Hľadanie: Pochlap sa v kuchyni
zobraziť:
Pochlap sa v kuchyni
Kniha Pochlap sa v kuchyni ponúka recepty pre ozajstných mužov - nehanebne lahodné jedlá, jednoduché ako facka. Obsahuje recepty aj pre najväčších hladošov na perfektné chuťovky, hlavné jedlá, dezerty a recepty, ktorými urobíte dojem. Získate tiež návody na prípravu domáceho piva, dokonalého stejku a tipy na jedácke výzvy.
Vypredané
9,45 €
9,95 €
30 minút v kuchyni
30 minút v kuchyni je kuchárka pre všetkých, ktorí radi jedia, no nemajú čas na dlhé vyváranie, aj pre tých, ktorí nemajú bohaté kuchárske skúsenosti či nechcú za jedlo zbytočne míňať. Či sa už rozhodnete pre tradičnú kuchyňu, alebo dáte prednosť jedlám voňajúcimi diaľkami, poradíme vám, ako sa úspešne dopracovať k cieľu. V kuchárke nájdete 95 receptov, ktoré sú jednoduché, rýchle, chutné a lacné.
Nepochybujeme, že ich zvládnete ľavou zadnou a zaradíte ich medzi svoje kulinárske tromfy.
•95 receptov, ktoré zvládne každý
•Žiadne zložité postupy
•Pre každého niečo (mäsožravcov, vegetariánov, milovníkov sladkého aj slaného)
•Tradičné jedlá aj delikatesy inšpirované zahraničím
•Dezerty ako od starej mamy
dostupné aj ako:
Afrodiziaká v slovenskej kuchyni
Ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká?
Na tieto otázky nájdete odpovede v knihe známej etnologičky Kataríny Nádaskej. Ponúkame vám niekoľko desiatok receptov, ktoré napísali zaľúbenci na Slovensku pre vyvolených svojho srdca. Ich neodmysliteľnou súčasťou sú afrodiziaká, ktoré sprevádzajú ľudstvo odpradávna, ale aj dnes nám majú čo povedať. Naozaj ide o jednoduché, pritom chutné a na lásku účinné recepty. Aj keby mal niekto obe ruky ľavé, v stave zaľúbenosti vykúzli podľa nich famózny pokrm, na ktorý jeho partner či partnerka nikdy nezabudne.
Medvedík v kuchyni
To je ale dvojka! Jedna je chudučká ako trieska a druhá guľatučká ako loptička. Dve myšky, ktoré inak u medvedíka robia len samú neplechu, sa rozhodli, že mu tentoraz pomôžu. Spoločne upečú vynikajúcu pizzu! So sladkou paradajkovou omáčkou a so syrom – ten majú najradšej. Čo myslíš, podarí sa im to? Jedno je však isté: u medvedíka bude zase veselo. Vďaka čarovnému ťahadlu zvieratká priam ožijú!
Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách
Chcete vedieť rýchlo prečítať ľudí, dešifrovať reč ich tela, odhaliť lži a pochopiť ľudskú povahu? Ponorte sa do fascinujúceho sveta neverbálnej komunikácie a reči tela. Dozviete sa, ako môžu jemné gestá, výrazy tváre a iné neverbálne podnety odhaliť množstvo informácií o myšlienkach, emóciách a zámeroch človeka. Kniha ponúka praktické postrehy a stratégie na rozlúštenie týchto podnetov a pomáha čitateľom zlepšiť ich schopnosť porozumieť ostatným a spojiť sa s nimi.
Vďaka kombinácii psychologických teórií a príkladov zo skutočného života nájdete praktické rady,
ako interpretovať a analyzovať ľudí, zlepšovať komunikačné schopnosti a budovať úspešné vzťahy.
Stolový kalendár Kváskovanie - Radosť v kuchyni 2024
Radosť a pohoda sú dve veci, ktoré v súčasnosti veľa ľudí postráda. Doprajte si ich každý deň v roku pohľadom na krásny stolový kalendár s kváskovými receptami a inšpiratívnymi myšlienkami. Tento kalendár je nielen praktický a inšpiratívny, ale je aj relaxačný. Pretože v ňom naviac získate aj relaxačné mandaly v tématike pekárstva, ktoré si sami viete vyfarbiť tak, ako sa vám páči a urobiť si tak radosť.
Kalendár je výnimočný, moderný a praktický svojím vyhotovením. Je rozdelený na 2 samostatné časti: kalendárovú a receptovo-mandalovú, ktoré sa dajú otáčať zvlášť, nezávisle od týždňa.
Je vyhotovený na kvalitnom papieri, s pevnou strunkovou väzbou a s drobnosťami a vychytávkami tak, že bude pre vás radosťou ho mať položený na kuchynskom aj pracovnom stole.
Grafika je ladená pre ženy aj mužov tak, aby každý našiel v kalendári svoj kúsok pohody a radosti na každý deň v roku.
Všetky recepty v kalendári obsahujú aj QR-kód, vďaka ktorému si viete stiahnuť každý recept aj v rozšírenej verzii s podrobným fotopostupom aj s tipmi na obmeny surovín, trikmi a vychytávkami, ktoré vám uľahčia prácu s cestom. So stolovým kalendárom tak naviac získate aj plnohodnotný ebook s 12 receptami z kalendára.
Ale to nie je všetko!
V elektronickej verzii získate ku kalendáru ešte ďalšie 2 kváskové recepty zdarma!
Vďaka stolovému Kalendáru Kváskovanie 2024 získate:
• Krásnu, praktickú dekoráciu na váš pracovný aj kuchynský stôl
• 12 receptov s tradičným ražným kváskom priamo v tlačenom kalendári- recepty na chleby, pečivo a sladké aj slané dobroty
• 2 bonusové recepty s tradičným ražným kváskom na stiahnutie v pdf verzii
• Praktické záložky s názvami receptov na rýchle nalistovanie receptu
• Inšpiratívne myšlienky pre radostnejší deň
• 13 relaxačných mandál na vyfarbovanie v tématike pekárstva
• Týždňový kalendár s vyznačenými dňami v týždni, menami a sviatkami
• Graficky vyznačené fázy mesiaca v kalendárnej časti
• QR-kódy s užitočnými článkami, videonávodmi a návodmi na pretransformovanie prípravu receptov z rôznych druhov kvásku (ražný kvások, Lievito madre)
• Zľavy na nákup pomôcok na kváskovanie a kurzov kváskovania
• Po skončení roka vám jednotlivé recepty zostanú na samostatných kartičkách
Inovatívny a vysokokvalitný kalendár, ktorý je svojim prevedením a obsahom jediný svojho druhu.
Výnimočný kalendár, ktorý ti budú závidieť.
Na sklade 1Ks
18,90 €
Deti v kuchyni
Kuchárska kniha Deti v kuchyni je určená všetkým školákom, ktorí radi varia, pečú, vykrajujú, miešajú alebo sa iba motajú po kuchyni. Vtipná pomôcka aj pre úplných začiatočníkov je plná pestrých fotografií. Prináša 29 jednoduchých a chutných receptov, ktoré si deti môžu pripraviť úplne sami. Dobrodružnou cestou ich sprevádza maškrtný maxipes Dany a množstvo veselých kresbičiek.
Gizka a Peter spolu v kuchyni
Spoločné stolovanie v kruhu rodiny alebo s priateľmi je bežná súčasť nášho každodenného života. Aj vďaka nemu sa prelínajú tradície medzi generáciami – tradície kultúrne, ale aj kulinárske. Prítomné dámy rozličných vekových kategórií si pri spoločnom obede často vymieňajú recepty. My, dvaja autori tejto knihy, vás chceme presvedčiť, že aj vy, naši čitatelia, môžete byť pri troche snahy a zručnosti dobrí kuchári, ak jedlo pripravíte s láskou a z dobrých surovín. Naša kniha je plná podnetných receptov. Jedinečná je však najmä tým, že každý z nás prispel niečím osobitým, vlastným svojej vekovej kategórii.
Priaznivcov dobrého a kvalitného jedla je veľa a stále pribúdajú. Domáce varenie je totiž najlepší spôsob stravovania tak z finančného, ako aj zo zdravotného hľadiska. Spoločné varenie bolo pre nás oboch veľmi zábavné a zároveň inšpiratívne. Človek sa učí do smrti a zbiera nové skúsenosti. Ak naše recepty oslovia mladú aj staršiu generáciu, splnil sa náš zámer: spájať rôzne generácie v jednej kuchyni.
Želáme vám veľa príjemných chvíľ pri spoločnom kuchtení.
Gizka a Peter
Pozri, kto sa skrýva v ZOO
Pozri pod okienko a nájdi toho, kto sa tam schováva. Leporelo pre deti od 1-6 rokov, ktoré ich naučí zábavnou formou poznávať zvieratká.
Uvidíme sa v auguste
Ana Magdalena Bachová, šťastne vydatá zrelá žena, chodí každý rok 16. augusta na ostrov v Karibskom mori, aby na hrob svojej matky položila kyticu gladiol. Noc do odchodu prvého ranného trajektu, ktorú musí stráviť na ostrove, je výnimočnou príležitosťou na malé ľúbostné dobrodružstvo. Život však nie je jednoduchý, svet sa mení a vysnívané stretnutia majú tajuplných protagonistov a nečakané konce. Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Gabriel García Márquez (1927 - 2014) písal v posledných rokoch života ďalší príbeh o ľudských túžbach, sklamaniach, no opäť najmä o láske. Román, ktorý zostal nedokončený v jeho literárnej pozostalosti, vychádza na celom svete pri príležitosti 10. výročia autorovej smrti a je vzácnou správou o tvorivom i ľudskom zápase veľkého kolumbijského spisovateľa.
CBD v kuchyni
CBD olej (neboli cannabidiol, česky též kanabidiol) se v poslední době stává velmi populárním výživovým doplňkem, a to díky svým silným protizánětlivým účinkům, které mohou přinést úlevu od mnoha tělesných i duševních obtíží.
Kanabidiol pomáhá například při stresu nebo zmírňování bolesti
Kanabidiol je aktivní látka získávaná z technického konopí, která podle všeho působí stejně blahodárně jako léčivé konopí – pomáhá například při stresu nebo zmírňování bolesti – ovšem na rozdíl od marihuany nevede jeho užívání ke stavům omámení a člověk se jím prostě „nezkouří“ .
Vše co potřebujete vědět o CBD oleji
Nutriční specialistka Leah Vanderveldt užívá CBD olej už dlouho. Pomohl jí zbavit se úzkosti, bolesti a problémů se spánkem; svoje zkušenosti se proto prostřednictvím této knížky rozhodla předat i ostatním. Čtenář se tu o CBD dozví všechno, co potřebuje – Leah nastíní, kde všude může tahle látka pomoci, upozorní, co všechno je potřeba ohlídat při jejím nákupu, doporučí vhodné dávkování a poradí, jak CBD olej používat jako surovinu při vaření a pečení.
Zařaďte CBD olej do svého života pomocí více než 50 jednoduchých receptů
Recepty založené výhradně na rostlinných ingrediencích nejsou nijak složité a zahrnují široké spektrum jídel a nápojů od nejrůznějších Latté & dalších životabudičů, přes povzbuzující kávové nápoje i uklidňující chai latté, Smoothie & snídaně, které umí organismus naladit do toho správného módu hned po ránu, Sladkosti, svačinky & dezerty pro malá energetická nakopnutí během dne, až po lehká Hlavní jídla & chuťovky, například polévky nebo saláty. Nechybí ani recepty na rozličné Koktejly, ať už s alkoholem, nebo bez něj, a celá jedna kapitola je věnována účinným Bylinkovým tonikům & čajům. Poslední kapitola pak přináší návody k domácí výrobě přípravků Péče o pleť, ať už jde o protizánětlivou masku na obličej nebo nadýchané tělové máslo.
Ostatné sa udeje v srdci
Talentovaná autorka Kristína Brestenská si získala priazeň čitateliek pútavými romanticko-dobrodružnými príbehmi zasadenými do stredovekého Anglicka a Škótska. Vo svojej najnovšej knihe čerpá inšpiráciu z nemenej zaujímavých uhorských dejín a ponúka nám strhujúci román o láske, vášni a zrade, odohrávajúci sa na stredovekom Slovensku za vlády Žigmunda Luxemburského.
Mala mu porodiť vytúženého syna, no zlyhala... Po smrti manžela Benedikta bojuje mladá vdova Anna za seba a svoju dcéru o holú existenciu. V hodine dvanástej jej podá pomocnú ruku Benediktova sestra Klára Forgáčová a pozve ju na svoj hrad Gýmeš. Po ceste však záprah prepadne lúpežný rytier Félix a Anna v snahe uchrániť jedinú cennosť, o ktorú ju Benediktove dcéry z prvého manželstva nepripravili, nechtiac ohrozí život Klárinho nenarodeného dieťaťa. Zo dňa na deň sa stáva závislou od dobrej vôle nečestného Petra Forgáča, ktorý prostredníctvom kapitána hradnej stráže vyvolá v Anne ten najhorší strach.
Odmeraný a povýšenecký kapitán Jakub v sebe dusí najväčšiu krivdu svojho života a ukrýva tajomstvo zlatonosného potoka, ktorý preteká jednou z Forgáčových dedín.
Postupom času Anna zisťuje, že kapitán má dve tváre a masku, ktorú nosí pred svetom, si sníma len pred jej dcérou. Povera o svätojánskej noci a pekelná búrka spôsobia, že sa v ten večer ocitnú dvaja mladí ľudia pod jednou strechou. Anna, unavená a ubitá ťažkým osudom, zatúži podľahnúť chvíľkovej slabosti a byť iba obyčajnou ženou. Keď však jedného dňa Jakub zmizne bez stopy, zistí, že dôverovala mužovi, o ktorom nič nevedela...
dostupné aj ako:
Zachraň jídlo v kuchyni
Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která vás naučí, jak doma méně plýtvat jídlem a ušetřit peníze a přírodu.
Na 256 stranách textu najdete přes 100 receptů z potravin, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Nebudou chybět postupy, jak zpracovat maso, sezónní ovoce a zeleninu nebo opomíjené části potravin jako je mrkvová nať nebo košťál brokolice.
Kuchařku uvede předmluva Massima Bottury a doprovodí ji texty o plýtvání, příběhy dobré praxe a recepty předních českých foodblogerů.
Na sklade > 5Ks
19,56 €
20,59 €
Okolo sveta 5: Na potulkách v čase, keď sa zastavil svet
V poradí piata Martinova kniha mapuje jeho cesty viac-menej v období, keď sa celou planétou valila pandemická vlna a neskôr jej dozvuky. Na niekoľko mesiacov sa čas akoby zastavil, a chvíľu to vyzeralo, že s cestovaním bude na dlhšie
obdobie koniec. Ale tak ako sa svet na mnohých miestach zatvoril, na iných sa nečakane otvoril a Martinovi sa naskytla príležitosť vycestovať do tých najzvláštnejších kútov sveta. Okrem destinácií ako Irak, Afganistan a Stredoafrická republika sa pozrieme aj do najväčšieho slumu na vode v Nigérii, v Izraeli sa ocitneme na politicky a vojensky rozhorúčených teritóriách, v Grónsku zvedie Martin sám so sebou (a s prírodou) malý trekový súboj a nazrieme aj do troch netypických štátov Južnej Ameriky – okrem iného do Francúzskej Guayany, kde sa cvičia cudzinecké légie a kde ešte donedávna fungovala krutá väznica známa zo slávneho románu Motýľ. Novinkou je, že na konci každej kapitoly nájdete QR kód, ktorý vás buď prepojí na krátke videá o danej krajine či oblasti, alebo sa dozviete cestovateľské rady, ktorými sa Martin riadi.
dostupné aj ako:
Džungle v kuchyni
Čekáte od Ivanky Deváté omračující recepty z ingrediencí neslýchaných a cizokrajných? Omyl. Spíše se dozvíte, že ve dvaceti letech ještě neuměla uvařit ani kafe. A tak začala vstřebávat jakékoliv znalosti z oboru gastronomie, přičemž byla ochotná osvojit si recept i vyhlášené bordelmamá, pokud by stál za to. A hle, vdala se třikrát a nikdo se s ní nechtěl rozvést. A proč? Protože úžasně vařila.
Remoska - v moderní i babiččině kuchyni
Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty... I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie. Nejen proto remoska začíná být v našich domácnostech čím dál více oblíbená. Můžeme v ní připravit pokrm pro celou rodinu v jedné nádobě, bez zbytečného nepořádku a mnohdy chutněji, než v klasické troubě. A je to praktický pomocník nejen do domácnosti, ale i na chatu, chalupu a všude tam, kde nemáme klasickou troubu.
Coolinári v kuchyni
Kto sú coolinári? Ľudia, ktorých baví všetko, čo súvisí s dobrou kuchyňou a varením. Pritom vôbec nemusí ísť o profesionálov. Stačí, ak majú v sebe vášeň pre dobré jedlo ako obľúbená kuchárska dvojica Kamil a Michaela Tomčofčíkovci. V ich prvej kuchárskej knihe Coolinári v kuchyni nájdete viac ako 111 výborných receptov, ktoré ocenili odborníci a ktoré tento manželský pár zdokonalil láskou k vareniu, pečeniu a písaním o svojich receptoch na foodblogu coolinari.sk.
Podľa nich môžete uvariť chutné tradičné i netradičné polievky, predjedlá, šaláty, cestoviny, hlavné jedlá a tiež obľúbené sladké i slané pochúťky nielen zo slovenskej kuchyne, ale aj zo stredomoria. Napríklad originálne talianske, grécke, francúzske či tradičné slovenské jedlá, dokonca i špeciality regionálnej kuchyne ako napríklad džatky, zemiakovo-bryndzové pirohy, buchty na pare či fašiangové šišky. Coolinári varia veľmi chutne a jednoducho, no poradia si aj s komplikovanejšími postupmi. Preto svojimi skúsenosťami privedú k vareniu aj tých, ktorí si myslia, že variť nedokážu. Každý recept je doplnený informáciami o počte porcií, o celkovom čase prípravy a zhotovenia jedla. Zoznamy ingrediencií a postupy sú prehľadné a jedlá môžete vidieť na krásnych autentických fotografiách. Keďže nebude vôbec jednoduché vybrať si recept, ktorý vyskúšate ako prvý, odporúčame postupne vyskúšať všetky!
Proč se klepou řízky - chemie v kuchyni
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
dostupné aj ako:
Učíme sa slušne správať: V spoločnosti
Prostredníctvom bežných scénok z každodenného života sa deti poučia a zároveň pochopia, čo sa v istých situáciách smie a čo sa nesmie.
Pre deti od 3 rokov