Hľadanie: Mäsové jedlá
zobraziť:
Mäsové jedlá
Dnes dostaneme kúpiť množstvo výborných druhov mäsa, takže ešte mikdy nebol lepší čas na skúšanie nových jedál a rozvíjanie kulinárneho repertoáru. Mäso je plné vitamínov a stopových prvkov a voľba chudších druhov mäsa zabezpečí potešenie zo zdravého nízkotučného jedálneho lístka. Táto fascinujúca knižka obsahuje recepty z rôznych kútov sveta, ktoré sú špeciálne prispôsobené domácej kuchyni.Všetky recepty sú jednoduché na prípravu a využívajú skvelé čerstvé suroviny s dôrazom na chuť a pekný vzhľad.
Vypredané
1,24 €
1,30 €
Mak, makové zákusky, koláče, torty a múčne jedlá s makom
"Milovníci maku sa konečne dočkali kuchárskej knihy plnej tých najlepších receptov na makové pochúťky. Tie sú nielen chutné ale aj zdravé! Dokonca sa odporúča konzumovať mak aj pri niektorých diétach. Napríklad pri delenej strave si pokojne môžete pochutnať na makových rezancoch, osladených medom.
Kniha obsahuje návod na prípravu viac ako 200 domácich a zahraničných makových zákuskov a jedál, ktoré zvládne pripraviť každá dobrá gazdinka. Recepty sú prehľadne roztriedené podľa druhu cesta.
Vďaka praktickej drôtennej väzbe vám kniha zostane počas celej prípravy otvorená na tej správnej strane. Pri receptoch nájdete okrem prehľadu prísad a postupu prípravy aj vhodné tipy a rady, vďaka ktorým sa môžete stať skutočným odborníkom na prípravu chutných makových maškŕt. Popri čakaní na vykysnutie či odpočinutie cesta si môžete v knihe prečítať aj trochu makovej poézie, ktorá vám zdvihne náladu a správne vás naladí.
Kniha je pripravená v jednoduchom retro-grafickom aj jazykovom štýle, aby ste sa aj vy počas pečenia mohli na chvíľu preniesť do čias, keď si takéto recepty gazdinky zapisovali, medzi sebou vymieňali na papierikoch a starostlivo ich chránili pre ďalšie generácie."
Schéma masové kultury
Adornova stať „Schéma masové kultury“ byla nalezena v autorově pozůstalosti a přestavuje volné pokračování kapitoly o kulturním průmyslu z Dialektiky osvícenství. Lze ji považovat za shrnutí Adornovy kritiky masové kultury. Čtenář v ní nalezne Adornovu diagnózu základních prvků masové kultury: reklamy, filmu, rozhlasu, hudby.
Na sklade 1Ks
4,38 €
4,61 €
Nízkosacharidové jedlá, 365 receptov
Chcete sa dobre najesť a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie? Natankovať energiu a popritom dosiahnuť a udržať si svoju vytúženú hmotnosť? Nízkosacharidové recepty vám to umožnia!
Či už hlavné jedlá, polievky, snacky, šaláty, nápady na raňajky, dezerty alebo pečivo: V tejto knihe nájdete vhodné recepty na každý deň.
Odštartujte ráno chrumkavými orechovými müsli alebo lahodnou bielkovinovou omeletou. Cez obed v kancelárii vás zláka kurací šalát na thajský spôsob v poháriku alebo karfiolovo-kokosové karí. Deň môžete ukončiť zeleninovými niťovkami s lososom a sladkému mangovo-tvarohovému trifle neodolajú ani najväčší maškrtníci.
Z nemeckého originálu 365 Low Carb Rezepte (Naumann & Göbel Verlagesellschaft mbH, Köln) preložil Robert Meder.
Národné jedlá
Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia zastaralejšie a zároveň dôležitejšie a relevantnejšie ako kedykoľvek predtým.“ A neexistuje lepšia prizma, cez ktorú by sme to mohli vidieť, ako jedlo.
Vydáva sa pátrať po pravde, ktorá sa skrýva za večným klišé „sme to, čo jeme“, a to do veľkých gastronomických centier Paríža, Neapola, Tokia, Sevilly, Oaxacy a Istanbulu – so záverečnou zastávkou pri ukrajinskom boršči. V Paríži zisťuje prekvapujúci nezáujem o tradičné francúzske pot-au-feu, pričom francúzski gurmáni uprednostňujú novšie, trendovejšie medzinárodné kuchyne; v Neapole skúma skromné a nesprávne chápané začiatky pizze; v Tokiu ju prekvapí uprednostňovanie ramenu pred tradičným gohanom a konbinizácia spoločnosti; v Seville odhaľuje náboženské dôsledky jamónu a vznik tapas; v Oaxace rozpletá komplikované prelínanie domorodého a európskeho a opätovné presadenie kukurice; a nakoniec ju čaká komplikované dedičstvo multikulturalizmu v Istanbule.
Anya sa zaoberá týmito ikonickými jedlami svojím zvedavým pohľadom a nezameniteľným vtipom, keď sa rozpráva s kuchármi, remeselníkmi, vedcami, politickými aktivistami a úplne cudzími ľuďmi, pričom sa snaží pochopiť, čo predstavuje „národnú“ kultúru jedla. V knihe odhaľuje a prehodnocuje fascinujúcu úlohu, ktorú jedlo zohráva pri vytváraní kultúrneho dedičstva – s tým, ako sa mení politická a sociálna identita národa, mení sa aj jeho chuť.
dostupné aj ako:
Zaorané masové hroby
Autor nie je historik. Ako investigatívny novinár nabral odvahu a obzrel sa za tabuizovaný témami, ktoré od roku 1945 zaťažujú mierové spolunažívanie slovensko-maďarského a česko-maďarského národa. Autorov poľský pôvod – jeho pôvodné priezvisko Dunajewski – mu tiež pomohol priblížiť sa k téme objektívnym okom a vo svojej knihe uvádza masaker spáchaný všetkými Ordanmi 20. storočia. Medzi prvými píše o obetiach masakrov spáchaných maďarsko-poľským partizánskym tímom v domovine dolín Bódva a Slaná v zime 1944 a na jar 1945. Potom o krvavých akciách nemeckých protipratizánských oddielov s príslušníkmi slovenskej Hlinkovej gardy. Masakre pokračujú v horách Slovenska partizánmi vycvičených v Sovietskom zväze pod vedením sovietskych partizánskych veliteľov v období od marca 1944 do apríla 1945. Séria neslávnych činov pokračovala aj po 4. apríli 1945, keď členovia zvláštneho československého vojenského oddielu, oficiálne známeho ako Obranné spravodajstvo - OBS založené v Sovietskom zväze v januári 1945 – pod dohľadom sovietskych inštruktorov dorazili do Bratislavy. Aj po príchode vlády Edvarda Beneša pogromy OBS pokračovali, ale už bez sovietskych inštruktorov. OBS pod vedením Edvarda Beneša vykonalo a uskutočnilo akcie podľa jeho výzvy zverejnenej v dennej tlači: „Bude třeba...vylikvidovat zejména nekompromisně Němce v českých zemích a Maďary na Slovensku, jak se jen likvidace dá v zájmu jednotného národního státu Čech a Slovák provést“. (Staroměstské náměstí, 16. května 1945). O deň neskôr odznelo od iného člena vlády: „Vyčistit republiku celou a úplně od Nemce. To je příkaz chvíle pro každého z nás, to je dějinný úkol naší generace...Každý z nás musí pomoci v čistění vlasti. Také armáda musí pomoci“. Úryvok z prejavu Prokopa Drtinu, ktorý odznel 17. mája 1945 na kongrese Československej národnosocialistickej strany.Takto spáchané pogromy boli neskôr vyhlásené za vojnové tajomstvá. Tí, ktorí požadovali stíhanie páchateľov neľudských opatrení a masakrov, až do roku 1989 boli prenasledovaní a umlčaní tajnou službou Československa. Zamlčanie hriechov je síce dôvod, ale nie je ospravedlnenie nato, že česká a slovenská verejnosť málo vie o týchto strašných vojnových zločinoch. Národná pamäť je na druhej strane jediným nástrojom a silou, ktorá dokáže zastaviť opakovanie podobných udalostí, krvavých pogromov! Kniha sa zrodila s týmto zámerom.
Jedlá z kuracích pŕs (41)
Z obsahu:
Cestoviny so smotanovo-kuracím ragú
Kuracie prsia plnené pórom a bryndzou
Hráškovo-hubové kuracie ragú
Smotanová kuracia torta
Kuracie prsia s ovocím
Vyprážané kuracie prsia iným spôsobom
Hydinové guľky s kôprovou omáčkou
Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou)
Kuracie prsia v citrónovej omáčke a iné...
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Skvelé jedlá z kuracích pŕs
V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade
kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí
podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky,
kocky či pásiky. Pečenie, varenie a dusenie je časovo nenáročné. Vďaka tomu z
nich môžeme každý deň vyčariť iné jedlo a stanú sa tak našou obľúbenou
surovinou. Príjemné varenie.
Kubko kuchárom alebo radosť z jedla
Objavujte spolu s Kubkom čaro spoločnej prípravy jedál
Obľúbený detský hrdina sa s mamou a so sestrou vyberie do reštaurácie. Objednané cestoviny vyzerajú inak než doma, ale chutia výborne! Navyše im kuchár dá recept na skvelé lievance, takže sa koná veľké rodinné varenie. Každý má svoju úlohu: tato krája ovocie, Kubko mieša a Miška prisypáva do misy potrebné suroviny. Ani sa nenazdajú a olovrant je hotový!
Na konci leporela je recept na Kubkove a Miškine lievance s ovocím, ktoré si môžete pripraviť doma. Spoločné varenie odporúčame predovšetkým deťom, ktoré majú problém so stravovaním.
Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu.
Ilustrovala Joanna Kłos
Pre deti od 3 rokov
Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Kapustové jedlá (46)
Z obsahu:
Pšeno s kapustou a krkovičkou
Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou
Kapustové palacinky
Maďarská "lucskos" kapustnica
Zabíjačková kapusta
Bažant na kapuste
Kapustové fliačky
Kuracie prsia na kelovom lôžku
Kelová polievka a iné...
Moje najlepšie FIT jedlá
Chcete sa zdravo stravovať a cítiť sa po jedle dobre? Potom je táto kniha určená pre vás. Je vhodná pre všetkých, ktorí žijú hekticky, no odmietajú sa stravovať vo fastfoodoch, pre športovcov, ľudí s potravinovými intoleranciami, tehotné ženy i ženy po pôrode. Vďaka nej sa presvedčíte, že aj zdanlivo jednoduché a obyčajné jedlo môže byť veľmi chutné a že na to, aby ste sa cítili fit, nepotrebujete minúť veľa peňazí.
V knihe nájdete recepty na celý deň ? od raňajok až po večere. Mnohé jedlá sú vhodné i na prenášanie do práce. Takéto stravovanie má veľa výhod ? je lacnejšie ako stravovanie v reštauráciách, viete, čo jedlo skutočne obsahuje a v prípade potravinových alergií sa nemusíte obávať neželanej reakcie.
Moje najlepšie fit jedlá predstavujú zdravšie alternatívy tradičných receptov, ale aj úplne nové, ktoré sa tradičnými ešte len stanú.
Recepty sú vhodné pre celú rodinu, ich prednosťou je
rýchlosť a jednoduchosť prípravy,
dostupnosť použitých surovín, lokálnosť a sezónnosť surovín.
Od známej slovenskej foodblogerky, vynikajúcej kuchárky a experimentátorky, autorky úspešných kuchárskych kníh Moje skvelé jedlo, Moje skvelé koláčiky a Recepty našich starých mám
. Photos © 2018 by Lucia Súkeníková.
Jedlá soda
Jedlá soda - ačkoliv tento nenápadný bílý prášek koupíte téměř v každém supermarketu, jeho podivuhodné schopnosti zná jen málokdo. Naši prarodiče sodu ještě běžně používali, později však upadl tento "zázračný prostředek" do zapomnění, protože jej stále více vytlačovaly nejrůznější výrobky v lákavých obalech. Přitom to jde téměř vždy mnohem levněji, zdravěji a ekologičtěji - s jedlou sodou!
Jako bezpečná a udržitelná alternativa a zároveň univerzální domácí prostředek nahradí jedlá soda mnoho dalších výrobků v domácnosti, kuchyni, koupelně, při praní i na zahradě. Navíc je oproti nim téměř zadarmo, skvěle funguje a nezanechává za sebou žádné látky škodlivé pro životní prostředí. To je hodně dobrých důvodů, proč by jedlá soda neměla chybět v žádné domácnosti.
Jedlá soda je
- prospěšná pro zdraví: Díky jedlé sodě se můžete ve své domácnosti zbavit mnoha pochybných látek v deodorantech, mycích prostředcích, vlasové kosmetice a spol. a nahradit je neškodnými, ale stejně účinnými alternativami.
- prospěšná pro životní prostředí: Domácí alternativy s jedlou sodou nešetří jen ohromné množství obalového odpadu a chemie, ale jsou také zcela neškodné pro životní prostředí.
- prospěšná pro vaši peněženku: Zapomeňte na drahé speciální výrobky na každý problém, díky mnohem levnější jedlé sodě bude většina z nich zbytečná.
- prospěšná pro vás osobně: Výroba domácích pomocníků přináší radost, podporuje kreativitu, posiluje sebevědomí, a navíc díky ní budete o něco nezávislejší.
Masové kuličky se šlehačkou
Když prohraješ, musíš sníst padesát masových kuliček se šlehačkou!
Příběh dává nahlédnout pod pokličku práce ve velkém obchodním řetězci s nábytkem, kde dochází k nejrůznějším situacím jak mezi zaměstnanci, tak se zákazníky. Martina, která je právě přijata, se postupně seznamuje s novými kolegy, z nichž někteří řeší nejen pracovní problémy, ale i soukromé záležitosti. Postupně zjišťuje, že jako skoro všude se mezi nimi vytváří síť vztahů utkaných ze sympatií, podpory, intrik, paktování se, řevnivosti, nenávisti a úskoků. Do tohoto labyrintu vztahů a emocí se dostane i Martina, hlavní hrdinka románu o obyčejných lidech, obyčejných vztazích a obyčejných věcech, lehce okořeněného humorem
Jak se v novém prostředí Martina zorientuje? A kdo nakonec prohraje sázku a bude muset sníst oněch padesát kuliček se šlehačkou?
Slávnostné jedlá (16)
Obsah:
Husacia polievka
Polievka s pľúckovými taštičkami
Grécka ovocná polievka
Barania polievka s estragónom
Roštenka na zelenine
Teľací paprikáš
Tatársky biftek
Mäsová štrúdľa s paprikovou omáčkou
Citrónový jazyk
Králik pečený v jablkovo-cibuľovej kôrke
Dusené srnčie stehno
Perlička pečená so zeleninou
Pečené baranie karé s cesnakovou fazuľkou
Citónové pečené kuracie prsia s cviklovým majonézovým šalátom
Jedlá za 10-20-30 minút
V dnešnom uponáhľanom svete si získava čoraz väčší priestor rýchle stravovanie. Preto sme zostavili túto kuchársku knihu plnú nápadov, aby sme ukázali, ako môžete za skutočne krátky čas pripraviť chutné a zdravé jedlá pre seba a celú rodinu. Nájdete v nej predjedlá, polievky, hlavné jedlá, zákusky a dezerty. Prajeme Vám príjemné varenie.
Talianske tradičné jedlá cestoviny
Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná – to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi.
Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami.
Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie.
Drevený zápisník na recepty Slovenské jedlá
Áno, vieme, doba je rýchla a recepty často hľadáme na internete. Ale určite máte zopár takých, ku ktorým sa vraciate znova a znova, lebo sú súčasťou rodinnej tradície, alebo ich jednoducho milujete a pripravujete dookola.
Osvedčené kuchárske skvosty si zaslúžia mať svoje pevné miesto! Ak si ich zapíšete do tohto unikátneho dreveného zápisníka na recepty, už nikdy ich nezapatrošíte a stanú sa súčasťou vášho rodinného archívu, ktorý získa rokmi na cene.
Dokonalý darček pre manželku, mamičku, sestru, všetky gazdinky a gurmánov. Rozmery: A5 (23?19,5cm) Počet strán: 70 listov (120g).
Na sklade 2Ks
26,99 €