Hľadanie: Maso mnoha chutí CZ
zobraziť:
Drůbež mnoha chutí
U každého receptu najdou informace o složení a obsahu živin v jedné porci, o přednostech tohoto pokrmu a jeho možných obměnách i celostránkovou barevnou fotografii hotového pokrmu pro inspiraci.
Na sklade 1Ks
20,05 €
21,10 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Drůbež mnoha chutí (-90%)
U každého receptu najdou informace o složení a obsahu živin v jedné porci, o přednostech tohoto pokrmu a jeho možných obměnách i celostránkovou barevnou fotografii hotového pokrmu pro inspiraci.
Na sklade 1Ks
2,11 €
21,10 €
dostupné aj ako:
Mleté maso
Kuchařka Mleté maso
První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.
Do kuchařky jsme sepsali více než 100 receptů, mezi nimiž najdete klasiku v podobě sekané, ragú nebo burgerů, stejně jako neotřelé nápady inspirované kuchyněmi celého světa, např. švédské kuličky připravené ve verzi na party, lasagne ve formě polévky nebo svěží karbanátky s jablky.
Podle kuchařky Mleté maso připravíte polévky, pohoštění, rychlá jídla i pokrmy na slavnostní stůl. Přidali jsme praktické tipy, jak sestavit dokonalé masové kuličky nebo sekanou podle svého gusta, a také kapitolu, v níž radíme, jak snížit spotřebu masa a nahradit část zeleninou, luštěninami nebo houbami. Recepty jsme poctivě vyladili v redakční kuchyni Apetitu, vařili, ochutnávali a několik receptů upravili a vyzkoušeli znovu. To abychom měli jistotu, že ve vaší kuchyni už se nic nepokazí. Věříme, že řada receptů z knihy se hravě probojuje mezi vaše nejoblíbenější jídla.
V kuchařce Mleté maso najdete tyto kapitoly:
•Polévky
•Drobnosti
•Velké pecky
•Kuličky & šišky
•Placičky
•Vyrábíme, anebo fixlujeme
•Odlehčujeme
•Servis
50 chutí cheesecake
Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť.
V knihe nájdete 50 overených, vynikajúcich receptov na jeden z najznámejších koláčov sveta. 50 sladkých, lákavých, šťavnatých, hriešnych receptov, s veľkou dávkou čokolády, karamelu, ovocia a iných chutí, ktoré sa vám rozplynú na jazyku a potešia vaše chuťové poháriky.
Verím, že v nej nájdete (nejednu) srdcovku, ktorá poteší vás či vašich blízkych. A že ju zaprášite od múky, zacapkáte čokoládovými rukami, alebo na nej ostanú stopy po sladkom, sviežom ovocí. To vôbec nevadí.
Dajte jej vlastný príbeh a vezmite ju do rúk vždy, keď zatúžite po niečom hriešne dobrom, overenom, no s malou obmenou vždy novom a jedinečnom. Pretože dobrému a kvalitnému kúsku cheesecaku sa skrátka nedá povedať nie.
Sex bez ľudí, mäso bez zvierat
Predstavte si sex bez kompromisov, šťavnatý stejk bez nutnosti zabíjať zvieratá, tehotenstvo bez strachu z predčasného pôrodu a bezbolestnú smrť v čase, ktorý si zvolíte. Život by bol lepší, však?
Priekopníci na celom svete sa usilujú pretaviť tento sen do reality. Najchúlostivejšie problémy ľudstva sa snažia vyriešiť prostredníctvom nových technológií. Mäso zo skúmavky, umelá maternica, sexuálni roboti, stroje na asistovanú samovraždu. Čaká nás budúcnosť, v ktorej technický a vedecký pokrok zmení našu podstatu. Mnohí si myslia, že technika ľudské životy zdokonalí, zbaví obetí, problémov – oslobodí. No ani najbystrejší vizionári nedokážu predvídať, kam inovácie ľudstvo dostanú. Napokon, nerobia z nás práve tieto „problémy“ ľudské bytosti? Jenny Kleeman ide ďalej a kladie si aj etické otázky. Kde sú naše hranice? A čo skutočne motivuje ľudí, ktorí sa na pokroku podieľajú? Kniha Sex bez ľudí, mäso bez zvierat je brilantná a pútavá reportáž, ktorá skepticky hľadí na nové možnosti.
dostupné aj ako:
Ako chutí les
Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý´ by Julo Satinský nazval nebíčko v papuľke.
Názov knihy AKO CHUTÍ LES ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.
V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.
Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.
Ako chutí tarantula?
Ako chutí tarantula či kvety petúnie? Kvety petúnie sú jemne pikantné a kvety sedmokrások príjemne aromatické. Poučná aj zábavná kniha rozhovorov s 25 slovenskými vedcami, vedkyňami a odborníkmi, ktorí sa venujú výskumu v oblastiach od astrofyziky cez medicínu či vývoj bioplastov až po skúmanie nových zdrojov potravy a ich nutričnej hodnoty. Zistíte v nej napríklad to, koľko ton materiálu z meteoritov a komét dopadne ročne na Zem, ako sa v Košiciach vyvíja 3D tlač titánových skeletov, ktoré môžu nahradiť kosti, a ako vyzerá elektrická aktivita v mozgu pri rozmýšľaní.
Aj slovenskí vedci skúmajú oblasti, ktoré prinášajú svetový pokrok. Robia výskum v odvetviach, aké by vám ani nenapadli a výstupy z ich skúmania môžu byť užitočné pre váš každodenný život.
Redaktorka Denníka N Zuzana Vitková vedcom a vedkyniam položila otázky, vďaka ktorým vám fakty z ich výskumov a toho, ako funguje svet, zostanú v pamäti aj bez čítania vysokoškolských skrípt.
Vybrať do knihy len 25 rozhovorov bolo náročné, pretože na Slovensku je oveľa viac inšpiratívnych ľudí, ktorí majú o vede čo povedať. Kniha sa snaží priniesť čo najširší záber výskumných tém a cez niektoré rozhovory predstaviť aj osobné príbehy vedkýň a vedcov, ich pohľad na slovenskú vedu a dôvody, prečo sa rozhodli zostať na Slovensku alebo, naopak,
odísť do zahraničia.
dostupné aj ako:
Hra Minecraft SK/CZ
Strategická stolová hra pre všetkých fanúšikov Minecraftu. Zábavná hra, ktorá bude baviť aj tých, ktorí klasický Minecraft nehrajú. Vykonajte jednu z piatich možných akcií, zbierajte suroviny, budujte a bojujte s monštrami. Kto má na konci hry najväčšie hodnotenia, vyhráva.
dostupné aj ako:
Arábia chutí
Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich svet, pričom tentoraz si na mušku berie ich každodenný život, kde v popredí stojí kulinárstvo. Cez ľudí a príbehy, zvyky a recepty otvára dvere do kuchýň štyroch arabských regiónov - Úrodného polmesiaca, Arabského polostrova, krajín Nílu a faraónov a severnej Afriky. Emíre Khidayer slovom a Alan Hyža fotografiou vás prenesú do reality so všetkými jej farbami, chuťami, vôňami i pachmi. Len si siahnuť a ste tam.
Lacná kniha Chutí?! (-90%)
Postava Zbojníka Globina na obálke charakterizuje v skratke všetko, o čom je kniha Miroslava Spišiaka. Autor vstúpil na Slovensku aj v Česku do povedomia verejnosti odhaľovaním nečestných praktík výrobcov a predajcov potravín. Rozhovor, ktorý k téme poskytol v roku 2013 populárnemu týždenníku si v elektronickej forme prečítalo viac ako 185-tisíc čitateľov. Nadväzne dostal ponuky na vystúpenia takmer od všetkých slovenských aj českých médií. „Chcel som upriamiť pozornosť spotrebiteľov na to, čo nakupujú a jedia. Slováci dávajú v priemere až 40 % svojich výdajov na potraviny. Chcem, aby spotrebitelia pochopili, že nemusia „zhltnúť“ všetko, čo im podstrčia. Aby si uvedomili, že majú za svoje peniaze žiadať a dostať potraviny, aké chcú a potrebujú,“ hovorí autor knihy Miroslav Spišiak. „Kritériá kvality, akými boli prirodzená a zdravá výživa, čerstvosť, chuť a vôňa potravín, boli nahradené kritériami ako rentabilita, obrat, marža a zisk. Ak u väčšiny výrobcov prednostne fungujú takéto kritériá, potom priam zákonite musí tento proces vyústiť aj do potravinárskych škandálov,“ dodáva autor. Spotrebitelia sa často stretávajú s nečitateľnými či falošnými etiketami, s potravinami po termínoch spotreby, potraviny v reťazcoch ležia často na pultoch zapáchajúce a hnijúce... Zdá sa, že ochrana spotrebiteľa v Európe ani u nás nie je veľmi účinná, a preto bude musieť pristúpiť k „sebaobrane“ každý sám. Autor dal knižku prečítať a ilustrovať deťom – malým výtvarníkom s nádejou, že sa na potraviny pozrú inak ako cez agresívnu reklamu a budú motivovať rodičov k uvedomelejšiemu prístupu k potravinám. Jednotlivé kapitoly knihy sa zaoberajú väčšinou problémov, ktoré musí spotrebiteľ pri nákupe riešiť. Autor upozorňuje na situácie, v ktorých sa zvádzanie mení na zavádzanie a hovorí aj o možnostiach sebaobrany spotrebiteľa pred rôznymi trikmi potravinárov. Už názvy kapitol sľubujú zaujímavé čítanie, napríklad: Vozík či košík?; Umiestnenie tovarov v obchode; Večne čerstvá zelenina; Pomer ceny a kvality. Alebo: CHVÁLENKÁRSKE TRIKY A TVRDENIA (Inovácie; Z prírody, prírodný produkt). Užitočné pre spotrebiteľov sú i časti knihy, v ktorých autor píše o označovaní potravín a zložení mnohých populárnych výrobkov. Najzaujímavejším druhom potravín venuje autor viac ako 20 samostatných častí knihy, kde popisuje napr. zloženie mäsových, pekárenských či mliečnych výrobkov.
Na sklade 2Ks
1,09 €
10,90 €
dostupné aj ako:
Sedem chutí piva
Kniha pre milovníkov piva a dobrého jedla. Ponúka približne 140 receptov obľúbeného kuchára Laciho Hornáčka, ktorý je známy z TV Paprika. Kniha myslí na rozmanité chute pivárov - na svoje si prídu všetci od milovníkov dvanástky po tých, čo podľahli ovocným pivám. V úvode nájdete zaujímavosti a praktické informácie o zlatistom moku, jadrom knihy sú však recepty. Máte chuť na niečo malé k pivu, chcete si doma pripraviť vaše obľúbené pivné jedlo, chystáte grilovačku s priateľmi? Z pestrého výberu si určite vyberiete to, na čo máte práve chuť - od nátierok, nakladaných syrov, rôznych druhov mäsa a zeleniny, šalátov až po domáce pečivo či kečup. Rozšírte si repertoár pivných chutí s touto originálnou kuchárskou knihou.
Jak nakupovat a zpracovávat maso
Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni. Na 180 stranách vám nabízíme všech 34 dílů populárního seriálu pohromadě a nově ještě kapitolu věnovanou zvěřině. Provedeme vás v nich nákupem vepřového, hovězího, telecího a jehněčího masa a zvěřiny a představíme vám i poklady, které před vámi doposud řezníci tajili. K tomu přidáme návod, jak vše zužitkovat na maximum, a samozřejmě i oblíbené recepty. S námi si návštěvu řeznictví i vaření užijete!
Dolepuj obrázky - farma (CZ/SK vydanie)
Dolepovaním častí zvieratiek si deti rozvíjanú jemnú motoriku a zdokonaľujú koordináciu oko–ruka. Zároveň tým trénujú aj schopnosť sústrediť sa. Táto kniha bude deti naisto baviť.
Vystřihovánky - zelený sešit (CZ/SK vydanie)
Tvorivé vystrihovačky pozostávajú z 12 veselých obrázkov, ktoré sa po vystrihnutí zlepia. Deti si zábavnou formou precvičia jemnú motoriku a sústredenie. S vystrihovačkami môžu pracovať samostatne alebo s rodičmi. Pri každej vystrihovačke je obrázok hotového modelu.
Hra Monopoly Squishmallows CZ/SK
Obľúbená legendárna hra Monopoly, s témou populárnych Squishmallows. Hrajte so svojou obľúbenou postavou na tématické herné zostupy. Je to hra na obchodovanie vo veľkom a na rýchle zbohatnutie. Váš úspech závisí na vašich špekuláciach, rozumných investíciách a chytrých obchodoch.
Nalepuj pestré obrázky Písmenka/Písmenká (CZ/SK)
Dolepováním barevných samolepek na bílá políčka si děti procvičí nejen písmenka, ale i soustředěnost a koordinaci očí a ruky.
Láska v mnoha podobách
Psychoterapeutka PhDr. Zuzana Peterová vypráví příběhy, které "napsal" každodenní život - život nás všech. Po velmi úspěšné trilogii (Příběhy zraněné duše, Když duše bolí a Proč pláčeš, duše) nám tentokrát přibližuje bolesti, zápasy, prohry, ale i naděje spojené s nejkrásnějším lidským citem, tedy láskou. Kniha Láska v mnoha podobách k nám promlouvá o milostném trápení, o zápolení s alkoholem či s manželem-tyranem, o špatných vztazích matky s dcerou, nebo dokonce o bolesti nad ztrátou milované bytosti.. Všechna tato vyprávění jsou autentická a pocházejí z autorčiny psychoterapeutické praxe.
Moje první samolepky / Moje prvé samolepky - Kvík (CZ/SK vydanie)
Zošit s veselými zvieratkami a veľkými samolepkami. Nalepovanie samolepiek rozvíja detskú predstavivosť, manuálne zručnosti a logické myslenie.
Moje první samolepky / Moje prvé samolepky - Káč (CZ/SK vydanie)
Zošit s veselými zvieratkami a veľkými samolepkami. Nalepovanie samolepiek rozvíja detskú predstavivosť, manuálne zručnosti a logické myslenie.