Hľadanie: Jedlá a predjedlá studenej kuchyne
zobraziť:
Jedlá a predjedlá studenej kuchyne
Studené jedlá sú neodmysliteľnou súčasťou rýchleho
občerstvenia v našej uponáhľanej dobe, ale aj vítaná
zmena pri posedeniach. Knižka sa týka studenej kuchyne,
to neznamená, že sa v nej nebude variť, smažiť či piecť,
pretože takto pripravené jedlá, hoci sa podávajú studené,
majú dlhšiu trvácnosť ak ich pripravujeme do zásoby.
Recepty na takéto jedlá v našej knižke oceníte vo chvíľach,
keď ste sami postavení pred hotovú vec: urobiť rýchle, ale
aj chutné a príjemné pohostenie.
Vypredané
3,13 €
3,29 €
Chlad. Otužovanie a plávanie v studenej vode ako liek
Čo hovorí veda o tom, ako otužovanie a plávanie v studenej vode pomáha liečiť ochorenia tela i mysle.
Hoci priaznivé účinky studenej vody na zdravie sú známe stáročia, súčasná medicína zameraná na užívanie liekov ich často prehliada či dokonca odmieta.
Autor knihy lekár Mark Harper spája výsledky vedeckých výskumov, odborných štúdií a vlastné skúsenosti z lekárskej praxe s konkrétnymi prípadmi ľudí, ktorým studená voda pomohla prekonať či zmierniť často paralyzujúce fyzické i psychické ochorenia.
Harper prináša dôkazy o silných blahodarných účinkoch studenej vody na naše zdravie. Vysvetľuje, prečo otužovanie pomáha pri ochoreniach ako chronická bolesť, artróza, úzkosť, depresia, posttraumatická stresová porucha či migréna.
Harper je otužilcom už takmer dvadsať rokov a ponúka praktické rady, ako sa venovať otužovaniu a plávaniu v studenej vode bezpečne a čo najviac využiť jej benefity. Kniha prináša nové zistenia o našom tele, mysli a liečivej sile vody. Ukazuje cestu k úľave od ťažkostí, cestu k sviežosti, vitalite, duševnej i telesnej odolnosti, zlepšeniu zdravia i celkovej životnej pohody. A to všetko bez liekov a v podstate zadarmo.
Mark Harper pracuje ako anestéziológ striedavo v Brightone v Spojenom kráľovstve a v Kristiansande v Nórsku. Je popredným odborníkom na prevenciu hypotermie u chirurgických pacientov a na terapeutické využitie adaptácie na studenú vodu. Je spoluzakladateľom neziskovej organizácie Chill UK, ktorá vedie kurzy plávania v studenej vode zamerané na zlepšenie duševného zdravia.
Nízkosacharidové jedlá, 365 receptov
Chcete sa dobre najesť a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie? Natankovať energiu a popritom dosiahnuť a udržať si svoju vytúženú hmotnosť? Nízkosacharidové recepty vám to umožnia!
Či už hlavné jedlá, polievky, snacky, šaláty, nápady na raňajky, dezerty alebo pečivo: V tejto knihe nájdete vhodné recepty na každý deň.
Odštartujte ráno chrumkavými orechovými müsli alebo lahodnou bielkovinovou omeletou. Cez obed v kancelárii vás zláka kurací šalát na thajský spôsob v poháriku alebo karfiolovo-kokosové karí. Deň môžete ukončiť zeleninovými niťovkami s lososom a sladkému mangovo-tvarohovému trifle neodolajú ani najväčší maškrtníci.
Z nemeckého originálu 365 Low Carb Rezepte (Naumann & Göbel Verlagesellschaft mbH, Köln) preložil Robert Meder.
Národné jedlá
Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia zastaralejšie a zároveň dôležitejšie a relevantnejšie ako kedykoľvek predtým.“ A neexistuje lepšia prizma, cez ktorú by sme to mohli vidieť, ako jedlo.
Vydáva sa pátrať po pravde, ktorá sa skrýva za večným klišé „sme to, čo jeme“, a to do veľkých gastronomických centier Paríža, Neapola, Tokia, Sevilly, Oaxacy a Istanbulu – so záverečnou zastávkou pri ukrajinskom boršči. V Paríži zisťuje prekvapujúci nezáujem o tradičné francúzske pot-au-feu, pričom francúzski gurmáni uprednostňujú novšie, trendovejšie medzinárodné kuchyne; v Neapole skúma skromné a nesprávne chápané začiatky pizze; v Tokiu ju prekvapí uprednostňovanie ramenu pred tradičným gohanom a konbinizácia spoločnosti; v Seville odhaľuje náboženské dôsledky jamónu a vznik tapas; v Oaxace rozpletá komplikované prelínanie domorodého a európskeho a opätovné presadenie kukurice; a nakoniec ju čaká komplikované dedičstvo multikulturalizmu v Istanbule.
Anya sa zaoberá týmito ikonickými jedlami svojím zvedavým pohľadom a nezameniteľným vtipom, keď sa rozpráva s kuchármi, remeselníkmi, vedcami, politickými aktivistami a úplne cudzími ľuďmi, pričom sa snaží pochopiť, čo predstavuje „národnú“ kultúru jedla. V knihe odhaľuje a prehodnocuje fascinujúcu úlohu, ktorú jedlo zohráva pri vytváraní kultúrneho dedičstva – s tým, ako sa mení politická a sociálna identita národa, mení sa aj jeho chuť.
dostupné aj ako:
Jedlá soda
Jedlá soda - ačkoliv tento nenápadný bílý prášek koupíte téměř v každém supermarketu, jeho podivuhodné schopnosti zná jen málokdo. Naši prarodiče sodu ještě běžně používali, později však upadl tento "zázračný prostředek" do zapomnění, protože jej stále více vytlačovaly nejrůznější výrobky v lákavých obalech. Přitom to jde téměř vždy mnohem levněji, zdravěji a ekologičtěji - s jedlou sodou!
Jako bezpečná a udržitelná alternativa a zároveň univerzální domácí prostředek nahradí jedlá soda mnoho dalších výrobků v domácnosti, kuchyni, koupelně, při praní i na zahradě. Navíc je oproti nim téměř zadarmo, skvěle funguje a nezanechává za sebou žádné látky škodlivé pro životní prostředí. To je hodně dobrých důvodů, proč by jedlá soda neměla chybět v žádné domácnosti.
Jedlá soda je
- prospěšná pro zdraví: Díky jedlé sodě se můžete ve své domácnosti zbavit mnoha pochybných látek v deodorantech, mycích prostředcích, vlasové kosmetice a spol. a nahradit je neškodnými, ale stejně účinnými alternativami.
- prospěšná pro životní prostředí: Domácí alternativy s jedlou sodou nešetří jen ohromné množství obalového odpadu a chemie, ale jsou také zcela neškodné pro životní prostředí.
- prospěšná pro vaši peněženku: Zapomeňte na drahé speciální výrobky na každý problém, díky mnohem levnější jedlé sodě bude většina z nich zbytečná.
- prospěšná pro vás osobně: Výroba domácích pomocníků přináší radost, podporuje kreativitu, posiluje sebevědomí, a navíc díky ní budete o něco nezávislejší.
Milujem KÓŠER jedlá: Najlepšie recepty z mojej kuchyne
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť.
Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov.
Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom vôbec nemusíte v kuchyni stráviť celý deň.
Stačí si osvojiť stratégiu „zachovania pokoja“ a prijať zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu zlepšiť systém nakupovania čerstvých potravín i organizáciu pri varení.
Vďaka zloženiu potravín, ich čerstvosti a ochuteniu sú recepty podľa Kim vhodné na raňajky s rodinou, rýchle a ľahké večere či zdravé a chutné obedy. Dozviete sa, ako pripraviť väčšie sviatočné hostiny, skvelé jedlo pre návštevu alebo aj vhodné jedlo na večierok s priateľmi.
A nielen to. Kim vám prezradí tajomstvo prípravy vlastných dresingov, marinád či zmesí, ktoré vaše jedlo posunú na vrchol skvelých a jedinečných chutí. Varenie sa pre vás stane radosťou i láskou a jedlo príjemným zážitkom.
Z anglického originálu I ¦ KOSHER (Weldon Owen International, San Francisco, 2018) preložila Nina Vlhová.
Jedlá z kuracích pŕs (41)
Z obsahu:
Cestoviny so smotanovo-kuracím ragú
Kuracie prsia plnené pórom a bryndzou
Hráškovo-hubové kuracie ragú
Smotanová kuracia torta
Kuracie prsia s ovocím
Vyprážané kuracie prsia iným spôsobom
Hydinové guľky s kôprovou omáčkou
Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou)
Kuracie prsia v citrónovej omáčke a iné...
Na sklade 1Ks
1,40 €
1,50 €
Kapustové jedlá (46)
Z obsahu:
Pšeno s kapustou a krkovičkou
Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou
Kapustové palacinky
Maďarská "lucskos" kapustnica
Zabíjačková kapusta
Bažant na kapuste
Kapustové fliačky
Kuracie prsia na kelovom lôžku
Kelová polievka a iné...
Kubko kuchárom alebo radosť z jedla
Objavujte spolu s Kubkom čaro spoločnej prípravy jedál
Obľúbený detský hrdina sa s mamou a so sestrou vyberie do reštaurácie. Objednané cestoviny vyzerajú inak než doma, ale chutia výborne! Navyše im kuchár dá recept na skvelé lievance, takže sa koná veľké rodinné varenie. Každý má svoju úlohu: tato krája ovocie, Kubko mieša a Miška prisypáva do misy potrebné suroviny. Ani sa nenazdajú a olovrant je hotový!
Na konci leporela je recept na Kubkove a Miškine lievance s ovocím, ktoré si môžete pripraviť doma. Spoločné varenie odporúčame predovšetkým deťom, ktoré majú problém so stravovaním.
Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu.
Ilustrovala Joanna Kłos
Pre deti od 3 rokov
Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Slávnostné jedlá (16)
Obsah:
Husacia polievka
Polievka s pľúckovými taštičkami
Grécka ovocná polievka
Barania polievka s estragónom
Roštenka na zelenine
Teľací paprikáš
Tatársky biftek
Mäsová štrúdľa s paprikovou omáčkou
Citrónový jazyk
Králik pečený v jablkovo-cibuľovej kôrke
Dusené srnčie stehno
Perlička pečená so zeleninou
Pečené baranie karé s cesnakovou fazuľkou
Citónové pečené kuracie prsia s cviklovým majonézovým šalátom
Drevený zápisník na recepty Slovenské jedlá
Áno, vieme, doba je rýchla a recepty často hľadáme na internete. Ale určite máte zopár takých, ku ktorým sa vraciate znova a znova, lebo sú súčasťou rodinnej tradície, alebo ich jednoducho milujete a pripravujete dookola.
Osvedčené kuchárske skvosty si zaslúžia mať svoje pevné miesto! Ak si ich zapíšete do tohto unikátneho dreveného zápisníka na recepty, už nikdy ich nezapatrošíte a stanú sa súčasťou vášho rodinného archívu, ktorý získa rokmi na cene.
Dokonalý darček pre manželku, mamičku, sestru, všetky gazdinky a gurmánov. Rozmery: A5 (23?19,5cm) Počet strán: 70 listov (120g).
Na sklade 2Ks
26,99 €
Skvelé jedlá z kuracích pŕs
V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade
kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí
podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky,
kocky či pásiky. Pečenie, varenie a dusenie je časovo nenáročné. Vďaka tomu z
nich môžeme každý deň vyčariť iné jedlo a stanú sa tak našou obľúbenou
surovinou. Príjemné varenie.
Talianske tradičné jedlá cestoviny
Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná – to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi.
Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami.
Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie.
Veľkonočné jedlá (43)
Z obsahu:
Šunkovo-vaječný plnený paždík so zeleninovou ryžou
Zeleninovo-šunková polievka
Cibuľové jahňacie kolienko s opekanými zemiakmi
Chrumkavé šunkové guľky s cesnakovým zemiakovým pyré
Na masle pečené šunkové plátky s praženými zemiakmi a chrenovou omáčkou
Vajcia plnené krémom z kuracej pečene v šalátovom hniezdočku
Králičí paprikáš s haluškami
Veľkonočná štipľavá polievka s vajíčkami
Šunková paštéta s domácim octovým chrenom a iné...
Na sklade 1Ks
1,43 €
1,50 €
Jedlá zahrada
Zelenina, bylinky, jedlé květy – vypěstujte si vlastní lahodnou úrodu snadno a rychle. V knize najdete jednoduché návody na pěstování osvědčených druhů, jako jsou saláty, česnek, cibule, fazole, hrách, rajčata, tykve, melouny, lilek, kukuřice, papriky, ředkvičky, mrkev, brambory ad. Dozvíte se také, jak si vyrobit vyvýšený záhon, založit úrodné jahodiště, vypěstovat mikrozeleninu či hlívu ústřičnou v květináči a mnoho dalšího.
Jedlá pečené a dusené na panvici (18)
Obsah:
- Kapsičky zo sviečkovice
- Brašovské pečené
- Cesnaková restovaná bravčová pečeň s pretlačenými zemiakmi
- Pečený zajačí chrbát
- Cibuľová roštenka
- Pečená morčacia pečeň
- Pečené plátky teľacej pečene
- Kuracie pečienky s jabĺčkami
- Sviečkovica na budapeštiansky spôsob
- Sezamové kuracie prsia s brokolicou a iné...
Na sklade 2Ks
1,43 €
1,50 €
Jedlá za 10-20-30 minút
V dnešnom uponáhľanom svete si získava čoraz väčší priestor rýchle stravovanie. Preto sme zostavili túto kuchársku knihu plnú nápadov, aby sme ukázali, ako môžete za skutočne krátky čas pripraviť chutné a zdravé jedlá pre seba a celú rodinu. Nájdete v nej predjedlá, polievky, hlavné jedlá, zákusky a dezerty. Prajeme Vám príjemné varenie.
Kotlíkové jedlá (59)
Z obsahu:
Klobásovo-kolienkový fazuľový guláš s mrveničkou
Koložvársky hovädzí guláš
Pravý šlambuc
Jahňací paprikáš s kyslou smotanou a tarhoňou
Korheľský slepačí perkelt v kotlíku
Kolienkový perkelt na červenom víne s rascovými zemiakmi a iné...
Žiť sa dá len autobiograficky / Škoda knižke nerozpredanej ležať / Iskra v studenej pahrebe
Štvrtý zväzok súborného diela Ivana Kadlečíka obsahuje texty posledných troch kníh Ivana Kadlečíka, fotografickú prílohu a kompletnú bibliografiu autora. Memoárová próza Žiť sa dá len autobiograficky opisuje roky strávené v nútenej izolácii ako disident. Fejtóny a besednice z posledného obdobia autorovho života sú oslavou umenia, knihy, čítania a dobra. Žiť naozaj slobodne sa dá len v umení.