Hľadanie: Potraviny ako liek - Ako liečil Edgar Cayce (1994)
zobraziť:
Cvičenie ako liek
Zuna Vesan Kozánková vo svojej najnovšej knihe Cvičenie ako liek, rovnako ako vo svojich predchádzajúcich dvoch dielach TAO – Cesta ku zdraviu a MERIDIÁNY – Dráhy života, potvrdzuje svoju povesť veľkej propagátorky taoizmu a čínskej medicíny, a tiež dlhoročnej a skúsenej praktičky v oblasti čchi-kungu a pohybovej pedagogiky. Okrem mimoriadneho odborného vzdelania v čínskej medicíne, ale rovnako aj v mnohých oblastiach západnej medicíny, disponuje výnimočnou schopnosťou pútavo a jasne písať a vysvetľovať. Dokáže tak laikom teoreticky i prakticky sprístupniť túto nesmierne bohatú problematiku. Kniha je písaná ľahkým štýlom, ale pritom odborne a zrozumiteľne, takže sa číta jedným dychom. Verím, že čitateľov nadchne a vzbudí v nich záujem o ďalšie štúdium čchi-kungu a inšpiruje ich k pravidelnej práci s energiou čchi a jej kultivovaním. Je to síce dlhá cesta, ale odmena v podobe pevného zdravia isto stojí za to.
MUDr. Jozef Šmírala – akupunkturista a rehabilitačný lekár
Bylinky z prírody ako liek
Divorastúce bylinky a lesné ovocie má toľko dobrých vlastností! Monika Wurftová, skúsená pedagogička pre oblasť liečivých rastlín, predstavuje 30 najlepších liečivých rastlín mimoriadne podrobne – na spoznávanie a používanie svojich prvých divorastúcich rastlín tak budete potrebovať skutočne len túto knihu. Určovanie rastlín
je vďaka výstižným opisom a viac ako 200 fotografiám veľmi jednoduché.
Okrem tipov na zber v prírode a pestovanie v záhrade tu nájdete veľa poznatkov o liečivých rastlinách a množstvo receptov. Pridajte sa k nám na putovanie krajinou a spoznajte osobne púpavu lekársku, skorocel kopijovitý, slivku trnkovú a spol.
Chlad. Otužovanie a plávanie v studenej vode ako liek
Čo hovorí veda o tom, ako otužovanie a plávanie v studenej vode pomáha liečiť ochorenia tela i mysle.
Hoci priaznivé účinky studenej vody na zdravie sú známe stáročia, súčasná medicína zameraná na užívanie liekov ich často prehliada či dokonca odmieta.
Autor knihy lekár Mark Harper spája výsledky vedeckých výskumov, odborných štúdií a vlastné skúsenosti z lekárskej praxe s konkrétnymi prípadmi ľudí, ktorým studená voda pomohla prekonať či zmierniť často paralyzujúce fyzické i psychické ochorenia.
Harper prináša dôkazy o silných blahodarných účinkoch studenej vody na naše zdravie. Vysvetľuje, prečo otužovanie pomáha pri ochoreniach ako chronická bolesť, artróza, úzkosť, depresia, posttraumatická stresová porucha či migréna.
Harper je otužilcom už takmer dvadsať rokov a ponúka praktické rady, ako sa venovať otužovaniu a plávaniu v studenej vode bezpečne a čo najviac využiť jej benefity. Kniha prináša nové zistenia o našom tele, mysli a liečivej sile vody. Ukazuje cestu k úľave od ťažkostí, cestu k sviežosti, vitalite, duševnej i telesnej odolnosti, zlepšeniu zdravia i celkovej životnej pohody. A to všetko bez liekov a v podstate zadarmo.
Mark Harper pracuje ako anestéziológ striedavo v Brightone v Spojenom kráľovstve a v Kristiansande v Nórsku. Je popredným odborníkom na prevenciu hypotermie u chirurgických pacientov a na terapeutické využitie adaptácie na studenú vodu. Je spoluzakladateľom neziskovej organizácie Chill UK, ktorá vedie kurzy plávania v studenej vode zamerané na zlepšenie duševného zdravia.
Krabička - Liek pre dušu
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek pre dušu. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Ovocie a zelenina ako liek, 2. vydanie
Ovocie a zelenina obsahujú všetky aktívne biogénne látky dôležité pre trvalé zdravie a silný imunitný systém.
Cieľavedomou výživou môžeme predísť mnohým akútnym a chronickým chorobám alebo aspoň zmierniť účinky.
Od agaru po zemiaky, od ananásu po slivky – všetko o liečivých a vitálnych látkach vo vybraných druhoch ovocia a zeleniny
Najlepšie recepty pre zdravie – chutné raňajky, hlavné jedlá, polievky, šaláty, rýchle občerstvenie a nápoje.
Liek náš každodenný
Ste chorí a unavení z toho, že ste chorí a unavení? Viete, že na vine môžu byť lieky, ktoré užívate, aby ste sa vyliečili? A nielen tie na predpis! Aj voľnopredajné lieky a liečivá vám môžu uškodiť.
V tejto knihe sa dočítate nielen o princípoch súčasného liečenia chorôb, ale aj o konkrétnych chorobách, účinných aj neúčinných liekoch či postupoch a alternatívach liečby bez vedľajších účinkov. Dozviete sa, že lieky nie sú vždy tou najlepšou voľbou a zoznámite sa s účinnými alternatívnymi prístupmi k liečbe bežných chorôb, ako sú vysoký krvný tlak, alergie, depresia alebo celkom obyčajná nádcha a mnohé iné.
Na príbehoch pacientov uvidíte, ako im alternatívna liečba pomohla tam, kde by klasická medicína mohla uškodiť. Táto kniha je bohatým zdrojom informácií pre všetkých, ktorí už nechcú platiť za zdanlivé vyliečenie sa z jednej choroby zhoršením zdravotného stavu v inej oblasti.
Krabička - Liek pre zdravie
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek pre zdravie. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Na sklade > 5Ks
1,95 €
Pohyb je liek
Existuje život bez bolesti chrbta či nôh? Dá sa dosiahnuť bez liekov? Je potrebné zranenia vždy fixovať alebo ich niekedy treba radšej rozhýbať? Existuje správne držanie tela? Čo znamená byť silný? Musíme byť všetci športovcami? Delí nás od pohybu len lepšie manažovanie času?
Pohyb je naozaj liek a tá najlepšia zdravotná prevencia proti chorobám dnešnej doby, hovorí kondičný tréner Mgr. Tomáš Mihalík, PhD. V rozhovore s reportérom Denníka N Michalom Červeným odpovedá odborným a pritom jednoduchým spôsobom na tie najdôležitejšie a najčastejšie kladené otázky, ktoré sa vyskytujú v rámci cvičenia, tréningov, diagnostiky a využitia nových technológií. Cviky vám predstavia v samostatnej kapitole s fotografiami Tomáša Benedikoviča.
Geniálne potraviny
Škvŕka vám v mozgu? Začnite ho poriadne kŕmiť!
Olivový olej, avokádo, čučoriedky, horká čokoláda, vajcia, divý losos, hovädzie z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolica, mandle. Zoznam desiatich geniálnych potravín nie je tajomstvom, tak prečo ho neprezradiť hneď. V knihe sa toho totiž dozviete oveľa viac:
– Čím presne sú pre vás geniálne potraviny prospešné a prečo vám práve ony pomôžu k lepšej duševnej a telesnej kondícii.
– Ako úpravou jedálneho lístka stlmiť príznaky ADHD, úzkosti a depresie a znížiť riziko demencie a Alzheimerovej či Parkinsonovej choroby alebo odbúrať tuky tzv. biochemickou liposukciou.
– Že sme v porovnaní s našimi predkami značne fyzicky schradli. Oni totiž bežne mávali kondíciu vrcholových športovcov.
– Aké sú príčiny mozgovej hmly a únavy a ako sa ich zbaviť.
– Že starneme tak rýchlo, ako rýchlo produkujeme inzulín – a preto sa musíme o jeho uvoľňovanie začať svedomito starať.
Vďaka geniálnemu plánu vyladíte svoj mozog aj telo a budete mať jasno v tom:
– Kedy jesť a kedy už radšej nie, ak chcete zostať v strehu celý deň a v noci dobre spať.
– Že niektoré potraviny možno bleskovo zlepšujú náladu, ale dlhodobý prospech zvyčajne prinášajú iné.
– Ktoré zmeny životného štýlu vaše zdravie posilnia bezbolestne a čo vám, naopak, za trápenie vôbec nestojí.
– Že síce neexistuje návod na zázračne rýchle schudnutie, ale môžete významne pomôcť tomu, aby ste zostali celý život fyzicky aj psychicky fit.
Krabička - Liek proti hoaxom
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek proti hoaxom. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Na sklade > 5Ks
1,95 €
Geniální potraviny
Jídlo je jedním z nástrojů, kterým svou psychiku i zdraví ladíme hned několikrát za den. Pokud jste četli knížku Bystřejší mozek a nahlédli tak do nejnovějších poznatků o fungování mozku, je vám jasné, že mezi jídlem a řadou psychických potíží existuje silné spojení.
Pokud vás neuspokojil rozsah kapitoly o zdravých potravinách, máme řešení! Max Lugavere se ve světovém bestselleru Geniální potraviny čtivě a s erudicí prokousává vědeckými poznatky i dezinformacemi, které charakterizují konvenční výživová doporučení, a představuje je v podobě závěrů a doporučení, které jsou někdy překvapivé, ale vždy praktické a srozumitelné.
Lugavere v knize Geniální potraviny představuje komplexního průvodce optimalizací mozku z pohledu toho, co jíme. Odhaluje souvislosti mezi výběrem stravy a životním stylem a funkcí našeho mozku. Ukazuje, jak potraviny, které jíme, přímo ovlivňují naši schopnost soustředit se, učit se, pamatovat si, tvořit, analyzovat nové myšlenky a udržovat si vyrovnanou náladu.
Dozvíte se podrobnosti o:
*Přístupu, jak nenechat Alzheimerovu a jiné formy demence rozvinout, i když k ní máte dispozice.
*Příčinách mozkové mlhy (tzv. „brainfog“) a o postupu, jak se jí zbavit.
*Detailní funkci živin, které mohou posílit paměť a zlepšit duševní bystrost (a kde je najít).
*Potravinách a taktikách, které mohou dodat energii a omladit mozek bez ohledu na věk.
*Metodě odbourávání tuků, která je tak účinná, že se jí říká „biochemická liposukce”.
*Potravinách, které mohou zlepšit vaši náladu i pocit štěstí: doslova hned, ale i dlouhodobě.
V knize Geniální potraviny tak najdete praktický, evidence-based plán, jak na denní bázi pomocí potravin ladit svůj mozek. Lugavere v ní propojuje průkopnický výzkum v oblasti předcházení demenci, optimalizace kognitivních funkcí a nutriční psychiatrie a přetváří vědecké poznatky posledních let do praktických změn životního stylu.
Je to jedna z těch knih, které jsme jako tým lidí, kteří se „živí hlavou” a znají masivní vliv duševní únavy na zdraví i radost ze života, nemohli nevydat.
dostupné aj ako:
Pohyb je liek
Existuje život bez bolesti chrbta či nôh? Dá sa dosiahnuť bez liekov? Je potrebné zranenia vždy fixovať alebo ich niekedy treba radšej rozhýbať? Existuje správne držanie tela? Čo znamená byť silný? Musíme byť všetci športovcami? Delí nás od pohybu len lepšie manažovanie času?
Pohyb je naozaj liek a tá najlepšia zdravotná prevencia proti chorobám dnešnej doby, hovorí kondičný tréner Mgr. Tomáš Mihalík, PhD. V rozhovore s reportérom Denníka N Michalom Červeným odpovedá odborným a pritom jednoduchým spôsobom na tie najdôležitejšie a najčastejšie kladené otázky, ktoré sa vyskytujú v rámci cvičenia, tréningov, diagnostiky a využitia nových technológií. Cviky vám predstavia v samostatnej kapitole s fotografiami Tomáša Benedikoviča.
Na stiahnutie
13,90 €
Liek na smútok, 2. vydanie
Príbeh Mariky by sa mohol volať aj Straty a nálezy. Rozvíja sa v ňom osud manželky, matky, lekárky gynekologičky, ktorá po náhlej smrti najbližších stráca všetko vrátane zmyslu života. Je to príbeh nielen plný bolesti, smútku a samoty, ale aj lásky a prekvapení, ktorými nás život občas až zaskočí, a najmä nádeje.
Uchováváme potraviny bez elektrické energie 1.díl
Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme.
V této knize se dozvíme jak nejlépe:
skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů.
Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha Uchováváme potraviny bez elektrické energie volně navazující na úspěšné Domácnosti našich babiček podrobně seznámí čtenáře jak zpracovávat, konzervovat a dlouhodobě skladovat prakticky všechny druhy potravin bez použití tolik oblíbeného zamrazování. Při jejím sestavování bylo využito především osobních praktických zkušeností autorky, která se tomuto tématu úspěšně věnuje více než dvacet let.
Na každý vek máme liek
MUDr.Mária Petrášová, dermatovenerologička, majiteľka centra estetickej medicíny DermaPoint v Žiline s vyše 2000 klientmi, 15 rokov sa špičkovo venuje korektívnej dermatológii, absolvuje množstvo medzinárodných sympózií...
Mgr.Ľubica Hybenová, absolventka Filozofickej fakulty UK v Bratislave, korektorka textov, autorka desiatok zbierok testov zo slovenského jazyka, autorka kníh Bylinky a liečiteľské rady od Julky...., Bylinky..od Julky pre deti...
Niečo z obsahu: Klientela estetického centra, Dobré rady nad zlato, Starostlivosť o tvár a dekolt, formovanie postavy, celulitída, zdravý životný štýl...
Príbehy klientov, ktoré napísal život
Ako v zrelom veku neupadať na tele a na duchu
Estetické zákroky
Laserové zákroky
Dermatochirurgické zákroky
Programy krásy pre každú z nás.....
Každý zákrok má stabilnú prehľadnú kompozíciu: čo treba vedieť pred zákrokom, priebeh zákroku, starostlivosť po zákroku...., je kompletnou "príručkou" vo svete krásy, ktorá nemá v médiách konkurenciu.
8 pravidiel lásky: Ako ju nájsť, ako v nej zotrvať, ako prijať jej koniec
Autor bestsellera Rozmýšľaj ako mních prichádza s objavným sprievodcom všetkými
fázami ľúbostného vzťahu, čerpá v ňom z dávnej múdrosti a najnovších vedeckých
poznatkov.
Nikto nám nikdy nepovedal Sadnite si, teraz vás naučím milovať. Keď sa vrhneme do
ľúbostného vzťahu, pomáhame si často len predstavami prevzatými z romantických filmov a
z pop-kultúry. Tak to bolo doteraz.
Pre Jaya Shettyho však láska nie je nejaká nadpozemská idea ani zbierka klišé. Predkladá
konkrétne postupy, ktoré vám pomôžu rozvíjať schopnosť starať sa o láskyplný vzťah lepšie
než dosiaľ. Pomôže vám pochopiť, prečo je dôležité víťaziť i prehrávať vždy spoločne, poradí,
ako definovať lásku a ako sa nedať zlomiť rozchodom.
dostupné aj ako:
Fermentované potraviny ke každému jídlu
Lidé opět objevují výrobu, chuť a?přínosy potravin s?živými kulturami. Fermentované výrobky od?jogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. A?naprosto právem!
Najdete v?nich nejen zdraví obecně prospěšná probiotika, ale také báječně chutnají. Nejspíš tušíte, že byste je jíst měli, ale možná tápete, jak je snadno zařadit do každodenního jídelníčku. Tato kuchařka váš problém vyřeší.
Jak uchovávat potraviny
Chcete si užít sklizeň z vaší zahrádky i během roku? Nemáte chuť denně nakupovat? Rádi byste vždy měli po ruce čerstvé potraviny? Poradíme vám, jak na to! V této knize získáte potřebné informace, jak správně uchovávat zásoby ve sklepě i v lednici, do
zvíte se, jak nejlépe zamrazit různé druhy potravin, a vyzkoušíte si exotické i osvědčené recepty pro lahodné konzervování. Odborně konzervované potraviny jsou trvanlivé měsíce až roky, můžete je zpracovat podle chuti a hlavně, máte je kdykoliv k dis
pozici.
Na sklade 1Ks
3,32 €
3,49 €