Hľadanie: Nová slovenská kuchárka
zobraziť:
Nová slovenská architektúra
Subjektívny autorský výber Henriety Moravčíkovej približuje okolo 100 diel súčasnej slovenskej architektúry realizovaných po roku 2000 s úvodnou odbornou štúdiou. Jednotlivé diela sú členené do viacerých kategórií (napr. bývanie v meste, na vidieku, správ
Slovenská republika
Všeobecnozemepisná mapa Slovenskej republiky so súborom doplnkových mapiek, tabuliek a grafov (administratívna mapa, zemepisné rekordy Slovenska, obyvateľstvo, poľnohospodárstvo, hospodárstvo v aktuálnych číslach).
Lenivá kuchárka
Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni. Bestseller Blogerky roka 2017, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka, v ktorom nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov aj s variantmi bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na kvalitné a chutné raňajky, polievky, obedy i večere a zdravšie sladkosti.
V kuchárskej knihe nájdete 60 overených receptov s menším množstvom cukru, použitím celozrnných i bezlepkových múk a tipmi, ako nahradiť jednotlivé suroviny tak, aby bol sladký či slaný recept vo výsledku bez lepku či laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých začiatočníkov v kuchyni, pre tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie a najmä pre všetkých zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času a pritom si chutne a dobre navariť. Ideálna tiež ako darček pre všetkých milovníkov jedla.
V knihe nájdete:
- 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 56 receptov bez mäsa
- 44 variantov bez lepku
- 32 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Nová Zem
Kniha Nová Zem odhalí našu duchovnú nevedomosť. Hlavným hrdinom tejto nevedomosti je naše ego. Egoická myseľ. Pretože v každej myšlienke - každej spomienke, interpretácii, názore, pohľade, reakcii, emócii sa skrýva pocit seba - Ja (ego). To je duchovná nevedomosť. Naša myseľ a jej obsah je samozrejme podmienený minulosťou: našou výchovou, kultúrou, rodinným zázemím a ďalšími faktormi. Základ väčšiny činností našej mysle spočíva v neustále sa opakujúcich a pretrvávajúcich myšlienkach, emóciách a reakciách, s ktorými sa stotožňujeme najviac. Obsah ega sa líši od človeka k človeku, ale štruktúra ega je vždy rovnaká. Inými slovami - rozličné egá sa líšia iba na povrchu. V čom sú rovnaké? Žijú zo separácie a identifikácie. Pokiaľ žijete svoj život prostredníctvom mysľou vytvoreného Ja, ktoré sa skladá z myšlienok a emócií - čo je ego - základ vašej identity je váš život ilúziou, pretože myslenie a emócie sú vo svojej podstate veľmi prchavé a pominuteľné. Takže každé ego neustále bojuje o prežitie a neustále sa bráni a zväčšuje... snaží sa chrániť samé seba a rozpínať sa. Keď to pochopíme, začneme sa zaujímať o nový svet. O svet lásky. O príjem tvorivej sily vesmíru. Keď s nadšením prekonáte prekážky v podobe nepriaznivých situácií, alebo ľudí neochotných spolupracovať a boj s nimi transformujete do prijatia, to bude začiatok Novej zeme. „A videl som nové nebo a novú zem“, píše sa v Biblii. Základom novej zeme je nové nebo - prebudené vedomie.
dostupné aj ako:
Nová kuchárska kniha
Máte pravdu, knižný trh prekypuje kuchárskymi knihami. Nová kuchárska kniha z pera najpovolanejšej gazdinky Terézie Vansovej je však dielom, ktoré zaručene obohatí každú domácnosť. Recepty, ktoré v nej nájdete, pripravovali naše staré a prastaré matere celé dve storočia a ani v dvadsiatom prvom storočí nestratili nič zo svojej aktuálnosti. Navyše, vďaka obzvlášť krásnej grafickej úprave kniha ulahodí aj vašim hladným očiam.
Moderná kuchárka
Lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov, hlavne však z Európy. Pri receptoch je uvedená energetická hodnota a autor dbá aj na zdravú výživu. V knihe nájdete aj užitočné a praktické rady.
Tradičná babičkina kuchárka 2
Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárských kníh, manželia Horecký, Vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej zelenine a ovocí. Kniha obsahuje overené recepty šalátov, predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, džemov a ovocných štiav. Zaujme Vás aj osobitná kapitola múčnikov Veľkej noci. Dobrú chuť.
Strašidelné príbehy Slovenska
Ľudí od nepamäti fascinujú lokality spojené so smrťou, utrpením, krvavou históriou či záhadami. Darkturizmus (temný turizmus) sa teší obľube všade vo svete. Napriek tomu, že na Slovensku je stále iba v plienkach, naša domovina má v tomto smere obrovský potenciál. Práve preto sa reportér portálu Refresher.sk Lukáš Čelka rozhodol prebádať dvadsať lokalít, ktoré sú opradené desivými historkami a legendami. Vydajte sa spolu s ním do ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov a spoznajte strašidelné príbehy Slovenska.
Autor o knihe:
„Tri roky. Presne toľko mi trvalo nájsť a navštíviť – aj popri inej práci –, všetky slovenské miesta opradené záhadami. Nekonečné hodiny som sa štveral do kopcov, brodil panenskou prírodou až do úplného vyčerpania, len aby som mohol v noci nasať atmosféru ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov. Strach sa počas týchto výprav stal mojím verným kamarátom. Neraz som sa ocitol na hranici reality a snívania, možného a nemožného a prisahal by som, že som na vlastnej koži cítil dotyk iného sveta.“
Lukáš Čelka
Ilustrovaná Nová zmluva
Predstavujeme vám Ilustrovanú Novú zmluvu s kompletným biblickým textom v ekumenickom preklade, ktorý je doplnený o takmer 500 ilustrácií.
Oceníte na dotyk príjemné prevedenie pevnej väzby s penovou výplňou.
Publikácia je určená pre všetky vekové kategórie. Vhodné pre birmovky či konfirmácie.
Kniha ponúka ucelený biblický text Novej zmluvy podľa Slovenského ekumenického prekladu. Tento preklad Božieho slova z pôvodných jazykov - hebrejčiny, aramejčiny a gréčtiny - do súčasnej slovenčiny je spoločným dielom biblistov z kresťanských cirkví na Slovensku. Preklad získal Imprimatur v roku 2018.
Biblický text je doplnený takmer 500 ilustráciami, ktoré citlivo zobrazujú dobu, v ktorej žil Pán Ježiš. Ilustrácie spracoval významný španielsky maliar a ilustrátor José Pérez Montero.
Spojenie evanjeliovej zvesti a pôsobivých kresieb názorne približuje biblické príbehy čitateľovi a pomáha mu ľahšie pochopiť odkaz a učenie Ježiša Krista. Publikácia je určená pre všetky vekové kategórie.
Vianočná kuchárka
Čo by nemalo chýbať nielen na vianočnom stole? Odpoveď na túto, na prvý pohľad jednoduchú otázku, sa pokúsil nájsť renomovaný slovenský šéfkuchár, zakladateľ reštaurácií a osobnosť televíznej obrazovky Vojtech Artz v publikácii Ottovho nakladateľstva Vianočná kuchárka. "Azda ryba, pretože jej šupiny vraj prinášajú šťastie. Možno šošovica, aby sme mali po celý rok hojnosť alebo aspoň dosť peňazí." Možností, ako pripraviť štedrovečerné, silvestrovské či novoročné menu, je neúrekom. Vojtech Artz ponúka recepty tradíciou overené aj také, ktoré najkrajšie sviatky roka obohatia o nové vône a chute. Pripomína nám, že na štedrovečerný stôl nepatrí len kapor či kapustnica, ale aj predjedlá, polievky, hlavné jedlá, prílohy a šaláty, dezerty, múčniky, slané pečivo či nápoje. Pre nerozhodných pripravil tiež návrh chodov slávnostného menu a Vianočnú kuchárku vybavil fotografiami, pri ktorých sa zbiehajú sliny.
Tradičná babičkina kuchárka 3
Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.
Lenivá kuchárka 2
Pokračovanie knižného bestselleru Lenivá kuchárka, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka a Blogerky roka 2017. Kniha obsahuje 60 jednoduchých a rýchlych receptov s menším obsahom cukru, z toho 40 variantov bez lepku a 27 bez laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých milovníkov jednoduchej prípravy zahŕňajúcej recepty na chutné raňajky, polievky, obedy i večere a famózne koláčiky. Kniha poteší nielen začiatočníkov v kuchyni, ale aj zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času no predsa s vydareným a chutným výsledkom. V neposlednom rade poteší aj tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie. Taký ideálny darček pre všetkých gastronautov. :)
V knihe nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 52 receptov bez mäsa
- 40 variantov bez lepku
- 27 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Tradičná kuchárka moderne
Majstri kuchárskeho a cukrárskeho umenia vás naučia majstrovsky skĺbiť tradičnú kuchyňu s modernými trendmi v gastronómii, dať osvedčeným potravinám a jedlám nové chute a vône, variť a piecť vtipne jednoducho, zdravo, chutne. Vychádzajú z osvedčených receptov slovenskej a európskej kuchyne, ale podávajúcich v novom, modernom šate, s dôrazom na zdravú výživu, kvalitu, rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Autori sú špičkovými profesionálmi v kulinárnej sfére, ktorí študujú tradičnú gastronómiu, dokonale ovládajú aj moderné trendy a podávajú dôkladne odskúšané a osvedčené receptúry.
Dejiny Slovenska, 3. vydanie
Základnou otázkou, ktorú som si musel položiť na konci 90. rokov minulého storočia a ktorú si musím položiť aj teraz, je: Čo sú to dejiny Slovenska? A odpoveď je rovnaká: Sú to dejiny súčasného teritória Slovenska a dejiny jeho obyvateľov s dôrazom na slovenský národný príbeh, pretože je to príbeh dominantného etnika na tomto území. Zaujímavá je pritom metamorfóza Maďarov, ktorí boli v Uhorsku súčasťou národa, ktorého predstavitelia držali opraty štátu pevne v svojich rukách a po vzniku Československej republiky sa stali jednou z jej menšín. Ostatné národnosti a etnické skupiny boli v menšinovom postavení v Uhorsku i v Československu, aj keď sa rámec toho postavenia tiež zmenil.
Veľká Morava | V stredovekom Uhorsku | Pod tureckou hrozbou | Osvietenský absolutizmus | Vznik moderného slovenského národa | Postupné odcudzovanie sa uhorskému štátu | V medzivojnovom Československu | Slovenský štát ako Hitlerov satelit | Komunistická diktatúra a jej kríza | Pád komunizmu I Slovenská republika | Pandémia a politika
DUŠAN KOVÁČ známy slovenský historik, ktorý sa špecializuje na slovenské dejiny 19. storočia a prvej polovice 20. storočia
Povesti, príbehy a povedačky z východu Slovenska
Táto knižka vás presvedčí o tom, že slovenské dejiny sa písali aj na východ od Tatier. Dozviete sa o pozoruhodných udalostiach z dávnej i menej dávnej minulosti Spiša, Zamaguria, Šariša, Abova, horného a dolného Zemplína. Ocitnete sa uprostred krvavej bitky pri Rozhanovciach, v ktorej Matúš Čák takmer zajal uhorského kráľa. Na Zádielskej planine stretnete zbožného kráľa Ladislava v boji proti hordám ázijských lúpežníkov. V Slanských vrchoch spolu s chamtivým pastierom odhalíte poklady, akých nikde inde na svete niet. V Raslavickom kaštieli sa pozhovárate s ruským cárom Alexandrom a odhalíte záhadu tajuplnej vraždy. A obrovské množstvo iných podivných i neslýchaných udalostí, zvestí a tajomstiev na vás čaká v takmer stovke príbehov, ktoré vám vyrozpráva erudovaný znalec histórie a zberateľ povestí z východu Slovenska.
Oficiální kuchařka ze seriálu Přátelé
Pozvěte přátele a nachystejte jídlo podle některého z více než stovky ikonických receptů inspirovaných úspěšným seriálem Přátelé. Když si znovu pustíte jednotlivé epizody, jistě si uvědomíte, že jídlo je jeden z pilířů lidské pospolitosti. Právě nadčasovost a uvěřitelnost příběhů odehrávajících se kolem jídla utkvěla v paměti fanouškům na celém světě. Ať už jste ostřílení šéfkuchaři jako Monica, rozjíždíte cateringovou firmu jako Phoebe, nebo jste rození fanatici jídla jako Joey, nabízíme vám spoustu originálních receptů pro kuchaře na všech úrovních. Každá kapitola – chuťovky, polévky, saláty, sendviče, hlavní jídla, dezerty a nápoje – nabízí kultovní pochoutky jako Rachelin masový trifle, Phoebiny kelímky s granitou, Joeyho sendvič s masovými koulemi, vejce pro Chandlera, Rossovy ruce pálící fajitas i Moničino díkůvzdání přátelům. Kuchařka plná barevných fotografií a snadných návodů je dokonalým průvodcem po všech zásadních delikatesách z Přátel.
Slovenská republika
Všeobecnozemepisná mapa Slovenskej republiky so súborom doplnkových mapiek, tabuliek a grafov – administratívna mapa, zemepisné rekordy Slovenska, obyvateľstvo, poľnohospodárstvo a hospodárstvo v aktuálnych číslach.
Slovenská kuchárka
„Chutné a zdravé pokrmy neplnia iba bruchá, ale posilňujú telo človeka a obživujú jeho ducha.“ Kuchárska kniha zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
5,99 €
Fotografia a Krásy Slovenska
Kniha Fotografia a Krásy Slovenska prezentuje fotografie a práce fotografov, ktoré rezonovali na stránkach časopisu Krásy Slovenska v rokoch 1921 až 2020.
dostupné aj ako: