Hľadanie: Kuchařka? ja sním...
zobraziť:
Lacná kniha Kuchařka? Já vím... (-70%)
Unikátní kuchařka Lenky Kořínkové podle zásad stravovacího systému S.P.L.K. volně doplňuje její předchozí knihy Dieta? Já vím a další. V barevné příloze se můžete nechat inspirovat estetickým zážitkem ze zdravých jídel, po nichž se netloustne.
Na sklade 1Ks
2,81 €
9,35 €
dostupné aj ako:
Lenivá kuchárka
Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni. Bestseller Blogerky roka 2017, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka, v ktorom nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov aj s variantmi bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na kvalitné a chutné raňajky, polievky, obedy i večere a zdravšie sladkosti.
V kuchárskej knihe nájdete 60 overených receptov s menším množstvom cukru, použitím celozrnných i bezlepkových múk a tipmi, ako nahradiť jednotlivé suroviny tak, aby bol sladký či slaný recept vo výsledku bez lepku či laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých začiatočníkov v kuchyni, pre tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie a najmä pre všetkých zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času a pritom si chutne a dobre navariť. Ideálna tiež ako darček pre všetkých milovníkov jedla.
V knihe nájdete:
- 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 56 receptov bez mäsa
- 44 variantov bez lepku
- 32 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Moja kuchárka - Najlepšie recepty - Zápisník, 6.vydanie
Viete, aká kuchárska kniha je najlepšia? No predsa vaša vlastná! Tá, ktorú si sami zostavíte z tých najlepších receptov od mamy, babičiek, kolegýň či priateliek. Na to vám poslúži táto kniha, preto už nikdy nebudete musieť hľadať vaše obľúbené recepty na kdejakých papierikoch a báť sa, že o ne časom prídete. Tu budete mať všetky recepty zhromaždené na jednom mieste, tak vám potom postačí už len opásať si zásteru a pustiť sa do diela. Prajeme vám veľa úspechov a skvelých kulinárskych zážitkov!
Lacná kniha Sním o tobě - 2. vydání (-50%)
Derek Craven se dokázal vypracovat z naprosté bídy na majitele nejluxusnější londýnské herny. Nebylo to nijak snadné: na cestě k obrovskému majetku a vysokému společenskému postavení se musel obrnit vůči zištnosti a pokrytectví svého okolí. Nyní sice
patří mezi anglickou smetánku, ale je z něj tvrdý a podezřívavý muž s okoralým srdcem. Když se díky pracovním povinnostem setká s mladičkou Sárou Fieldingovou, rozčiluje ho její nevinnost a naivní chování. Avšak v jeho ponurém království, kde se třp
ytí drahocenné šperky a lidé získávají či ztrácejí obrovská jmění, se může šedá myška změnit v okouzlující krásku, která uhrane i světaznalého muže. Derek ke svému překvapení zjistí, že ta obyčejná dívenka z venkova dokázala otřást jeho cynickou duší
, vzbudit v něm vášeň a naději na to, že by mohl být upřímně milován.
Na sklade 1Ks
4,91 €
9,82 €
dostupné aj ako:
Vianočná kuchárka
Čo by nemalo chýbať nielen na vianočnom stole? Odpoveď na túto, na prvý pohľad jednoduchú otázku, sa pokúsil nájsť renomovaný slovenský šéfkuchár, zakladateľ reštaurácií a osobnosť televíznej obrazovky Vojtech Artz v publikácii Ottovho nakladateľstva Vianočná kuchárka. "Azda ryba, pretože jej šupiny vraj prinášajú šťastie. Možno šošovica, aby sme mali po celý rok hojnosť alebo aspoň dosť peňazí." Možností, ako pripraviť štedrovečerné, silvestrovské či novoročné menu, je neúrekom. Vojtech Artz ponúka recepty tradíciou overené aj také, ktoré najkrajšie sviatky roka obohatia o nové vône a chute. Pripomína nám, že na štedrovečerný stôl nepatrí len kapor či kapustnica, ale aj predjedlá, polievky, hlavné jedlá, prílohy a šaláty, dezerty, múčniky, slané pečivo či nápoje. Pre nerozhodných pripravil tiež návrh chodov slávnostného menu a Vianočnú kuchárku vybavil fotografiami, pri ktorých sa zbiehajú sliny.
Lenivá kuchárka 2
Pokračovanie knižného bestselleru Lenivá kuchárka, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka a Blogerky roka 2017. Kniha obsahuje 60 jednoduchých a rýchlych receptov s menším obsahom cukru, z toho 40 variantov bez lepku a 27 bez laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých milovníkov jednoduchej prípravy zahŕňajúcej recepty na chutné raňajky, polievky, obedy i večere a famózne koláčiky. Kniha poteší nielen začiatočníkov v kuchyni, ale aj zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času no predsa s vydareným a chutným výsledkom. V neposlednom rade poteší aj tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie. Taký ideálny darček pre všetkých gastronautov. :)
V knihe nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho:
- 52 receptov bez mäsa
- 40 variantov bez lepku
- 27 variantov bez laktózy
- recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk
- recepty s menším množstvom cukru
- krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu
- ilustrácie na mieru
- recepty overené fanúšikmi blogu
Taková normální kuchařka
Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého - Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí. Takové recepty, které má ráda a rozumí jim většina z nás a ze kterých se i každý spokojeně a chutně nají. Ani já doma nevařím jinak hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádá věda. Kniha je souborem jen hlavních jídel a variací omáček, které můžete různě kombinovat. Obsahuje i několik receptů, které ukážou, jak zužitkovat to, co se zrovna nespotřebovalo a co lze použít i další den. A také vám poradí, jaké suroviny mít doma skladem, aby paleta toho, co si doma můžete uvařit, byla co nejširší. Čím dál tím víc mi připadá, že to, čemu se říká normální, ve společnosti dramaticky vymírá a stává se nenormálním. Pokud se mi s touto knihou podaří rozšířit repertoár vašeho každodenního normálního stravování, budu moc rád.
Já su já
Švanci je zpět! Známý sportovní bohém a osobitý fotbalový glosátor vzpomíná na památné okamžiky svojí kariéry, Před nikým a ničím si nebere servítky, nezatěžuje se zbytečnými kličkami a jde rovnou na bránu, Jak vypadal jeho „život po životě“, který nastal po ukončení aktivní hráčské dráhy? Jaké pikantní historky se odehrávaly v zákulisí? Barvité vyprávění, které vás vezme do středu českého fotbalového dění, je zábavné a výbušné jako Petr Švancara sám,
Na sklade 2Ks
17,20 €
18,49 €
Moja kuchárka – Zápisník najlepších receptov, 5.vydanie
Všetky vaše obľúbené recepty na jednom mieste.
Tento praktický zápisník je ideálny na zaznamenávanie jedál, ktoré máte radi a ku ktorým sa radi vraciate. Či už ide o prípravu predjedla, hlavného jedla alebo dezertu, vďaka jednotnej štruktúre zápisníka budú vaše recepty pôsobiť usporiadane a prehľadne. Budete mať dostatok priestoru i na zaznamenanie rôznych nápadov a vylepšení, vďaka ktorým chutia vaše jedlá tak jedinečne.
Zostavte si svoju vlastnú kuchársku knihu s najlepšími receptami!
Karolína - Domácí kuchařka
Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí. Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.
Boss a ja
Sudkyňa a zločinec?
Izabela, mladá sudkyňa, sa po nešťastnej udalosti venuje takmer výlučne svojej kariére. Žije pokojný, no osamelý život.
Marcel, inteligentný, chladnokrvný, vplyvný a právoplatne odsúdený zločinec je po odpykaní si časti trestu podmienečne prepustený na slobodu. Jeho meno otvára všetky dôležité dvere a tentoraz zaklopal na tie jej. Na pracovnom stole Izabely sa ocitá jeho žiadosť o zverenie maloletého syna do opatery. Obávaný boss podsvetia sa rozhodol urobiť hrubú čiaru za svojou temnou minulosťou a ONA mu to má uveriť. A spravodlivo rozhodnúť...
Marcel si uvedomuje, že krásna a súcitná Izabela nepatrí do jeho sveta. Krehká žena, zosobnenie morálky a spravodlivosti, ho ale očarí natoľko, že je pripravený vystavať okolo nej ochrannú stenu. Neprekonateľnú bariéru, aby sa jej za žiadnych okolností nedotkol svet organizovaného zločinu. Nebezpečnú hru vášne a citov, v náručí Izabely, si Marcel jednoducho nedokáže zakázať napriek tomu, že jeho doterajšie hriechy sú priveľké na to, aby sa vykúpil bezbolestne…
Vzrušujúci milostný príbeh spoločensky neakceptovateľného vzťahu, v ktorom ide o všetko...
dostupné aj ako:
Ja parkáč
Keď pracujem na parkovisku za operou národného divadla, mám povolené chodiť dovnútra na hajzel. Väčšinou čurám sám, iba sem-tam s muzikantami z orchestra. Raz pri vedľajšej mušli niekoho periférne zaregistrujem. Nenápadne sa k nemu otočím, vzápätí strašne zrevem a celého ho oštím. Od úlaku z môjho revu zreve aj on a oští ma tiež. S vytreštenými očami sa na seba pozeráme, on bez výrazu, lebo chrobák výraz nemá. Teda aspoň nie taký, aby sme ho my ľudia pochopili. Prisahámbohu ošťal som obrovského chrobáka ako od Kafku s tykadlami krovkami, chlpatými nohami, ale hlavne s obrovskými očami, ktoré ma od detstva mátali v snoch. A keby len chrobáci. Mňa mátali aj komunisti, indiáni, ruličkári, rusáci, funebráci, fúzáči aj doktori. Toto je vlastne kniha o strachoch. Keď som sa ich jedného dňa zbavil a s úľavou si vydýchol, hneď sa mi ďalšie dva strašíky vplazili do hlavy ako hadi. A viete kadiaľ? Cez uši. Tak sa v staroveku trávilo. A ja na vás teraz tie moje strachy vypustím cez oči. Čítajte a tešte sa, že nie ste ja. Veď dozvedať sa po kvapkách o cudzích problémoch a nešťastiach, to je tá najväčšia literárna Nirvana, ktorú môžeme zažiť. Tak len do mňa! Pichnite si do žíl dúšok veksláckej krvi, lepičského gleju a leopardieho revu. Po vakcíne parkáčom vás blbosť sveta naokolo už iba rozosmeje.
Vlado vymyslel Triangel, pesničkovú reláciu, ktorá v osemdesiatom druhom bola ako zjavenie a Ďuro, režisér, ktorý vyrobil všetky tie skvelé pesničkové klipy pre Luciu, Tublatanku, Všechno na Mars od Dalibora Jandu alebo Mullerovu pecku Prečo vy, ľudia dvadsiateho storočia, máte vždy zachmúrené obočia...
– Do piče, – nadával opitý režisér Ďuro Takáč nad decákom borovičky – si ma zavolajú tí kokoti komunistickí na koberec a hovoria, súdruh režisér, prečo nepoviete súdruhovi Mullerovi, že ľudia u nás v Československej socialistickej republike nie sú vždy zachmurení. Nech zaspieva, že občas majú zachmurené obočia – to je oveľa lepšie, nie?
Takáč, jedovitý chlapec z Gemera, s veľmi zlými opicami, tresol do stola, chytil ma pod krk namiesto súdruha, a zreval:
– Tak im hovorím, súdruzi, kokot téš neni občas kokot, ale furt kokot! Je tak?
– Je, – povedal som uškrteným hlasom.
– Tak vidíš, – povedal Ďuro a zahodil ma do prepraviek s vínom, kde som pre istotu zostal ležať.
– Nehaj Čecha, do piči, – zastal sa ma vysokánsky chalan v kabáte z medvedej kože, menom Titus. Bol krmič v ZOO, čundrák, a po pätnástich rumoch skvelý spevák českej country. V ten deň, kedy sa riešil Mullerov klip, sa vzadu vo výčape varili medvedie laby, fakt nekecám.
*************
Za všetko, čo som nevidel z civilizovaného sveta, ďakujem komunistickej strane a jej úžasnému vynálezu železná opona. Zároveň jej ďakujem, že mi umožnila aspoň dostať sa do Ruska, zeme, kde včera zožrali to, čo mali na zajtra, zeme obrovských obchodných domov GUM, kde ľudia sedeli v hajzloch bez dverí, srali, rozprávali sa a pili vodku. Najviac som sa čudoval, čo serú, keď nič nebolo. Nikde nebolo nič! Ani hovno.
Hovorí Ľubo Dobrovoda, autor kníh Ja malkáč a Ja velkáč, narodený 22. 9. 1962, čo bol dátum akurát tak dobrý na to hodiť si mašľu...
dostupné aj ako:
Oficiální kuchařka ze seriálu Přátelé
Pozvěte přátele a nachystejte jídlo podle některého z více než stovky ikonických receptů inspirovaných úspěšným seriálem Přátelé. Když si znovu pustíte jednotlivé epizody, jistě si uvědomíte, že jídlo je jeden z pilířů lidské pospolitosti. Právě nadčasovost a uvěřitelnost příběhů odehrávajících se kolem jídla utkvěla v paměti fanouškům na celém světě. Ať už jste ostřílení šéfkuchaři jako Monica, rozjíždíte cateringovou firmu jako Phoebe, nebo jste rození fanatici jídla jako Joey, nabízíme vám spoustu originálních receptů pro kuchaře na všech úrovních. Každá kapitola – chuťovky, polévky, saláty, sendviče, hlavní jídla, dezerty a nápoje – nabízí kultovní pochoutky jako Rachelin masový trifle, Phoebiny kelímky s granitou, Joeyho sendvič s masovými koulemi, vejce pro Chandlera, Rossovy ruce pálící fajitas i Moničino díkůvzdání přátelům. Kuchařka plná barevných fotografií a snadných návodů je dokonalým průvodcem po všech zásadních delikatesách z Přátel.
Ja nič, ja muzikant
Chrumo je červotoč. Veľmi hlasný červotoč. Chrúme tak nahlas, že jeho rodinu vyhnali už z niekoľkých domovov. Až si raz za svoje obydlie vybrali vzácny hudobný nástroj. Darmo sa barón Vlhčil snažil vylúdiť čistý tón, červotoče v nástroji robili neplechu. Jediný spôsob, ako sa ich zbaviť, bolo vzácne violončelo zmraziť. A tak sa červotočia rodina na 172 rokov ocitla v treskúcom mraze. Lenže červotoče prežijú všetko. Keď po roztopení ľadovca nástroj objavili, najväčším prekvapením boli práve živé červotoče. Rodinka si užívala najprv karanténu, potom slávu, ale Chrumo zmizol. Precestoval svet, najprv sa zahryzol do darovanej fujary, potom do basgitary rockového muzikanta či do klarinetu. A z čoho ochutnal, toho zvuk vedel dokonale napodobniť. Hudba sa mu tak zapáčila, až sa rozhodol ju vyštudovať. Môže byť však červotoč naozaj muzikantom?
Zelená kuchárka
Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu!
Tradičná kuchárka moderne
Majstri kuchárskeho a cukrárskeho umenia vás naučia majstrovsky skĺbiť tradičnú kuchyňu s modernými trendmi v gastronómii, dať osvedčeným potravinám a jedlám nové chute a vône, variť a piecť vtipne jednoducho, zdravo, chutne. Vychádzajú z osvedčených receptov slovenskej a európskej kuchyne, ale podávajúcich v novom, modernom šate, s dôrazom na zdravú výživu, kvalitu, rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Autori sú špičkovými profesionálmi v kulinárnej sfére, ktorí študujú tradičnú gastronómiu, dokonale ovládajú aj moderné trendy a podávajú dôkladne odskúšané a osvedčené receptúry.
Ja velkáč
Dlhoočakávané pokračovanie jednej z najzábavnejších kníh slovenskej literatúry tretieho tisícročia je konečne na svete!
Autor o svojej novej knihe hovorí: Doba na h…, ľudia na h…, móda na h…, tak prečo mi to, kurnik, chýba? Čo som sa zbláznil už úplne?
Na sklade 3Ks
7,86 €
8,27 €
Prečo ja?
Saša je v manželstve nešťastná. Dusí v sebe odpor k vlastnému mužovi, no napriek všetkému vo vzťahu zotrváva, veď navonok sa niet na čo sťažovať. Za výbuchov prvých silvestrovských ohňostrojov sa jej život dramaticky zmení a ona vstupuje do nového roka vystrašená, s otázkou, na ktorú neexistuje odpoveď ? Prečo ja? Doteraz zdravá žena sa ocitá na onkológii, odstrihnutá od svojich najbližších pre pandemické opatrenia. V hlave sa jej vynárajú najhoršie scenáre. Celý život sa starala o blaho ostatných, robila len to, čo sa od nej očakáva, a pritom si odopierala vlastné šťastie. Čo je však horšie, aj lásku. Dostane ešte šancu napraviť to?
dostupné aj ako:
Heřmanova kuchařka
Zduř! Jsem ostravsky gastrošef Heřman Gazda, šťastny jak lazeňska veverka, že jsem mohl vydat svoju prvni knižku v životě. V ni ti nabizim ty nejlepši recepisy, ktere možeš mit v knihovničce a potom na svem stole.
Moje hlavni kredo je: Laska prochaza žaludem. Nebo tak nějak.
Mam milujici manželku Žanetu, dvě děcka a Arnošta. A vas, moje fanušky mišulinskeho vařeni z JuButu, Instantniho gramu, ŤikŤoku a Fejzbučku.
Jste fajni a mili a ja vam přeju krasne zažitky u knižky, v životě a kuchyni.