Hľadanie: Praktická kuchyňa - nápady, tipy, triky
zobraziť:
Talianska kuchyňa
Talianska kuchyňa je chutná, obľúbená a navyše aj nenáročná na prípravu. Ak máte doma základné ingrediencie ako olivový olej, hrubú morskú soľ, čierne korenie, bazalku, rozmarín a parmezán, môžete ľahko pri praviť úžasný pokrm. Tieto prísady krásne zdôraznia chuť mäsa, rýb alebo zeleniny. Presvedčte sa prostred níctvom jednoduchých, ale pritom kreatívnych receptov, že talianska kuchyňa nikdy nenudí.
Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu.
Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá kuchyňa
Slovenská kuchyňa
Kniha obsahuje rozmanité špeciality súčasnej slovenskej kuchyne, medzi ktorými sú aj niektoré už takmer zabudnuté pochúťky. Všetky recepty majú však jedno spoločné - svojím surovinovým zázemím, a v niektorých prípadoch aj technologickými osobitosťami, vytvárajú obraz o jedlách, ktoré sú charakteristické pre jednotlivé regióny Slovenska.
Japonská kuchyňa: Vegetariánske recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské vegetariánske lahôdky: rámen, miso, suši a jedlá z ryže, zeleninové chuťovky, grilované jakitori aj dezerty.
Stevan Paul, autor úspešnej kuchárskej knihy Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň, prináša vyše 80 receptov na pestré, zaujímavé a bohaté japonské vegetariánske jedlá. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá vegetariánska kuchyňa na každý deň.
Z nemeckého originálu preložila Terézia Šinková.
Morčata - Praktická příručka s tipy pro chov a péči
Jak pestrá a rozmanitá morčata jsou, tak rozmanitě se i chovají: jedí, běhají, pískají a poskakují. V publikaci se dozvíte vše o jejich návycích, hlasové a tělesné řeči a o ideálním složení skupiny. Odbornice Christine Wildeová vám ukáže, jak funguje soužití více jedinců a jaké z něj vyplývají požadavky na chov těchto zvířat. V příručce najdete i tipy na sestavení výběhů, správnou stravu a péči nebo nápady, jak svoje morčata zaměstnat, aby se nenudila.
Top kuchyňa (13)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu.
Ročenka TOP Kuchyňa prichádza na trh už vo svojom 13 ročníku pričom poskytuje mnoho námetov a inšpirácií pre záujemcov o nábytok a najmä kuchynský nábytok.
Publikácia prináša zaujímavosti z niekoľkých významných svetových veľtrhov zameraných na nábytok a kuchyne. Informuje o zaujímavých novinkách z týchto výstav doplnených veľkými fotografiami, či už z oblasti dizajnu, materiálového vybavenia a fascinujúcich nových povrchov. Nezabúda ani na prehliadku najzaujímavejších inovácií a nápadov pre kuchynské spotrebiče.
Nové trendy a nápady pre zostavenie kuchyne opisujú v zaujímavých článkoch interiérový dizajnéri.
Top kuchyňa (14)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu
V publikácii nájdete:
-Krátky slovník kuchynského jazyka, interiérové riešenie kuchýň pre začiatočníkov
-Za tajomstvom ušľachtilosti – Dizajnérske príbehy kuchynských doplnkov
-A bolo svetlo – tipy ako správne osvetliť kuchynský priestor
-Kombinovanie materiálov a spájanie s obývačkou – Materiály, farby a povrchové úpravy pre kuchyne roku 2021
-Akú podlahu vybrať do kuchyne spojenej s obývačkou? Dizajn je dôležitý, ale pozerajte aj na praktické vlastnosti
-Jednotný koncept – rafinované úložné priestory
-V záplave ostrovov – Novinky a inšpirácie z dielne svetových výrobcov kuchýň
Liptov Kuchyňa starých materí / Grandmothers´ Cooking
Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie. S potešením som si preto prečítala túto knihu venovanú Liptovu, ktorá spĺňa tieto kritéria a dopĺňa pestrú mozaiku kulinárskych tradícii Slovenska. Autorka nás v texte sprevádza celou genézou podmienok, ktoré vplývali na charakter stravy ľudí na Liptove. Zaujímavým prvkom knihy sú viaceré historické dokumenty súvisiace so stravovaním na Liptove. Osviežujúce sú pasáže osobnej reflexie autorky, ktorá ukazuje, že záujem o tradičnú kuchyňu Liptova si pestovala už od detstva v rámci svojej rodiny a rozšírila ju ako etnografka aj do profesionálneho bádania. V rámci tejto časti knihy prezentuje aj ňou vyskúšané recepty regionálnych jedál.
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.
Top kuchyňa (16)
Keby existovalo niečo ako dokonalá kuchyňa, mali by sme ju doma všetci.. Ale viete si to predstaviť? Kamkoľvek prídete, stále tá istá kuchyňa, ten istý koncept, len prispôsobený danému priestoru. Čo vám to pripomína? Áno, nudu čias nedávno minulých, kedy mala moja mama, jej sestra a ich mama rovnakú kuchyňu, len v inej farbe. Buďme preto vďační za nedokonalosti, odlišnosti ktoré posúvajú hranice dizajnu, nové vízie a nápady stále ďalej. Vďaka magazínu TOP kuchyňa si môžeme urobiť prehliadku toho najlepšieho, čo sa za rok zrodilo v hlavách najlepších dizajnérov kuchýň. A nuda to rozhodne nie je.
Moje šialené nápady
Toto je trpký príbeh života jednej kuny. Medzi stromami hlbokých lesov, trávnatými kopcami, podzemnými brlohmi a vidiekom, ktorý si podmanil človek sa odkrýva príbeh o zvierati odlišnom od všetkých ostatných. Malý Archy sa narodil jednej zimnej noci spolu so svojimi súrodencami matke, ktorej zabili partnera a ona ostala na ich výchovu sama. Zvieratá v tejto knihe rozprávajú, jedia z tanierov, používajú riady, stoly, postele, zapaľujú oheň, no ich svet zostáva tvrdým a nemilosrdným bojom o prežitie. Ženie ich pud a inštinkt, dominuje najsilnejší a porazený si musí poradiť sám. Matka cíti chabosť svojho syna a tak vymení Archyho u úžerníka za jeden a pol sliepky. Jeho nový pán sa volá Solomon. Je to starý lišiak zahalený tajomstvami, ktorý žije hore na kopci. Medzi hrôzou a úžasom, neúprosným plynutím ročných období a novými túžbami sa medzi Archyho labkami vynárajú záhady a tajomstvá. Archy bude čoraz menej zviera, tichý zázrak lesa, anomália.
Na stránkach tejto knihy sa vynára zázrak pútavého rozprávania, ktoré čitateľa sprevádza svetom, ktorý nie je ľudský no zároveň ho konfrontuje s bazálnymi otázkami nášho ľudského bytia. Ľudský svet ako aj naše konanie má často zvieracie prejavy a autor nás v tomto románe konfrontuje porovnaním a prelínaním zvieracieho a ľudského bytia. Moje šialené nápady je ambiciózny román, ktorý napísal iba dvadsaťpäťročný autor. Je to záblesk nádeje svetlej budúcnosti pre tých, ktorí žijú knihami.
Top kuchyňa (15)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu.
Trendy kuchýň, rovnako ako móda, sa zdajú byť cyklické. To čo bolo kedysi moderné a nachádzali sme rovnaké prvky skoro v každej novej kuchyni, odchádza do zabudnutia a to, čo už bolo prežité prichádza späť ako bájny Fénix. S novými prvkami, zvláštnosťami či vylepšeniami prichádzajú tieto znovu objavené trendy do našich domovov a hľadajú si opäť svoje miesto.
Nevieme určiť, ako dlho ešte bude pokračovať trend otvorených kuchýň prepojených s obývačkou. Je možné, že sa onedlho staneme svedkami návratu konceptu kuchýň, ktoré budú oddelené od zvyšku diania a stanú sa tak intímnym priestorom kuchára. Náš pohľad na kuchyňu sa pod tlakom nových trendov opäť zmení, tak ako už niekoľkokrát predtým.
Nevieme, čo nám budúcnosť prinesie, faktom však ostáva, a to sa nezmení ani v budúcnosti, že naše kuchyne bude ovládať trend inteligentných technológií, multifunkčných spotrebičov a zdravého varenia.
Nech už sa trendy budú meniť akýmkoľvek smerom, dôležité bude len jedno, váš pocit pri vstupe do tejto miestnosti a počas prípravy jedla. Citát z článku tohto čísla: „Trendy naozaj nie sú na kopírovanie, ale na inšpiráciu.“ Preto aj pri listovaní nového čísla Top kuchyňa naberajte inšpiráciu, sledujte trendy, ale zvážte, čo je pre vás vhodné a čo už nie.
Daňové a odvodové tipy VIII. (2022)
Pamätáte si na tlačovku ministra financií Igora Matoviča, na ktorej predstavoval svoju ,,Daňovú revolúciu,, a hovoril o rozdieloch v zdanení a odvodoch zamestnancov a živnostníkov?
Na tejto tlačovke použil príklady, ktoré nájdete v knihe "Daňové a odvodové tipy VIII.". Lepšiu reklamu tejto knihe urobiť nemohol.
Tak teda, kým príde "Daňová revolúcia", čítajte "Daňové a odvodové tipy". Pomôžu vám legálne ušetriť tisíce eur na daniach a odvodoch. Pretože - a to je holý fakt - na Slovensku je dlhodobo veľký rozdiel medzi daňovým a odvodovým zaťažením rôznych druhov príjmov. Ak ste zamestnanec, spolu so svojim zamestnávateľom platíte zo svojho príjmu štátu okolo 45%. Ak ste SZČO, vaše zaťaženie klesá až na úroveň 6%. Kto chce a môže, má na Slovensku (zatiaľ) daňový a odvodový raj.
Pozor, daňovej a odvodovej optimalizácií je venovaná len prvá časť knihy. Zamestnávatelia a SZČO si v knihe nájdu informácie o aj "Prvej pomoci", ktorá beží ešte na začiatku roka 2022, uvidíme dokedy. Od 1. marca 2022 by zamestnávateľom mal pomáhať nový zákon o podpore v čase skrátenej práce - komplexný komentár nájdete v kapitole 7.
V kapitolách 8. až 11. nájdete spracovanú tematiku zamestnaneckých benefitov, oslobodených od dane. Nie je ich málo. Tým najvýznamnejším benefitom, ako je napríklad stravovanie, sú venované osobitné kapitoly knihy s podrobným výkladom pravidiel a možností.
Praktická ajurvéda
Hľadáte novú energiu, úľavu od stresu a lepší spánok? Začnite svoju cestu za zdravým a spokojným životom s touto knihou.
Praktická ajurvéda bude vaším sprievodcom k zdravému životnému štýlu. Naučí vás rozumieť svojmu telu a ukáže, ako sa krok za krokom dopracovať k pokoju, harmónii a životnej rovnováhe.
Zistite, ktoré potraviny a recepty sú pre vás tie pravé, objavte prírodné liečebné prostriedky a spoznajte mocné pôsobenie jogy, meditácie a masáže na harmonizáciu tela a mysle.
Ajurvéda a joga sú príbuzné disciplíny a vychádzajú z jednej z najvýznamnejších svetových duchovných a liečiteľských tradícií. Spájajú množstvo informácií o zdravom spôsobe života a liečení chorôb. Aj vďaka tomu ajurvéda prerástla hranice Indie a teší sa čoraz väčšej obľube aj v modernom západnom svete.
Knihu napísali poprední učitelia z celosvetovo známeho Šivanándovho jogového védantského centra, čo ju povyšuje na skutočný unikát.
Z anglického originálu Practical ayurveda vydaného vo vydavateľstve DK preložila Zora Ličková. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA v roku 2024.
Moja chalupárska kuchyňa, 2. doplnené vydanie
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju históriu a sú označené ako „tradičné“. Sú naším vzácnym dedičstvom, a preto v Katkinej knihe nemohli chýbať.
„Uvedomujem si, že máme veľké privilégium žiť život podľa svojich predstáv.
Mať tú možnosť vybrať si a uniknúť z rušného mestského života niekde,
kde je náš druhý domov poskytujúci taký dôležitý balans medzi búrkami
všedného života. „Iný svet“ tomu hovorievala moja mama. Potrebujeme
čoraz menej materiálnych vecí a viac túžime po jednoduchosti
a nenahraditeľnom kontakte s prírodou. Učíme sa ju opäť počúvať
a vnímať. Prijímať jej dary a zároveň ju chrániť. Žiť v nej a s ňou. Bez
zbytočných plotov a vymedzení. A tak je to aj s jedlom – čerstvo odtrhnutá
paradajka, bylinky či vykopaný zemiak z vlastnej záhrady, mäso z menšieho
domáceho chovu či mliečne výrobky z poctivého salaša sú tým najlepším
predpokladom chutného receptu. A keď k tomu pridáme fantáziu,
chute, vône a lásku k vareniu, výsledok je zaručený.
Táto kniha vznikla na podnet divákov, ale aj mojich synov, ktorým som veľa
z týchto receptov varila, keď boli malí. Dnes si už mnohé z nich varia sami.
A keď si nie sú istí, pýtajú sa ma na suroviny či presný postup.
Majú naozaj veľa otázok. Odteraz nájdu odpovede v tejto knihe.“
Katarína Jesenská
Zdravá kuchyňa pre každého
Darčekový box obsahuje 5 kníh s tematikou zdravého varenia.
Pečieme zdravo - v tejto kuchárke nájdete nielen množstvo inšpiratívnych receptov na sladkosti, ale aj odpovede na všetky vaše otázky o zdravom pečení.
Smoothies a iné zdravé nápoje - v tejto knižke nájdete recepty na smoothies a najrôznejšie ovocné i zeleninové šťavy vo všetkých farbách dúhy.
Superpotraviny - v tejto kuchárke nájdete nielen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptov zo superpotravín, ale aj odpovede na všetky vaše otázky týkajúce sa tohto kulinárskeho trendu.
Talianska kuchyňa - talianska kuchyňa je chutná, obľúbená a navyše aj nenáročná na prípravu.
Varíme zo záhradky - kto by si nechcel pripraviť jedlo zo surovín z vlastnej záhrady? Máme pre vás 45 nápaditých a chutných receptov.
Praktická sonografia
Praktická príručka pre lekárov využívajúcich sonografiu vo svojej dennej praxi. Je určená lekárom, medikom, ako aj všetkým ostatným pracovníkom v zdravotníctve, ktorí sa zaujímajú o ultrasonografiu, jedinečnú diagnostickú metódu.
I. História
II. Všeobecné princípy ultrazvukovej diagnostiky
1. Dvojrozmerné zobrazenie
2. Dopplerovská sonografia
3. Kontrastné látky
4. Elastografia
5. Bezpečnosť ultrazvuku
6. Artefakty
7. Priebeh vyšetrenia všeobecne
8. Praktické rady
9. Skratky, znaky a názvy na monitore
III. Pečeň a žlčové cesty
A. Pečeň
1. Postup pri zobrazení
2. Difúzne zmeny
3. Benígne fokálne zmeny
4. Malígne fokálne zmeny
5. Metastázy v pečeni
6. Praktické rady
B. Duplexné vyšetrenie pečene
1. Portálna hypertenzia
2. Praktické rady
C. Dynamická kontrastná sonografia
1. Praktické rady
D. Ochorenia žlčníka a žlčových ciest
1. Tvarové anomálie žlčníku
2. Patologické nálezy na žlčníku
3. Choledochus a žlčové cesty
4. Praktické rady
IV. Pankreas a slezina
A. Pankreas
1. Normálny pankreas
2. Patologické zmeny pankreasu
3. Praktické rady
B. Slezina
1. Patologické zmeny sleziny
2. Praktické rady
V. Gastrointestinálny trakt
A. USG morfológia GITu
B. Ochorenia žalúdka
1. USG v diagnostike gastroezofagového refluxu
2. Patologické zmeny žalúdka
C. Tenké a hrubé črevo
1. Patologické nálezy na tenkom čreve
2. Patologické nálezy na hrubom čreve
D. Ileocekálna oblasť, appendix
E. Omentum
F. Ascites, ileus, pneumoperitoneum
G. Brušná stena
H. Akútne brucho
VI. Oblička a malá panva, retroperitoneum
A. Oblička
1. Difúzne zmeny obličkového parenchýmu
2. Ložiskové zmeny obličiek
3. Nefrolitiáza a hydronefróza
4. Nadoblička
5. Praktické rady
B. Renovaskulárna hypertenzia, duplexné vyšetrenie obličky
1. Transplantovaná oblička
2. Stenóza renálnej artérie
3. Praktické rady
C. Podbruško a malá panva
1. Podbruško a malá panva muža
2. Podbruško a malá panva ženy
3. Praktické rady
D. Retroperitoneum
VII. Hrudník a pľúca, FAST, POCUS
VIII. USG krku, small parts
A. Štítna žľaza
1. Štítna žľaza normálny nález
2. Patologické zmeny štítnej žľazy
3. Prištítne telieska
B. Small parts
1. Slinné žľazy
2. Patologické útvary krku
IX. Cievy krku a horných končatín
A. Extrakraniálne artérie a vény
B. Hemodialyzačné AV fistuly
X. Biopsie a drenáže pod USG kontrolou
A. Cielené punkcie a drenáže orgánov
B. Kanylácie ciev pod USG kontrolou
XI. Terminologický slovník
XII. Index
XIII. Literatúra
XIV. Slovenská spoločnosť pre ultrazvuk v medicíne (SSUM)
Na sklade 1Ks
37,05 €
39,00 €
Praktická angličtina pre samoukov
12 lekcií pre začiatočníkov a mierne pokročilých
Praktická angličtina pre samoukov je určená nielen začiatočníkom, ktorí sa chcú učiť angličtinu sami a vlastným tempom, ale aj pokročilejším používateľom, ktorí už základy majú, ale chcú sa zdokonaliť v komunikácii a slovnej zásobe. Kniha je rozdelená do 12 lekcií a každá lekcia je venovaná určitej téme či situácii, s ktorou sa človek môže reálne stretnúť v Anglicku alebo inej anglicky hovoriacej krajine. Lekcie sú postavené na zaujímavom príbehu Slovenky Emy a Angličana Toma, ktorý sa odvíja celou učebnicou. Spolu s nimi zažívame bežné, zábavné aj napínavé situácie, ktoré nám umožnia získať rozsiahlu slovnú zásobu a naučiť sa komunikovať v reálnom živote. Texty sú zároveň nahovorené v podobe audiosúborov, ktoré si je možné vypočuť priamo na webstránke uvedenej v knihe, alebo si ich stiahnuť k sebe.
Každá lekcia obsahuje:
• hlavný, tematicky zameraný text s príbehom, ktorý existuje aj v podobe nahrávky. Pre úplných začiatočníkov je na uľahčenie štúdia na konci knihy priložený aj preklad tohto textu.
• slovnú zásobu so slovíčkami z danej lekcie
• vysvetlenie gramatiky, ktorá je použitá už v hlavnom texte
• cvičenia zamerané na precvičenie gramatiky aj slovnej zásoby
• špeciálnu časť, ktorá vysvetľuje významové rozdiely v použití niektorých výrazov
• dva dodatočné dialógy s množstvom užitočných fráz a slovných spojení, súvisiacich s témou lekcie, ku ktorým sú taktiež nahrávky a preklad do slovenčiny
• zoznam užitočných fráz a slovných spojení použitých v hlavnom texte aj dialógoch
Tom Gates 4: Moje (takmer vždy) dokonalé nápady
Tom Gates sa vracia už so svojou štvrtou knihou šialených príhod. A tentoraz má samé (takmer vždy) dokonalé nápady! A bude ich potrebovať! Prvý raz v živote totiž zazrie Deliu bez jej čiernych slnečných okuliarov. A jeho otec prepadol šialenému fitnes tréningu. Čo je však horšie, chce sa zúčastniť športového dňa v Tomovej škole! A takú hanbu by nezniesol nikto. Tom, Derek a Norman však majú väčšie starosti – cvičia ostošesť. Blíži sa školská talentová súťaž a Zombopsi proste musia hviezdiť!
Kuchyňa svätej Hildegardy
Keď autorka tejto knihy objavila stravovacie zásady svätej Hildegardy z Bingenu, pohrúžila sa do života tejto fascinujúcej osobnosti. Čo má táto žena z 12. storočia spoločné s 21. storočím a čo nám môže ponúknuť? Vo videniach Boh Hildegarde odhalil choroby, ich liečbu a spojitosti s prostredím a prírodou. Aké je to dnes aktuálne! Svätá Hildegarda môže vstúpiť do našich životov cez svoje duchovné spisy, cez hudbu či skrze svoje umenie liečiť. Ku nám sa však dostala priamo dverami kuchyne.
Svätorečená bola v roku 2012 a Benedikt XVI. o nej povedal: „Boh zjavil Hildegarde z Bingenu dary svojho stvorenia. Vo stvorení videla celý liekopis od Boha. Rozvinula ho v medicínsku vedu, o ktorú v súčasnosti vzrastá nový záujem.“ V knihe objavíte jednoduché princípy, ktoré vrelo odporúčala, platia pre všetkých a sú aktuálne aj dnes.
Marie-France Delpechová, zdravotná sestra s vášňou pre botaniku a milovníčka včelárstva, už viac ako tridsať rokov varí podľa zásad svätej Hildegardy a vo svojej kuchárskej knihe sa s nami delí o každodenné recepty, prispôsobené všetkým chutiam a štyrom ročným obdobiam. Ochutnajte kuchyňu s prímesou svätosti, ktorá vylieči vaše telo i dušu!
dostupné aj ako: