Hľadanie: Jedlo ako jed, jedlo ako liek
zobraziť:
Jedlo ako jed, jedlo ako liek
Je surová mrkva zdravšia ako varená? Väčšina ľudí si myslí, že áno. V tejto knihe môžete zistiť, prečo to nie je pravda. Okrem iného sa dozviete, čím si po jedle ochránite svoje zuby proti zubnému kazu -- stačí obed či večeru zajesť syrom. Sú tu porovnávané staré babské povery s vedeckými výskumami. Kniha vám poradí, ako môžete vhodnou stravou predchádzať bežným ochoreniam a bolestiam. Obsahuje jasné údaje o vitamínoch a mineráloch i o skladovaní potravín.
Vypredané
27,91 €
29,38 €
Bylinky z prírody ako liek
Divorastúce bylinky a lesné ovocie má toľko dobrých vlastností! Monika Wurftová, skúsená pedagogička pre oblasť liečivých rastlín, predstavuje 30 najlepších liečivých rastlín mimoriadne podrobne – na spoznávanie a používanie svojich prvých divorastúcich rastlín tak budete potrebovať skutočne len túto knihu. Určovanie rastlín
je vďaka výstižným opisom a viac ako 200 fotografiám veľmi jednoduché.
Okrem tipov na zber v prírode a pestovanie v záhrade tu nájdete veľa poznatkov o liečivých rastlinách a množstvo receptov. Pridajte sa k nám na putovanie krajinou a spoznajte osobne púpavu lekársku, skorocel kopijovitý, slivku trnkovú a spol.
Cvičenie ako liek
Zuna Vesan Kozánková vo svojej najnovšej knihe Cvičenie ako liek, rovnako ako vo svojich predchádzajúcich dvoch dielach TAO – Cesta ku zdraviu a MERIDIÁNY – Dráhy života, potvrdzuje svoju povesť veľkej propagátorky taoizmu a čínskej medicíny, a tiež dlhoročnej a skúsenej praktičky v oblasti čchi-kungu a pohybovej pedagogiky. Okrem mimoriadneho odborného vzdelania v čínskej medicíne, ale rovnako aj v mnohých oblastiach západnej medicíny, disponuje výnimočnou schopnosťou pútavo a jasne písať a vysvetľovať. Dokáže tak laikom teoreticky i prakticky sprístupniť túto nesmierne bohatú problematiku. Kniha je písaná ľahkým štýlom, ale pritom odborne a zrozumiteľne, takže sa číta jedným dychom. Verím, že čitateľov nadchne a vzbudí v nich záujem o ďalšie štúdium čchi-kungu a inšpiruje ich k pravidelnej práci s energiou čchi a jej kultivovaním. Je to síce dlhá cesta, ale odmena v podobe pevného zdravia isto stojí za to.
MUDr. Jozef Šmírala – akupunkturista a rehabilitačný lekár
Chlad. Otužovanie a plávanie v studenej vode ako liek
Čo hovorí veda o tom, ako otužovanie a plávanie v studenej vode pomáha liečiť ochorenia tela i mysle.
Hoci priaznivé účinky studenej vody na zdravie sú známe stáročia, súčasná medicína zameraná na užívanie liekov ich často prehliada či dokonca odmieta.
Autor knihy lekár Mark Harper spája výsledky vedeckých výskumov, odborných štúdií a vlastné skúsenosti z lekárskej praxe s konkrétnymi prípadmi ľudí, ktorým studená voda pomohla prekonať či zmierniť často paralyzujúce fyzické i psychické ochorenia.
Harper prináša dôkazy o silných blahodarných účinkoch studenej vody na naše zdravie. Vysvetľuje, prečo otužovanie pomáha pri ochoreniach ako chronická bolesť, artróza, úzkosť, depresia, posttraumatická stresová porucha či migréna.
Harper je otužilcom už takmer dvadsať rokov a ponúka praktické rady, ako sa venovať otužovaniu a plávaniu v studenej vode bezpečne a čo najviac využiť jej benefity. Kniha prináša nové zistenia o našom tele, mysli a liečivej sile vody. Ukazuje cestu k úľave od ťažkostí, cestu k sviežosti, vitalite, duševnej i telesnej odolnosti, zlepšeniu zdravia i celkovej životnej pohody. A to všetko bez liekov a v podstate zadarmo.
Mark Harper pracuje ako anestéziológ striedavo v Brightone v Spojenom kráľovstve a v Kristiansande v Nórsku. Je popredným odborníkom na prevenciu hypotermie u chirurgických pacientov a na terapeutické využitie adaptácie na studenú vodu. Je spoluzakladateľom neziskovej organizácie Chill UK, ktorá vedie kurzy plávania v studenej vode zamerané na zlepšenie duševného zdravia.
Krabička - Liek pre dušu
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek pre dušu. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.
Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?
Ovocie a zelenina ako liek, 2. vydanie
Ovocie a zelenina obsahujú všetky aktívne biogénne látky dôležité pre trvalé zdravie a silný imunitný systém.
Cieľavedomou výživou môžeme predísť mnohým akútnym a chronickým chorobám alebo aspoň zmierniť účinky.
Od agaru po zemiaky, od ananásu po slivky – všetko o liečivých a vitálnych látkach vo vybraných druhoch ovocia a zeleniny
Najlepšie recepty pre zdravie – chutné raňajky, hlavné jedlá, polievky, šaláty, rýchle občerstvenie a nápoje.
Pohyb je liek
Existuje život bez bolesti chrbta či nôh? Dá sa dosiahnuť bez liekov? Je potrebné zranenia vždy fixovať alebo ich niekedy treba radšej rozhýbať? Existuje správne držanie tela? Čo znamená byť silný? Musíme byť všetci športovcami? Delí nás od pohybu len lepšie manažovanie času?
Pohyb je naozaj liek a tá najlepšia zdravotná prevencia proti chorobám dnešnej doby, hovorí kondičný tréner Mgr. Tomáš Mihalík, PhD. V rozhovore s reportérom Denníka N Michalom Červeným odpovedá odborným a pritom jednoduchým spôsobom na tie najdôležitejšie a najčastejšie kladené otázky, ktoré sa vyskytujú v rámci cvičenia, tréningov, diagnostiky a využitia nových technológií. Cviky vám predstavia v samostatnej kapitole s fotografiami Tomáša Benedikoviča.
Krabička - Liek pre zdravie
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek pre zdravie. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Na sklade > 5Ks
1,95 €
Liek náš každodenný
Ste chorí a unavení z toho, že ste chorí a unavení? Viete, že na vine môžu byť lieky, ktoré užívate, aby ste sa vyliečili? A nielen tie na predpis! Aj voľnopredajné lieky a liečivá vám môžu uškodiť.
V tejto knihe sa dočítate nielen o princípoch súčasného liečenia chorôb, ale aj o konkrétnych chorobách, účinných aj neúčinných liekoch či postupoch a alternatívach liečby bez vedľajších účinkov. Dozviete sa, že lieky nie sú vždy tou najlepšou voľbou a zoznámite sa s účinnými alternatívnymi prístupmi k liečbe bežných chorôb, ako sú vysoký krvný tlak, alergie, depresia alebo celkom obyčajná nádcha a mnohé iné.
Na príbehoch pacientov uvidíte, ako im alternatívna liečba pomohla tam, kde by klasická medicína mohla uškodiť. Táto kniha je bohatým zdrojom informácií pre všetkých, ktorí už nechcú platiť za zdanlivé vyliečenie sa z jednej choroby zhoršením zdravotného stavu v inej oblasti.
Moje jedlo 2
Dva roky po úspešnom debute MOJE JEDLO pripravil Martin Pyco Rausch druhú zbierku vegetariánskych receptov. Naďalej neopúšťa pestrý jedálniček s ľahkými a zdravými receptami, tentoraz však ponúka ešte tvorivejšiu kuchyňu, plnú čerstvej zeleniny, ovocia, korenín a jeho najnovších kulinárskych kreácií aj nečakaných kombinácií.
Nápadité recepty sú doplnené autorovými postrehmi, zážitkami a skúsenosťami. Každé nové jedlo sprevádza samostatná fotografia, pričom o všetky sa postaral opäť autor. Nechýba dokonca aj zbierka čitateľských fotografií, reagujúca na jeho debutovú knihu. Originálny obal knihy vytvorili renomovaní fotografi Klaus Enrique a Branislav Šimončík.
Martin PYCO Rausch vyštudoval hotelovú akadémiu a okrem gastronómie a cestovania sa venoval hudobnej dramaturgii. Do povedomia sa zapísal predovšetkým ako rozhlasový a televízny moderátor. V roku 2012 debutoval ako autor, fotograf a vydavateľ publikáciou “MOJE JEDLO”. Od roku 1994 je vegetariánom.
Krabička - Liek proti hoaxom
Originálny obal Vás presvedčí o tom, že knihy skutočne liečia.
Zabaľte knihu podľa vlastného výberu do exkluzívnej krabičky a darujte knihomoľom skutočný Liek proti hoaxom. Vhodné pre knihy s maximálnymi rozmermi 24 cm x 15,5 cm x 5 cm.
Na sklade > 5Ks
1,95 €
Moje jedlo 3 - Štyri ročné obdobia
Pokračovanie úspešnej kuchárskej série MOJE JEDLO je plné praktických rád, inšpirácií a receptov pre celý rok.
Kniha “ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA” je rozdelená do štyroch farebných kapitol, ktoré otvára rozhovor s odborníkom a ponúka desiatky receptov podľa dostupnosti čerstvých surovín, úrody, kalendára.
Martin PYCO Rausch ako kuchár, autor aj fotograf, tvorí originálne receptúry so zameraním na ľahkú, bezmäsitú, nápaditú kuchyňu. V knihe vyspovedal viacnásobnú blogerku roka, lektorku edukačných kurzov a gastrokonzultantku Silviu Horeckú. Každý recept sprevádza samostatná fotografia.
Martin PYCO Rausch v roku 2012 debutoval ako autor, fotograf a vydavateľ svojou publikáciou Moje jedlo, o dva roky neskôr vydal Moje jedlo 2.
MiniPÉDIA Objavujeme svet hrou! Jedlo
Vieš, ako vyzerá jahoda a akú má farbu? A poznáš karfiol? V tejto knižke nájdete veľa ilustrácií potravín a jedál, s ktorými sa tie najmenšie stravníci môžu bežne stretávať. Vrhnite sa s deťmi do učenia a prezeranie si v knižke z obľúbenej série MiniPÉDIA. Vďaka otáčavému koliesku je leporelo ešte zábavnejšie a deti si tak veľmi ľahko precvičia jemnú motoriku.
Knižka s prvkami Montessori
Jed v šampanskom
V klasickej detektívke Jed v šampanskom z roku 1945, ktorá vychádza prvý raz v slovenskom preklade, Agatha Christie majstrovsky rozohrala psychologickú hru plnú žiarlivosti, klamstiev a intríg. Román vznikol prepracovaním poviedky Žltý iris a Hercula Poirota v úlohe vyšetrovateľa v ňom nahradil plukovník Race, známy slovenským čitateľom napríklad z románov Smrť na Níle a Muž v hnedom obleku.
Narodeninová oslava krásnej dedičky sa náhle zmení na nočnú moru, keď Rosemary Bartonová vypije otrávené šampanské a s tvárou skrivenou od bolesti sa zrúti mŕtva na stôl. Takmer rok žijú všetci jej blízki v presvedčení, že spáchala samovraždu. Potom však začnú chodiť jej manželovi Georgeovi anonymné listy, v ktorých stojí, že jeho milovanú Rosemary zavraždili. George sa teda rozhodne zariskovať a záhadu vyriešiť vlastnými silami. Pod zámienkou oslavy osemnástych narodenín Rosemarinej sestry Iris zorganizuje na výročie manželkinej smrti ďalšiu večeru. Tá istá reštaurácia, ten istý stôl, tí istí hostia, no jedno miesto ostalo prázdne. Pred ním leží na stole vetvička rozmarínu – na pamiatku. Nikto z hostí však na Rosemary nezabudol, na jej krásu, na jej šarm a ani na jej desivý odchod zo sveta. Zdá sa, že aj tento večer bude pre nich nezabudnuteľný – v jednom pohári so šampanským sa totiž opäť skrýva jed...
dostupné aj ako:
Ako funguje jedlo
Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou
Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov vody denne? Čo je vlastne lepok a prečo sa mu vyhýba tak veľa ľudí?
Médiá ustavične informujú o nových objavoch a prinášajú ďalšie a ďalšie rady, čo máme jesť a piť. Majú však tieto tvrdenia vedecký základ?
Kniha Ako funguje jedlo prináša zaujímavé fakty a údaje, ktoré sú zrozumiteľné vďaka prehľadnému grafickému spracovaniu. Objasňuje celý proces od výroby potravín až po ich pôsobenie na ľudský organizmus.
Pohyb je liek
Existuje život bez bolesti chrbta či nôh? Dá sa dosiahnuť bez liekov? Je potrebné zranenia vždy fixovať alebo ich niekedy treba radšej rozhýbať? Existuje správne držanie tela? Čo znamená byť silný? Musíme byť všetci športovcami? Delí nás od pohybu len lepšie manažovanie času?
Pohyb je naozaj liek a tá najlepšia zdravotná prevencia proti chorobám dnešnej doby, hovorí kondičný tréner Mgr. Tomáš Mihalík, PhD. V rozhovore s reportérom Denníka N Michalom Červeným odpovedá odborným a pritom jednoduchým spôsobom na tie najdôležitejšie a najčastejšie kladené otázky, ktoré sa vyskytujú v rámci cvičenia, tréningov, diagnostiky a využitia nových technológií. Cviky vám predstavia v samostatnej kapitole s fotografiami Tomáša Benedikoviča.
Na stiahnutie
13,90 €
Liek na smútok, 2. vydanie
Príbeh Mariky by sa mohol volať aj Straty a nálezy. Rozvíja sa v ňom osud manželky, matky, lekárky gynekologičky, ktorá po náhlej smrti najbližších stráca všetko vrátane zmyslu života. Je to príbeh nielen plný bolesti, smútku a samoty, ale aj lásky a prekvapení, ktorými nás život občas až zaskočí, a najmä nádeje.