Hľadanie: Kuchařské suroviny a přísady - praktická ilustrovaná příručka
zobraziť:
Kuchařské suroviny a přísady
Kniha Kuchařské surovniny a přísady je jedinečným sprievodcom v labyrinte surovín a prísad používaných na prípravu pokrmov v kuchyni od zeleniny, strukovín, húb cez ovocie, orechy, obilniny, cestoviny až po syry, ryby a mäso, vrátane byliniek, korenia a iných dôležitých prísad a pochutín, ako sú káva a čaj. Dozvieme sa tu odkiaľ suroviny a prísady pochádzajú, ako sa získavajú, akú majú nutričnú hodnotu a ako sa upravujú v rôznych častiach sveta. Nájdeme tu tiež stovky rád a návodov, ako môžeme všetko používať a spracúvať. Prehľadný text doplnený farebnými fotografiami je nielen fascinujúcim čítaním o tom, čo nám naša planéta ponúka na jedenie, ale aj dôležitým súborom informácií. S týmto sprievodcom budeme nakupovať a variť úspešnejšie a stolovanie nám bude novým potešením.
Vypredané
9,42 €
9,92 €
Hladná furt 3 – Rýchle a jednoduché recepty a Vianoce
Nový rok priniesol nové, tretie pokračovanie Hladná furt. Moja Hladná furt 3 alebo aj 2 v 1. Iná a pre mňa špeciálna.
A prečo teda Hladná furt 2 v 1? V skratke, lebo som jednoducho jeden nerozhodný šibnutý blíženec. :) A tiež preto, lebo som vás nechcela ukrátiť o to, čo na mojich knihách ľúbite najviac – rýchle recepty na každý deň a zároveň som si chcela splniť svoj sen o Vianočnej knihe. A tak som teda vytvorila OBOJSTRANNÚ KNIHU.
A tak v knihe nájdete viac ako 60 jednoduchých a rýchlych receptov pre hladošov a kuchynských nestíhačov, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek počas roka. Recepty sú ako vždy z dostupných a jednoduchých surovín.
Keď však knihu otočíte dolu hlavou, z druhej strany na vás čaká vianočné spomalenie v podobe mojej vysnívanej vianočnej knihy. Nájdete tu cez 60 sladkých aj slaných dobrôt, ktoré vám pomôžu vyčarovať chutné a pohodové Vianoce. :)
Dokopy v knihe nájdete až 130 receptov na 304 stranách.
Lacná kniha Iba 4 suroviny
Aj keď z hľadiska chuti, rozmanitosti a výživovej hodnoty nie je pri každodennom stravovaní nad domácu kuchyňu, nie je vždy jednoduché nájsť si čas na nakupovanie, prípravu a varenie jedál, a dokonca ešte aj na nasledujúce upratovanie a umývaniu riadu. Kniha Iba 4 suroviny však dokazuje, že príprava zdravých a chutných pokrmov nemusí byť časovo náročná. Podľa receptov z tejto knihy vyčarujete iba zo štyroch surovín (medzi suroviny nepočítame vodu, soľ, čierne korenie a prílohy) množstvo rozmanitých rýchlych jedál, od rodinných večerí, ľahkých obedov či dezertov až po rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy. Recepty so zrozumiteľným postupom a lákavými fotografiami sú inšpirujúce. Pustite sa do práce a uvidíte, aké je to jednoduché.
Vypredané
0,45 €
8,95 €
dostupné aj ako:
Lacná kniha Iba 4 suroviny (-70%)
Aj keď z hľadiska chuti, rozmanitosti a výživovej hodnoty nie je pri každodennom stravovaní nad domácu kuchyňu, nie je vždy jednoduché nájsť si čas na nakupovanie, prípravu a varenie jedál, a dokonca ešte aj na nasledujúce upratovanie a umývaniu riadu. Kniha Iba 4 suroviny však dokazuje, že príprava zdravých a chutných pokrmov nemusí byť časovo náročná. Podľa receptov z tejto knihy vyčarujete iba zo štyroch surovín (medzi suroviny nepočítame vodu, soľ, čierne korenie a prílohy) množstvo rozmanitých rýchlych jedál, od rodinných večerí, ľahkých obedov či dezertov až po rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy. Recepty so zrozumiteľným postupom a lákavými fotografiami sú inšpirujúce. Pustite sa do práce a uvidíte, aké je to jednoduché.
Vypredané
2,69 €
8,95 €
dostupné aj ako:
4 kuchařské příběhy Čtyřlístku
V edici „4 příběhy Čtyřlístku“ jsme připravili zbrusu novou komiksovou knihu. Tentokrát na kuchařské téma. Kniha obsahuje příběhy: Dnes vaří Magdaléna, Tajemství šéfkuchaře, Ztracený recept a Superkuchařka. Navíc v publikaci najdete i čtyři originální čtyřlístkovské recepty.
Autory příběhů jsou Lukáš Pavlásek, Radim Krajčovič, Jiří Poborák, a Tomáš Srb.
Ilustrace nakreslil Jaroslav Němeček.
Suroviny pre 3. ročník UO 2962 2 pekár
Učebnica Suroviny 3 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre prvý a druhý ročník. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, o ich použití a význame v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
Suroviny pre 2. ročník UO 2962 2 pekár
Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu na technologické procesy a kvalitu výrobku. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
Rýchlo a fit
Nemáš čas variť?
Chceš sa stravovať zdravšie, ale nevieš ako?
Dochádzajú Ti nápady pri otázke: „Čo variť?“.
Chutné a zdravé jedlá z tejto knihy si pripravíš do 5 až 30 minút.
Táto kniha Ti pomôže schudnúť, vyrysovať postavu aj zdravo jesť.
„Správna strava totiž tvorí až 80 % úspechu.“
- Lucia Wagnerová, autorka a výživová poradkyňa
Hladná furt 2 – Rýchle a jednoduché recepty
Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.
Hladná furt má svoje pokračovanie. Hladná furt 2. Alebo na druhú? :) Pri mne bude správna asi skôr tá druhá možnosť. Jednoducho, je tu opäť kniha pre všetkych poriadnych hladošov, ktorí ľúbia fajné jedlo, no nechcú stráviť celý deň v kuchyni, zavalení pod kopou hrncov.
V knihe nájdeš tentokrát 101 receptov, ktoré sa vo väčšine riadia heslom – hlavne jednoducho a rýchlo, z dostupných dobrôt, aby si nemusela zháňať prach z jednorožca po celom Slovensku. :) Recepty sú rozdelené do šiestich kapitol. Raňajky a Chuťovky, Nátierky, Polievky, Hlavné jedlá pre vegetariánov aj ľúbičov mäska. A samozrejme na záver to najlepšie – milované Sladkosti.
Pod receptami nájdeš moje tipy a triky k receptom. Nezabudla som ani na mini miesto na tvoje poznámky. A aby si si mohla označiť svoje obľúbené recepty, v knihe nájdeš 2 látkové záložky.
Jeme zdravo – rýchlo a jednoducho
Jesť zdravšie a ešte si pochutnať?
Nie je to žiadna veda! A dá sa to aj úsporne.
Varte s Jeme zdravo jednoducho, hravo a do 30 minút.
So správnymi kuchárkami budete variť a piecť s radosťou. Traja autori, ktorých priemerný vek je dvadsaťjeden rokov, vymýšľajú zdravé recepty, ktoré si zamilovalo viac ako 500 000 českých rodín. Teraz ich recepty konečne doputovali na Slovensko - a ukážu vám, že zdravé jedlá môžu byť aj z bežne dostupných surovín a pochutná si skutočne každý.
V kuchárke nájdete 120 receptov, ktoré sú zoradené do kategórií podľa druhu jedla. Pri každom jedle nájdete okrem jednoduchého postupu aj výživové hodnoty a tipy, ako jedlo ozvláštniť.
Kniha poteší nielen úplných začiatočníkov, ktorí potrebujú pomocnú ruku, ale aj skúsených kuchárov hľadajúcich originálne a zdravé recepty pre celú rodinu.
• 120 receptov rozdelených do 7 kategórií
• Zdravé jedlá z bežne dostupných surovín
• Výživové hodnoty pri každom recepte
• Rýchla a jednoduchá príprava
• Zrozumiteľné postupy
dostupné aj ako:
Jeme zdravo a úsporne
Misiu kuchárky prezrádza už samotný názov – naučiť sa variť a jesť zdravo tak, aby ste v obchode nenechali celú výplatu, stále však jedli kvalitne a chutne. Predpokladali sme, že pravdepodobne nevaríte len pre seba, ale jedlo pripravujete aj pre deti, vnúčatá, rodičov či partnera – a tomu sme prispôsobili aj výber receptov.
V kuchárke nájdete 85 nápadov zaradených do 4 kapitol – Polievky, Hlavné jedlá, Desiatová pohotovosť a Keď máte chuť na niečo dobré. Zjednodušené postupy a jednoduchá príprava potešia všetkých, ktorí nechcú tráviť príliš veľa času v kuchyni.
Nechýba ani zoznam použitých surovín a tipy, ako a kde potraviny skladovať, aby vydržali dlhšie. Či už si ich vypestujete sami, kúpite na trhu, rovno od farmára alebo v akcii v obchode – pri varení oceníte, keď ich budete mať poruke.
Jedlá zo surovín bežne dostupných na celom Slovensku
• Žiadne netradičné a drahé ingrediencie
Jednoduché a zrozumiteľné postupy
• Nápady na varenie zo strukovín a tradičnej zeleniny
• Tipy na vhodné skladovanie v špajze aj v chladničke
• Zoznam všetkých surovín na jednoduchšie nakupovanie
dostupné aj ako:
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší pečící recepty našich babiček na domácí chléb pečivo i různé laskominky jak je shromáždila a podle nich pekla známá propagátorka tradičního životního stylu Alena Gajdušková, která vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století ale především - sama vše odzkouší, uhněte, upeče...
Šaláty a nátierky
V dnešnej dobe zohrávajú v našom stravovaní čoraz významnejšiu úlohu zdravé šaláty a nátierky. Dajú sa kategorizovať podľa rôznych kritérií a môžeme ich pripraviť prakticky na akúkoľvek príležitosť. Je však dôležité,
aby sme používali sezónne a čerstvé suroviny. V tom majú byť pre Vás recepty a fotografie v tejto knižke inšpiratívnym pomocníkom.
Nátierky, chuťovky a iné lahôdky
Dve stovky receptov na nátierky, chuťovky, sendviče, poháre, šaláty a iné lahôdky a občerstvenie na najrôznejšie príležitosti nájdete na stranách novej kuchárskej knihy Ottovho nakladateľstva.
Vyskúšané postupy a nápaditý prístup autorky k tradičným i neobvyklým pochúťkam dopĺňajú inšpirujúce fotografie. Skúsené i začínajúce kuchárky tak majú jedinečnú možnosť pustiť sa do prípravy nátierok i ďalších studených a teplých dobrôt z ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, syrov, tvarohu a mlieka, zo strukovín, z obilnín, húb či mandlí a orechov.
Jednoduché a chutné recepty nielen pre alergikov
Vyhýbate sa niektorým potravinám, pretože cítite, že vám neprospievajú? Alebo sa chcete zdravšie, ale stále chutne stravovať? Alebo radi varíte z bežne dostupných surovín, no nebaví vás utekať do obchodu, keď ich práve nemáte doma? Potom je táto kuchárka určená pre vás. Navarili sme pre vás bez najčastejších alergénov, ako sú múka, mlieko, vajce, sója, orechy. V knihe sa snúbia tradičné slovenské recepty s obľúbenými receptami zahraničných kuchýň od raňajok, cez polievky, obedy, šaláty, zákusky až po nápoje. Bonusom je kapitola venovaná domácej výrobe pripravte si zdravšiu verziu majonézy, kečupu, zmrzliny, džemu či gaštanového pyré.
Nakrájaj, zabaľ a upeč!
Najjednoduchšie varenie, aké ste kedy vyskúšali. Skúste novú metódu a netrávte v kuchyni zbytočné hodiny. S našimi extra jednoduchými, ľahkými a zdravými receptami už nebudete chcieť variť inak. Stačí si na knihu pripraviť papier na pečenie, naskladať naň suroviny a potom celý balíček upiecť v rúre. Naučte variť napríklad aj svoje deti. Jednoducho a zábavnou formou.
Jeme zdravo – rýchlo a jednoducho, 2. vydanie
Jesť zdravšie a ešte si pochutnať?
Nie je to žiadna veda! A dá sa to aj úsporne.
Varte s Jeme zdravo jednoducho, hravo a do 30 minút.
So správnymi kuchárkami budete variť a piecť s radosťou. Traja autori vymýšľajú zdravé recepty, ktoré si zamilovalo viac ako 500 000 českých rodín. Teraz ich recepty konečne doputovali na Slovensko – a ukážu vám, že zdravé jedlá môžu byť aj z bežne dostupných surovín a pochutná si skutočne každý.
V kuchárke nájdete 120 receptov, ktoré sú zoradené do kategórií podľa druhu jedla. Pri každom jedle nájdete okrem jednoduchého postupu aj výživové hodnoty a tipy, ako jedlo ozvláštniť.
Kniha poteší nielen úplných začiatočníkov, ktorí potrebujú pomocnú ruku, ale aj skúsených kuchárov hľadajúcich originálne a zdravé recepty pre celú rodinu.
• 120 receptov rozdelených do 7 kategórií
• Zdravé jedlá z bežne dostupných surovín
• Výživové hodnoty pri každom recepte
• Rýchla a jednoduchá príprava
• Zrozumiteľné postupy
Encyklopedie moderního bylinářství A-Ch
Moderní medicína disponuje silnými chemickými léky, řízným skalpelem a dlouhou řadou přístrojů, ktoré pomáhají diagnostikovat i léčit. Přesto však nemocnost mezi lidmi neklesá a bohužel i narůstá počet případů tzv. iatrogenního poškození, kdy nemocný
je po delší době léčby více nemocen z použitých prostředků a postupů, než z původní choroby.
Nové receptúry a technológia pokrmov
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.