Hľadanie: Edinburské väzenie
zobraziť:
Väzenie Dúfať
Aký bol skutočný život v socializme? Zlaté, dobré časy alebo cenzúra, rodinkárstvo, či strach?
Odpoveď na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky nájdete v tomto, takmer reálnom, príbehu. Ema a Eugen sú čerstvo zamilovaní študenti strednej školy. Žijú si svoj bezstarostný, mladícky život až do momentu, kým do ich domovov nenápadne vkĺzne zlo. Naivný Eugen ľahko podľahne pokušeniu a ocitne sa v situácii, z ktorej niet návratu. Zronená Ema neprestáva dúfať v spravodlivosť, no realita je celkom iná. Eugen pyká za to, čo nespáchal a napriek tomu, že to bolí, Ema musí žiť ďalej. Horko-ťažko sa pretĺkajú životom plným smútku, nenávisti, či sklamania. Našťastie sa doba mení. Padá „Železná opona“ a spolu s jej pádom prichádza nádej na lepší život…
dostupné aj ako:
Edinburské duchařské historky
Poutavá sbírka více než stovky zlověstných a strašidelných příběhů ze starého
Edinburghu s dobovými ilustracemi tematicky navazuje na knižní řadu, v níž
dosud vyšly tituly Skotské duchařské historky, Irské duchařské historky,
Anglické duchařské historky a Viktoriánské duchařské historky. Pojednávají o
vraždách a záhadách, duchách a upírech, zlodějích těl a upalování čarodějnic a
odhalují temnou stránku edinburské historie.
Sbírka byla sestavena třemi historiky, kteří pod hlavičkou Mercat Tours
organizovali od roku 1985 velmi populární noční prohlídky tajuplnými
zákoutími a uličkami edinburského Starého Města, přibližovali hrůzostrašné
činy hanebných lumpů, jako byli diákon Brodie, Burke a Hare, major Weir,
Agnes Fynnieová a spousta dalších, a oživovali tak jedinečnou atmosféru
tohoto pamětihodného místa.
Vypredané
11,12 €
11,70 €
Väzenie Dúfať
Aký bol skutočný život v socializme? Zlaté, dobré časy alebo cenzúra, rodinkárstvo, či strach?Odpoveď na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky nájdete v tomto, takmer reálnom, príbehu. Ema a Eugen sú čerstvo zamilovaní študenti strednej školy. Žijú si svoj bezstarostný, mladícky život až do momentu, kým do ich domovov nenápadne vkĺzne zlo. Naivný Eugen ľahko podľahne pokušeniu a ocitne sa v situácii, z ktorej niet návratu. Zronená Ema neprestáva dúfať v spravodlivosť, no realita je celkom iná. Eugen pyká za to, čo nespáchal a napriek tomu, že to bolí, Ema musí žiť ďalej. Horko-ťažko sa pretĺkajú životom plným smútku, nenávisti, či sklamania. Našťastie sa doba mení. Padá „Železná opona“ a spolu s jej pádom prichádza nádej na lepší život…
Predaj skončil
3,00 €
dostupné aj ako:
Väzenie zamknuté zvnútra
Jestvuje dvojaký typ duchovnej neslobody, s ktorou má osobnú skúsenosť snáď každý obyvateľ planéty Zem. Je to „väzenie neodpustenia“ a „väzenie samospravodlivosti“. V prvom prípade niekto človeku ublížil a on nedokáže povedať „odpúšťam“, v druhom prípade sa on sám previnil a nedokáže poprosiť o odpustenie. O možných príčinách takéhoto stavu, o ťažkostiach s tým spojených a o ceste ako z nich von hovorí táto kniha.
Vypredané
5,61 €
5,90 €
Zdravá výživa pre najmenších
Každá mama chce, aby bolo jej dieťa zdravé a šťastné. Jedným zo základných princípov ako vychovať takéto dieťa je aj správna výživa. Dobré návyky by mali byť formované už od narodenia tak, aby malo dieťa v budúcnosti k jedlu správny a zdravý vzťah.
Varenie pre dojčatá vždy vyvolávalo určité otázky:
čo môže dieťa piť a čo nie,
ako rozoznáme, že je dieťa pripravené na rozšírenie jedálneho lístka,
ktoré potraviny obsahujú tie najsilnejšie alergény.
V tejto knihe sú zhromaždené všetky najdôležitejšie informácie o výžive dojčiat, a to pekne prehľadne podľa jednotlivých mesiacov života. Recepty na lahodné obedy, desiate, olovranty aj večere vám umožnia pripraviť pestré a vyvážené jedlo pre každé dojča. Kniha je doplnená užitočnými tipmi a prehľadnými výživovými tabuľkami.
Dojčenské recepty 2. vydanie
Je naozaj potešujúce, že stále viac mamičiek (i oteckov) je ochotných doma variť čerstvú stravu a dennodenne premýšľať, čo je pre dieťa zdravé a čo nie.
Podľa tvrdenia WHO, výživa až z 80-tich percent rozhoduje o celkovom zdraví jedinca, gény ho ovplyvňujú len z 20-tich percent.
Aká je teda správna výživa pre dojča? Základom výživy malých detí je, aby boli dojčené. Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou.
Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete tu vyše 200 tradičných, ale aj tzv. moderných. Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. Dobrú chuť, drobček!
Mama, mňam (2.vydanie)
Obľúbenú a mamičkami vyhľadávanú kuchársku knižku, ktorá bola prvý raz vydaná v roku 2018, prinášame vo vynovenej podobe ako druhé doplnené a revidované vydanie.
V knihe teraz nájdete i najčastejšie otázky mnohých mamičiek. Vybrali sme najmä také, na ktorých odpovede sa v online priestore často líšia, zvyknú byť nepravdivé a nevyplývajú z medicíny založenej na dôkazoch (EBM).
Prečo pri zavádzaní prvých príkrmov moje dieťa napína a nevie príkrm prehltnúť?
Čo robiť, ak dieťa odmieta zeleninu?
Ako dostať do tela potrebný vápnik?
Moje dieťa je anemické. Ako mu mám upraviť jedálniček, aby sa mu hladina železa zvýšila?
Odkedy môže dieťa jesť pečeň a v akej forme?
Ako často majú deti jesť mäso?
Aké ryby dať deťom a kedy?
Majú byť huby súčasťou výživy dieťaťa?
Aké zloženie by mal mať prvý jogurt?
Odkedy je vhodná kvasená kapusta?
Moje dieťa nechce piť. Ako mám docieliť, aby prijímalo viac tekutín?
Prečo je kniha Mama mňam odlišná od informácií na internete?
Táto kuchárska kniha vznikla, pretože si myslíme, že rozhodovanie pri stravovaní u najmenších by malo byť založené na vedomom, zrelom a súdnom používaní najlepších súčasných dôkazov, tj. na základe medicíny založenej na dôkazoch (evidence-based medicine, skratka EBM). A naopak, tak dôležité obdobie života dieťaťa by sa nemalo riadiť zavádzajúcimi informáciami z online fór či reklamných článkov z internetu.
Kniha má dve časti
V teoretickej časti knižky sú zhrnuté tie najdôležitejšie zásady pri zavádzaní príkrmov od odbornej garantky Silvie Horeckej.
Mamičky spoznajú zloženie a význam materského mlieka, aké tuky sú vhodné pre deti, ktorou zeleninou a ovocím v príkrmoch začať, odkedy podávať mliečne výrobky. Zistia napríklad aj to, aký je význam mäsa i rýb v strave drobcov a ako zaviesť do jedálnička vajíčka či strukoviny.
Čo všetko sa dozviete v teoretickej časti knihy?
Zloženie a význam materského mlieka,
Ako a kedy zoznámiť dieťa s alergénmi,
aké tuky sú vhodné pre deti,
ktorou zeleninou a ovocím začať pri prvých príkrmoch a prečo,
triky, ako dostať do jedálnička vášho dieťaťa zeleninu,
význam mäsa, rýb, strukovín a vajíčok pre deti a ich zavádzanie,
odkedy podávať mliečne výrobky a ich benefity,
dôležité fakty o vláknine, obilninách a orechoch,
tipy, ako docieliť zdravý pitný režim.
Druhá časť knihy obsahuje 161 receptov pre deti od ukončeného 4. mesiaca
Všetky recepty na príkrmy v knižke sú overené mamičkami, využívajú tradičné lokálne suroviny, ktoré sú na Slovensku udomácnené a sú bežne dostupné. V receptoch nenájdete žiadne polotovary. Až 99 receptov na príkrmy je pre bábätká do 1 roka.
Recepty na prvé príkrmy sú zoradené chronologicky s ohľadom na odporúčané obdobie podávania drobcom. Vyskladali sme inšpiratívne recepty, z ktorých viete postupne pripraviť až 5 chutných jedál denne.
44 kaší
24 polievok
13 mäsových jedál
12 jedál z rýb
12 nátierok
7 omáčok na cestoviny
Domácí špajzka
Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen přínosné informace o 5 základních způsobech uchovávání potravin, ale nabídne vám také téměř 100 chutných receptů, které zahrnují jak klasické české zavařeniny, tak i postupy inspirované zahraničím. Nechybí ani přehledné desatero úspěšné a bezpečné domácí konzervace.
Sušíme doma
Mysleli jste, že v sušičce vykouzlíte jen pár křížal a nasušíte houby? Nechte se touhle knížkou přesvědčit o opaku a vklouzněte do světa domácího sušení, který vám otevírá netušené možnosti. Zjistěte, jak zužitkovat přebytky úrody kreativními způsoby. Naučte se dělat ovocné placky, sladké i slané chipsy, sušené maso, bylinkové soli nebo ovocné prášky. A pochutnejte si i na krekrech nebo lahodně jemných pusinkách. Povedou vás srozumitelné texty a nádherné fotografie, které vám budou skvělou inspirací.
Uchováváme potraviny bez elektrické energie 1.díl
Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme.
V této knize se dozvíme jak nejlépe:
skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů.
Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha Uchováváme potraviny bez elektrické energie volně navazující na úspěšné Domácnosti našich babiček podrobně seznámí čtenáře jak zpracovávat, konzervovat a dlouhodobě skladovat prakticky všechny druhy potravin bez použití tolik oblíbeného zamrazování. Při jejím sestavování bylo využito především osobních praktických zkušeností autorky, která se tomuto tématu úspěšně věnuje více než dvacet let.
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity.
Seznamte se s tisíciletou historií fermentace
Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání.
Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista
Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých chilli omáček, kvašeného ovoce a ovocného želé, kombuchy, a dokonce i alkoholických ciderů a medoviny. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista – spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.
Udíme, vaříme a konzervujeme podle vyzkoušených receptů
Kuchařka seznamuje s průběhem domácí zabijačky a výrobou zabijačkových specialit, domácího uzeného masa, domácí šunky, klobás, salámů, párků a dalších masných výrobků. Čtenáři zde najdou mnoho výborných receptů na přípravu pokrmů nejen z vepřového, ale i dalších druhů masa domácích zvířat. Kniha obsahuje i různé způsoby konzervování masa. Zpestřením jsou navíc recepty na zeleninové přílohy a saláty.
Jako stín
Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po stopách narušeného pachatele. Podaří se jim zabránit tomu, aby podivný muž uvrhl do noční můry další nevinné oběti?
Poháre plné dobrôt
Namiesto do obchodu do špajze. Vytvoriť chuťovo umelecké dielo v zaváracom pohári je totiž ľahké a predovšetkým vynikajúce! Nahliadnite s nami do tajov zavárania a pripravte si zlaté mirabelky, tymianové marhule, nakladané čerešne alebo zaváranú paštétu. Originálne poháre naplnené všelijakými dobrotami budete vyťahovať pravidelne - keď príde nečakaná návšteva alebo len znenazdajky dostanete na niečo chuť. V zime si potom pochutíte na letnom ovocí alebo obdarujete zaváraninou svojich blízkych.
Varíme pre deti
Zásady detskej výživy, kalorické tabuľky, grafy správnej telesnej hmotnosti.
Viac než 100 receptov pre deti - od batoliat až po predškolský vek.
Každý recept s návodom a podrobným opisom.
Raňajky, desiate, olovranty, polievky, omáčky, šaláty, koláče.
Tradičné aj úplne nové pokrmy v príťažlivej a chutnej úprave.
Jedlá pre alergikov a stravovanie detí počas choroby.
Detské oslavy a tráveniesviatkov s najbližšími.
Význam výchovy pri rodinnom stole.
Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů, 2. vydanie
Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu. Co může být lepší než domácí zavařenina, kde můžeme ovlivnit kvalitu použitých surovin, zužitkovat sezónní potraviny a přebytky ze zahrádek. Příručka obsahuje i podrobné postupy včetně mnoha rad a vychytávek pro domácí konzervování.
Hneď to bude, Anjelik, 4.vydanie
Praktická kuchárska kniha plná receptov na rýchle a zdravé jedlá pre deti
Špeciálne určená rodičom detí vekovej kategórie od narodenia do 6 rokov, ale aj rodičom, ktorí tehotenstvo ešte iba plánujú
Presný a praktický postup zavádzania potravín pri dodojčovaní podľa najnovších poznatkov
Vzorové jedálne lístky – letná a zimná verzia pre všetky vekové kategórie detí od 4 mesiacov do 6 rokov
Recepty – sú zložené z odporúčaných a na Slovensku ľahko dostupných surovín a všetky jedlá sú „otestované“ deťmi z rodín autorov a spoluautorov
Omaľovanka a počtovnica: táto kuchárska kniha je okrem informácií a receptov aj plná úloh pre deti – omaľovanky ovocí a zeleniny, jednoduché úlohy na počítanie, kreslenie a „miešanie“ pri varení = kým sú deti menšie a ešte nemôžu byť v kuchyni zapojené do prípravy jedla, zabavia sa pastelkami a zároveň si pestujú vzťah k zdravým potravinám
Album – kniha obsahuje aj miesta na lepenie fotografií dieťaťa v jednotlivých fázach rastu a vývoja
Aktuálne a nové informácie.Kniha okrem receptov a kuchárskych tipov obsahuje aj zaujímavé informácie o potravinách, hygiene prípravy potravín, tipy kuchára a lekára a pod.
Mama, mňam 2
63 zdravých receptov pre celú rodinu.
Len správnym výberom, úpravou a kombináciou potravín dokážeme podávať deťom aj sebe chutné a zdraviu prospešné jedlo. Preto vznikla táto rodinná kuchárska kniha, ktorá pomáha nájsť správnu kombináciu na tanieri pre celú rodinu. Inšpiruje variť zdravšie a eliminovať vysokosacharidové prílohy.
Čo uvariť (nielen) deťom od 3 rokov?
Príprava stravy pre deti predškolskom veku si nevyžaduje, aby bola pripravovaná odlišne a separátne ako pre staršie deti či dospelých. Postačuje vynechať či nahradiť len pár surovín, prípadne ich pridať dospelým až pri servírovaní.
Cieľom knihy je ukázať, že čo dnes pokladáme za zdravšie a modernejšie, bolo pre našich prastarých rodičov normálne stravovanie, bez polotovarov. Do pozornosti dávame aj menej konvenčné prílohy ako kamut, krúpy či zeleninové pyré.
V receptoch objavíte aj menej zaužívané čerstvé i sušené bylinky a koreniny, ktoré používali ešte naše prababky, ale aj také, ktoré sa k nám dostali postupnou globalizáciou. Jedlu dodajú nielen jedinečnú chuť, ale pôsobia ako liek, respektíve ako preventívny prostriedok pred civilizačnými ochoreniami.
V závere knihe sme vytvorili register byliniek a korenín, ktorý sme doplnili aj o ich latinský názov, nakoľko ten slovenský môže byť v niektorých regiónoch zaužívaný v modifikovanej forme.
V kuchárskej knihe Mama, mňam 2 nájdete inšpiratívne recepty na:
• 20 polievok,
• 3 pomaly dusené mäsové pokrmy,
• 16 mäsových jedál,
• 4 jedlá z rýb,
• 17 cestovinových, obilninových a zeleninových pokrmov,
• 3 dobroty na „sladko“.
S ohľadom na limitovaný priestor, ktorý každá knižná publikácia má, pred každou sériou receptov nájdete výber informácií, ktoré vám poradia, ako čo najlepšie nakombinovať, pripraviť a využiť suroviny v prospech ľudského organizmu. Tieto informácie pre vás starostlivo pripravila a vyselektovala Silvia Horecká, aby sa k vám dostalo to najdôležitejšie, čo sme vyhodnotili ako „povinné čítanie“ pre tých, ktorým záleží na tom, ako sa stravujú ich deti i oni sami.
Upozornenie: Táto kniha zvyšuje potravinovú gramotnosť.
Šťastné a sýte batoľa
Pre mnohých rodičov je kŕmenie batoliatka hotovou nočnou morou – dieťa, ktorému doteraz chutili pestré a zaujímavé domáce jedlá, odrazu odmieta zjesť čokoľvek okrem rybích prstov! Na scénu však prichádza odborníčka na výživu Charlotte Stirling-Reedová, ktorá vám podá pomocnú ruku! V jej knihe sa dozviete všetko potrebné na to, aby ste spolu s dieťatkom prekonali toto náročné obdobie. Autorka vás prevedie celým obdobím batoľaťa, od dvanástich mesiacov až po predškolský vek, a poskytne vám cenné rady založené
na najnovších vedeckých výskumoch. Podelí sa s vami o svoje skúsenosti i praktické tipy, ako riešiť bežné stravovacie problémy malého dieťatka. So Charlottinou pomocou začnete s ľahkosťou rozvíjať jeho pozitívny vzťah k jedlu a stolovaniu. Prostredníctvom päťdesiatich receptov na lahodné, zdravé a nenáročné jedlá dieťa postupne spozná rozličné chute, vône a nezľakne sa ani rozmanitej konzistencie jedál. Navyše, všetky recepty sú zostavené tak, aby si na nich pochutila celá rodina.
S bohato ilustrovanou príručkou hravo skrotíte aj obávanú detskú prieberčivosť. Vychováte
malých jedákov, ktorí budú so zvedavou radosťou ochutnávať nové jedlá a tešiť sa
z pestrej a vyváženej palety rôznych kulinárskych dobrôt.
dostupné aj ako: