Hľadanie: LIDL Kuchárska kniha
zobraziť:
Kuchárska kniha UPGRADE - Kristína Nemčková
O knihe:
- unikátny koncept kuchárskej knihy #UPGRADE
- kniha plná tradičných česko-slovenských receptov vrátane ich inovácií, čiže upgrade-ov
(celkom 91 receptov - 79 hlavných + 12 základných receptov)
- kniha je rodinným projektom a za jej vznikom, tvorbou, balením a predajom stojí celá
Kristínkyna rodina
- dvojgeneračná kuchárska kniha, ktorá osloví úplnych začiatočníkov, aj skúsených
kuchárov
- vďaka baleniu a neštandartnému spracovaniu je kniha skvelý vianočný darček
- 100% pozitívna spokojnosť zákazníkov, ktorí ju už vlastnia
- silná podpora zo strany Kristíny cez sociálne siete (Instagram, Facebook, webová stránka
www.madebykristina.cz )
Balenie obsahuje:
- kuchársku knihu (264 strán)
- látkové vrecúško na potraviny s logom Made by Kristína, ktoré vďačne poslúži na
skladovanie napr. cibule, zemiakov, sušených bylín alebo ako ekologické vrecúško na
desiate
- ďakovná kartička
- čierna darčeková krabička s logom Made by Kristína
- na krabici je papierový rukáv s komunikáciou, vrátane EAN kódu (text vpredu i vzadu,
obrázok čo obsahuje balenie)
- celé balenie je ochránené fóliou, proti znečisteniu a otvoreniu
Nová kuchárska kniha
Máte pravdu, knižný trh prekypuje kuchárskymi knihami. Nová kuchárska kniha z pera najpovolanejšej gazdinky Terézie Vansovej je však dielom, ktoré zaručene obohatí každú domácnosť. Recepty, ktoré v nej nájdete, pripravovali naše staré a prastaré matere celé dve storočia a ani v dvadsiatom prvom storočí nestratili nič zo svojej aktuálnosti. Navyše, vďaka obzvlášť krásnej grafickej úprave kniha ulahodí aj vašim hladným očiam.
Toto nie je kuchárska kniha 2
Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara nevznikli v Taliansku, zistíme, čo je to vegemite alebo pastrami. Texty opäť dopĺňajú ilustrácie Martina Bajaníka, ktorý je aj autorom grafickej úpravy.
Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie
Nafukovanie, bolesti a kŕče. Hnačka, zápcha aj reflux. Syndróm dráždivého hrubého čreva, potravinové senzitivity, alergie, chronický zápal, zápal slepého čreva, hemoroidy, divertikuly, polypy, rakovina lymfatických uzlín tráviaceho traktu, rakovina hrubého čreva a veľa iných problémov a diagnóz môže byť následkom poruchy vnútorného prostredia... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?
Hlavný odkaz: Otvorte túto knihu, ktorej obsah už roky pomáha desaťtisícom ľudí! Nájdete tu 7 kapitol a vyše 110 receptov, ktoré vám môžu zásadne zmeniť nielen trávenie, ale aj celkové zdravie, imunitu aj celý život!
Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva býva často vonkajším prejavom tejto nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte a jeho zanedbanie zvyšuje riziko následných komplikácií až po ohrozenie života.
Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšie preskúmaný a najúčinnejší spôsob riešenia. Autori tejto knihy s ním majú už 7-ročné skúsenosti a zdieľajú s vami všetko, čo o týchto zložitých veciach vedia.
Zoznam textových kapitol knihy: ? Meteorizmus a flatulencia – nepozvaná spoločnosť ? Dráždivé črevo – syndróm dnešnej doby ? Črevná mikrobiota – nový vesmír nášho vesmíru ? FODMAP nie je FÚDMEP ? FODMAP koncept AKV – Eliminačná fáza ? FODMAP koncept AKV – Reintrodukčná fáza ? FODMAP koncept AKV - Vyhodnotenie
V našej Protiprdkavej kuchárskej knihe nájdete hlavne:
§Vyše 110 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá kompletná slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!
§recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)
§všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou
§recepty používajú bežne dostupné suroviny
§väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút
§pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších nových a zaujímavých informácií o potravinách, črevnej mikrobiote, tráviacich poruchách a diagnózach!
„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaobchádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský
„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský
Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.
Sledujte videá Dr. Bukovského o poruchách trávenia na YouTube kanáli „Dr. Igor Bukovský“ a zistíte, že vie, o čom hovorí.
Kuchárska kniha, cukety, patizóny, tekvice, baklažány
Máte radi bezmäsité jedlá? Pestrú zeleninovú kuchyňu? Kuchárska kniha cukety, patizóny, tekvice, baklažány Vás určite správne naladí. Nájdete tu plno zaujímavých, pestrofarebných receptov od Lucie Jesenskej-Horeckej, ktoré vynikajú nielen svojou originalitou ale aj výnimočnou chuťou.
Kuchárska kniha Pippi Dlhej Pančuchy
Vedeli ste, že rozlúčka s Vianocami môže byť zábavná a veselá? Najmä ak ju pripravuje Pippi. Hoci sa čarovné Vianoce chýlia ku koncu, Pippi sa rozhodla, že znova poteší nielen Tommyho a Anniku, ale všetky deti z mestečka. Cukríkový záhradný chodníček ich privedie k snežnému iglu, v ktorom ich čaká hrniec horúcej čokolády, a po maškrtení aj parádna sánkovačka zo strechy vily Vilôčky. Samozrejme, to zďaleka nie je všetko, lebo ešte treba odzdobiť prekrásnu jedličku plnú dobrôtok a darčekov. Keď je nablízku Pippi, vždy môžete očakávať ďalšie prekvapenia a nové kamarátstva.
Toto nie je kuchárska kniha
Čítanka pre hladných, gurmánov a maškrtných. Autor písal príbehy základných plodín a surovín pre časopis .týždeň. V tejto knižke je výber textov, ktoré sú o jednotlivých surovinách: rastlinných aj živočíšnych, bežných aj netradičných, európskych aj exotických, hipsterských aj klasických. Dozvieme sa, že slovenská národná surovina vlastne nie je vôbec slovenská, a aj to, ktoré potraviny a prečo sa spájajú s erotikou. Zaujímavé čítanie nielen pre tých, čo s chuťou varia, ale aj pre tých, čo radi jedia.
dostupné aj ako:
Moja prvá kuchárska kniha
Milý záujemca o kuchtenie - vieš, že varenie je zábava? Práve táto kniha ťa postupne zasvätí do abecedy kuchárskeho umenia. Jej pomocou sa naučíš pripraviť lahodné a zdravé raňajky, chutný obed, či upiecť maškrtu pre seba - rodičov, kamarátov. Zo 66 receptov si totižto môže vybrať každý - popritom ťa naučíme, ako si môžeš upravovať recepty, prispôsobovať vlastnému výberu, vkusu.
Kuchárska kniha
Knižka receptov na vynikajúce jedlá z jahňaciny, kozľaciny a teľaciny. Kozľacie mäso je jedno z najdelikátnejších a najzdravších druhov mäsa. Jahňacina je dnes vynikajúcou a vyhľadávanou pochúťkou v reštauráciách, ale je aj v sortimente každej lepšej predajne mäsa. Teľacina patrí oddávna k najvyhľadávanejším druhom mäsa pre svoju ušľachtilú chuť a jemnú štruktúru.
Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči
Podľa ústnej tradície bol Babilon budapeštiansky mešťan, pochádzal z Gemera z mnohodetnej rodiny. V mladosti sa pretĺkal životom ako sirota, no skončil ako majiteľ reštaurácie v Pešti. Schádzali sa tam okolo stola popredné slovenské kultúrne osobnosti. Knihu napísal živou, krásnou štúrovskou slovenčinou, občas prešpikovanou germanizmami. Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči (1870) je výsledkom dvadsiatich rokov zhromažďovania receptov a poznatkov z gastronómie a obsahuje vyše 1500 receptov s osobitným zreteľom na slovenskú kuchyňu.
Na stiahnutie
2,95 €
Keď nevládzeš, tak sa najedz! - Vegánska kuchárska knižka
Kuchárska kniha obsahuje 64 vegánskych receptov. Pri každom recepte si nájdete kalorické hodnoty, obsah bielkovín, tukov a sacharidov.
Recepty sú usporiadané podľa ročných období.
V kuchárskej knihe nájdete:
- 16 receptov na raňajky
- 10 chutných polievok
- 14 hlavných jedál
- 12 receptov na večere
- 12 receptov na zdravé, ale chutné dezerty a koláče
Kniha dominuje svojim kvalitným spracovaním a krásnymi fotkami jedál, ktoré vás isto presvedčia aby ste to doma vyskúšali. Všetky jedlá sú jednoduché na prípravu z dostupných surovín, ktoré zvládne každý.
Kuchařská škola Marie B. Svobodové
Kuchařská škola M. B. Svobodové se vymyká obvyklé produkci kuchařek, není pouhým souborem receptů. Nejednoho z našich současníků oslovuje, dodnes se k ní hlásí např. Oldřich Sahajdák, kuchař opakovaně oceňovaný michelinskou hvězdou. Jedná se o zkušeností a tradicí prověřený fond pokrmů. Ty jsou neodmyslitelně spojeny s našimi předky, kteří věděli, jak připravit dobré jídlo bez množství pracovních nástrojů a pomůcek, které dnes vnímáme jako samozřejmost. Kniha vznikla z tematických souborů, postupně uveřejňovaných v novinách v poslední čtvrtině 19. století. Byl to návod pro dívky, jak vést domácnost. Pro novodobé vydání byly vybrány ty nejzajímavější pasáže, které jsme doplnili aktuálními poznámkami. Na přípravě textu se podílela také paní Nina Provaan Smetanová, zakladatelka Muzea gastronomie.
Nová kuchárska kniha
Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne.
Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad na svet: čo je pre súčasníka dôležité, čím sa musí denno-denne pri príprave jedla zaoberať a ako vyriešil úlohy či prekážky, ktoré sa v predošlých kuchárkach zdolávali len s veľkou námahou.
Podobne je takou našou spoločnou pamäťou doby Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, lenže v oveľa väčšom meradle. Terézia Vansová, významná slovenská spisovateľka a gazdinka, totiž knihu zostavila prevažne na základe receptúr, ktoré jej zasielali čitateľky ženského časopisu Dennica v rokoch 1898 až 1908. Prvýkrát vyšla v roku 1914, o jedenásť rokov neskôr ju Vansová doplnila a prepracovala pre potreby druhého vydania z roku 1925.
Východiskom pre naše vydanie Novej kuchárskej knihy je tretia edícia z roku 1930 od nakladateľa Františka Klimeša. Naším zámerom však nie je ponúknuť reprint pôvodného diela. Táto dnes už kultová kuchárska kniha má zaiste nespornú faktografickú hodnotu – ukazuje totiž, čo a akým spôsobom sa v slovenských (a predovšetkým v meštianskych) domácnostiach varilo na prelome 19. a 20. storočia, aj ako sa v „lepších“ domoch pristupovalo k stolovaniu. Autorkine početné poznámky k príprave jedál, servírovaniu, stolovaniu aj vedeniu domácnosti navyše poskytujú jedinečný, fascinujúci pohľad na to, ako Vansová vnímala ženu a jej úlohu v domácnosti.
Nad tento rámec však má Nová kuchárska kniha, ktorú vydávame pri príležitosti 80. výročia úmrtia Terézie Vansovej vo výnimočnej grafickej úprave štúdia Pergamon, potenciál byť v 21. storočí nielen čriepkom zo zašlých čias, ale aj živou, príjemnou a originálnou alternatívou k rozsiahlej ponuke moderných kuchárskych kníh a odpoveďou na večnú otázku gazdiniek: Čo variť?
„Staršie slovenské gazdinky to nepotrebujú, ale tie mladé, ktoré ešte nestačili nadobudnúť skúsenosti, tu nájdu odpoveď na vážnu otázku: Čo budem variť? Je ťažké učiť sa na vlastnej škode, a preto: učte sa zo skúseností starších. Zapamätajte si, že kuchyňa je pre udržanie ľudského zdravia omnoho dôležitejšia než lekáreň a že poriadna kuchyňa je známkou dokonalej domácnosti!“
Terézia Vansová, Banská Bystrica, január 1914
Na stiahnutie
19,90 €
Kuchárska kniha diét
Kuchárska kniha veľmi skúsenej
a kvalifikovanej autorky, ktorej vyšlo vyše 40 výživárskych kníh u nás a v zahraničí.
Je určená pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a pritom veľmi pestro.
Publikácia obsahuje aj recepty pri rôznych diétach.
Kuchárska elita
32 kuchárov, 64 dezertov. Unikátny projekt, jediný svojho druhu u nás, prináša profily a recepty majstrov kuchárskeho remesla ukrytých za „lietačkami“ najlepších slovenských hotelov a reštaurácií. Dezerty sú prvou knihou edície Kuchárska elita časopisu Hotelier. Gurmáni aj profesionáli ocenia predovšetkým jednoduchosť postupov a dostupnosť použitých surovín, no v neposlednom rade aj exkluzívne celostranové fotografie.
Moja prvá kuchárska kniha
Varenie a pečenie je úžasné a neexistuje lepší pocit, ako keď môžeš rodinu ohúriť vlastnoručne pripraveným jedlom !
Na začiatku Mojej prvej kuchárskej knihy sú jednoduché recepty, ako volské oko alebo hrianky, ale len čo získaš v kuchyni trošku praxe, poradíš si aj s jahodovou krémovou polievkou alebo milánskymi makarónmi.
Toto nie je kuchárska kniha 2
Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta.
Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara nevznikli v Taliansku, zistíme, čo je to vegemite alebo pastrami. Texty opäť dopĺňajú ilustrácie Martina Bajaníka, ktorý je aj autorom grafickej úpravy.
Na stiahnutie
13,99 €
Kuchárska kniha na víkend
Kuchárska kniha na víkend poteší všetkých, ktorí radi trávia voľné chvíle na chate, chalupe alebo v záhrade. Je to miesto rodinných stretnutí či posedení s priateľmi, ku ktorým často patrí aj príprava dobrého jedla. Chaty, chalupy, ale aj záhradné domčeky sú už v súčasnosti vybavené tak, že sa využívajú celoročne, preto autori zaradili do knihy nielen jedlá typické pre letnú sezónu, ale aj také, ktoré sa dajú pripravovať mimo nej – šaláty, nátierky z jarnej a letnej zeleniny, jedlá pripravované v kotlíku, na grile a v pahrebe, poháre s letným ovocím či jedlá z plodov jesene vrátane konzervovania zeleniny a ovocia. Autori nezabudli ani na tých, ktorí na chate či chalupe zvyknú tráviť aj vianočné a novoročné sviatky, a ponúkajú im tradičné i netradičné recepty na špeciality typické pre toto sviatočné obdobie.
Vypredané
12,26 €
12,90 €
Veľká kuchárska kniha
Takmer 250 ilustrovaných receptov. - Klasické a špeciálne chute - Chutné predjedlá, polievky, hlavné chody, zákusky, dezerty - Zaujímavosti zo sveta gastronómie.