Hľadanie: Cukráreň bez cukru
zobraziť:
Sladko bez cukru! - Cukrfree
Aj život bez cukru môže byť sladký! Účelom tejto kuchárky, napísanej známou blogerkou, nie je len inšpirácia novými a pre niektorých aj netradičnými receptami a ingredienciami. Je to hlavne dôkaz, že aj život bez cukru môže byť dlhodobo udržateľný, a to bez akéhokoľvek obmedzovania. Nie je to diéta, je to životný štýl. Recepty v tejto knihe sú nízkofruktózové, väčšina z nich je nízkosacharidových s väčším obsahom tuku a všetky sú zároveň bezlepkové. Zahŕňajú kompletné menu – raňajky, chuťovky, hlavné jedlá, prílohy, dezerty... Autorka Janina Černá v roku 2015 vďaka svojmu blogu Cukrfree.cz ukázala cestu, ako sa zbaviť závislosti od cukru, a stala sa objavom českého blogerského sveta, kedy len počas niekoľkých mesiacov „nazbierala“ tisíce priaznivcov.
Sladko bez cukru! Cukrfree
Aj život bez cukru môže byť sladký! Účelom tejto kuchárky, napísanej známou blogerkou, nie je len inšpirácia novými a pre niektorých aj netradičnými receptami a ingredienciami. Je to hlavne dôkaz, že aj život bez cukru môže byť dlhodobo udržateľný, a to bez akéhokoľvek obmedzovania. Nie je to diéta, je to životný štýl. Recepty v tejto knihe sú nízkofruktózové, väčšina z nich je nízkosacharidových s väčším obsahom tuku a všetky sú zároveň bezlepkové. Zahŕňajú kompletné menu – raňajky, chuťovky, hlavné jedlá, prílohy, dezerty... Autorka Janina Černá v roku 2015 vďaka svojmu blogu Cukrfree.cz ukázala cestu, ako sa zbaviť závislosti od cukru, a stala sa objavom českého blogerského sveta, kedy len počas niekoľkých mesiacov „nazbierala“ tisíce priaznivcov.
Na stiahnutie
8,40 €
Cukráreň v Paríži
Objavte romantickú francúzsku cukráreň opradenú lahodnými vôňami a tou pravou láskou.
Nina je mladá a pekná, no v živote trochu stratená. Po tridsiatke ešte stále pracuje ako servírka a veľmi ju to frustruje. Jej veľká rodina je navyše rozhodnutá chrániť ju pred všetkými nástrahami života. Jedného dňa však Nina urobí rázny krok a odíde do Paríža vypomáhať s prípravou cukrárskych kurzov pre začiatočníkov, ktoré vedie starý rodinný priateľ Sebastián.
Nina si vďaka svojej povahe veľmi rýchlo získa nových priateľov a postupne sa zdokonaľuje aj v pečení tých najlahodnejších zákuskov. Pod jej rukami vznikajú chutné éclairky či lahodné makrónky, rezy mille-feuilles plnené malinami či minitortičky s lieskovými orieškami. Omnoho ťažšie to však má so Sebastiánom, z ktorého sa medzičasom stal večne ufrflaný a arogantný šéfkuchár. Vraví sa však, že láska ide cez žalúdok a na to, aby sa rozhorel plameň veľkej vášne, občas stačí aj malá iskra... Podarí sa ju Nine rozdúchať a nájde v malej parížskej cukrárni to, po čom tak veľmi túži?
Cukráreň Petry Tóthovej
Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.
Jej kniha je plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.
Túžili ste vedieť ako pracovať s karamelom? Máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia. Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.
Sladké dobroty bez pridaného cukru
Pred šiestimi rokmi, keď môjmu manželovi diagnostikovali cukrovku, nebolo pre mňa ľahké zostaviť mu správny jedálniček. Situáciu komplikovalo aj to, že som doň musela zakomponovať aj sladkosti, ale väčšina diabetických sladkostí, ktoré sa dali kúpiť hotové, sa môjmu mužovi nepáčila, túžil po mojich domácich zákuskoch a múčnikoch. Z klasických umelých sladidiel bolo často nemožné "vyčarovať" podobné dezerty. Takto padla naša voľba na stéviu, xylitol a erythritol. Popri tom som čoraz vedomejšie volila aj ostatné prísady, dbajúc na čím väčší obsah vláknin a čo najnižší glykemický index.
Výsledky svojho dlhoročného experimentovania som "zviazala do kytice", aby som trošku uľahčila život tým, ktorí majú podobné problémy. Prajem príjemné chvíľky strávené pečením!
Recepty autorkou vybraných, pozmenených a odskúšaných zákuskov a múčnikov plne zodpovedá dietetickým predpisom, obsahujú minimum uhľohydrátov a veľa zdravých prísad. Knižku odporúčame každému, pre koho je dôležitá správna životospráva, nezáleží na tom, či má diagnostikovaný diabetes, alebo sa mu chce preventívne vyhnúť.
Varíme zdravo bez lepku, cukru a mlieka
„Dostáva sa vám do rúk kniha predkladajúca ucelený návod, ako pristupovať k výžive pri idiopatických črevných zápaloch. Ide, v našich zemepisných šírkach, o alternatívny prístup k uvedenej problematike. Výživové odporúčania zahraničného autora sú založené na praktických skúsenostiach a podložené logickými argumentmi. Podstatou diéty je vynechanie niektorých potravinových skupín. Spektrum povolených a odporúčaných potravín však zostáva dostatočne rozmanité, aby zabezpečilo dodávku základných výživových zložiek. Autor preferuje návrat k prirodzeným zdrojom výživy s minimálnym zastúpením chemických látok. Súčasne sa zameriava aj na mechanické a technologické spracovanie jednotlivých potravín so zreteľom na šetrenie zasiahnutej črevnej sliznice. Jednotlivé recepty sú následne názorným ukazovateľom na tejto ceste za zmiernením ťažkostí, ktoré uvedené choroby spravidla sprevádzajú.“ Dagmar Kovářů, vedúca odboru Nutričný asistent na Strednej zdravotníckej škole v Ostrave Čo vám teda BBB diéta prinesie: • informácie, ktorých potravín sa vyvarovať, • prehľad potravín, ktoré budú pre vás prospešné, • 150 chutných receptov z rôznych krajín sveta, • tipy na raňajky, polievky, šaláty, desiate, olovranty, obedy, výrobu nápojov a ďalšie. Premeňte svoju kuchyňu na objaviteľskú loď a vydajte sa na cestu do Indie, Maroka, Grécka, Etiópie, Nemecka, Vietnamu, Austrálie, Holandska, Škótska, Bombaja. Odmenou pre vás budú jedinečné zdravé pokrmy rôznych kultúr a krajín na vašom vlastnom stole. Kenská hrachová polievka, Izraelský mrkvový šalát, Čilská ovocná salsa – to je len malý výber receptov BBB diéty, ktorá vám pomôže obnoviť rovnováhu prospešnej črevnej flóry a zlepšiť tak vašu zdravotnú kondíciu. Dobrú chuť!
365 receptů bez cukru
Sladké a přesto zdravé? Jde to!
Nezáleží na tom, jestli se jedná o koláče, cukroví, dezerty, nápoje, saláty, polévky, svačiny nebo nápady na snídaně – v naší knize se chutné recepty na každý den v roce obejdou bez klasického bílého cukru. O to víc jsou ale plné chutí a hodnotných živin.
S 365 svěžími recepty a spoustou praktických tipů pro život bez cukru se dozajista znovu nelapíte do cukrové léčky, a dlouhodobě tak prospějete své postavě, zdraví i pohodě.
Pravda o cukru
Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své knize představí biochemička Jessie Inchauspé, ve virtuálním světě známá jako Glucose Godesse, zpomalíte stárnutí organismu, ale přitom se nebudete muset vzdát svých oblíbených jídel, které vám dělají radost. Jessie vychází jak z ověřených vědeckých poznatků, tak ze svého vlastního výzkumu, díky čemuž se naučíte kontrolovat hladinu krevního cukru, což bude mít výrazný dopad na vaše zdraví a náladu. Glukóza neboli krevní cukr je malá molekula v těle s velkým vlivem na naše zdraví. Když jíme potraviny bohaté na škrob a cukr, uvolňuje se nám do krve. Devadesát procent z nás má v krvi příliš vysokou hladinu glukózy – a řada z nás o tom nemá ani tušení. A jak se to projevuje? Neodolatelnou chutí na sladké, únavou, neplodností, hormonálními problémy, akné, vráskami… A po nějakém čase může dojít k rozvoji závažnějších obtíží, jako je cukrovka druhého typu, syndrom polycystických ovarií, rakovina, demence nebo kardiovaskulární problémy. Jessie sestavila deset srozumitelných a originálních triků, díky kterým si hladinu glukózy v krvi vyrovnáte, a zbavíte se tak nepříjemných projevů, které její zvýšenou hladinu doprovází. Přitom ale nebudete muset držet dietu a můžete dál jíst své oblíbené potraviny.
Ako povedať nie cukru
Novinka z edície Ako povedať nie ponúka stravovacie tipy a lákavé recepty na pokrmy, pripravené bez cukru. Poradí vám, ako zlepšiť svoje stravovacie návyky a dostať cukor pod kontrolu, prirodzene, postupne a s čo najmenším stresom. Vyskúšajte niektoré z nich a uvidíte, že aj život bez cukru môže byť spokojný a sladký.
Sex bez ľudí, mäso bez zvierat
Predstavte si sex bez kompromisov, šťavnatý stejk bez nutnosti zabíjať zvieratá, tehotenstvo bez strachu z predčasného pôrodu a bezbolestnú smrť v čase, ktorý si zvolíte. Život by bol lepší, však?
Priekopníci na celom svete sa usilujú pretaviť tento sen do reality. Najchúlostivejšie problémy ľudstva sa snažia vyriešiť prostredníctvom nových technológií. Mäso zo skúmavky, umelá maternica, sexuálni roboti, stroje na asistovanú samovraždu. Čaká nás budúcnosť, v ktorej technický a vedecký pokrok zmení našu podstatu. Mnohí si myslia, že technika ľudské životy zdokonalí, zbaví obetí, problémov – oslobodí. No ani najbystrejší vizionári nedokážu predvídať, kam inovácie ľudstvo dostanú. Napokon, nerobia z nás práve tieto „problémy“ ľudské bytosti? Jenny Kleeman ide ďalej a kladie si aj etické otázky. Kde sú naše hranice? A čo skutočne motivuje ľudí, ktorí sa na pokroku podieľajú? Kniha Sex bez ľudí, mäso bez zvierat je brilantná a pútavá reportáž, ktorá skepticky hľadí na nové možnosti.
dostupné aj ako:
Kanada bez javorového cukru
Pôvodne som chcela napísať príručku pre novodobých emigrantov, ktorí sa rozhodli vycestovať do Kanady. Poskytnúť im údaje, kam ísť, ako čo zariadiť, čoho sa vyvarovať, ako najľahšie prekonať kulúrny šok. Počas písania som zmenila názor. Informácie sú dnes ľahko prístupné. Ozaj dôležití sú ľudia, ich pocity, radosti, trápenia. Takže táto kniha je o ľuďoch, ktorí sa rozhodli začať nový život v cudzej krajine, o tom, aké to je a ako sa to dá zlúčiť s minulosťou. Nie je politicko - ekonomickou štúdiou, vôbec sa nezaoberá dôvodmi emigrácie, má slúžiť na zamyslenie a pobavenie:
Bez zábran
Mojím obľúbeným koníčkom je rozčuľovanie Elliota Milesa. Už len pohľad na šéfovu peknú tvár ma núti k sarkastickému úškrnu. Bohvie, čím si vyslúžil povesť casanovu. Ako to, že po ňom túžia milióny žien aj napriek jeho hroznej povahe? Čo, dopekla robím zle? Znechutená svojím milostným životom sa pod falošným menom prihlásim do zoznamovacej aplikácie a začnem si písať s mužom menom Edgar. Nie je síce môj typ a žije niekde na druhom konci sveta, ale nadviažeme spolu priateľstvo, pretože máme podobný zmysel pre humor a môžeme si zveriť, čo nás trápi. V poslednom čase sa v práci dejú divné veci. Elliot je… pozorný. Jeho oči na mne zakaždým spočinú o niečo dlhšie, než by mali, a je za nimi žiara, ktorú som predtým necítila. A potom mi na moje veľké prekvapenie povie, že je pre neho príťažlivá moja zraniteľnosť. Aká zraniteľnosť? Zmocňuje sa ma panika. Čítal azda e-maily, ktoré posielam Edgarovi?
Chutně bez lepku, mléka a cukru
Chcete vařit přirozeně bez lepku, mléka i cukru, ale zároveň netrávit většinu dne v kuchyni?
Já jsem věnovala několik let tomu, abych se naučila, jak na to.
A naše nejoblíbenější recepty jsem pak sepsala do tohoto e-booku.
Uvnitř najdete 60+ zdravých receptů od snídaně až po večeři.
Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Polévky, jednoduchá jídla, zajímavé saláty nebo přirozeně bezlepkové pečivo. A samozřejmě i dezerty a sladkosti – ale zdravě oslazené.
Recepty jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí lepek, mléčné výrobky nebo cukr vysadit (nebo aspoň omezit).
Všechny recepty jsou jednoduché a jejich přípravou rozhodně nestrávíte v kuchyni příliš mnoho času. Já rozhodně veškerý svůj volný čas v kuchyni netrávím. :-)
Takže jednoduché recepty ze základních surovin.
Téměř celá kuchařka je vegetariánská – maso sice občas jíme, ale raději méně a když už, tak kvalitní. Takže v celém e-booku najdete jen 2 recepty s použitím masa (1x kuře a 1x lososa).
Na stiahnutie
10,90 €
Alenkin Fit receptár - čarovanie v kuchyni bez cukru a múky
To, že príliš veľa cukru, alebo takzvaných sacharidov nám dokáže v tele narobiť celkom veľkú šarapatu je dobre známe. No aj napriek tomu sa ich veľa z nás nedokáže vzdať. Či už koláčiky, čokoláda, zmrzlina alebo kúsok výbornej torty. Kto by ich nemiloval. No v mojej Fit kuchárke nájdete zdravé verzie receptov ktoré sú nielen jednoduché a rýchle ale aj výdatné a zdravé. A čo je hlavné, bez štipky klasického cukru a múky. Takisto Vám ukážem čím všetkým sa dá cukor a múka nahradiť a verím, že budete prekvapený aké lahôdky si doma s mojím receptárom vyčarujete.
Na stiahnutie
11,89 €
Ako z cukru
Ako z cukru je zbierka trinástich poviedok. Zachytávajú ženu raz vo výnimočných, inokedy v úplne bežných situáciách. Nachádzajú ju vo vzťahoch, ktoré sa akoby častejšie končia, než začínajú. O smútku rozmýšľa s humorom, o hlbokých emóciách s nadhľadom, nežnosť sprevádza sila a k veľkým príbehom jej stačí len pár slov. Intimita duše sa stáva všadeprítomnou realitou. Je ako z cukru. Keď sa namočí, stráca sa, ale chuť zostáva...
Zuzana Golianová (1975). Vyrastala vo Zvolene. Vyštudovala divadelnú dramaturgiu na VŠMU v Bratislave. Pracovala v Rádiu Twist a v slovenskej redakcii ČTK, kde sa ako redaktorka venovala kultúre. Štyri sezóny viedla komunikačné oddelenie Slovenského národného divadla a v súčasnosti pracuje v Štúdiu L+S. Spolupracuje pri organizovaní kultúrnych festivalov a podujatí, publikuje v periodickej tlači. Žije v Bratislave. Ako z cukru je jej knižnou prvotinou.
Na sklade 1Ks
9,41 €
9,90 €
Moje pečení bez cukru
Po dvou úspěšných tištěných knihách z edice Najím se a zhubnu přichází spisovatelka Cecílie Jílková s první e-knihou plnou sladkých pečených dobrot bez cukru, lepku a soli. Užijte si zdravé mlsání bez výčitek! Recepty této knihy jsou také součástí tištěné kuchařky Moje mlsání bez cukru, která vyšla letos v říjnu.
Na stiahnutie
3,00 €
Pravda o cukru
Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své knize představí biochemička Jessie Inchauspé, ve virtuálním světě známá jako Glucose Goddess, zpomalíte stárnutí organismu, ale přitom se nebudete muset vzdát svých oblíbených jídel, jež vám dělají radost. Jessie vychází z ověřených vědeckých poznatků i ze svého výzkumu. Díky jejím trikům se naučíte kontrolovat hladinu krevního cukru, což bude mít kladný dopad na vaše zdraví a náladu.Glukóza neboli krevní cukr je malá molekula v těle, která výrazně ovlivňuje naše zdraví. Když jíme potraviny bohaté na škrob a cukr, uvolňuje se do krve. Devadesát procent z nás má v krvi příliš vysokou hladinu glukózy – a řada z nás o tom neví. Jessie sestavila deset srozumitelných a originálních triků, díky nimž si hladinu glukózy v krvi vyrovnáte, a tak se zbavíte nepříjemných projevů, které její zvýšenou hladinu doprovází. Přitom ale nebudete muset držet dietu a můžete dál jíst své oblíbené potraviny. Své zdraví máte na dosah!
Na stiahnutie
10,70 €
Zdravie bez liekov
ZDRAVIE BEZ LIEKOV
MÁTE NA DOSAH S POMOCOU ČREVNÝCH MIKRÓBOV
Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, doc. Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diele podujali prebádať fascinujúce prostredie ľudskej mikrobioty.
A keďže náš autor a uznávaný gastroenterológ aj na vlastnej koži vyskúšal, akú zázračnú moc má nad človekom strava, oprávnene môže konštatovať, že k zdraviu sa dokážeme doslova dobre a chutne prejesť.
Mikroorganizmy v našom čreve ovplyvňujú nielen zdravie našej tráviacej sústavy, ale aj našu imunitu, metabolizmus, výkonnosť, či dokonca psychiku. Od stavu nášho črevného mikrobiómu záleží, či sa u nás prejavia niektoré závažné civilizačné a chronické choroby, obezita, alergie alebo intolerancie. Preto by sme sa mali o svojich črevných „priateľov“ dobre starať a poskytnúť im, čo potrebujú – a to je strava s čo najrozmanitejšou rastlinnou vlákninou. Mali by sme jesť tak, akoby od toho závisel náš život.
Pretože závisí.
dostupné aj ako:
Bez hanby pre baby
Čo je menštruácia?
Prečo sa potíme?
Aká budem vysoká?
Kedy mi narastú prsia?
Prechod z detstva do dospelosti nie je jednoduchý. Telo sa mení, začínajú ho ovládať hormóny a aj v mozgu dochádza k akejsi reorganizácii. Dospelí v tom majú jasno, ale ak si sa práve ocitla uprostred týchto zmien, nie je ľahké pochopiť, prečo sa ti život obracia naruby.
Lekárky Nina Brochmann a Ellen Stokken Dahl ti v knihe Bez hanby pre baby vysvetlia všetko, čo potrebuješ vedieť o puberte. Zmysluplné odpovede na tie najdôležitejšie otázky o tvojom tele sa totiž ťažko formulujú rodičom aj googlia na internete. Autorky úspešnej knihy pre dospelých Bez hanby o ohanbí však ľudské telo poznajú do najmenšieho detailu a najmä, nehanbia o ňom hovoriť vecne a otvorene. A keďže vedia, že niekto prichádza do puberty skôr a iný neskôr, novú knihu napísali pre dievčatá od 9 do 16 rokov.