slovník slovenského jazyka definuje na svojich stránkach slovo pomológia ako vedný odbor skúmajúci ovocné druhy a ich odrody. Prierezom histórie sa tejto problematike venuje mnoho odborníkov u nás i v zahraničí, ktorí sledujú pribúdajúce odrody ovocných druhov vo svojej oblasti. K najvýznamnejším odborníkom u nás v celej histórii patrí prof. Ing. Ivan Hričovský, DrSc., ktorý za ostatných 50 rokov spolu s kolektívmi ďalších skvelých odborníkov priniesol na slovenský knižný trh hneď niekoľko pomológií. Okamžite sa stali bestsellermi a potom celé roky boli praktickými pomocníkmi pre pestovateľov ovocia a záhradkárov - najmä ako návod pri výbere pestovaných odrôd.
Kto je zostavovateľom tejto pomológie? Na to, aby niekto mohol napísať kvalitnú pomológiu svojej súčasnosti, musí byť nielen veľmi skúsený v oblasti starostlivosti o ovocné stromky a drobné ovocie a ich výsadby, ale aj ich šľachtenia i vrúbľovania, avšak aj odborne podkutý v pestovateľskej praxi. Nesmie mu chýbať trpezlivosť pri pátraní po autoroch nových, iba málo propagovaných vyšľachtených odrôd. Nejeden si myslí, že čím je svet kozmopolitnejší, tým je zostavovanie takejto odbornej publikácie jednoduchšie. Verte, nie je to tak. Takýmto odborníkom je práve hlavný autor tejto publikácie Ing. Marián Komžík. Dlhé roky pracuje na rozširovaní svojej odbornosti. Dennodenne v odbornej praxi pomáha nielen slovenským záhradkárom, ovocinárom a sadárom pri rozširovaní kvalitných a chutných odrôd ovocných druhov. Tým, že je človek z praxe s obrovskými skúsenosťami, je v súčasnosti najvhodnejší odborník na zostavenie pomológie, ktorá zachytáva väčšinu nových u nás ponúkaných odrôd ovocia.
Pre súčasné a budúce generácie Marián Komžík zachytil dnešný stav pestovaných a predávaných odrôd. Dlhé mesiace pátral po ponúkaných, dostupných a pestovaných odrodách na Slovensku. Náš trh sa medzičasom výrazne otvoril svetu a dnes u nás záhradkári pestujú ovocné stromky a drobné ovocie z okolitých krajín, ako sú najmä Česko, ale aj Poľsko, Ukrajina či Maďarsko. Rozšírené sú i dovezené odrody z Nemecka, Holandska, Švajčiarska a Anglicka, ale aj z Ruska, Talianska, Francúzska, mnohé sú však aj spoza Atlantického oceánu z Kanady, Brazílie a Spojených štátov amerických.
Dobrůtky pro miminka
"Jde to i bez kašiček
Když se kojenec začíná učit přijímat pevnou stravu, jsou nejdůležitější uvolnění, trpěliví a informovaní rodiče, kteří z jídla nedělají zbytečný stres. Pokud navíc mají po ruce několik praktických tipů a rad, pak mohou své miminko přikrmovat od samého začátku nekašovitou stravou tak, aby se chutně najedli všichni u rodinného stolu.
Snadná příprava: Málo surovin, zaručený postup – a radost se najíst pro všechny zúčastněné!
Jak na vaření pro děti: Na záložkách jsou uvedeny praktické rady, tipy a postupy, které usnadní práci a objasní, jak uvařit dobroty pro dítě i celou rodinu.
Znamenité recepty pro celou rodinu – takové, na kterých si pochutnají všichni u rodinného stolu. "
Minecraft - moje kniha receptů
Chtěli jste vždycky zkusit hranatý cheeseburger? Dát si jedovatou bramboru? Nebo ochutnat slavné zlaté jablko z oblíbené videohry? S těmito 30 snadnými recepty inspirovanými hrou Minecraft si splníte všechny své kulinářské sny! Vyzkoušejte ikonické recepty ze hry a vytvořte výborné pokrmy hodné Minecraftu. Chutí, tvarem i barvami... Předkrmy, hlavní jídla, dezerty, nápoje... vše inspirované legendární videohrou!