Hľadanie: Moderná slovenská kuchárka
zobraziť:
Moderná slovenská kuchárka
Každá gazdiná ocení recepty, ktoré využívajú stále dostupné suroviny z domáceho trhu. Moderná slovenská kuchárka prináša niekoľko oprášených tradičných receptov, ktoré zožali úspechy na viacerých svetových výstavách. Nájdete v nej jedlá, ktoré nie sú veľmi náročné ani na čas, ani na peňaženku, pritom však dobre vyzerajú a sú veľmi chutné. Zárukou ich kvality je jeden z našich popredných a vo svete známych kuchárov, pán Jozef Rybár.
Vypredané
2,18 €
2,29 €
Moderná kuchárka
Lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov, hlavne však z Európy. Pri receptoch je uvedená energetická hodnota a autor dbá aj na zdravú výživu. V knihe nájdete aj užitočné a praktické rady.
Dianetika moderná veda o duševnom zdraví
Dianetika obsahuje objavy, ktoré boli vyhlásené za významnejšie, než objavenie kolesa či ohňa, vďaka čomu si už vyše 50 rokov drží status bestselleru. S viac ako 20 miliónov výtlačkov je Dianetika nesporne najčítanejšou a navýznamnejšou knihou o ľudskej mysli, aká bola kedy napísaná. Nájdete tu štruktúru a kompletný popis reaktívnej mysle- dosiaľ neznámeho zdroja nočných môr, nezmyselného strachu, rozrušení a neistôt, ktoré zotročujú človeka. Na týchto riadkoch sa dozviete, ako sa ich zbaviť a dosiahnuť tak niečo, o čom mohol dodnes len snívať: stav Clear.
Slovenská republika
Všeobecnozemepisná mapa Slovenskej republiky so súborom doplnkových mapiek, tabuliek a grafov (administratívna mapa, zemepisné rekordy Slovenska, obyvateľstvo, poľnohospodárstvo, hospodárstvo v aktuálnych číslach).
Moderná rodina
Súrodenci Liv, Ellen a Hakon prichádzajú aj s deťmi a partnermi na taliansku riviéru, aby oslávili otcovu sedemdesiatku. Oslava sa uberie nečakaným smerom, keď rodičia počas slávnostného obeda oznámia, že sa rozvádzajú. Šokovaní súrodenci sa každý po svojom pokúšajú vyrovnať s novou situáciou.
Nečakaný zvrat mení dejiny aj dynamiku celej rodiny. V príbehoch troch súrodencov sa z rôznych uhlov pohľadu dozvedáme o ich vzťahoch, o blízkosti, rozvrate, následkoch rozvodu a o tom, čo vlastne znamená byť rodinou. Helga Flatland píše o medziľudských vzťahoch s takým porozumením, psychologickou hĺbkou ale aj humorom, ako len málo autorov.
Sladkotrpký román ocenený Cenou nórskych kníhkupcov ponúka detailný pohľad na našich najbližších. Odhaľuje, že nikdy nie je neskoro na to, aby sme sa mohli zmeniť...
dostupné aj ako:
Moderná sebaobrana
Stretli ste sa niekedy so sexuálnym obťažovaním? Čelili ste sexistickým vtipom alebo nevhodným narážkam svojho šéfa? Boli ste svedkami útokov či urážok, a predsa ste nedokázali zasiahnuť?
Zrejme každý z vás sa už stretol s určitou formou násilia alebo obťažovania. Možno ste zamrzli, stratili reč, prípadne ste sa len donútili k úškrnu. Práve preto čoraz viac ľudí, mužov i žien, navštevuje kurzy sebaobrany – aby v takýchto situáciách vedeli reagovať. Fyzicky. Ale nácvik kopancov do citlivých miest je len veľmi malá časť skutočnej sebaobrany. Tá sa začína oveľa skôr, než na vás niekto zaútočí – v ideálnom prípade útočník skončí skôr, než vôbec začne. Dobrá sebaobrana vás teda v prvom rade naučí, ako sa do takejto situácie vôbec nedostať.
Manželia Jasmína a Pavel Houdek sumarizujú vo svojej knihe najbežnejšie situácie, s ktorými sa stretli jednak osobne a jednak prostredníctvom širokého spektra svojich známych a študentov. Popritom poradia, ako „čítať“ nebezpečné prostredie, ako sa nepoddať vlastnému strachu a v pokoji konať ešte predtým, než vôbec k agresii dôjde. Nečakajte, kým konflikt zaklope na vaše dvere. Je načase povedať si „Dosť!“
Z českého originálu Moderní sebeobrana, vydaného vo vydavateľstve Listen, Praha v roku 2022, preložila Miriam Ghaniová. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s., v roku 2023.
Lenivá kuchárka
Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni. Bestseller Blogerky roka 2017, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka, v ktorom nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov aj s variantmi bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na kvalitné a chutné raňajky, polievky, obedy i večere a zdravšie sladkosti.
V kuchárskej knihe nájdete 60 overených receptov s menším množstvom cukru, použitím celozrnných i bezlepkových múk a tipmi, ako nahradiť jednotlivé suroviny tak, aby bol sladký či slaný recept vo výsledku bez lepku či laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých začiatočníkov v kuchyni, pre tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie a najmä pre všetkých zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času a pritom si chutne a dobre navariť. Ideálna tiež ako darček pre všetkých milovníkov jedla.
V knihe nájdete:
- 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 56 receptov bez mäsa
- 44 variantov bez lepku
- 32 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Strašidelné príbehy Slovenska
Ľudí od nepamäti fascinujú lokality spojené so smrťou, utrpením, krvavou históriou či záhadami. Darkturizmus (temný turizmus) sa teší obľube všade vo svete. Napriek tomu, že na Slovensku je stále iba v plienkach, naša domovina má v tomto smere obrovský potenciál. Práve preto sa reportér portálu Refresher.sk Lukáš Čelka rozhodol prebádať dvadsať lokalít, ktoré sú opradené desivými historkami a legendami. Vydajte sa spolu s ním do ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov a spoznajte strašidelné príbehy Slovenska.
Autor o knihe:
„Tri roky. Presne toľko mi trvalo nájsť a navštíviť – aj popri inej práci –, všetky slovenské miesta opradené záhadami. Nekonečné hodiny som sa štveral do kopcov, brodil panenskou prírodou až do úplného vyčerpania, len aby som mohol v noci nasať atmosféru ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov. Strach sa počas týchto výprav stal mojím verným kamarátom. Neraz som sa ocitol na hranici reality a snívania, možného a nemožného a prisahal by som, že som na vlastnej koži cítil dotyk iného sveta.“
Lukáš Čelka
Tradičná kuchárka moderne
Majstri kuchárskeho a cukrárskeho umenia vás naučia majstrovsky skĺbiť tradičnú kuchyňu s modernými trendmi v gastronómii, dať osvedčeným potravinám a jedlám nové chute a vône, variť a piecť vtipne jednoducho, zdravo, chutne. Vychádzajú z osvedčených receptov slovenskej a európskej kuchyne, ale podávajúcich v novom, modernom šate, s dôrazom na zdravú výživu, kvalitu, rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Autori sú špičkovými profesionálmi v kulinárnej sfére, ktorí študujú tradičnú gastronómiu, dokonale ovládajú aj moderné trendy a podávajú dôkladne odskúšané a osvedčené receptúry.
Vianočná kuchárka
Čo by nemalo chýbať nielen na vianočnom stole? Odpoveď na túto, na prvý pohľad jednoduchú otázku, sa pokúsil nájsť renomovaný slovenský šéfkuchár, zakladateľ reštaurácií a osobnosť televíznej obrazovky Vojtech Artz v publikácii Ottovho nakladateľstva Vianočná kuchárka. "Azda ryba, pretože jej šupiny vraj prinášajú šťastie. Možno šošovica, aby sme mali po celý rok hojnosť alebo aspoň dosť peňazí." Možností, ako pripraviť štedrovečerné, silvestrovské či novoročné menu, je neúrekom. Vojtech Artz ponúka recepty tradíciou overené aj také, ktoré najkrajšie sviatky roka obohatia o nové vône a chute. Pripomína nám, že na štedrovečerný stôl nepatrí len kapor či kapustnica, ale aj predjedlá, polievky, hlavné jedlá, prílohy a šaláty, dezerty, múčniky, slané pečivo či nápoje. Pre nerozhodných pripravil tiež návrh chodov slávnostného menu a Vianočnú kuchárku vybavil fotografiami, pri ktorých sa zbiehajú sliny.
Stredoeurópska moderna
Stredoeurópska moderna je štvrtým zväzkom edície Lyrika 20. storočia. Antológiu zostavila slovakistka, bohemistka a stredoeuropeistka Zornitza Kazalarska a predstavuje v nej básnickú tvorbu viac ako päťdesiatich nemeckých, rakúskych, poľských, českých, maďarských, rumunských, slovinských, chorvátskych, srbských a bulharských básnikov, medzi ktorými nechýbajú ani predstavitelia slovenskej moderny Janko Jesenský, Ivan Krasko, Vladimír Roy a František Votruba. Súčasťou antológie je bohatý sprievodný obrazový materiál, ktorý zdôrazňuje prepojenie moderny s výtvarnou secesiou, či už ide o obálky časopisov, portréty básnikov, dekoratívne grafiky, kresby, rytiny. K sprievodnému materiálu patria aj krátke programatické citáty, príznačné pre myslenie stredoeurópskej moderny, ba aj krátke medailóny jednotlivých autorov a esejisticky ladený predslov.
Tradičná babičkina kuchárka 3
Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.
Lenivá kuchárka 2
Pokračovanie knižného bestselleru Lenivá kuchárka, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka a Blogerky roka 2017. Kniha obsahuje 60 jednoduchých a rýchlych receptov s menším obsahom cukru, z toho 40 variantov bez lepku a 27 bez laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých milovníkov jednoduchej prípravy zahŕňajúcej recepty na chutné raňajky, polievky, obedy i večere a famózne koláčiky. Kniha poteší nielen začiatočníkov v kuchyni, ale aj zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času no predsa s vydareným a chutným výsledkom. V neposlednom rade poteší aj tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie. Taký ideálny darček pre všetkých gastronautov. :)
V knihe nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 52 receptov bez mäsa
- 40 variantov bez lepku
- 27 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Moja kuchárka - Najlepšie recepty - Zápisník, 6.vydanie
Viete, aká kuchárska kniha je najlepšia? No predsa vaša vlastná! Tá, ktorú si sami zostavíte z tých najlepších receptov od mamy, babičiek, kolegýň či priateliek. Na to vám poslúži táto kniha, preto už nikdy nebudete musieť hľadať vaše obľúbené recepty na kdejakých papierikoch a báť sa, že o ne časom prídete. Tu budete mať všetky recepty zhromaždené na jednom mieste, tak vám potom postačí už len opásať si zásteru a pustiť sa do diela. Prajeme vám veľa úspechov a skvelých kulinárskych zážitkov!
Oficiální kuchařka ze seriálu Přátelé
Pozvěte přátele a nachystejte jídlo podle některého z více než stovky ikonických receptů inspirovaných úspěšným seriálem Přátelé. Když si znovu pustíte jednotlivé epizody, jistě si uvědomíte, že jídlo je jeden z pilířů lidské pospolitosti. Právě nadčasovost a uvěřitelnost příběhů odehrávajících se kolem jídla utkvěla v paměti fanouškům na celém světě. Ať už jste ostřílení šéfkuchaři jako Monica, rozjíždíte cateringovou firmu jako Phoebe, nebo jste rození fanatici jídla jako Joey, nabízíme vám spoustu originálních receptů pro kuchaře na všech úrovních. Každá kapitola – chuťovky, polévky, saláty, sendviče, hlavní jídla, dezerty a nápoje – nabízí kultovní pochoutky jako Rachelin masový trifle, Phoebiny kelímky s granitou, Joeyho sendvič s masovými koulemi, vejce pro Chandlera, Rossovy ruce pálící fajitas i Moničino díkůvzdání přátelům. Kuchařka plná barevných fotografií a snadných návodů je dokonalým průvodcem po všech zásadních delikatesách z Přátel.
Tradičná babičkina kuchárka 2
Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárských kníh, manželia Horecký, Vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej zelenine a ovocí. Kniha obsahuje overené recepty šalátov, predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, džemov a ovocných štiav. Zaujme Vás aj osobitná kapitola múčnikov Veľkej noci. Dobrú chuť.
Povesti, príbehy a povedačky z východu Slovenska
Táto knižka vás presvedčí o tom, že slovenské dejiny sa písali aj na východ od Tatier. Dozviete sa o pozoruhodných udalostiach z dávnej i menej dávnej minulosti Spiša, Zamaguria, Šariša, Abova, horného a dolného Zemplína. Ocitnete sa uprostred krvavej bitky pri Rozhanovciach, v ktorej Matúš Čák takmer zajal uhorského kráľa. Na Zádielskej planine stretnete zbožného kráľa Ladislava v boji proti hordám ázijských lúpežníkov. V Slanských vrchoch spolu s chamtivým pastierom odhalíte poklady, akých nikde inde na svete niet. V Raslavickom kaštieli sa pozhovárate s ruským cárom Alexandrom a odhalíte záhadu tajuplnej vraždy. A obrovské množstvo iných podivných i neslýchaných udalostí, zvestí a tajomstiev na vás čaká v takmer stovke príbehov, ktoré vám vyrozpráva erudovaný znalec histórie a zberateľ povestí z východu Slovenska.
Slovenská moderna
Antológia Slovenskej moderny prináša výber z básnickej, prozaickej, dramatickej a kritickej tvorby autorov, ktorých na začiatku 20. storočia oslovila modernistická citovosť, náladovosť a dobové filozofické a intelektuálne smerovania.
Druhá moderna
Reprezentatívna knižná publikácia slovenskej modernistickej prózy medzivojnového obdobia. V jednom zväzku prináša prózy publikované v časopisoch Svojeť, Mladé Slovensko a i., ako aj vydané knižne v dvadsiatych rokoch 20. storočia, niektoré s oneskorením. Vo viacerých prípadoch ide o verejnosti nedostupné či ťažko dostupné tituly. Antológia predstavuje syntézu toho najlepšieho, čo v moderne medzi rokmi 1920 1930 na Slovensku vzniklo. Zostavovateľ Michal Habaj okrem záverečnej štúdie Druhá moderna doplnil tento výber o komentáre a vysvetlivky k jednotlivým prózam a krátke portréty autorov: Janko Alexy, Tido J. Gašpar, Ján Hrušovský, Ivan Horváth, Gejza Vámoš, Ivan Minárik, Kvetoslav Urbanovič, Milan Thomka Mitrovský, Štefan Letz, Ján Poničan, Jarko Elen, Vlado Wagner, Ervín Holéczy a Imro Frits.