Hľadanie: Jedlá z jahňaciny a baraniny
zobraziť:
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Kubko kuchárom alebo radosť z jedla
Objavujte spolu s Kubkom čaro spoločnej prípravy jedál
Obľúbený detský hrdina sa s mamou a so sestrou vyberie do reštaurácie. Objednané cestoviny vyzerajú inak než doma, ale chutia výborne! Navyše im kuchár dá recept na skvelé lievance, takže sa koná veľké rodinné varenie. Každý má svoju úlohu: tato krája ovocie, Kubko mieša a Miška prisypáva do misy potrebné suroviny. Ani sa nenazdajú a olovrant je hotový!
Na konci leporela je recept na Kubkove a Miškine lievance s ovocím, ktoré si môžete pripraviť doma. Spoločné varenie odporúčame predovšetkým deťom, ktoré majú problém so stravovaním.
Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu.
Ilustrovala Joanna Kłos
Pre deti od 3 rokov
Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Jedlá z kuracích pŕs (41)
Z obsahu:
Cestoviny so smotanovo-kuracím ragú
Kuracie prsia plnené pórom a bryndzou
Hráškovo-hubové kuracie ragú
Smotanová kuracia torta
Kuracie prsia s ovocím
Vyprážané kuracie prsia iným spôsobom
Hydinové guľky s kôprovou omáčkou
Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou)
Kuracie prsia v citrónovej omáčke a iné...
Na sklade 1Ks
1,43 €
1,50 €
Skvelé jedlá z kuracích pŕs
V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade
kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí
podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky,
kocky či pásiky. Pečenie, varenie a dusenie je časovo nenáročné. Vďaka tomu z
nich môžeme každý deň vyčariť iné jedlo a stanú sa tak našou obľúbenou
surovinou. Príjemné varenie.
Nízkosacharidové jedlá, 365 receptov
Chcete sa dobre najesť a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie? Natankovať energiu a popritom dosiahnuť a udržať si svoju vytúženú hmotnosť? Nízkosacharidové recepty vám to umožnia!
Či už hlavné jedlá, polievky, snacky, šaláty, nápady na raňajky, dezerty alebo pečivo: V tejto knihe nájdete vhodné recepty na každý deň.
Odštartujte ráno chrumkavými orechovými müsli alebo lahodnou bielkovinovou omeletou. Cez obed v kancelárii vás zláka kurací šalát na thajský spôsob v poháriku alebo karfiolovo-kokosové karí. Deň môžete ukončiť zeleninovými niťovkami s lososom a sladkému mangovo-tvarohovému trifle neodolajú ani najväčší maškrtníci.
Z nemeckého originálu 365 Low Carb Rezepte (Naumann & Göbel Verlagesellschaft mbH, Köln) preložil Robert Meder.
Národné jedlá
Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia zastaralejšie a zároveň dôležitejšie a relevantnejšie ako kedykoľvek predtým.“ A neexistuje lepšia prizma, cez ktorú by sme to mohli vidieť, ako jedlo.
Vydáva sa pátrať po pravde, ktorá sa skrýva za večným klišé „sme to, čo jeme“, a to do veľkých gastronomických centier Paríža, Neapola, Tokia, Sevilly, Oaxacy a Istanbulu – so záverečnou zastávkou pri ukrajinskom boršči. V Paríži zisťuje prekvapujúci nezáujem o tradičné francúzske pot-au-feu, pričom francúzski gurmáni uprednostňujú novšie, trendovejšie medzinárodné kuchyne; v Neapole skúma skromné a nesprávne chápané začiatky pizze; v Tokiu ju prekvapí uprednostňovanie ramenu pred tradičným gohanom a konbinizácia spoločnosti; v Seville odhaľuje náboženské dôsledky jamónu a vznik tapas; v Oaxace rozpletá komplikované prelínanie domorodého a európskeho a opätovné presadenie kukurice; a nakoniec ju čaká komplikované dedičstvo multikulturalizmu v Istanbule.
Anya sa zaoberá týmito ikonickými jedlami svojím zvedavým pohľadom a nezameniteľným vtipom, keď sa rozpráva s kuchármi, remeselníkmi, vedcami, politickými aktivistami a úplne cudzími ľuďmi, pričom sa snaží pochopiť, čo predstavuje „národnú“ kultúru jedla. V knihe odhaľuje a prehodnocuje fascinujúcu úlohu, ktorú jedlo zohráva pri vytváraní kultúrneho dedičstva – s tým, ako sa mení politická a sociálna identita národa, mení sa aj jeho chuť.
dostupné aj ako:
Strach z jedla
Tlač, rozhlas i televízia na nás dennodenne útočia a vnucujú nám predstavu o tom, aká má byť moderná žena. Aby bola úspešná, krásna a hodná lásky, musí byť štíhla. A tak sa médiá predháňajú v nových diétách a receptoch na zdravú výživu. Ibaže štíhla až éterická bytosť je len jedna strana mince. Tá druhá - anorektická - cerí svoje zuby a ničí telá i duše.
Autentický príbeh španielskej spisovateľky a prekladateľky L.C. Ladishovej o trýzniach bulímie a anorexie, nastavuje zrkadlo mediálnym predstavám o dokonalom tele. Ukazuje ako tieto choroby rozpoznať, liečiť a predchádzať im.
Z krvi a popola 1: Z krvi a popola
Z KRVI A POPOLA JE PODMANIVÝ, AKCIOU NABITÝ, SEXI, NÁVYKOVÝ A NEPREDVÍDATEĽNÝ PRÍBEH, DOKONALÁ FANTASY KNIHA PRE FANÚŠIKOV SARAH J. MAASOVEJ A LAURY THALASSOVEJ.
Nepoškvrnená...
Poppy, od narodenia predurčená viesť kráľovstvo do novej éry, nikdy nebola sama sebe paňou. Život nepoškvrnenej je osamelý. Nik sa jej nesmie dotknúť. Nik na ňu nesmie pozrieť, ani k nej prehovoriť. Nikdy nesmie zažiť potešenie. Čaká na povýšenie a radšej by so strážcami bojovala proti zlu, ktoré ju pripravilo o rodinu, než sa pripravovala na získanie božej priazne. Lenže ona o tom nikdy nerozhodovala.
Povinnosť...
Budúcnosť celého kráľovstva leží na Poppiných pleciach, nikdy si však nebola celkom istá, či to naozaj chce. Aj nepoškvrnená má predsa srdce. Dušu. Aj túžby. A keď jej do života vstúpi Hawke, strážca so zlatými očami poverený jej ochranou až do povýšenia, osud a povinnosť sa prepletú s túžbou a potrebami. Vzbudí jej hnev a donúti ju spochybniť všetko, čomu verila... Pokúša ju zakázaným ovocím.
Kráľovstvo...
Padlé kráľovstvo, ktoré bohovia opustili a smrteľníci sa ho desia, znova povstane, odhodlané násilím a pomstou si vziať všetko, čo mu podľa jeho presvedčenia prináleží. A keď sa tieň prekliatych priblíži, hranica medzi zakázaným a správnym sa rozostrí. Poppy môže každú chvíľu stratiť nielen srdce a priazeň bohov, ale aj život, keď sa začne rozmotávať každé zakrvavené vlákno, ktoré drží jej život pohromade.
dostupné aj ako:
Na dvore z hmly a besu (Na dvore z tŕňov a ruží 2)
Druhé pokračovanie fantasy série Na dvore z tŕňov a ruží od autorky série Trón zo skla je ešte temnejšie a fantastickejšie ako prvý diel.
Po tom, čo Feyre zachránila krajinu Prythian, si čitatelia mysleli, že zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. Feyre sa ocitla v bezpečí, obklopená bohatstvom a luxusom, pripravená na sobáš s milovanými Tamlinom, aby žili šťastne až do smrti. Feyre nikdy netúžila po osude princeznej z rozprávok, na rozdiel od svojich sestier. Feyre sa v nočných morách vracia k boju s Amaranthou, pri ktorom položila svoj ľudský život, a tým zlomila kliatbu, získala nesmrteľnosť a schopnosti férov. Doteraz nedokáže zabudnúť na hrôzy, ktoré zažila pri oslobodení Tamlina, ani na zmluvu s Rhysom, lordom Nočného dvora. Prečo sa nedokáže vložiť do obnovy Jarného dvora? Prečo sa cíti vždy naplnená, iba keď je s Rhysom? Na to nedokáže prísť ani sama. Feyre musí rýchlo spoznať svoje nové nesmrteľné telo a schopnosti, o ktorých dlho ani netušila. Na obzore sa totiž prebúdza prastarý nepriateľ, oveľa nebezpečnejší ako Amarantha, ktorý má na muške svet ľudí aj férov.
dostupné aj ako:
Na dvore z tŕňov a ruží (Na dvore z tŕňov a ruží 1)
Nová fantasy séria od autorky megaúspešnej série Trón zo skla!
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.
dostupné aj ako:
Kapustové jedlá (46)
Z obsahu:
Pšeno s kapustou a krkovičkou
Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou
Kapustové palacinky
Maďarská "lucskos" kapustnica
Zabíjačková kapusta
Bažant na kapuste
Kapustové fliačky
Kuracie prsia na kelovom lôžku
Kelová polievka a iné...
Jedlá z jednoduchých prísad (15)
Obsah:
Pečeňový nákyp
Hajducká kapusta
Zemiaky v alobale
Polievka s trhankou
Dubáky na smotane
Hovädzie s čiernym korením
Pečeň pečená na grile
Lečo s vajcom
Praženica starého mládenca
Zemiakový nákyp so šunkou
Hubový nákyp
Syrové krupicové halušky
Bryndzové halušky
Paprčkový perkelt
Králik na hrozne
Na sklade 1Ks
1,43 €
1,50 €
Z krvi a popola 3: Koruna z pozlátených kostí
Ukloňte sa pred kráľovnou, inak pred ňou budete krvácať...
OBEŤ, KTORÁ PREŽILA...
Poppy nikdy ani nenapadlo, že zažije lásku, akú našla s princom Casteelom. Chce si užívať svoje šťastie, no najprv musia obaja oslobodiť svojich bratov. Plánujú nebezpečnú misiu s ďalekosiahlymi dôsledkami, o akých sa ani jednému z nich nesnívalo. Lebo Poppy je vyvolená, požehnaná. Skutočná panovníčka Atlantie. Má v sebe krv kráľa bohov. Koruna a kráľovstvo jej právom patria.
NEPRIATEĽ A BOJOVNÍK...
Poppy vždy chcela byť len paňou svojho života, nie životov druhých, ale teraz si musí vybrať, či sa vzdá dedičského práva alebo prevezme zlatú korunu a stane sa kráľovnou z tela a ohňa. No keď sa odhalia temné hriechy a krvavé tajomstvá kráľovstva, povstane dávno zabudnutá sila, z ktorej sa stane skutočná hrozba. Nezastaví sa pred ničím a všemožne sa snaží zabrániť tomu, aby koruna spočinula na Poppinej hlave.
LÁSKA A SPRIAZNENÁ DUŠA...
Najväčšie nebezpečenstvo však na Atlantiu striehne ďaleko na západe, kde má kráľovná z krvi a popola vlastné plány a už stovky rokov čaká na ich naplnenie. Poppy a Casteel musia zvážiť nemožnú cestu do Krajiny kráľov, aby zobudili kráľa bohov. Kým vychádzajú na svetlo nečakané tajomstvá a najhoršie zrady, vynárajú sa nepriatelia, ktorí ohrozujú všetko, za čo Poppy a Casteel bojujú. Zistia, ako ďaleko sú schopní zájsť pre svoj ľud — a jeden pre druhého.
A TAK SA STANE KRÁĽOVNOU...
dostupné aj ako:
Moje najlepšie FIT jedlá
Chcete sa zdravo stravovať a cítiť sa po jedle dobre? Potom je táto kniha určená pre vás. Je vhodná pre všetkých, ktorí žijú hekticky, no odmietajú sa stravovať vo fastfoodoch, pre športovcov, ľudí s potravinovými intoleranciami, tehotné ženy i ženy po pôrode. Vďaka nej sa presvedčíte, že aj zdanlivo jednoduché a obyčajné jedlo môže byť veľmi chutné a že na to, aby ste sa cítili fit, nepotrebujete minúť veľa peňazí.
V knihe nájdete recepty na celý deň ? od raňajok až po večere. Mnohé jedlá sú vhodné i na prenášanie do práce. Takéto stravovanie má veľa výhod ? je lacnejšie ako stravovanie v reštauráciách, viete, čo jedlo skutočne obsahuje a v prípade potravinových alergií sa nemusíte obávať neželanej reakcie.
Moje najlepšie fit jedlá predstavujú zdravšie alternatívy tradičných receptov, ale aj úplne nové, ktoré sa tradičnými ešte len stanú.
Recepty sú vhodné pre celú rodinu, ich prednosťou je
rýchlosť a jednoduchosť prípravy,
dostupnosť použitých surovín, lokálnosť a sezónnosť surovín.
Od známej slovenskej foodblogerky, vynikajúcej kuchárky a experimentátorky, autorky úspešných kuchárskych kníh Moje skvelé jedlo, Moje skvelé koláčiky a Recepty našich starých mám
. Photos © 2018 by Lucia Súkeníková.
Z krvi a popola 2: Kráľovstvo tela a ohňa
Je láska silnejšia než pomsta?
ZRADA…
Všetko, čomu Poppy verila, je lož, vrátane muža, do ktorého sa zamilovala. Uviaznutá medzi tými, ktorí ju vnímajú ako symbol obludného kráľovstva, ani poriadne netuší, kým je bez závoja nepoškvrnenej. Vie však, že nič nie je také nebezpečné ako on. Pán temnoty. Princ Atlantie. Chce, aby s ním bojovala, a tento príkaz veľmi rada splní. Možno ju zajal, no nikdy ju nebude vlastniť.
VOĽBA…
Casteel Da’Neer má mnoho mien a tvárí. Jeho lži sú rovnako zvodné ako jeho dotyk. Jeho pravda je zmyselná ako jeho uhryznutie. Poppy vie, že mu nemôže veriť. Na svoje ciele ju potrebuje živú, zdravú a v celku. No aj on pre ňu predstavuje jedinú cestu, ako dosiahnuť, čo chce — nájsť brata Iana a na vlastné oči sa presvedčiť, či sa z neho stal povýšený bez duše. Spolupracovať s Casteelom a nebojovať proti nemu má svoje riziká. Každým nádychom ju vábi, ponúka jej všetko, o čom kedy snívala. Má s ňou plány. Také, ktoré by jej mohli priniesť nekonečné potešenie i nepoznanú bolesť. Plány, ktoré ju prinútia pozrieť sa za hranice všetkého, čo vedela o sebe – a o ňom. Plány, ktoré by ich životy mohli spojiť nečakanými spôsobmi a na ktoré nie je pripravené ani jedno kráľovstvo. A ona je priveľmi nedbanlivá a nenásytná, aby odolala pokušeniu.
TAJOMSTVO…
V Atlantii však v očakávaní princovho návratu vzrástol nepokoj. Stále častejšie sa šepká o vojne a Poppy je v samom ohnisku všetkých udalostí. Kráľ ju chce využiť, aby odovzdala odkaz. Stúpenci ju chcú vidieť mŕtvu. Vlkolaci sú čoraz nepredvídateľnejší. A ako sa jej schopnosť cítiť bolesť a emócie rozvíja a posilňuje, Atlantínčania sa jej začínajú báť. V hre sú temné tajomstvá ponorené do krvavých hriechov oboch kráľovstiev, ktoré by urobili všetko, aby zatajili pravdu. No keď sa začne otriasať zem a krvácať obloha, môže už byť neskoro.
dostupné aj ako:
Veľkonočné jedlá (43)
Z obsahu:
Šunkovo-vaječný plnený paždík so zeleninovou ryžou
Zeleninovo-šunková polievka
Cibuľové jahňacie kolienko s opekanými zemiakmi
Chrumkavé šunkové guľky s cesnakovým zemiakovým pyré
Na masle pečené šunkové plátky s praženými zemiakmi a chrenovou omáčkou
Vajcia plnené krémom z kuracej pečene v šalátovom hniezdočku
Králičí paprikáš s haluškami
Veľkonočná štipľavá polievka s vajíčkami
Šunková paštéta s domácim octovým chrenom a iné...
Na sklade 1Ks
1,43 €
1,50 €
Drevený zápisník na recepty Slovenské jedlá
Áno, vieme, doba je rýchla a recepty často hľadáme na internete. Ale určite máte zopár takých, ku ktorým sa vraciate znova a znova, lebo sú súčasťou rodinnej tradície, alebo ich jednoducho milujete a pripravujete dookola.
Osvedčené kuchárske skvosty si zaslúžia mať svoje pevné miesto! Ak si ich zapíšete do tohto unikátneho dreveného zápisníka na recepty, už nikdy ich nezapatrošíte a stanú sa súčasťou vášho rodinného archívu, ktorý získa rokmi na cene.
Dokonalý darček pre manželku, mamičku, sestru, všetky gazdinky a gurmánov. Rozmery: A5 (23?19,5cm) Počet strán: 70 listov (120g).
Na sklade 2Ks
26,99 €
Talianske tradičné jedlá cestoviny
Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná – to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi.
Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami.
Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie.
Ako sa z Nitry a Székesfehérváru stal Ostrihom a z Ostrihomu Bratislava a Budapešť
Ako sa z Nitry a Székesfehérváru stal Ostrihom a z Ostrihomu Bratislava a Budapešť (Ako sa zo Slovanov a Uhrov stali Apoštolskí Uhri a z Apoštolských Uhrov Slováci a Maďari)
Kniha prináša nový pohľad na dejiny Uhorska, pozerá sa na ne ako na dejiny spoločného štátu Slovákov a Maďarov.
Vo svojej predošlej knihe Dešifrovanie Magny Germánie som sa zaoberal identifikáciou najstarších stredoeurópskych miest zachytených na Ptolemaiovej mape.
Teraz sa vraciam k dejinám Uhorska a pokúšam sa analyzovať vnútornú štruktúru Uhorského kráľovstva. Doteraz bolo Uhorské kráľovstvo považované buď za jednonárodný maďarský štát, alebo za mnohonárodnostný štát, v ktorom Maďari alebo Slováci boli len akoby jednou z národností. Vosvojej štúdii sa pokúšam hľadať strednú cestu, podľa ktorej bolo Uhorsko národným štátom dvoch národov – slovenského a maďarského.Do akej miery sa mi to podarilo, nechávam už na posúdenie čitateľovi.
Autor
Na sklade 1Ks
7,32 €
7,70 €