Hľadanie: Moje skvělé recepty z francouzského bistra CZ
zobraziť:
Moje skvělé recepty z francouzského bistra
Anne-Katrin Weberová sa narodila v Stuttgarte, doma je v Hamburgu, ale srdce má francúzske. Je milovníčka Francúzska, ktorá vie o tejto krajine, jej ľuďoch i kuchyni zaujímavo rozprávať. Či už jedlo, alebo historky - s touto knihou si jednoducho prinesiete domov kúsok Francúzska. Hlavnú úlohu hrajú každodenné jedlá, s miestnymi, kvalitnými surovinami - ako v bistre! "Zvodné recepty, a pritom jednoduché a dobre pripravené - to je moja najvyššia zásada," hovorí Anne. Vyskúšajte napríklad malé briošky s figami, slivkovo-olivovú pastu, zelenú špargľu s hrebenatkami, koláč s cherry paradajkami, tartaletky s kozím syrom, provensálsky cibuľový koláč, teplé čokoládové bábovky, citrónový krém a kopu ďalších dobrôt.
Lacná kniha Moje skvělé recepty z francouzského bistra (-50%)
Anne-Katrin Weberová sa narodila v Stuttgarte, doma je v Hamburgu, ale srdce má francúzske. Je milovníčka Francúzska, ktorá vie o tejto krajine, jej ľuďoch i kuchyni zaujímavo rozprávať. Či už jedlo, alebo historky - s touto knihou si jednoducho prinesiete domov kúsok Francúzska. Hlavnú úlohu hrajú každodenné jedlá, s miestnymi, kvalitnými surovinami - ako v bistre! "Zvodné recepty, a pritom jednoduché a dobre pripravené - to je moja najvyššia zásada," hovorí Anne. Vyskúšajte napríklad malé briošky s figami, slivkovo-olivovú pastu, zelenú špargľu s hrebenatkami, koláč s cherry paradajkami, tartaletky s kozím syrom, provensálsky cibuľový koláč, teplé čokoládové bábovky, citrónový krém a kopu ďalších dobrôt.
Vypredané
7,48 €
14,95 €
dostupné aj ako:
Moje recepty - zápisník
Zápisník v pôsobivom dizajne MOJE RECEPTY je rozdelený do dvoch samostatných častí - Recepty a Sladké recepty s dostatkom miesta pre vaše postrehy a poznámky pri každom jednom recepte. Súčasťou balenia sú nálepky na koreničky a pero.
V zápisníku receptov - MOJE RECEPTY nájdete aj:
Príborovú etiketu
Váženie bez váhy a premenu jednotiek
Grafické rozdelenie častí mäsa
Použitie byliniek vo varení
Prehľad odporúčanej doby skladovania potravín
Obsah - zoznam vašich receptov
Poznámky (čisté strany)
A aj prekvapenie: 2 základné recepty a 2 základné sladké recepty
Moje najlepšie recepty
Hľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne? Autorka viacerých úspešných receptárov a blogu Dobroty z kuchyne podáva v dvojici kníh Moje najlepšie recepty a Moje najlepšie múčniky spolu viac ako tri stovky dôkladne vyskúšaných, zrozumiteľne a prehľadne napísaných návodov na domácu prípravu osvedčených, tradičných aj menej známych dobrôt – jedál a múčnikov. Pridáva množstvo užitočných rád a tipov na vlastné variácie. Každý recept je ilustrovaný autentickými fotografiami jedál či múčnikov.
V knihe Moje najlepšie recepty nájdete viac ako 170 receptov na široký sortiment jedál, od polievok cez rôzne druhy hlavných jedál až po šaláty a domáce pečivo. Môžete si z nich vybrať jedlá na všetky príležitosti, od rýchlych minútok cez sortiment tradičných jedál v modernom šate až po rafinované, a predsa jednoducho pripraviteľné lahôdky, ktorými očaríte svojich najbližších a dodáte sviatočným príležitostiam čaro domácej originality.
Moje najobľúbenejšie recepty
Všetky moje NAJ recepty na jednom mieste
Ste začínajúca gazdinka? Máte obľúbené recepty po mamičke, alebo babičke.
Potom je kniha ako stvorená priamo pre vás! Kniha obsahuje niekoľko receptov, skôr ju ale využijete na poznámky, kde si môžete zapisovať vlastné recepty, ich pôvod, použité suroviny a vlastné varianty. Knihu určite ocení neskôr aj vaša dcérka, alebo vnučka.
Moje recepty - zápisník
Pamätáte sa na chvíle, keď vaša mamička alebo babička vytiahla zo šuplíka voňavý, trošku zababraný zápisník a začala piecť bábovku, vianočné cukrovinky či iné dobroty? Taký zápisník sa dedí z generácie na generáciu a považuje sa takmer za rodinný poklad. Vytvorte si svoju kuchársku knihu, do ktorej si budete zapisovať recepty na jedlá, ktoré vám chutili. Otvorte tento zošit a začnite písať svoj kuchársky denník. Svoju vlastnú, maslom a vanilkovým cukrom pokrstenú kuchársku knihu.
Moje recepty - zápisník
Zápisník v pôsobivom dizajne MOJE RECEPTY je rozdelený do dvoch samostatných častí - Recepty a Sladké recepty s dostatkom miesta pre vaše postrehy a poznámky pri každom jednom recepte. Súčasťou balenia sú nálepky na koreničky a pero.
Z dobrého skvelé
Postavená na dôslednej výskumnej metodológii a osviežujúcom edukatívnom štýle Jima Collinsa, Good to Great vysvetľuje, ako aj tie najkonzervatívnejšie spoločnosti môžu urobiť veľký skok, aby výkonom prekonali market lídrov ako sú Coca-Cola, Intel, General Electric či Merck.
Kniha je už niekoľko rokov bestsellerom v USA aj v iných krajinách (predaných vyše milióna výtlačkov) a je stále vyhľadávaná pre svoj prenikavý vhľad do fungovania spoločností.
Je vynikajúco napísaná, čo zaručuje priam napínavé čítanie plné prekvapujúcich faktov.
Jednoduché recepty z kvásku
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a aj po pár dňoch zostáva jeho kvalita podobná, neobjavuje sa chuť droždia. Kto sa naučí pracovať s kváskovým cestom a bude spokojný s výsledkom, u toho sa dostane drožďové cesto na vedľajšiu koľaj. Užívajte si pečenie, prajeme veľa úspechov!
Krížovky a recepty z húb
Radi sa túlate lesom a zbierate huby? V týchto krížovkách nájdete plno zaujímavostí zo sveta húb, a navyše aj recepty na chutné obedy či večere. Dozviete sa tak napríklad, aké prospešné látky huby obsahujú alebo koľko výtrusov tieto organizmy tvoria, a pripravíte si napríklad hubové rizoto s gorgonzolou alebo zapekané plávky. Tak s nami poďte lúštiť!
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Moje recepty - zápisník CZ
Vzpomínáte na chvíle, kdy vaše maminka nebo babička vytáhly ze skříně voňavý, lehce ušmudlaný sešit a začala se péct bábovka, vánoční cukroví nebo nějaká jiná dobrota? Takový zápisník se dědí z generace na generaci a je považován za rodinné stříbro. Vytvořte si i vy svůj vlastní poklad. Svou kuchařskou knihu, do níž budete zapisovat recepty na jídla, která vám chutnala. Recepty, které chcete zaznamenat nejen pro sebe, ale i pro svoji dceru, syna, vnučku nebo snachu. Otevřete tento sešit a začněte psát svůj kuchařský deník. Takovou svou vlastní, máslem a vanilkovým cukrem křtěnou kuchařku.
Skvělé fotografie přímo z fotoaparátu
Získejte skvělé fotografie stiskem spouště fotoaparátu a bez klikání na počítači.
„Někteří lidé tvrdí, že aby z vás byl správný fotograf, musíte být mistrem v používání manuálního režimu. Další říkají, že musíte fotit ve formátu RAW, aby vás šlo brát vážně. Jiní říkají, že na focení skvělých fotek potřebujete velký foťák, jinak si jen tak hrajete. Co na to já? Tvrdím, že je to všechno pitomost, a v této knize vám ukážu proč, “ říká Gordon Liang v úvodu své knihy.
Pro řadu fotografujících se staly úpravy fotografií na počítači zcela nezbytnou součástí fotografování. Možná i to je důvod, proč si lidé tak oblíbili chytré telefony a sociální sítě: stačí stisknout jedno tlačítko na mobilu a snímek je vytvořen a téměř okamžitě může být sdílen na internetu. Většina i těch velmi jednoduchých fotoaparátů ale dnes dokáže zvládat totéž a dokonce mnohem více. Velká skupina fotografujících se spoléhá na to, že chyby, kterých se dopustí při fotografování, snadno napraví u počítače. Přitom je ale možné vytvořit skvělé snímky už přímo ve fotoaparátu.
Gordon Laing na téměř dvou stovkách ukázek předvádí, co je možné získat přímo z fotoaparátu… pokud se naučíte se svým fotoaparátem zacházet. Pokud budete znát jeho funkce a budete vědět, jak ho nastavit pro různé fotografické situace. Nejedná se o fotografování v automatickém režimu, naopak při fotografování se plně využívají všechny pokročilé možnosti moderních fotoaparátů od režimů měření expozice, snímání, vyvážení bílé nebo ostření až po scénické nebo kreativní režimy a jiná nastavení fotoaparátu. Skvělé fotografie nejsou výsledkem usilovné práce na počítači, ale především dobré znalosti vlastního fotoaparátu.
V knize najdete téměř vše, s čím se při fotografování můžete setkat: krajiny, architekturu, street fotografii, fotografování sportu nebo portrétu, ohňostrojů, jídla a celou řadu dalších. Nechybí zastoupení černobílé fotografie ani použití různých jiných kreativních úprav, zejména práce s delšími expozicemi, panningem počínaje až po skutečně dlouhé expozice používané např. pro rozmazání pohybu vody v krajinářské fotografii. Kniha je svým zaměřením vhodná pro všechny, kteří chtějí spíše fotografovat a ne trávit čas doma u počítače.
Hladná furt - Rýchle a jednoduché recepty
Každá z nás poznáme ten pocit, keď nič nestíhame, keď treba upratať, zahrať sa doma na učiteľku alebo len chceme nechať nohy vyložené o 5 minút dlhšie, no bruchá domáceho osadenstva a hlavne to naše škvŕkajú o sto šesto.
Povedzme si pravdu zložité recepty, 10 hrncov, 5 misiek v drese a 6 hodín čakania na dopekanie síce znejú pre niektorých ľudí sexy.. (aj keď ja tomu neverím), ale taký chutný obed za 30 minút, dokonalý koláč, vyložené nohy a čas pre seba je to po čom naše srdce piští.
A tak som sa rozhodla a moje verné žený sledovateľky ma presvedčili, že je čas na knihu plnú rýchlych receptov.
Odo mňa pre vás.
Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.
V knihe nájdeš 100 jednoduchých a rýchlych receptov rozdelených do šiestich kapitol na 224 stranách.
Kapitola raňajky a chuťovky, ktorá je plná receptov na malé rýchle jedlá vhodné na raňajky alebo dobroty pre nečakané návštevy. Nesmie chýbať kapitola s obľúbenými polievkami. Kapitoly s rýchlymi hlavnými jedlami rozdelenými na zeleninové aj mäskové. Samostatne nájdete moje obľúbené prílohy a samozrejme najlepšie nakoniec moje milované sladkosti.
Pod receptami nájdeš miesto pre tvoje poznámky, samozrejme nechýbajú moje tipy a triky k receptom a 2 látkové záložky na označenie tvojich naj receptov.
Rozprávky z dvora - Moje prvé čítanie
Obsah:
Splnený sen
Vystrašená žabka
Unavený kohút
Nočná hliadka
Hugo chystá prekvapenie
Cirkus na farme
Kde rastie chlieb?
Strašiak Tomáš
Kačka pestúnka
Stratené kuriatko
Lékar Emil
O čistotnom prasiatku
Kocúr bojko
Mačka a myšiak
Hodina spevu
O bezohĺadnej ovečke
Pátrač Rexo a ďalšie
Skvelé jedlá z kuracích pŕs
V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade
kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí
podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky,
kocky či pásiky. Pečenie, varenie a dusenie je časovo nenáročné. Vďaka tomu z
nich môžeme každý deň vyčariť iné jedlo a stanú sa tak našou obľúbenou
surovinou. Príjemné varenie.
Kváskování. Recepty z kvásku
Bestseller na Slovensku.
Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají problémy s trávením, alergie, intolerance nebo vyhledávají kvalitu a zdravý životní styl.
Začátky nahrazování kvasnic kváskem jsou často obdobím plným otázek, na které potřebujete znát odpověď, aby vaše kváskové dílo vyšlo tak, jak má. Jenže jak se máte vyznat v různých informacích na internetu, které se od sebe liší? Už nemusíte hledat, v této kuchařce najdete o kvásku a kváskování vše od A do Z. :-)
V knize najdete pestrou paletu 65 sladkých i slaných jídel upečených, uvařených nebo usmažených pomocí kvásku. A protože kváskování je vhodné i pro celiaky, v knize je i samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebů a jiných jídel.
Kniha je určena nejen pro všechny, kteří už kváskujete a chcete se dozvědět nové a osvědčené recepty z kvásku, ale i pro úplné začátečníky, kniha vás naučí, jak snadno a dobře kváskovat. Perfektní je, že v knize kromě množství zajímavých receptů najdete i návod, jak si svůj kvásek založíte, jak se o něj máte starat, dále tipy a triky při práci s lepkovým i bezlepkovým těstem, ba dokonce i popis chyb chleba a kvásku, které mohou při pečení nastat.
V receptech je všechno pěkně a postupně vysvětleno, dokonce i s fotkami postupu, abyste věděli, jak má těsto průběžně vypadat.
Jednoduše shrnuto: konečně komplexní kniha zaměřená na kvásek a kváskování.
V této unikátní kuchařce najdete následující:
65 receptů z kvásku
Bezlepkové recepty z kvásku
Jak udělat kvásek
Jak pečovat o domácí kvásek
Celá výroba kvásku
Příprava kvásku před pečením
Chyby chleba a kvásku během pečení
Kvásek a jeho zdravotní účinky
Historie kvásku
Zajímavosti o kvásku
Další tipy a triky při pečení a vaření s kváskem
Recepty z terasky
Petra Džerengová je známa najmä ako autorka 14 kníh, no tí, ktorí ju sledujú na sociálnych sieťach, ju poznajú aj ako vášnivú kuchárku, športovkyňu, otužilkyňu či cestovateľku (doteraz precestovala 60 krajín, odkiaľ si priniesla aj zopár receptov). Ako mama štyroch detí sama hovorí, rodinu nakŕmiť treba, tak prečo si z jedla nespraviť pôžitok? Svoju kreativitu premietla nielen do tvorby nových receptov, ale i zmodernizovania tých tradičných v zdravšom duchu a aj do aranžovania jedla a jeho fotenia. Petra považuje knihu tak trochu za svoje piate dieťa, keďže stojí za všetkými textami i fotografiami.
Recepty sú prehľadne rozdelené do siedmich kapitol POLIEVKY, SLANÉ HLAVNÉ JEDLÁ, VEGETARIÁNSKE JEDLÁ, FIT JEDLÁ, CESTOVINY, SLADKÉ JEDLÁ A DEZERTY, DROBNOSTI a sú označené symbolmi pre ľahšiu orientáciu.
Zvieratá z lesa - Moje prvé samolepky
Pomôž ježkovi Jojovi nájsť cestu lesným bludiskom. Dolep chýbajúce samolepky a nájdi všetky zvieratá, ktoré sa v lese schovávajú. Táto knižka o lesných zvieratkách ti prináša veľa úloh a zábavy. Použi pastelky na vyfarbovanie, dokresľuj a vypĺňaj aktivity na každej stránke. Kde nájdeš prázdny tvar, tam chýba samolepka. Prezri si so samolepkami a nájdi na prázdne miesto tu správnu. Z tvrdších stránok si môžeš vytlačiť milé blahoželanie alebo postavy zvieracích kamarátov. Ukážte svojim deťom, ako môže byť dopĺňanie samolepiek zábavné, a postaráte sa im na dlhý čas o zábavu, ktorá ich bude všestranne rozvíjať a učiť. Čaká na nich kopa roztomilých obrázkov na dolepovanie a dokresľovanie!