Hľadanie: Kuchárska kniha pre diabetikov
zobraziť:
Recepty pre diabetikov
Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať.
Recepty pre diabetikov 2
Prevezmite kontrolu nad svojím zdravím, vychutnajte si lahodné jedlá, ktoré potešia chuť a robia zázraky pri liečbe cukrovky. Práve stravovanie je totiž pri liečbe cukrovky základom. Zmena životného štýlu sa odporúča pri všetkých formách aj štádiách cukrovky. Lekári upozorňujú, že bez zmeny stravovania a životného štýlu nepomôžu ani najmodernejšie lieky. Nie je pritom potrebná žiadna špeciálna diabetická diéta. Ak si človek – nezáleží na tom, či je diabetik, alebo nie – nechce spôsobiť obezitu a ďalšie ochorenia, odporúča sa racionálne stravovanie.
Druhá kniha receptov ponúka desiatky vyskúšaných receptov, ktoré zasýtia, ale zároveň nezaťažia organizmus. Všetky sú lekársky overené a obsahujú aj sacharidové jednotky.
Kuchárka pre diabetikov
Kniha obsahuje viac ako 220 receptov na zdravšie raňajky, obedy a večere. Ponúka rýchly prehľad výživových údajov, ktorý vám pomôže udržať pod kontrolou príjem kalórií, sacharidov, tuku i soli, a desiatky príkladov denných stravovacích plánov na schudnutie a zdravú životosprávu. S Kuchárkou pre diabetikov môže jedlo zostať jedným z najväčších pôžitkov života a pritom byť aj najdôležitejšou súčasťou vašej liečby.
Inulínové plodiny a rastliny vhodné nielen pre diabetikov
I. Čo je diabetus mellitus II. Inulínové plodiny: 1. Artičoka zeleninová; Artičoka kardová 2. Čakanka šalátová; Čakanka štrbáková 3. Hadomor španielsky 4. Jakon (YAKON) 5. Kozobrada pórolistá pravá 6. Oman pravý 7. Púpava lekárska 8. Slnečnica hľuznatá. III. Doplnkové rastliny vhodné pre diabetikov: 1. Fazuľa záhradná 2. Fenikel sladký 3. Kel kučeravý 4. Mangold 5. Lopúch väčší 6. Ovos siaty 7. Pór 8. Pŕhľava malá, pŕhľava dvojdomá (ŽIHĽAVA) 9. Skorocel kopijovitý 10. Šalát rímsky, šalát listový 11. Šalvia lekárska 12. Špargľa. V súčasnom období je celosvetovým problémom ustavične sa zhoršujúci zdravotný stav obyvateľstva. Sledujeme stále rastúci počet civilizačných chorôb, ktoré dostávajú postupne až charakter pandémie. Jednou zo základných príčin tohto stavu sú nesprávne stravovacie návyky, predovšetkým vysoká spotreba denaturovaných potravín, tukov a bielkovín. Z priebežných prieskumov vyplýva, že najviac bude civilizačnými chorobami postihnutá generácia mladých ľudí. Kardiovaskulárne a nádorové ochorenia, alergie, cukrovka, ale aj ochorenia pohybového aparátu, osteoporóza, dna a obezita sa posúvajú čím ďalej, tým viac do mladších vekových skupín. Ak sa nebude vykonávať dostatočná osveta, vzdelá vanie mladých ľudí, potrebná prevencia a nepristúpi sa k zmene stra vovacích návykov, zjednodušene povedané – ak nenastane návrat k prírode, ďalšie generácie po nás budú trvalo zdravotne postihnuté.Je pozoruhodné, že ľudia pred viac ako pol tisícročím poznali liečivé účinky rastlín a vedeli ich využívať viac ako naša moderná medicína. Dôkazom toho je kniha Dr. Petra Ondreja Mathioliho Herbář neboli Bylinář, v českom preklade Tadeáša Hájka vydanej v roku 1562. Dr. Mathioli bol osobným lekárom arcikniežaťa Ferdinanda a na skoro 1300 stranách doslova geniálne zhrnul výsledky vedeckého poznania svojej doby a empirického poznania ľudového liečiteľstva. Dodnes môžeme s úžasom obdivovať obrovské vedomosti, ktoré predchádzali novým objavom a sú základom dnešnej fytoterapie. Súčasné vedecké výskumy potvrdzujú priaznivé účinky rastlín a farmaceutický priemysel využíva ich jednotlivé zložky na prípravu mnohých účinných liekov.
Diéta pre diabetikov
Známy gastroenterológ Peter Minárik, diabetologička Barbora Zoboková a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu diabetikom, ich príbuzným a ale aj zdravým jedincom, ktorí z času na čas potrebujú využiť diétne stravovanie, alebo dozvedieť sa viac o správnych stravovacích a pohybových návykoch.
Kuchárska kniha UPGRADE - Kristína Nemčková
O knihe:
- unikátny koncept kuchárskej knihy #UPGRADE
- kniha plná tradičných česko-slovenských receptov vrátane ich inovácií, čiže upgrade-ov
(celkom 91 receptov - 79 hlavných + 12 základných receptov)
- kniha je rodinným projektom a za jej vznikom, tvorbou, balením a predajom stojí celá
Kristínkyna rodina
- dvojgeneračná kuchárska kniha, ktorá osloví úplnych začiatočníkov, aj skúsených
kuchárov
- vďaka baleniu a neštandartnému spracovaniu je kniha skvelý vianočný darček
- 100% pozitívna spokojnosť zákazníkov, ktorí ju už vlastnia
- silná podpora zo strany Kristíny cez sociálne siete (Instagram, Facebook, webová stránka
www.madebykristina.cz )
Balenie obsahuje:
- kuchársku knihu (264 strán)
- látkové vrecúško na potraviny s logom Made by Kristína, ktoré vďačne poslúži na
skladovanie napr. cibule, zemiakov, sušených bylín alebo ako ekologické vrecúško na
desiate
- ďakovná kartička
- čierna darčeková krabička s logom Made by Kristína
- na krabici je papierový rukáv s komunikáciou, vrátane EAN kódu (text vpredu i vzadu,
obrázok čo obsahuje balenie)
- celé balenie je ochránené fóliou, proti znečisteniu a otvoreniu
Nová kuchárska kniha
Máte pravdu, knižný trh prekypuje kuchárskymi knihami. Nová kuchárska kniha z pera najpovolanejšej gazdinky Terézie Vansovej je však dielom, ktoré zaručene obohatí každú domácnosť. Recepty, ktoré v nej nájdete, pripravovali naše staré a prastaré matere celé dve storočia a ani v dvadsiatom prvom storočí nestratili nič zo svojej aktuálnosti. Navyše, vďaka obzvlášť krásnej grafickej úprave kniha ulahodí aj vašim hladným očiam.
Toto nie je kuchárska kniha 2
Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara nevznikli v Taliansku, zistíme, čo je to vegemite alebo pastrami. Texty opäť dopĺňajú ilustrácie Martina Bajaníka, ktorý je aj autorom grafickej úpravy.
Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie
Nafukovanie, bolesti a kŕče. Hnačka, zápcha aj reflux. Syndróm dráždivého hrubého čreva, potravinové senzitivity, alergie, chronický zápal, zápal slepého čreva, hemoroidy, divertikuly, polypy, rakovina lymfatických uzlín tráviaceho traktu, rakovina hrubého čreva a veľa iných problémov a diagnóz môže byť následkom poruchy vnútorného prostredia... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?
Hlavný odkaz: Otvorte túto knihu, ktorej obsah už roky pomáha desaťtisícom ľudí! Nájdete tu 7 kapitol a vyše 110 receptov, ktoré vám môžu zásadne zmeniť nielen trávenie, ale aj celkové zdravie, imunitu aj celý život!
Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva býva často vonkajším prejavom tejto nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte a jeho zanedbanie zvyšuje riziko následných komplikácií až po ohrozenie života.
Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšie preskúmaný a najúčinnejší spôsob riešenia. Autori tejto knihy s ním majú už 7-ročné skúsenosti a zdieľajú s vami všetko, čo o týchto zložitých veciach vedia.
Zoznam textových kapitol knihy: ? Meteorizmus a flatulencia – nepozvaná spoločnosť ? Dráždivé črevo – syndróm dnešnej doby ? Črevná mikrobiota – nový vesmír nášho vesmíru ? FODMAP nie je FÚDMEP ? FODMAP koncept AKV – Eliminačná fáza ? FODMAP koncept AKV – Reintrodukčná fáza ? FODMAP koncept AKV - Vyhodnotenie
V našej Protiprdkavej kuchárskej knihe nájdete hlavne:
§Vyše 110 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá kompletná slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!
§recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)
§všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou
§recepty používajú bežne dostupné suroviny
§väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút
§pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších nových a zaujímavých informácií o potravinách, črevnej mikrobiote, tráviacich poruchách a diagnózach!
„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaobchádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský
„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský
Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.
Sledujte videá Dr. Bukovského o poruchách trávenia na YouTube kanáli „Dr. Igor Bukovský“ a zistíte, že vie, o čom hovorí.
Kalendár Recepty pre diabetikov 2024
Prehľadný a praktický stolový kalendár na rok 2024, v ktorom nájdete chutné recepty pre diabetikov. Nechýba ani výpočet sacharidových jednotiek na jednu porciu a energetické hodnoty. Obsahuje menné kalendárium aj vyznačené sviatky a pamätné dni.
Kuchárska kniha Pippi Dlhej Pančuchy
Vedeli ste, že rozlúčka s Vianocami môže byť zábavná a veselá? Najmä ak ju pripravuje Pippi. Hoci sa čarovné Vianoce chýlia ku koncu, Pippi sa rozhodla, že znova poteší nielen Tommyho a Anniku, ale všetky deti z mestečka. Cukríkový záhradný chodníček ich privedie k snežnému iglu, v ktorom ich čaká hrniec horúcej čokolády, a po maškrtení aj parádna sánkovačka zo strechy vily Vilôčky. Samozrejme, to zďaleka nie je všetko, lebo ešte treba odzdobiť prekrásnu jedličku plnú dobrôtok a darčekov. Keď je nablízku Pippi, vždy môžete očakávať ďalšie prekvapenia a nové kamarátstva.
Kuchárska kniha, cukety, patizóny, tekvice, baklažány
Máte radi bezmäsité jedlá? Pestrú zeleninovú kuchyňu? Kuchárska kniha cukety, patizóny, tekvice, baklažány Vás určite správne naladí. Nájdete tu plno zaujímavých, pestrofarebných receptov od Lucie Jesenskej-Horeckej, ktoré vynikajú nielen svojou originalitou ale aj výnimočnou chuťou.
Toto nie je kuchárska kniha
Čítanka pre hladných, gurmánov a maškrtných. Autor písal príbehy základných plodín a surovín pre časopis .týždeň. V tejto knižke je výber textov, ktoré sú o jednotlivých surovinách: rastlinných aj živočíšnych, bežných aj netradičných, európskych aj exotických, hipsterských aj klasických. Dozvieme sa, že slovenská národná surovina vlastne nie je vôbec slovenská, a aj to, ktoré potraviny a prečo sa spájajú s erotikou. Zaujímavé čítanie nielen pre tých, čo s chuťou varia, ale aj pre tých, čo radi jedia.
dostupné aj ako:
Moja prvá kuchárska kniha
Milý záujemca o kuchtenie - vieš, že varenie je zábava? Práve táto kniha ťa postupne zasvätí do abecedy kuchárskeho umenia. Jej pomocou sa naučíš pripraviť lahodné a zdravé raňajky, chutný obed, či upiecť maškrtu pre seba - rodičov, kamarátov. Zo 66 receptov si totižto môže vybrať každý - popritom ťa naučíme, ako si môžeš upravovať recepty, prispôsobovať vlastnému výberu, vkusu.
Kuchárska kniha
Knižka receptov na vynikajúce jedlá z jahňaciny, kozľaciny a teľaciny. Kozľacie mäso je jedno z najdelikátnejších a najzdravších druhov mäsa. Jahňacina je dnes vynikajúcou a vyhľadávanou pochúťkou v reštauráciách, ale je aj v sortimente každej lepšej predajne mäsa. Teľacina patrí oddávna k najvyhľadávanejším druhom mäsa pre svoju ušľachtilú chuť a jemnú štruktúru.
Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči
Podľa ústnej tradície bol Babilon budapeštiansky mešťan, pochádzal z Gemera z mnohodetnej rodiny. V mladosti sa pretĺkal životom ako sirota, no skončil ako majiteľ reštaurácie v Pešti. Schádzali sa tam okolo stola popredné slovenské kultúrne osobnosti. Knihu napísal živou, krásnou štúrovskou slovenčinou, občas prešpikovanou germanizmami. Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči (1870) je výsledkom dvadsiatich rokov zhromažďovania receptov a poznatkov z gastronómie a obsahuje vyše 1500 receptov s osobitným zreteľom na slovenskú kuchyňu.
Na stiahnutie
2,95 €
Super kniha nápadov pre kreatívne dievčatá
Sprievodca plný nápadov a aktivít, ktorý rozvíja dievčenskú tvorivosť, vynaliezavosť a sebadôveru!
Kniha prináša tvorivé nápady, portréty inšpiratívnych žien, tipy, ako sa o seba starať, návody na hry a recepty, výzvy všetkých druhov aj rady, ako si vybudovať dobré vzťahy s kamarátkami a rodinou.
Bez tohto sprievodcu sa nezaobídeš. Je v ňom množstvo informácií, rád a perfektných nápadov, ako sa zabaviť. Bude ťa sprevádzať pri všetkých dobrodružstvách!
Pre čitateľky od 7 rokov
Z francúzskeho originálu preložila Andrea Černáková.
Keď nevládzeš, tak sa najedz! - Vegánska kuchárska knižka
Kuchárska kniha obsahuje 64 vegánskych receptov. Pri každom recepte si nájdete kalorické hodnoty, obsah bielkovín, tukov a sacharidov.
Recepty sú usporiadané podľa ročných období.
V kuchárskej knihe nájdete:
- 16 receptov na raňajky
- 10 chutných polievok
- 14 hlavných jedál
- 12 receptov na večere
- 12 receptov na zdravé, ale chutné dezerty a koláče
Kniha dominuje svojim kvalitným spracovaním a krásnymi fotkami jedál, ktoré vás isto presvedčia aby ste to doma vyskúšali. Všetky jedlá sú jednoduché na prípravu z dostupných surovín, ktoré zvládne každý.