Hľadanie: Konzervujeme ovocie a zeleninu
zobraziť:
Konzervujeme ovocie a zeleninu
Všetko o konzervování ovocia a zeleninyAko najlepšie využiť ovocie a zeleninu po celý rokSprávne postupy, ako uchovať vitamíny a minerálne látkySušenie, zmrazovanie, sterilizovanie ovocia, zeleniny a húbVyše 400 receptov vrátane receptov pre diabetikov
Konzervujeme ovocie a zeleninu
Najnovšia kuchárska knižka Konzervujeme ovocie a zeleninu Vám poskytne veľa cenných a odborných rád pri konzervovaní ovocia a zeleniny.
Vypredané
5,33 €
5,61 €
Konzervujeme ovocie a zeleninu
Návod a inštrukcie na konzervovanie. Recepty vhodné pre diabetikov. Konzervovanie mäsa a hotových jedál.
Vypredané
3,13 €
3,29 €
Lacná kniha Konzervujeme ovocie, zeleninu a mäso v domácnosti (-70%)
Za konzerváciu pokladáme taký úmyselný zákrok, ktorý premení surovinu na formu skladovateľnú dlhšie ako dovoľuje jej trvanlivosť. Zámerom publikácie je poukázať na dôležitosť konzervácie, jej význam sociálny a hygienický, a to tak z hľadiska pestovat
eľa, ako i spotrebiteľa. V tejto stručnej knižôčke sú uvedené návody na prípravu výrobkov, ktoré sú v domácnostiach najčastejšie pripravované, a to: ovocné kompóty, džemy, sirupy, zeleninové a mäsové konzervy.
Vypredané
0,62 €
2,06 €
dostupné aj ako:
Konzervujeme ovocie, zeleninu a mäso v domácnosti
Za konzerváciu pokladáme taký úmyselný zákrok, ktorý premení surovinu na formu skladovateľnú dlhšie ako dovoľuje jej trvanlivosť. Zámerom publikácie je poukázať na dôležitosť konzervácie, jej význam sociálny a hygienický, a to tak z hľadiska pestovat
eľa, ako i spotrebiteľa. V tejto stručnej knižôčke sú uvedené návody na prípravu výrobkov, ktoré sú v domácnostiach najčastejšie pripravované, a to: ovocné kompóty, džemy, sirupy, zeleninové a mäsové konzervy.
Vypredané
1,96 €
2,06 €
Lacná kniha Konzervujeme ovocie, zeleninu a mäso v domácnosti (-90%)
Za konzerváciu pokladáme taký úmyselný zákrok, ktorý premení surovinu na formu skladovateľnú dlhšie ako dovoľuje jej trvanlivosť. Zámerom publikácie je poukázať na dôležitosť konzervácie, jej význam sociálny a hygienický, a to tak z hľadiska pestovat
eľa, ako i spotrebiteľa. V tejto stručnej knižôčke sú uvedené návody na prípravu výrobkov, ktoré sú v domácnostiach najčastejšie pripravované, a to: ovocné kompóty, džemy, sirupy, zeleninové a mäsové konzervy.
Vypredané
0,21 €
2,06 €
dostupné aj ako:
Drobné ovocie: Pestovanie a odrody
vydavateľstvo Plat4M Books uvádza na knižný trh ďalšiu publikáciu so záhradkárskou tematikou – DROBNÉ OVOCIE: Pestovanie a odrody. Knižka rozšíri dnes už bohatú paletu záhradkárskych titulov garantovaných nestorom slovenského ovocinárstva a záhradkárstva Prof. Ing. Ivanom Hričovským, DrSc.
Praktický štýl autorky publikácie Lucie Sedláček Harničárovej prináša na 148 stranách všetko najdôležitejšie, čo potrebuje záhradkár vedieť o pestovaní drobného ovocia. Počnúc výberom odrôd a stanovišťa výsadby, cez prípravu pôdy, prihnojovanie a zavlažovanie až po samotné kroky výsadby. Venuje sa aj optimálnym spôsobom pestovania, ktoré umocňujú kvalitu úrody drobného ovocia. Napomáhajú tomu i rezy a tvarovanie kríkov a stromkov tohto chutného ovocia, ktoré by isto nemalo chýbať v žiadnej záhrade.
Autorka predstavuje starostlivosť pred nástupom novej sezóny, spôsoby rozmnožovania, upozorňuje na škodcov a choroby jednotlivých druhov drobného ovocia a postupy ako ich chrániť. Pri každom ovocnom druhu pridáva aj niekoľko tipov na ich kulinárske spracovanie a využitie.
Kniha sa pridáva k ďalším dvom knižným bestsellerom autorky OVOCNÁ ZÁHRADA: Práce podľa mesiacov a OKRASNÁ ZÁHRADA: Práce podľa mesiacov. S potešením môžeme navyše konštatovať, že už pracuje aj na štvrtej knižnej „sestre“ v rámci tejto série ZELENINOVÁ ZÁHRADA: Práce podľa mesiacov. Isto by žiadna z týchto kníh nemala chýbať vo vašej knižnici.
Konzervujeme ovoce a zeleninu
Různé způsoby konzervace ovoce a zeleniny od tepelné sterilace po sušení. Příprava kompotů, marmelád, džemů, rosolů, protlaků, šťáv a salátů. Další z vynikajících pomůcek každého, kdo chce na zimu uchovat přebytky sklizně ze zahrádky. Naleznete nepřeberné množství receptů na konzervaci ovoce a zeleniny.
Vypredané
0,44 €
0,46 €
Anglicko-nemecko-slovenské pexeso Ovocie, zelenina, predmety, stroje
Trojjazyčné pexeso je vynikajúca hračka a zároveň učebná pomôcka pre deti rôzneho veku, predškolákov i žiakov základnej školy. Hravou formou vštepuje najpoužívanejšie pojmy z dvoch najvýznamnejších svetových jazykov, ktoré sú povinnou súčasťou učebných osnov už na základnej škole - angličtiny a nemčiny. Trojjazyčné anglicko-nemecko-slovenské pexeso ponúkame v dvoch vyhotoveniach s rôznymi sériami pojmov a obrázkov. Jedna séria zobrazuje a pomenúva najznámejšie rastliny a rôzne najpoužívanejšie predmety, druhá séria je venovaná zvieratám. Každá séria obsahuje 32 dvojíc, čiže spolu 64 kartičiek. Dvojice sú riešené tak, že na jednej kartičke je (okrem slovenského) anglický názov vyobrazeného objektu, na druhej nemecký.
2. séria: ovocie, zelenina, predmety
Kartičky (krabička) - Ovocie a zelenina (SK vydanie)
Súbor 50 obrázkov ovocia a zeleniny na kartičkách. Cieľom je naučiť deti rozoznávať jednotlivé druhy nielen podľa vonkajších, ale i vnútorných znakov. Zistia, aké semienka v sebe ukrýva tekvica alebo aký tvar má kôstka broskyne. Karty sú výbornou didaktickou pomôckou pre deti od 1 roka až po školský vek. Sú uložené v pevnej krabičke s uzáverom na suchý zips.
Strom a Jeho ovocie
Pán Ježiš sa mi prihovoril a povedal:
"Moja milovaná, túžim po tom, aby si dnes nahliadla do záhrady svojej duše, ktorá ešte nepoznala Boha. Môžem ti ju ukázať? Dovolíš mi to? Chcem, aby si každému dovolila nahliadnuť do duše človeka, ktorý odmieta Boha a ktorý nevidí to, čo vidím ja a táto pravda ma veľmi bolí.
Túžim po tom, aby som v každej duši našiel príbytok a priniesol radosť tam, kde nie je, ale mnoho ľudí ma odmieta a poniektorí vôbec neveria, že ja som Boh, ten, ktorý je Všetko vo všetkom. Ten, ktorý uzdravuje každý neduh a nečistotu a taktiež oslobodzuje ako na tele tak aj na duši. Tú záhradu ti ukážem len vtedy, ak ma o to sama požiadaš a svojou slobodnou vôľou mi odpovieš, že ju chceš vidieť."
Skleník a pařeniště – pěstujeme zeleninu a bylinky po celý rok
Rozhodli jste se pořídit si skleník? Ať už v zahradničení patříte k začátečníkům, nebo ke zkušeným, tato kniha vám ve vašem záměru pomůže – najdete v ní odborné, precizní a srozumitelné informace o stavbě, vybavení a údržbě skleníku a pařeniště.
Vedle základních údajů o klimatu, vodě a půdě se dozvíte užitečné informace o pěstování zeleniny a bylinek včetně vhodných termínů předpěstování sadby. Pozornost je věnována také zdraví rostlin ve skleníku a preventivním opatřením, která jim zaručí optimální prostředí a zabrání vzniku a šíření chorob. Díky kalendáriu budete vědět, co který měsíc ve skleníku a pařeništi dělat.
Biblia šéfkuchára - Ovocie a zelenina
Rozsiahla encyklopédia o najrôznejších druhoch ovocia a zeleniny, o ich výskyte, spôsobe pestovania, spracovania v kuchyni, či chuťových vlastnostiach. Podrobné rady pre kuchárov s detailnými sériami fotografií, tipy ako spracovať a pripraviť ovocie a zeleninu.
Na sklade 3Ks
20,00 €
43,12 €
Dary a ovocie Ducha Svätého
Majstrovsky podaný opis duchovného bohatstva, ktoré každý kresťan dostáva pri krste. Tentoraz sa páter Elias Vella zameral na dary Ducha Svätého, ktoré robia človeka ochotným riadiť sa vnuknutiami Ducha a posilňujú jeho morálny život. Je ich sedem: dar múdrosti, rozumu, rady, sily, poznania, nábožnosti a bázne voči Bohu. Okrem darov opisuje aj ovocie Ducha, čo sú vlastne čnosti na základe Pavlovho Listu Galaťanom. Je ich deväť: láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť a zdržanlivosť. Aby sme mohli v daroch a ovocí Ducha rásť, páter ako refrén pripomína, že ich živnou pôdou je láska k Bohu a náš dôverný vzťah s ním.
Ovocie a zelenina ako liek, 2. vydanie
Ovocie a zelenina obsahujú všetky aktívne biogénne látky dôležité pre trvalé zdravie a silný imunitný systém.
Cieľavedomou výživou môžeme predísť mnohým akútnym a chronickým chorobám alebo aspoň zmierniť účinky.
Od agaru po zemiaky, od ananásu po slivky – všetko o liečivých a vitálnych látkach vo vybraných druhoch ovocia a zeleniny
Najlepšie recepty pre zdravie – chutné raňajky, hlavné jedlá, polievky, šaláty, rýchle občerstvenie a nápoje.
Ovocie: Spoznáš správnu vôňu a farbu?
Objavuj špecifické vône i farby ovocia a uži si pritom veľa zábavy. Pretri daný obrázok rukou, uvoľni vôňu a hádaj, čo sa skrýva pod okienkami.
Zakázané ovocie
Ospalé prímorské mestečko Merham neponúka v päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia veľa vzrušenia. Aspoň v očiach mladej Lottie a Celie, ktoré vyrastajú v jednom dome takmer ako sestry.
Keď sa do Arcadie, veľkolepého sídla v štýle art deco, nasťahuje skupina bohémov, Lottie a Celiu priláka ich alternatívny spôsob života, taký poburujúci pre miestnych obyvateľov. Lenže to, čo sa v dome stane, má napokon tragické a trvalé následky pre všetkých.
Teraz, takmer po päťdesiatich rokoch, Arcadiu renovujú a znova vyvoláva u Merhamčanov silné emócie. Ako sa dom prebúdza k životu, prebúdzajú sa aj tajomstvá pochované pred mnohými rokmi. A vynára sa otázka – môže človek uniknúť pred svojou minulosťou?
Ovocie minulosti (Kvety v podkroví 4)
Štvrtá časť päťdielneho románu Virginie Andrews sleduje ďalšie osudy rodiny Dollangangerovcov.
Príbeh sa odvíja z pohľadu hlavnej protagonistky Cathy, teraz už päťdesiatročnej bývalej baletky, ktorá s bratom Chrisom vychováva svojich synov z predchádzajúcich vzťahov, Jorryho a Barta, a spolu s nimi aj adoptovanú Cindy.
Dej sa odohráva na miestach, kde Chris a Cathy prežili svoje traumatické detstvo, vo foxworthovskom sídle. Po zničujúcom požiari, ktorý tak dramaticky ukončil jednu životnú etapu hlavných hrdinov, ho dal znovu postaviť Cathyin syn, Bart. Ten sa stal nielen univerzálnym dedičom obrovského rodinného majetku, ale zdá sa, že okrem rozprávkového imania zdedil aj desivé povahové črty svojho prastarého otca Malcolma, bigotného a krutého človeka, ktorý sa kedysi tyransky a neľútostne správal ku všetkým ľuďom v okolí. V románe sa objavuje aj tajomná postava starca Joela, Cathyinho a Chrisovho strýka, ktorý svojimi intrigami vytvára napätú a ponurú atmosféru v rodine. Bart je celkom pod jeho vplyvom. Vo foxworthovskom sídle sa tak opäť objavujú prízraky minulosti...
Ako grilovať zeleninu
Kniha svetoznámeho amerického autora kuchárskych kníh o grilovaní Stevena Raichlena prináša viac než šesťdesiat dokonale vyladených receptov zameraných na grilovanie zeleniny. Vyberie si naozaj každý - vegetariáni i všežravci, ktorí chcú na grilovacie párty zaradiť viac zeleniny a iných bezmäsitých surovín. Nájdete tu návod na grilovaný ľadový šalát s údenou rančerskou zálievkou, Raichlenovu pizzu Margherita, grilované artičoky s harissovou majonézou, cuketové špízy s bylinkovo-citrónovým maslom či grilovanú kukuricu na štyri spôsoby. V praktickom úvode sa dozviete všetko o potrebnom vybavení a grilovaní ako takom, autor vás bude sprevádzať na každom kroku: od výberu grilu cez bezpečné zapálenie ohňa až po nevyhnutné pomôcky. Na konci knihy nájdete tipy, ako na grile zachádzať s viac než troma desiatkami druhov zeleniny, ktoré poznáte a bežne z nich varíte, ako aj s druhmi, s ktorými sa možno chystáte zoznámiť.