Hľadanie: Nová kuchárska kniha
zobraziť:
Nová kuchárska kniha
Máte pravdu, knižný trh prekypuje kuchárskymi knihami. Nová kuchárska kniha z pera najpovolanejšej gazdinky Terézie Vansovej je však dielom, ktoré zaručene obohatí každú domácnosť. Recepty, ktoré v nej nájdete, pripravovali naše staré a prastaré matere celé dve storočia a ani v dvadsiatom prvom storočí nestratili nič zo svojej aktuálnosti. Navyše, vďaka obzvlášť krásnej grafickej úprave kniha ulahodí aj vašim hladným očiam.
Nová kuchárska kniha
Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne.
Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad na svet: čo je pre súčasníka dôležité, čím sa musí denno-denne pri príprave jedla zaoberať a ako vyriešil úlohy či prekážky, ktoré sa v predošlých kuchárkach zdolávali len s veľkou námahou.
Podobne je takou našou spoločnou pamäťou doby Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, lenže v oveľa väčšom meradle. Terézia Vansová, významná slovenská spisovateľka a gazdinka, totiž knihu zostavila prevažne na základe receptúr, ktoré jej zasielali čitateľky ženského časopisu Dennica v rokoch 1898 až 1908. Prvýkrát vyšla v roku 1914, o jedenásť rokov neskôr ju Vansová doplnila a prepracovala pre potreby druhého vydania z roku 1925.
Východiskom pre naše vydanie Novej kuchárskej knihy je tretia edícia z roku 1930 od nakladateľa Františka Klimeša. Naším zámerom však nie je ponúknuť reprint pôvodného diela. Táto dnes už kultová kuchárska kniha má zaiste nespornú faktografickú hodnotu – ukazuje totiž, čo a akým spôsobom sa v slovenských (a predovšetkým v meštianskych) domácnostiach varilo na prelome 19. a 20. storočia, aj ako sa v „lepších“ domoch pristupovalo k stolovaniu. Autorkine početné poznámky k príprave jedál, servírovaniu, stolovaniu aj vedeniu domácnosti navyše poskytujú jedinečný, fascinujúci pohľad na to, ako Vansová vnímala ženu a jej úlohu v domácnosti.
Nad tento rámec však má Nová kuchárska kniha, ktorú vydávame pri príležitosti 80. výročia úmrtia Terézie Vansovej vo výnimočnej grafickej úprave štúdia Pergamon, potenciál byť v 21. storočí nielen čriepkom zo zašlých čias, ale aj živou, príjemnou a originálnou alternatívou k rozsiahlej ponuke moderných kuchárskych kníh a odpoveďou na večnú otázku gazdiniek: Čo variť?
„Staršie slovenské gazdinky to nepotrebujú, ale tie mladé, ktoré ešte nestačili nadobudnúť skúsenosti, tu nájdu odpoveď na vážnu otázku: Čo budem variť? Je ťažké učiť sa na vlastnej škode, a preto: učte sa zo skúseností starších. Zapamätajte si, že kuchyňa je pre udržanie ľudského zdravia omnoho dôležitejšia než lekáreň a že poriadna kuchyňa je známkou dokonalej domácnosti!“
Terézia Vansová, Banská Bystrica, január 1914
Na stiahnutie
19,90 €
Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie
Nafukovanie, bolesti a kŕče. Hnačka, zápcha aj reflux. Syndróm dráždivého hrubého čreva, potravinové senzitivity, alergie, chronický zápal, zápal slepého čreva, hemoroidy, divertikuly, polypy, rakovina lymfatických uzlín tráviaceho traktu, rakovina hrubého čreva a veľa iných problémov a diagnóz môže byť následkom poruchy vnútorného prostredia... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?
Hlavný odkaz: Otvorte túto knihu, ktorej obsah už roky pomáha desaťtisícom ľudí! Nájdete tu 7 kapitol a vyše 110 receptov, ktoré vám môžu zásadne zmeniť nielen trávenie, ale aj celkové zdravie, imunitu aj celý život!
Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva býva často vonkajším prejavom tejto nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte a jeho zanedbanie zvyšuje riziko následných komplikácií až po ohrozenie života.
Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšie preskúmaný a najúčinnejší spôsob riešenia. Autori tejto knihy s ním majú už 7-ročné skúsenosti a zdieľajú s vami všetko, čo o týchto zložitých veciach vedia.
Zoznam textových kapitol knihy: ? Meteorizmus a flatulencia – nepozvaná spoločnosť ? Dráždivé črevo – syndróm dnešnej doby ? Črevná mikrobiota – nový vesmír nášho vesmíru ? FODMAP nie je FÚDMEP ? FODMAP koncept AKV – Eliminačná fáza ? FODMAP koncept AKV – Reintrodukčná fáza ? FODMAP koncept AKV - Vyhodnotenie
V našej Protiprdkavej kuchárskej knihe nájdete hlavne:
§Vyše 110 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá kompletná slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!
§recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)
§všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou
§recepty používajú bežne dostupné suroviny
§väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút
§pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších nových a zaujímavých informácií o potravinách, črevnej mikrobiote, tráviacich poruchách a diagnózach!
„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaobchádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský
„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský
Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.
Sledujte videá Dr. Bukovského o poruchách trávenia na YouTube kanáli „Dr. Igor Bukovský“ a zistíte, že vie, o čom hovorí.
Nová kuchárska kniha
OZ KUL-TUR Zvolen vydáva po reprinte monografie DETVA z roku 1905, v poradí už druhú knihu ako faksimile - teda v podobe, ako vyšla v pôvodnom vydaní. Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, uzrela svetlo sveta prvý raz v roku 1914.
V rámci vtedajšieho územia Slovenska išlo vôbec o prvú knihu svojho druhu, ktorá predstavila približne 1000 receptov gazdiniek z konca 19. a začiatku 20. storočia. Jedlá takto spísané, pripravovali vo veľkej časti mestských i vidieckych domácnosti naše prastaré mamy. Tieto recepty sú živé ako slovenské tradičné jedlá a postupy dodnes. Bol to na tú dobu pozoruhodný počin, ktorý vyšiel v nasledujúcich rokoch v niekoľkých vydaniach a najmä v medzivojnovom období sa podľa neho v slovenskej kuchyni riadili ďalšie generácie žien i mužov. "Vansovej kuchárska kniha vyšla v reedícii naposledy v 90. rokoch 20. storočia. My sme sa rozhodli opäť po čase túto vzácnu knihu vydať, nie však iba prepisom receptov, ale v rovnakej podobe, v akej kuchárka vyšla v roku 1930 u nakladateľa a kníhkupca F. Klimeša v Liptovskom sv. Mikuláši. Aj keď s ročným spozdením, ale vydávame ju pri príležitosti 160. výročia narodenia autorky a 75. výročia jej smrti. Terézia Vansová (1857-1942) bola jednou z najvýznamnejších slovenských spisovateliek, predstaviteľka prvej generácie realizmu na Slovensku, zakladateľka ženského časopisu Dennica, funkcionárka Živeny, podporovateľka ochotníckeho divadla a etnografka.
Vypredané
14,25 €
15,00 €
Kuchárska kniha UPGRADE - Kristína Nemčková
O knihe:
- unikátny koncept kuchárskej knihy #UPGRADE
- kniha plná tradičných česko-slovenských receptov vrátane ich inovácií, čiže upgrade-ov
(celkom 91 receptov - 79 hlavných + 12 základných receptov)
- kniha je rodinným projektom a za jej vznikom, tvorbou, balením a predajom stojí celá
Kristínkyna rodina
- dvojgeneračná kuchárska kniha, ktorá osloví úplnych začiatočníkov, aj skúsených
kuchárov
- vďaka baleniu a neštandartnému spracovaniu je kniha skvelý vianočný darček
- 100% pozitívna spokojnosť zákazníkov, ktorí ju už vlastnia
- silná podpora zo strany Kristíny cez sociálne siete (Instagram, Facebook, webová stránka
www.madebykristina.cz )
Balenie obsahuje:
- kuchársku knihu (264 strán)
- látkové vrecúško na potraviny s logom Made by Kristína, ktoré vďačne poslúži na
skladovanie napr. cibule, zemiakov, sušených bylín alebo ako ekologické vrecúško na
desiate
- ďakovná kartička
- čierna darčeková krabička s logom Made by Kristína
- na krabici je papierový rukáv s komunikáciou, vrátane EAN kódu (text vpredu i vzadu,
obrázok čo obsahuje balenie)
- celé balenie je ochránené fóliou, proti znečisteniu a otvoreniu
Toto nie je kuchárska kniha 2
Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara nevznikli v Taliansku, zistíme, čo je to vegemite alebo pastrami. Texty opäť dopĺňajú ilustrácie Martina Bajaníka, ktorý je aj autorom grafickej úpravy.
Kuchárska kniha, cukety, patizóny, tekvice, baklažány
Máte radi bezmäsité jedlá? Pestrú zeleninovú kuchyňu? Kuchárska kniha cukety, patizóny, tekvice, baklažány Vás určite správne naladí. Nájdete tu plno zaujímavých, pestrofarebných receptov od Lucie Jesenskej-Horeckej, ktoré vynikajú nielen svojou originalitou ale aj výnimočnou chuťou.
Kuchárska kniha Pippi Dlhej Pančuchy
Vedeli ste, že rozlúčka s Vianocami môže byť zábavná a veselá? Najmä ak ju pripravuje Pippi. Hoci sa čarovné Vianoce chýlia ku koncu, Pippi sa rozhodla, že znova poteší nielen Tommyho a Anniku, ale všetky deti z mestečka. Cukríkový záhradný chodníček ich privedie k snežnému iglu, v ktorom ich čaká hrniec horúcej čokolády, a po maškrtení aj parádna sánkovačka zo strechy vily Vilôčky. Samozrejme, to zďaleka nie je všetko, lebo ešte treba odzdobiť prekrásnu jedličku plnú dobrôtok a darčekov. Keď je nablízku Pippi, vždy môžete očakávať ďalšie prekvapenia a nové kamarátstva.
Toto nie je kuchárska kniha
Čítanka pre hladných, gurmánov a maškrtných. Autor písal príbehy základných plodín a surovín pre časopis .týždeň. V tejto knižke je výber textov, ktoré sú o jednotlivých surovinách: rastlinných aj živočíšnych, bežných aj netradičných, európskych aj exotických, hipsterských aj klasických. Dozvieme sa, že slovenská národná surovina vlastne nie je vôbec slovenská, a aj to, ktoré potraviny a prečo sa spájajú s erotikou. Zaujímavé čítanie nielen pre tých, čo s chuťou varia, ale aj pre tých, čo radi jedia.
dostupné aj ako:
Nová Zem
Kniha Nová Zem odhalí našu duchovnú nevedomosť. Hlavným hrdinom tejto nevedomosti je naše ego. Egoická myseľ. Pretože v každej myšlienke - každej spomienke, interpretácii, názore, pohľade, reakcii, emócii sa skrýva pocit seba - Ja (ego). To je duchovná nevedomosť. Naša myseľ a jej obsah je samozrejme podmienený minulosťou: našou výchovou, kultúrou, rodinným zázemím a ďalšími faktormi. Základ väčšiny činností našej mysle spočíva v neustále sa opakujúcich a pretrvávajúcich myšlienkach, emóciách a reakciách, s ktorými sa stotožňujeme najviac. Obsah ega sa líši od človeka k človeku, ale štruktúra ega je vždy rovnaká. Inými slovami - rozličné egá sa líšia iba na povrchu. V čom sú rovnaké? Žijú zo separácie a identifikácie. Pokiaľ žijete svoj život prostredníctvom mysľou vytvoreného Ja, ktoré sa skladá z myšlienok a emócií - čo je ego - základ vašej identity je váš život ilúziou, pretože myslenie a emócie sú vo svojej podstate veľmi prchavé a pominuteľné. Takže každé ego neustále bojuje o prežitie a neustále sa bráni a zväčšuje... snaží sa chrániť samé seba a rozpínať sa. Keď to pochopíme, začneme sa zaujímať o nový svet. O svet lásky. O príjem tvorivej sily vesmíru. Keď s nadšením prekonáte prekážky v podobe nepriaznivých situácií, alebo ľudí neochotných spolupracovať a boj s nimi transformujete do prijatia, to bude začiatok Novej zeme. „A videl som nové nebo a novú zem“, píše sa v Biblii. Základom novej zeme je nové nebo - prebudené vedomie.
dostupné aj ako:
Úplne nová Mamutia kniha techniky
Celosvetový bestseller Mamutia kniha techniky sa dočkal úplne nového vydania a rozšírenia o najnovšie výdobytky vedy a techniky, aby mladí čitatelia pochopili, ako funguje všetko od veterných mlynov až po WiFi. V tejto výnimočnej knihe sa zoznámite so základnými princípmi, na ktorých fungujú rôzne vynálezy, a zistíte, ako objavy z minulosti pomáhajú budovať lepšiu budúcnosť. V tomto úplne novom vydaní nájdete aj najnovšie technológie ako dotykové displeje či 3D tlačiarne. Každý vynález je úžasne vysvetlený milým, i keď trochu nechápavým mamutom.
Moja prvá kuchárska kniha
Milý záujemca o kuchtenie - vieš, že varenie je zábava? Práve táto kniha ťa postupne zasvätí do abecedy kuchárskeho umenia. Jej pomocou sa naučíš pripraviť lahodné a zdravé raňajky, chutný obed, či upiecť maškrtu pre seba - rodičov, kamarátov. Zo 66 receptov si totižto môže vybrať každý - popritom ťa naučíme, ako si môžeš upravovať recepty, prispôsobovať vlastnému výberu, vkusu.
Kuchárska kniha
Knižka receptov na vynikajúce jedlá z jahňaciny, kozľaciny a teľaciny. Kozľacie mäso je jedno z najdelikátnejších a najzdravších druhov mäsa. Jahňacina je dnes vynikajúcou a vyhľadávanou pochúťkou v reštauráciách, ale je aj v sortimente každej lepšej predajne mäsa. Teľacina patrí oddávna k najvyhľadávanejším druhom mäsa pre svoju ušľachtilú chuť a jemnú štruktúru.
Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči
Podľa ústnej tradície bol Babilon budapeštiansky mešťan, pochádzal z Gemera z mnohodetnej rodiny. V mladosti sa pretĺkal životom ako sirota, no skončil ako majiteľ reštaurácie v Pešti. Schádzali sa tam okolo stola popredné slovenské kultúrne osobnosti. Knihu napísal živou, krásnou štúrovskou slovenčinou, občas prešpikovanou germanizmami. Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči (1870) je výsledkom dvadsiatich rokov zhromažďovania receptov a poznatkov z gastronómie a obsahuje vyše 1500 receptov s osobitným zreteľom na slovenskú kuchyňu.
Na stiahnutie
2,95 €
Keď nevládzeš, tak sa najedz! - Vegánska kuchárska knižka
Kuchárska kniha obsahuje 64 vegánskych receptov. Pri každom recepte si nájdete kalorické hodnoty, obsah bielkovín, tukov a sacharidov.
Recepty sú usporiadané podľa ročných období.
V kuchárskej knihe nájdete:
- 16 receptov na raňajky
- 10 chutných polievok
- 14 hlavných jedál
- 12 receptov na večere
- 12 receptov na zdravé, ale chutné dezerty a koláče
Kniha dominuje svojim kvalitným spracovaním a krásnymi fotkami jedál, ktoré vás isto presvedčia aby ste to doma vyskúšali. Všetky jedlá sú jednoduché na prípravu z dostupných surovín, ktoré zvládne každý.
Nová nemčina pre samoukov 2013 + MP3 CD
Učebnica je zostavená tak, aby sa z nej mohli učiť úplní
začiatočníci aj pokročilejší používatelia tohto jazyka,
samouci aj návštevníci jazykových kurzov.
Slovíčka aj gramatiku sa čitateľ učí pri čítaní príbehu Slováka
Milana, ktorý prichádza do rakúskeho Grazu ako mladý softvérový
vývojár. Postupne sa zoznamuje s pracovným prostredím
a spoznáva odlišnosti života na Slovensku a v zahraničí.
Každá lekcia je venovaná určitej téme, napríklad príchodu do
nového prostredia, nástupu do zamestnania, predstavovaniu sa,
vybavovaniu účtu v banke či návšteve lekára. Učebnica obsahuje
zrozumiteľne zostavenú gramatiku, prehľad najužitočnejších
nemeckých fráz a slov, CD s nahrávkami nemeckých textov
v MP3 formáte, záložku s nemeckými nepravidelnými slovesami
a množstvo cvičení.
dostupné aj ako:
Nová nemčina pre samoukov - cvičebnica + CD
Cvičebnica k Novej nemčine pre samoukov obsahuje cvičenia na zopakovanie základnej nemeckej gramatiky či na precvičenie najbežnejších fráz a slovnej zásoby. V cvičeniach v tejto knihe sa autori vracajú k obsahovej a gramatickej štruktúre svojej učebnice Nová nemčina pre samoukov, takže táto cvičebnica môže byť skvelým doplnkovým materiálom pre všetkých, ktorí sa z ich učebnice buď učia či učili sami, alebo ju využívajú v rámci jazykových kurzov. Cvičebnicu však môžu využiť aj takí študenti, ktorí s Novou nemčinou pre samoukov nikdy nepracovali a chceli by si len otestovať svoje základné znalosti nemeckej gramatiky a bežnej slovnej zásoby.
Táto kniha vám pomôže zorientovať sa aj v mnohých textoch napísaných v nemčine, napríklad v jedálnom lístku, žiadosti o rodinné prídavky či o služobnú cestu. Cvičenia na precvičenie počúvania s porozumením sa v MP3 formáte nachádzajú na CD, ktoré je súčasťou knihy.
Úroveň cvičení v tejto knihe je od A1 po A2 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti.
dostupné aj ako:
Nová taliančina pre samoukov - cvičebnica + CD
Cvičebnica k Novej taliančine pre samoukov obsahuje nové cvičenia na zopakovanie základnej gramatiky či na precvičenie najbežnejších talianskych fráz a slovnej zásoby. Všetky cvičenia v tejto knihe sú zoradené podľa obsahovej a gramatickej štruktúry učebnice Nová taliančina pre samoukov, takže môžu byť skvelým doplnkovým materiálom pre všetkých, ktorí sa z tejto učebnice učia či učili sami, alebo ju využívajú v rámci jazykových kurzov.
Využiť ju však môžu aj takí študenti, ktorí s Novou taliančinou pre samoukov nikdy nepracovali a chceli by si len otestovať svoje znalosti základnej talianskej gramatiky a bežnej slovnej zásoby.
Kniha obsahuje aj úlohy na precvičenie počúvania s porozumením. Tieto cvičenia sa v MP3 formáte nachádzajú na CD, ktoré je súčasťou knihy.
Úroveň cvičení v tejto knihe je od A1 po B1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti.
dostupné aj ako:
Nová ruština pre samoukov
Nová ruština pre samoukov je určená všetkým, ktorí chcú postupne spoznať nielen ruský jazyk, ale aj ruskú kultúru. Učebnica je zostavená tak, aby sa z nej mohli učiť už úplní začiatočníci, ktorí sa s azbukou ešte nikdy nestretli, ale aj pokročilejší používatelia ruštiny.
Slovíčka, dôležité frázy aj gramatiku sa čitateľ učí popri čítaní
príbehu o mladom ruskom podnikateľovi Sašovi, ktorý cestuje, nakupuje, riadi firmu, vedie dôležité obchodné rozhovory a dáva rady o podnikaní či marketingu. Čitateľ sa tak učí a zároveň aj spoznáva život v Moskve či Petrohrade a fakty o ruskej histórii aj kultúre.
Súčasťou učebnice je CD s nahrávkami ruských textov, slovíčok a fráz v MP3 formáte.
Gramatika a cvičenia v tejto knihe sú na úrovni A1 až A2 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti.