Hľadanie: Fyziológia chutí
zobraziť:
Fyziológia človeka pre nelekárske študijné odbory (3. prepracované vydanie)
Učebnica je určená najmä študentom vysokoškolského štúdia ošetrovateľstva a ďalších nelekárskych zdravotníckych študijných programov. Poskytuje základné poznatky potrebné na pochopenie fyziologických procesov v zdravom ľudskom organizme.
Predhovor: Fyziológia človeka je veda, ktorá skúma a vysvetľuje funkcie ľudského organizmu. Štúdium fyziologických procesov sa uskutočňuje na bunkovej, tkanivovej, orgánovej a systémovej úrovni, ktoré sa integrujú na úrovni organizmu ako celku. Neustály a rozsiahly výskum v oblasti fyziológie obohacuje naše poznanie o nové informácie, a preto zorientovať sa vo veľkom množstve poznatkov môže byť pre študenta ťažké.
Snahou autorov bolo ušiť na mieru učebnicu fyziológie človeka pre študentov bakalárskeho štúdia nelekárskych študijných programov, ktorá poskytne základné informácie o fungovaní ľudského tela v dostatočnej hĺbke a rozsahu, aby na nich mohli budovať vedomosti získané štúdiom ďalších predmetov, prípadne ich využiť v praxi.
Veríme, že učebnica umožní odhaliť dokonalosť životných procesov a bude pre študentov dobrou pomôckou pre pochopenie funkcií jednotlivých orgánov a systémov do takej miery, že budú fyziológiu študovať nielen so záujmom, ale aj s radosťou.
Krátky obsah:
Vnútorné prostredie
Fyziológia krvi
Fyziológia imunitného systému
Fyziológia kardiovaskulárneho systému
Fyziológia lymfatického systému
Fyziológia dýchacieho systému
Fyziológia tráviaceho systému
Metabolizmus a fyziológia výživy
Fyziológia kože
Termoregulácia
Fyziológia obličiek a vývodných močových ciest
Fyziológia endokrinného systému
Fyziológia rozmnožovania a tehotnosti
Všeobecná neurofyziológia
Fyziológia centrálneho nervového systému a zmyslového vnímania
Fyziológia svalstva
Fyziológia práce
Vývoj niektorých fyziologických funkcií u človeka
Fyziológia živočíchov
Obsah tejto učebnice bol spracovaný na základe dlhoročných skúseností získaných v oblasti výučby fyziológie živočíchov na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre.
V jednotlivých kapitolách tejto učebnice sú zdôraznené interakcie hlavných systémov a mechanizmov zabezpečujúcich činnosť buniek, taknív a orgánov ako i vysvetlené princípy riadenia regulácie procesov v orgánových sústavách a v organizme živočíchov ako celku.
Na sklade 1Ks
13,78 €
14,50 €
Lekárska fyziológia 1+2 zväzok (Komplet)
Lekárska fyziológia 1+2 zväzok predáva sa len komplet.
V roku 2000 sa slovenskí fyziológovia rozhodli vydať ucelenú celoštátnu učebnicu lekárskej fyziológie, ktorá by komplexne priniesla študentom poznatky o funkciách a kooperácii činností orgánov a systémov ľudského tela, a možnosti ich vyšetrovania. Všetci autori mali už v tom čase za sebou bohatú pedagogickú prax a významné výsledky vedeckej experimentálnej a klinicko-fyziologickej práce. Zostavovateľovi učebnice sa podarilo dať pre naplnenie tohto cieľa dohromady kolektív autorov zo všetkých lekárskych fakúlt (Bratislava, Košice, Martin), z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského a zo Slovenskej akadémie vied (SAV). Do 1. vydania tejto učebnice (2001) sa študenti učili fyziológiu človeka najmä zo slovenského prekladu československej učebnice fyziológie (vedúci autorského kolektívu prof. MUDr. Stanislav Trojan, DrSc., Praha), kde bolo paritné (2:1) zastúpenie českých a slovenských autorov. Študentom Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach pomáhali pri štúdiu skriptá Fyziológia pre poslucháčov medicíny(1982), ktorých autorom bol významný fyziológ, dlhoročný vedúci Katedry fyziológie LF UPJŠ prof. MUDr. Imrich Ivančo.
Vznik samostatného Slovenska i začiatok nového tisícročia inšpirovali slovenských fyziológov spracovať prvú slovenskú celoštátnu učebnicu lekárskej fyziológie pre všetky lekárske fakulty na Slovensku, ale aj pre ďalšie vysokoškolské nelekárske, biomedicínske odbory. Učebnica si našla svoje pevné miesto v portfóliu vysokoškolských učebníc. Poukazuje na to aj pravidelné (45-ročné) vydávanie učebnice, ktorej nové vydania sú inovované, prepracované a doplnené.
Čím sa odlišuje 5. vydanie učebnice od predchádzajúceho vydania? Autori jednotlivých kapitol prešli cez svoje texty, schémy a obrázky a konfrontovali ich so súčasnými poznatkami v svetovej literatúre. Niektoré state boli vynechané, iné pridané, alebo upravené. Keďže nebolo možné zabezpečiť potrebnú inováciu kapitoly o fyziológii práce a telesných cvičení (obidvaja autori tejto kapitoly nás bohužiaľ definitívne opustili), bola napísaná kapitola de novo. Z praktického hľadiska sme rozdelili učebnicu do dvoch častí. Určité rozšírenie textov, ale aj pomerne veľké a tak dobre čitateľné obrázky zvyšujú počet strán. Učebnica vydaná ako celok v jednej knihe by bola nepraktická na prenášanie, ale aj na manipuláciu pri čítaní. Vydavateľstvo Osveta nám vyšlo v ústrety aj pri napĺňaní tejto požiadavky.
Slovenská učebnica lekárskej fyziológie je typická tým, že si zachováva svoju klasickú štruktúru, má pravidelne inovovanú náplň a obsahuje schémy a ilustrácie nápomocné štúdiu. Zároveň sa odlišuje od viacerých zahraničných učebníc dôrazom, ktorý sa kladie na klinickú fyziológiu a aplikáciu poznatkov. Dôkazom toho je osobitná kapitola o chronofyziológii spracovaná našimi poprednými odborníkmi z Prírodovedeckej fakulty UK a kapitoly o zvláštnostiach fyziológie plodov, novorodencov a detí a o fyziológii starnutia. Lekár, či už gynekológ, pôrodník, neonatológ, pediater alebo gerontológ, nemôže predsa poznať a hodnotiť funkcie tela podľa štandardov platných len pre mladých dospelých ľudí. Musí mať prehľad o meniacich sa funkciách ľudského tela v dynamike osobného času.
Tak ako pri predchádzajúcich vydaniach veríme, že táto učebnica pomôže študentom pregraduálneho stupňa štúdia pochopiť do určitej miery mechanizmy funkcií ľudského tela. Je to predpoklad zvládnutia patologickej fyziológie a klinických disciplín. Pre študentov postgraduálneho štúdia, ale aj lekárov v praxi môže byť dobrou doplnkovou príručkou. Za najväčší prínos učebnice budeme považovať, ak sa študenti po jej preštudovaní zamyslia a užasnú nad logikou životných funkcií, nad komplikovanými, ale krásnymi vzájomne poprepájanými vzťahmi medzi jednotlivými funkciami, ktoré umožňujú najväčší a najkrajší zázrak na Zemi ľudský život.
Kamil Javorka
50 chutí cheesecake
Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť.
V knihe nájdete 50 overených, vynikajúcich receptov na jeden z najznámejších koláčov sveta. 50 sladkých, lákavých, šťavnatých, hriešnych receptov, s veľkou dávkou čokolády, karamelu, ovocia a iných chutí, ktoré sa vám rozplynú na jazyku a potešia vaše chuťové poháriky.
Verím, že v nej nájdete (nejednu) srdcovku, ktorá poteší vás či vašich blízkych. A že ju zaprášite od múky, zacapkáte čokoládovými rukami, alebo na nej ostanú stopy po sladkom, sviežom ovocí. To vôbec nevadí.
Dajte jej vlastný príbeh a vezmite ju do rúk vždy, keď zatúžite po niečom hriešne dobrom, overenom, no s malou obmenou vždy novom a jedinečnom. Pretože dobrému a kvalitnému kúsku cheesecaku sa skrátka nedá povedať nie.
Ako chutí les
Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý´ by Julo Satinský nazval nebíčko v papuľke.
Názov knihy AKO CHUTÍ LES ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.
V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.
Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.
Ako chutí tarantula?
Ako chutí tarantula či kvety petúnie? Kvety petúnie sú jemne pikantné a kvety sedmokrások príjemne aromatické. Poučná aj zábavná kniha rozhovorov s 25 slovenskými vedcami, vedkyňami a odborníkmi, ktorí sa venujú výskumu v oblastiach od astrofyziky cez medicínu či vývoj bioplastov až po skúmanie nových zdrojov potravy a ich nutričnej hodnoty. Zistíte v nej napríklad to, koľko ton materiálu z meteoritov a komét dopadne ročne na Zem, ako sa v Košiciach vyvíja 3D tlač titánových skeletov, ktoré môžu nahradiť kosti, a ako vyzerá elektrická aktivita v mozgu pri rozmýšľaní.
Aj slovenskí vedci skúmajú oblasti, ktoré prinášajú svetový pokrok. Robia výskum v odvetviach, aké by vám ani nenapadli a výstupy z ich skúmania môžu byť užitočné pre váš každodenný život.
Redaktorka Denníka N Zuzana Vitková vedcom a vedkyniam položila otázky, vďaka ktorým vám fakty z ich výskumov a toho, ako funguje svet, zostanú v pamäti aj bez čítania vysokoškolských skrípt.
Vybrať do knihy len 25 rozhovorov bolo náročné, pretože na Slovensku je oveľa viac inšpiratívnych ľudí, ktorí majú o vede čo povedať. Kniha sa snaží priniesť čo najširší záber výskumných tém a cez niektoré rozhovory predstaviť aj osobné príbehy vedkýň a vedcov, ich pohľad na slovenskú vedu a dôvody, prečo sa rozhodli zostať na Slovensku alebo, naopak,
odísť do zahraničia.
dostupné aj ako:
Sedem chutí piva
Kniha pre milovníkov piva a dobrého jedla. Ponúka približne 140 receptov obľúbeného kuchára Laciho Hornáčka, ktorý je známy z TV Paprika. Kniha myslí na rozmanité chute pivárov - na svoje si prídu všetci od milovníkov dvanástky po tých, čo podľahli ovocným pivám. V úvode nájdete zaujímavosti a praktické informácie o zlatistom moku, jadrom knihy sú však recepty. Máte chuť na niečo malé k pivu, chcete si doma pripraviť vaše obľúbené pivné jedlo, chystáte grilovačku s priateľmi? Z pestrého výberu si určite vyberiete to, na čo máte práve chuť - od nátierok, nakladaných syrov, rôznych druhov mäsa a zeleniny, šalátov až po domáce pečivo či kečup. Rozšírte si repertoár pivných chutí s touto originálnou kuchárskou knihou.
Lacná kniha Chutí?! (-90%)
Postava Zbojníka Globina na obálke charakterizuje v skratke všetko, o čom je kniha Miroslava Spišiaka. Autor vstúpil na Slovensku aj v Česku do povedomia verejnosti odhaľovaním nečestných praktík výrobcov a predajcov potravín. Rozhovor, ktorý k téme poskytol v roku 2013 populárnemu týždenníku si v elektronickej forme prečítalo viac ako 185-tisíc čitateľov. Nadväzne dostal ponuky na vystúpenia takmer od všetkých slovenských aj českých médií. „Chcel som upriamiť pozornosť spotrebiteľov na to, čo nakupujú a jedia. Slováci dávajú v priemere až 40 % svojich výdajov na potraviny. Chcem, aby spotrebitelia pochopili, že nemusia „zhltnúť“ všetko, čo im podstrčia. Aby si uvedomili, že majú za svoje peniaze žiadať a dostať potraviny, aké chcú a potrebujú,“ hovorí autor knihy Miroslav Spišiak. „Kritériá kvality, akými boli prirodzená a zdravá výživa, čerstvosť, chuť a vôňa potravín, boli nahradené kritériami ako rentabilita, obrat, marža a zisk. Ak u väčšiny výrobcov prednostne fungujú takéto kritériá, potom priam zákonite musí tento proces vyústiť aj do potravinárskych škandálov,“ dodáva autor. Spotrebitelia sa často stretávajú s nečitateľnými či falošnými etiketami, s potravinami po termínoch spotreby, potraviny v reťazcoch ležia často na pultoch zapáchajúce a hnijúce... Zdá sa, že ochrana spotrebiteľa v Európe ani u nás nie je veľmi účinná, a preto bude musieť pristúpiť k „sebaobrane“ každý sám. Autor dal knižku prečítať a ilustrovať deťom – malým výtvarníkom s nádejou, že sa na potraviny pozrú inak ako cez agresívnu reklamu a budú motivovať rodičov k uvedomelejšiemu prístupu k potravinám. Jednotlivé kapitoly knihy sa zaoberajú väčšinou problémov, ktoré musí spotrebiteľ pri nákupe riešiť. Autor upozorňuje na situácie, v ktorých sa zvádzanie mení na zavádzanie a hovorí aj o možnostiach sebaobrany spotrebiteľa pred rôznymi trikmi potravinárov. Už názvy kapitol sľubujú zaujímavé čítanie, napríklad: Vozík či košík?; Umiestnenie tovarov v obchode; Večne čerstvá zelenina; Pomer ceny a kvality. Alebo: CHVÁLENKÁRSKE TRIKY A TVRDENIA (Inovácie; Z prírody, prírodný produkt). Užitočné pre spotrebiteľov sú i časti knihy, v ktorých autor píše o označovaní potravín a zložení mnohých populárnych výrobkov. Najzaujímavejším druhom potravín venuje autor viac ako 20 samostatných častí knihy, kde popisuje napr. zloženie mäsových, pekárenských či mliečnych výrobkov.
Na sklade 3Ks
1,09 €
10,90 €
dostupné aj ako:
Ohýbanie chutí
Piata Malíková kniha fejtónov o vôni a chuti lákavých jedál a príťažlivých vín. Výstižné a originálne texty
odhaľujúce čaro prestretého stola. Úsmevné rozprávanie o gastronomických zvyklostiach ľudí tejto planéty. Dobré
jedlo milujeme všetci. Dobré jedlo magnetizuje nielen kuchára v kuchyni, ale aj labužníka nad tanierom s dobrotami...
Pokojné čítanie a dobrú chuť tým i oným. Všetci sme sa predsa rozhodli byť v milej spoločnosti "ohýbačov" chutí.
Úroda plná chutí
Vypestovali ste krásnu zeleninu, ale sklamala vás jej chuť? Botanik a úspešný autor kníh o záhradkárstve James Wong prináša vedecky podložené postupy vhodné aj pre začiatočníkov, ktorými môžete ovplyvniť kvalitu svojej úrody. Ponúka rady na zlepšenie chuti domácich aj exotických plodín, ako aj 36 receptov na zužitkovanie jedinečných vlastností ovocia, zeleniny, byliniek aj korenín v kuchyni. Jamesov jedinečný prístup vám v porovnaní so štandardnými technikami ušetrí námahu a poskytne maximum chuti s minimálne vynaloženou námahou.
S chutí
Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na bezmasé pokrmy, ze kterých si snadno připravíte snídani, oběd či večeři. Na své si přijdou milovníci slaného i sladkého. Jídla nejsou nijak složitá na přípravu, naopak, některé z nich vám zaberou jen chvilku a k jejich přípravě budete potřebovat jen běžně dostupné suroviny. Inspiraci v knize můžete hledat celý rok, obsahuje totiž řadu sezonních dobrot.
Zakázané ovocie najviac chutí
Kniha autentických príbehov najmä zo školského prostredia, ktoré podáva učiteľka s dlhoročnou praxou na základe vlastných skúseností, prichádza na pomoc učiteľom etickej či občianskej výchovy. Príbehy sú podané tak, ako ich sama autorka so svojimi žiakmi prežila a v rôznych situáciách pomáhala nachádzať správne postoje, riešiť problémy v škole aj mimo nej.
Kniha ukazuje, ako môže učiteľ pozitívne ovplyvniť osobnostný rozvoj žiaka – vnímavým, empatickým prístupom, pochopením aj konkrétnou pomocou. Pomáha pochopiť postoje a názory mladých a naopak, pomáha žiakom vcítiť sa do pocitov a postojov učiteľa. Dôsledkom budovania vzťahu medzi učiteľom a žiakom na vzájomnom porozumení a dôvere je lepšie prijímanie školských poznatkov i to, že učiteľ sa stáva prirodzenou autoritou vo výchove k etickým hodnotám.
Príbehy sú zoradené podľa tém učebných osnov 5. – 9. ročníka. Vhodnosť ich využitia na hodinách etiky autorka overila v praxi. Z jej skúseností vyplýva, že žiaci na príbehy aktívne reagujú predovšetkým preto, že sú im blízke – zaoberajú sa ich problémami, sú v nich vyjadrené ich túžby.
Za každým príbehom sú zaradené otázky a citáty na zamyslenie pre žiakov, napríklad ako by sa zachovali v danej situácii, či je správne riešiť situáciu opísaným spôsobom, na koho by sa obrátili v prípade podobného problému; otázky sú podnetmi na dialóg o ich názoroch a postojoch.
dostupné aj ako:
Arábia chutí
Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich svet, pričom tentoraz si na mušku berie ich každodenný život, kde v popredí stojí kulinárstvo. Cez ľudí a príbehy, zvyky a recepty otvára dvere do kuchýň štyroch arabských regiónov - Úrodného polmesiaca, Arabského polostrova, krajín Nílu a faraónov a severnej Afriky. Emíre Khidayer slovom a Alan Hyža fotografiou vás prenesú do reality so všetkými jej farbami, chuťami, vôňami i pachmi. Len si siahnuť a ste tam.
Tajemství vůní a chutí
Vliv chutí a vůní na náš život a naše chování bývá často opomíjen, ale přitom je využíváme, když se chceme posílit, dodat si odvahy, vyvolat příjemné vzpomínky, vybrat si partnera nebo si jen zjemnit čich. Proč některé vůně a pachy preferujeme a jiné nás odpuzují? Proč nám ve stavu zamilovanosti chutnají jiné věci než jindy? Jaké chuťové buňky mají znalci vína? Jakou roli sehrávají parfémy a feromony při navazování vztahů? Je možné, že zvířata dokážou čichem odhadnout naše rozpoložení? A jak nás vůně nenápadně manipulují k dalšímu nakupování?
Hanns Hatt je profesorem buněčné biologie na univerzitě v německém Bochumu a patří k nejznámějším světovým výzkumníkům v oblasti vůní a pachů.
Regine Dee je novinářka píšící pro populárně naučné časopisy.
Lacná kniha Zakázané ovocie najviac chutí (-50%)
Kniha autentických príbehov najmä zo školského prostredia, ktoré podáva učiteľka s dlhoročnou praxou na základe vlastných skúseností, prichádza na pomoc učiteľom etickej či občianskej výchovy. Príbehy sú podané tak, ako ich sama autorka so svojimi žiakmi prežila a v rôznych situáciách pomáhala nachádzať správne postoje, riešiť problémy v škole aj mimo nej.
Kniha ukazuje, ako môže učiteľ pozitívne ovplyvniť osobnostný rozvoj žiaka – vnímavým, empatickým prístupom, pochopením aj konkrétnou pomocou. Pomáha pochopiť postoje a názory mladých a naopak, pomáha žiakom vcítiť sa do pocitov a postojov učiteľa. Dôsledkom budovania vzťahu medzi učiteľom a žiakom na vzájomnom porozumení a dôvere je lepšie prijímanie školských poznatkov i to, že učiteľ sa stáva prirodzenou autoritou vo výchove k etickým hodnotám.
Príbehy sú zoradené podľa tém učebných osnov 5. – 9. ročníka. Vhodnosť ich využitia na hodinách etiky autorka overila v praxi. Z jej skúseností vyplýva, že žiaci na príbehy aktívne reagujú predovšetkým preto, že sú im blízke – zaoberajú sa ich problémami, sú v nich vyjadrené ich túžby.
Za každým príbehom sú zaradené otázky a citáty na zamyslenie pre žiakov, napríklad ako by sa zachovali v danej situácii, či je správne riešiť situáciu opísaným spôsobom, na koho by sa obrátili v prípade podobného problému; otázky sú podnetmi na dialóg o ich názoroch a postojoch.
Na sklade 1Ks
3,74 €
7,47 €
dostupné aj ako:
Jaroslav Hašek a Slovensko alebo Ako chutí ovca v žinčici
Viete, že slávny český spisovateľ, humorista Jaroslav Hašek mal veľmi blízky vzťah k Slovensku a počas troch prázdninových výprav v rokoch 1900 –1902 putoval s priateľmi po našej krajine, načerpal tu množstvo inšpirácií na poviedky, i na niektoré postavy a situácie v epochálnom románe o dobrom vojakovi Švejkovi?
Kniha vám prezradí veľa zaujímavého o Haškových cestách po Slovensku. Publicista a spisovateľ Igor Válek sa svetoznámemu humoristovi venuje desaťročia, roku 2003 napísal viackrát ocenenú knihu Haškovi v pätách.
Teraz ponúka pútavú koláž Haškovej korešpondencie (vrátane pohľadníc, ktoré posielal zo Slovenska do Prahy), jeho krátkych próz, stručných informácií o lokalitách, ktoré tu navštívil, i svojich vlastných reportáží a čŕt, ktoré dotvárajú pôsobivý obraz o nezvyčajnej osobnosti excentrického tuláka a fenomenálneho spisovateľa.
Šiju s chutí
Polštářek, hračka do postýlky, box na poklady, obal na knížku nebo třeba klíčenka - to jsou věci, bez kterých se snad žádné dítě neobejde. A zároveň jsou to věci, které každá alespoň trochu tvořivá maminka, babička, tetička či kamarádka může vyrobit sama. Není to žádná věda, stačí jen jeden volný večer, trocha inspirace, základní pomůcky, zbytky látek, bavlnek, stužek, pár knoflíků či korálků a radost z práce - a vzniknou drahocennosti, se kterými dítě roste až do dospělosti a které v něm i po dlouhých letech dokáží vyvolat milé vzpomínky. V této praktické knížce najdete inspiraci na tvorbu dvaceti takových drahocenností včetně podrobných návodů krok za krokem, nákresů, střihů a šablon ke stažení. Některé poslouží jako dárek, jiné jako dekorace do domácnosti, další jako užitečná pomůcka - a všechny vám udělají radost. Proto šijte s chutí!
Na sklade 1Ks
6,65 €
7,00 €
Osm chutí Asie
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu - z jihovýchodní Asie, Vietnamu atd. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, nebát se trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát!
Lacná kniha Život s chutí cyankáli
Pomalu, ale jistě se naplňuje hořký osud tří generací rodiny Valešovy. Kdysi úspěšný ředitel výzkumného ústavu je v důchodu, jeho ambiciózní dcera po návratu z pracovního pobytu v Argentině marně hledá uplatnění a sny o přepychovém životě se vytrácejí. Navíc její syn, kluk se zpackaným životem, se vrací z nápravného zařízení k ní domů. Všichni se ocitají na kraji své životní propasti...
Na sklade 1Ks
0,54 €
10,76 €
dostupné aj ako: