Hľadanie: Najlepšia slovenská kuchyňa
zobraziť:
Najlepšia slovenská kuchyňa
Zlatá kniha kuchárska ... Množstvo tých najlepších receptov na skvelé slovenské jedlá.
Vypredané
11,32 €
11,92 €
Slovenská kuchyňa
Kniha obsahuje rozmanité špeciality súčasnej slovenskej kuchyne, medzi ktorými sú aj niektoré už takmer zabudnuté pochúťky. Všetky recepty majú však jedno spoločné - svojím surovinovým zázemím, a v niektorých prípadoch aj technologickými osobitosťami, vytvárajú obraz o jedlách, ktoré sú charakteristické pre jednotlivé regióny Slovenska.
Talianska kuchyňa
Talianska kuchyňa je chutná, obľúbená a navyše aj nenáročná na prípravu. Ak máte doma základné ingrediencie ako olivový olej, hrubú morskú soľ, čierne korenie, bazalku, rozmarín a parmezán, môžete ľahko pri praviť úžasný pokrm. Tieto prísady krásne zdôraznia chuť mäsa, rýb alebo zeleniny. Presvedčte sa prostred níctvom jednoduchých, ale pritom kreatívnych receptov, že talianska kuchyňa nikdy nenudí.
Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu.
Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá kuchyňa
Liptov Kuchyňa starých materí / Grandmothers´ Cooking
Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie. S potešením som si preto prečítala túto knihu venovanú Liptovu, ktorá spĺňa tieto kritéria a dopĺňa pestrú mozaiku kulinárskych tradícii Slovenska. Autorka nás v texte sprevádza celou genézou podmienok, ktoré vplývali na charakter stravy ľudí na Liptove. Zaujímavým prvkom knihy sú viaceré historické dokumenty súvisiace so stravovaním na Liptove. Osviežujúce sú pasáže osobnej reflexie autorky, ktorá ukazuje, že záujem o tradičnú kuchyňu Liptova si pestovala už od detstva v rámci svojej rodiny a rozšírila ju ako etnografka aj do profesionálneho bádania. V rámci tejto časti knihy prezentuje aj ňou vyskúšané recepty regionálnych jedál.
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.
Japonská kuchyňa: Vegetariánske recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské vegetariánske lahôdky: rámen, miso, suši a jedlá z ryže, zeleninové chuťovky, grilované jakitori aj dezerty.
Stevan Paul, autor úspešnej kuchárskej knihy Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň, prináša vyše 80 receptov na pestré, zaujímavé a bohaté japonské vegetariánske jedlá. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá vegetariánska kuchyňa na každý deň.
Z nemeckého originálu preložila Terézia Šinková.
Slovenská republika
Všeobecnozemepisná mapa Slovenskej republiky so súborom doplnkových mapiek, tabuliek a grafov (administratívna mapa, zemepisné rekordy Slovenska, obyvateľstvo, poľnohospodárstvo, hospodárstvo v aktuálnych číslach).
Top kuchyňa (16)
Keby existovalo niečo ako dokonalá kuchyňa, mali by sme ju doma všetci.. Ale viete si to predstaviť? Kamkoľvek prídete, stále tá istá kuchyňa, ten istý koncept, len prispôsobený danému priestoru. Čo vám to pripomína? Áno, nudu čias nedávno minulých, kedy mala moja mama, jej sestra a ich mama rovnakú kuchyňu, len v inej farbe. Buďme preto vďační za nedokonalosti, odlišnosti ktoré posúvajú hranice dizajnu, nové vízie a nápady stále ďalej. Vďaka magazínu TOP kuchyňa si môžeme urobiť prehliadku toho najlepšieho, čo sa za rok zrodilo v hlavách najlepších dizajnérov kuchýň. A nuda to rozhodne nie je.
Najlepšia mamička na svete
Existuje tisíc a jeden spôsobov, ako byť mamou. Ktorá je teda tá najlepšia na svete? To sa dočítate v tejto knižke plnej nežných portrétov mamičiek zvieracej ríše.
Top kuchyňa (14)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu
V publikácii nájdete:
-Krátky slovník kuchynského jazyka, interiérové riešenie kuchýň pre začiatočníkov
-Za tajomstvom ušľachtilosti – Dizajnérske príbehy kuchynských doplnkov
-A bolo svetlo – tipy ako správne osvetliť kuchynský priestor
-Kombinovanie materiálov a spájanie s obývačkou – Materiály, farby a povrchové úpravy pre kuchyne roku 2021
-Akú podlahu vybrať do kuchyne spojenej s obývačkou? Dizajn je dôležitý, ale pozerajte aj na praktické vlastnosti
-Jednotný koncept – rafinované úložné priestory
-V záplave ostrovov – Novinky a inšpirácie z dielne svetových výrobcov kuchýň
Strašidelné príbehy Slovenska
Ľudí od nepamäti fascinujú lokality spojené so smrťou, utrpením, krvavou históriou či záhadami. Darkturizmus (temný turizmus) sa teší obľube všade vo svete. Napriek tomu, že na Slovensku je stále iba v plienkach, naša domovina má v tomto smere obrovský potenciál. Práve preto sa reportér portálu Refresher.sk Lukáš Čelka rozhodol prebádať dvadsať lokalít, ktoré sú opradené desivými historkami a legendami. Vydajte sa spolu s ním do ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov a spoznajte strašidelné príbehy Slovenska.
Autor o knihe:
„Tri roky. Presne toľko mi trvalo nájsť a navštíviť – aj popri inej práci –, všetky slovenské miesta opradené záhadami. Nekonečné hodiny som sa štveral do kopcov, brodil panenskou prírodou až do úplného vyčerpania, len aby som mohol v noci nasať atmosféru ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov. Strach sa počas týchto výprav stal mojím verným kamarátom. Neraz som sa ocitol na hranici reality a snívania, možného a nemožného a prisahal by som, že som na vlastnej koži cítil dotyk iného sveta.“
Lukáš Čelka
Top kuchyňa (13)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu.
Ročenka TOP Kuchyňa prichádza na trh už vo svojom 13 ročníku pričom poskytuje mnoho námetov a inšpirácií pre záujemcov o nábytok a najmä kuchynský nábytok.
Publikácia prináša zaujímavosti z niekoľkých významných svetových veľtrhov zameraných na nábytok a kuchyne. Informuje o zaujímavých novinkách z týchto výstav doplnených veľkými fotografiami, či už z oblasti dizajnu, materiálového vybavenia a fascinujúcich nových povrchov. Nezabúda ani na prehliadku najzaujímavejších inovácií a nápadov pre kuchynské spotrebiče.
Nové trendy a nápady pre zostavenie kuchyne opisujú v zaujímavých článkoch interiérový dizajnéri.
Top kuchyňa (15)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu.
Trendy kuchýň, rovnako ako móda, sa zdajú byť cyklické. To čo bolo kedysi moderné a nachádzali sme rovnaké prvky skoro v každej novej kuchyni, odchádza do zabudnutia a to, čo už bolo prežité prichádza späť ako bájny Fénix. S novými prvkami, zvláštnosťami či vylepšeniami prichádzajú tieto znovu objavené trendy do našich domovov a hľadajú si opäť svoje miesto.
Nevieme určiť, ako dlho ešte bude pokračovať trend otvorených kuchýň prepojených s obývačkou. Je možné, že sa onedlho staneme svedkami návratu konceptu kuchýň, ktoré budú oddelené od zvyšku diania a stanú sa tak intímnym priestorom kuchára. Náš pohľad na kuchyňu sa pod tlakom nových trendov opäť zmení, tak ako už niekoľkokrát predtým.
Nevieme, čo nám budúcnosť prinesie, faktom však ostáva, a to sa nezmení ani v budúcnosti, že naše kuchyne bude ovládať trend inteligentných technológií, multifunkčných spotrebičov a zdravého varenia.
Nech už sa trendy budú meniť akýmkoľvek smerom, dôležité bude len jedno, váš pocit pri vstupe do tejto miestnosti a počas prípravy jedla. Citát z článku tohto čísla: „Trendy naozaj nie sú na kopírovanie, ale na inšpiráciu.“ Preto aj pri listovaní nového čísla Top kuchyňa naberajte inšpiráciu, sledujte trendy, ale zvážte, čo je pre vás vhodné a čo už nie.
Emil Einstein 2: Najlepšia pasca na zlodejov
Pokračovanie pútavej série pre mladých bádateľov a priateľov zvierat
Keď Emil v prvý deň školského roka dorazí do školy na minikáre, čaká ho nepríjemné prekvapenie. Max a Móric, obávané dvojčatá zo štvrtého ročníka, ho vyzvú na preteky. Jeho minikára proti ich turbokolobežkám!
Ešte šťastie, že nevedia o fantastickej jablkovej šťave, ktorá poháňa jeho vozidlo. Lenže posledná fľaša šťavy z laboratória náhle zmizne a objavia sa v ňom podozrivé stopy...
Emil a jeho traja zvierací kamaráti stoja pred dvoma náročnými úlohami. Musia zostrojiť geniálnu pascu na zlodejov a vymyslieť plán, ako môže vyhrať preteky aj bez šťavy.
Hlavný hrdina popúšťa uzdu svojej kreativite a učí deti, že sa nemajú dať odradiť neúspechom. Kniha je navyše aj poučná – na jej konci deti nájdu stručné informácie o grófovi von Berlepschovi a Williamovi Herschelovi. Je to zábavný príbeh o priateľstve, o vzťahu k zvieratám a o tom, aká dôležitá je solidarita a ochrana životného prostredia.
Takmer na každej strane je farebná ilustrácia. Malí čitatelia si okamžite obľúbia kučeravého Emila, roztomilú myšku, kocúra Leonarda či sovie mláďa Sovíka. Kapitoly majú ideálnu dĺžku, aby ich rodičia mohli večer pred spaním čítať deťom, ktoré ešte nechodia do školy, veľkosť písma je však vhodná aj pre deti prvého stupňa základnej školy.
Ilustrovala Anja Grote.
Pre deti od 6 rokov
Z nemeckého originálu preložila Denisa Stareková.
Denník. Najlepšia kniha o svojpomoci je tá, ktorú si napíšete sami
Najlepšia kniha o svojpomoci je tá, ktorú si napíšete sami.
Obľúbený mentálny kouč Vex King, ktorý vo svojich knihách pomáha ľuďom nájsť cestu k sebaláske, k zmysluplným vzťahom a ku šťastiu, tentoraz prináša čitateľom spolu so svojou manželkou Kaushal kľúč k naplnenému životu.
Najlepšia kniha o svojpomoci je úplne iná ako príručky, s ktorými ste sa stretli doteraz. Vďaka každodenným pozitívnym afirmáciám a terapeutickým aktivitám, ktoré povzbudzujú
k sebareflexii, pozitívnemu mysleniu, zdravému vyjadrovaniu emócií a k sebaláske, získate neoceniteľnú podporu na ceste osobného rastu. Denník vás povedie k zdravšiemu vzťahu so
sebou aj s inými a povzbudí vás, aby ste si prostredníctvom vlastných rozhodnutí utvárali svoj osud. Ste pripravení vydať sa na cestu sebapoznávania a stať sa najlepšou verziou
samých seba?
Povesti, príbehy a povedačky z východu Slovenska
Táto knižka vás presvedčí o tom, že slovenské dejiny sa písali aj na východ od Tatier. Dozviete sa o pozoruhodných udalostiach z dávnej i menej dávnej minulosti Spiša, Zamaguria, Šariša, Abova, horného a dolného Zemplína. Ocitnete sa uprostred krvavej bitky pri Rozhanovciach, v ktorej Matúš Čák takmer zajal uhorského kráľa. Na Zádielskej planine stretnete zbožného kráľa Ladislava v boji proti hordám ázijských lúpežníkov. V Slanských vrchoch spolu s chamtivým pastierom odhalíte poklady, akých nikde inde na svete niet. V Raslavickom kaštieli sa pozhovárate s ruským cárom Alexandrom a odhalíte záhadu tajuplnej vraždy. A obrovské množstvo iných podivných i neslýchaných udalostí, zvestí a tajomstiev na vás čaká v takmer stovke príbehov, ktoré vám vyrozpráva erudovaný znalec histórie a zberateľ povestí z východu Slovenska.
Moja chalupárska kuchyňa, 2. doplnené vydanie
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju históriu a sú označené ako „tradičné“. Sú naším vzácnym dedičstvom, a preto v Katkinej knihe nemohli chýbať.
„Uvedomujem si, že máme veľké privilégium žiť život podľa svojich predstáv.
Mať tú možnosť vybrať si a uniknúť z rušného mestského života niekde,
kde je náš druhý domov poskytujúci taký dôležitý balans medzi búrkami
všedného života. „Iný svet“ tomu hovorievala moja mama. Potrebujeme
čoraz menej materiálnych vecí a viac túžime po jednoduchosti
a nenahraditeľnom kontakte s prírodou. Učíme sa ju opäť počúvať
a vnímať. Prijímať jej dary a zároveň ju chrániť. Žiť v nej a s ňou. Bez
zbytočných plotov a vymedzení. A tak je to aj s jedlom – čerstvo odtrhnutá
paradajka, bylinky či vykopaný zemiak z vlastnej záhrady, mäso z menšieho
domáceho chovu či mliečne výrobky z poctivého salaša sú tým najlepším
predpokladom chutného receptu. A keď k tomu pridáme fantáziu,
chute, vône a lásku k vareniu, výsledok je zaručený.
Táto kniha vznikla na podnet divákov, ale aj mojich synov, ktorým som veľa
z týchto receptov varila, keď boli malí. Dnes si už mnohé z nich varia sami.
A keď si nie sú istí, pýtajú sa ma na suroviny či presný postup.
Majú naozaj veľa otázok. Odteraz nájdu odpovede v tejto knihe.“
Katarína Jesenská
Dějiny Slovenska
Dějiny Slovenska nejsou dějinami Slováků jako národa, ale historií území, které dnes tvoří současnou Slovenskou republiku. Jan Rychlík sleduje historii slovenského území od úplných počátků. Jádrem knihy jsou však kapitoly o moderních dějinách Slovenska, vrcholících získáním samostatnosti v roce 1993, i o následujících dekádách. Autor má unikátní předpoklady pro napsání první české syntézy slovenských dějin – má české i slovenské občanství a jako přímý účastník byl i u jednání o rozdělení společného státu.
Slovenská republika
Všeobecnozemepisná mapa Slovenskej republiky so súborom doplnkových mapiek, tabuliek a grafov – administratívna mapa, zemepisné rekordy Slovenska, obyvateľstvo, poľnohospodárstvo a hospodárstvo v aktuálnych číslach.