Hľadanie: 100 receptov na posilnenie imunity
zobraziť:
100 Receptov na posilnenie imunity
Silný imunitný systém človeka je základom zdravia. Táto jedinečná kniha vás oboznámi s najdôležitejšími potravinami, ktoré imunitný systém podporujú, a tým chránia zdravie. Každú z potravín kniha stručne charakterizuje, vyzdvihuje jej prínos a odhaľu
je neoceniteľné výživové hodnoty, ako aj niektoré neznáme, ale fascinujúce skutočnosti. Ako bonus k charakteristike každej z týchto potravín kniha ponúka jednoduchý, chutný recept. Dnes si na ňom pochutíte a v budúcnosti oceníte jeho prínos k vášmu z
draviu!
Vypredané
6,60 €
6,95 €
Môj bylinkový herbár – zápisník receptov
Zápisník, ktorý držíte v rukách, nie je iba obyčajný zošit s prázdnymi stranami na zapisovanie receptov. Naopak, okrem priestoru na písanie vám ponúka aj užitočné informácie o vyše 20 liečivých rastlinách a ich použití v kuchyni či na podporu zdravia. Nájdete tu nielen údaje o výskyte, zbere a liečivých účinkoch rastlín, ale ku každej sme vybrali aj jeden osvedčený recept. Veríme, že pre vás budú skvelou inšpiráciou pri vašich kulinárskych dobrodružstvách.
Harry Potter: Oficiálna kniha receptov
45 kúzelných receptov na sladké i slané pečenie
Upečte si chutný medovníkový Rokfort, syrovú Zúrivú vŕbu či chlebové čarovné prútiky!
Kniha Harry Potter: Oficiálna kniha receptov je inšpirovaná filmami a zaslúži si svoje miesto nielen v poličke každého fanúšika série o mladom čarodejníkovi, ale aj v kuchyni všetkých nadšencov pečenia. Nájdete v nej 45 chutných receptov – sladké aj slané, jednoduché i náročnejšie, dokonca aj vegetariánske, vegánske či bezlepkové. Na svoje si príde každý, kto sa do pečenia pustí s odhodlaním, s akým sa Harry púšťal do nových čarodejníckych dobrodružstiev!
Z anglického originálu The Official Harry Potter Baking Book (Scholastic 2021, Londýn) preložila Veronika Maťúšová.
9 dní za posilnenie našej viery
POSILNENIE NAŠEJ VIERY
Hoci je viera jednoduchá a často prežívaná v určitej chudobe a jednotvárnosti, je mimoriadne plodná a krásna, pretože nás vovádza do kontaktu s Bohom. Je našou skutočnou silou, pretože nám umožňuje oprieť sa o Boha. Využime 9 dní na to, aby sme ju žili a aby rástla...
Jacques Philippe je kňaz Komunity blahoslavenstiev a autor bestsellerov Hľadaj pokoj a zotrvaj v ňom a Vnútorná sloboda. Svoje rady a duchovnú skúsenosť odovzdáva prostredníctvom medzinárodnej kazateľskej služby.
Fortnite 100% neoficiálny: Knižka na celý rok
V tejto epickej nezávislej a neoficiálnej ročenke 2022 nájdete všetko, čo potrebuje vedieť každý fanúšik Fornitu. Zbrane, skiny, oblasti, vozidlá, top taktiky a ďalšie odborné informácie o ostrove. Tak sa pripravte, nastúpte do Battle Busu a zažite úžasné dobrodružstvá!
Plán zdravia a štíhlosti - kniha receptov
Zamysleli ste sa niekedy, prečo existuje toľko diét? Lebo žiadna nefunguje na každého! Niekto zje steak a schudne, iný rybie filé so zeleninou a priberie.
Veda konečne začína potvrdzovať fakt, že každý človek je iný, každé telo je jedinečné a preto aj kombinácia potravín na každého pôsobí inak, pričom hmotnosť je v skutočnosti iba výsledkom chemických reakcií vášho tela. Táto kniha vám poskytne praktický návod, ako sa otestovať a zistiť tak, od ktorých potravín priberáte a chorľaviete a ktoré vám pomáhajú chudnúť. Potom stačí vylúčiť zo stravy potraviny, ktoré pre vás nie sú vhodné a začať sa stravovať tak, aby ste boli zdraví, štíhli a plní energie.
Kniha receptov, ktorú autorka zostavila po veľ kom úspechu jej
bestsellera Plán zdravia a štíhlosti, poskytuje 150 chutných, rýchlych a jednoduchých receptov na prípravu protizápalových pokrmov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa mnohých zdravotných ťažkostí a nadváhy raz a navždy!
Puzzle Zvieratká na statku 100 XL Dino
Detské puzzle s 100 extra veľkými dielikmi a ilustrovaným motívom.
Moja kuchárka – Zápisník najlepších receptov, 5.vydanie
Všetky vaše obľúbené recepty na jednom mieste.
Tento praktický zápisník je ideálny na zaznamenávanie jedál, ktoré máte radi a ku ktorým sa radi vraciate. Či už ide o prípravu predjedla, hlavného jedla alebo dezertu, vďaka jednotnej štruktúre zápisníka budú vaše recepty pôsobiť usporiadane a prehľadne. Budete mať dostatok priestoru i na zaznamenanie rôznych nápadov a vylepšení, vďaka ktorým chutia vaše jedlá tak jedinečne.
Zostavte si svoju vlastnú kuchársku knihu s najlepšími receptami!
Kvído: 100 aktivit na výlety
50 obojstranne ilustrovaných kariet so 100 zábavnými aktivitami a úlohami. Ideálne na cestovanie a výlety, na prípravu zábavných hier v rôznych prostrediach: v lese, na lúke, pri vode, v meste/v obci alebo na hrade/zámku.
100 aktivít na cesty rozvíjajú:
záujem o poznávanie prírody
pohybovú aktivitu
koncentráciu a postreh
Obsah hry: 50 obojstranných kariet a návod v slovenčine
Chystáme sa na strednú školu – matematika – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia Chystáme sa na strednú školu – MATEMATIKA je zostavená pre žiakov posledného ročníka základnej školy a zodpovedajúceho ročníka gymnázií s osemročným štúdiom ako príprava na prijímacie skúšky na „veľké“ gymnáziá a stredné školy.
Obsahuje všetky najdôležitejšie poznatky, ktoré sú náplňou matematického vzdelávania na druhom stupni ZŠ v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom. K jednotlivým tematickým celkom ponúka teóriu aj vyriešené úlohy, čím sa stáva významnou oporou pri opakovaní a upevňovaní matematických kompetencií, vedomostí a zručností.
Knižka výborne poslúži aj rodičom, ktorí chcú svojim deťom pomôcť pri opakovaní matematiky, ale už sami zabudli, ako na to.
Pre žiakov posledného ročníka ZŠ
Moje kváskovanie - zápisník obľúbených receptov
Pamätáte si, keď vaša babička alebo mama vytiahla rodinný zápisník s receptami, ako v ňom s opatrnosťou otáčala stránky? Akoby sa jednalo o ten najväčší poklad rodiny. Bolo úžasné vidieť, s akou úctou k nemu pristupovala a vedela, že dané recepty po babičke sú tie najlepšie. Generáciami overené, poctivé a kvalitné. Daný zápisník bol už možno od cesta či oleja ufúľaný, niektoré stránky z neho vypadávali, ba niektoré boli azda aj natrhnuté a lepiacou páskou pozalepované, no tajomstvo v ňom ukryté bolo pre vás oveľa podstatnejšie.
A teraz i VY môžete vytvoriť takýto poklad rodiny. Spísať vlastnú kuchársku knihu s vašimi obľúbenými kváskovými receptami, ktorá sa stane pre vaše deti a vnúčatá dedičstvom veľkej hodnoty.
Už nikdy viac nebudete musieť hľadať svoj obľúbený recept z kvásku niekde na papierikoch alebo na vytlačených stranách z rôznych webových stránok. Odteraz si otvoríte svoju vlastnú kuchársku knihu, kde nájdete usporiadané všetko na jednom mieste.
Napíšte si svoje obľúbené recepty z kvásku tak, ako sa páči vám. Doplňte ich o kresby, či náčrty postupu či obohaťte o rôzne poznámky a vylepšenia k receptu. Získate tak usporiadanosť a zbavíte sa chaosu v kváskových receptoch. Získate dobrý pocit, že máte svoje obľúbené recepty zapísané v krásnej oku lahodiacej a praktickej knihe.
Vytvoríte vlastnú kuchársku knihu, ktorá prirastie k srdcu vám a aj ďalším generáciám.
V zápisníku nájdete vytlačených aj 15 najvyhľadávanejších receptov z kvásku. Recepty na kváskové chleby, pečivo, sladké a slané kváskové dobroty, ktoré vy sami hodnotíte na blogoch ako veľmi obľúbené. Okrem týchto receptov získate v zápisníku aj tipy, rady a skúsenosti od certifikovanej pekárky, ktorá sa už dlhé roky s láskou venuje kváskovaniu.
Vytvorte svoju kuchársku knihu, ktorú budete milovať. Knihu plnú kváskových receptov, ktoré milujete už teraz.
Vytvoríte tak príbeh kváskových receptov, ktoré sa raz a navždy zapíšu do vašej rodinnej histórie. Predstavte si, že vaša vnučka si raz tento váš zápisník raz otvorí a povie: Fíha, to sú výborné recepty! Je úžasné mať po svojich predkoch takéto kuchárske klenoty.
Chystáme sa na strednú školu – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na SŠ a gymnáziá
Publikácia s názvom Chystáme sa na strednú – slovenčina – príprava na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá obsahuje množstvo praktických úloh na precvičovanie pravopisu, slovnej zásoby a tvaroslovia pre všetkých žiakov deviateho ročníka, ktorí sa pripravujú na prijímacie skúšky na stredné školy a gymnáziá. Pracovný zošit však môže slúžiť aj žiakom iných ročníkov, ktorí si chcú zopakovať a upevniť učivo.
Testy v závere cvičebnice umožnia žiakom preveriť si nadobudnuté vedomosti.
Správne riešenia úloh sú uvedené na konci publikácie.
Je spracovaná v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom.
Fortnite - 100% neoficiálna príručka Top 100
Baví vás Fortnite? Chcete poznať 100 najlepších vecí a zažiť pravý fortnitový ošiaľ? Tak na nič nečakajte, spojte sa so svojím tímom a naskočte na Battle Bus - hodiny tikajú a vaše radikálne odpočítavanie najelpšej stovky sa začína!
Sirtfood diéta: Kniha receptov
Sirtfood diéta, Kniha receptov ponúka viac ako 100 výborných hlavných jedál, dezertov, ale aj polievok či dressingov, na ktorých si môžete pochutnať počas dodržiavania Sirtfood diéty. Recepty zahŕňajú aj potraviny ako jahody, červené víno či čokoláda – verili by ste, že schudnete vďaka svojim obľúbeným maškrtám? Obsahujú totiž vysoký podiel polyfenolov, prírodných rastlinných látok, ktoré v našich telách aktivujú sirtuíny. Práve vďaka sirtuínom, ktoré sú prezývané aj ako gény chudnutia a mladnutia a ktoré riadia proces spaľovania tukov, dosiahnete svoju ideálnu váhu nielen zdravým spôsobom, ale zaradením týchto potravín do jedálnička si ju udržíte natrvalo. Siahnite po receptoch ku knihe Sirtfood diéta od autorov a renomovaných odborníkov na výživu Aidana Gogginsa a Glena Mattena a vyskúšajte nový prístup k zdravej strave. Okrem toho, že si pochutnáte na lahodných pokrmoch, nasledovaním Sirtfood diéty môžete očakávať:
- že schudnuté kilá budú z tukov – nie zo svalov,
- že budete mať viac energie a budete vyzerať a cítiť sa lepšie,
- že sa vám radikálne zníži riziko chronických ochorení,
- že bude mať dlhý a zdravý život.
V knihe receptov nájdete TOP 20 Sirtfood potravín a ďalších 40 potravín s priaznivými účinkami pri tejto diéte. V rozsiahlej časti venovanej receptom vás autori prevedú všetkými fázami diéty a dokážu vám, že schudnúť môžete aj pomocou jedál ako napríklad jahody v čokoláde, datľové košíčky alebo citrónovo-vanilkový cheesecake.
Z anglického originálu The Sirtfood Diet Recipe Book (Agog Athlete Solutions Ltd and Glen Matten Creative Ltd, 2016) preložila Dominika Balážová.
Lepidlo na puzzle 100 ml
Lepidlo sa nanáša na poskladaný obrázok (z prednej strany), rozotrie sa (najlepšie gumovou stierkou) tak, aby preniklo do medzier medzi jednotlivé časti skladačky. Po zaschnutí vytvorí lepidlo na povrchu skladačky priehľadnú fóliu.
Vyskladané a zlepené puzzle môžete vložit napríklad do klipu a zavesiť si ako obraz na stenu.
Lahodne s Ellou - Kniha receptov
Objavte jednoduché, kreatívne a lahodné recepty na rastlinnej báze.
V tejto knihe nájdete 100 nových receptov na rastlinnej báze, ktoré pripravujeme v našej kuchyni, bistre a na klubové večere.
Tieto recepty už vyskúšali a ochutnali tisíce ľudí vrátane vegánov, vegetariánov aj mäsožravcov. Všetky jedlá, ktoré ľahko pripravíte od základov, si istotne obľúbite. Nezáleží na tom, či začínate experimentovať s rastlinnou stravou, či len chcete jesť viac zeleniny, alebo už dávno čítate naše knihy a pripravujete naše recepty.
Knihu dopĺňam svojimi osobnými poznámkami o tom, čo sa za predošlé roky dialo za oponou spoločnosti Lahodne s Ellou. Zažili sme úžasné dobrodružstvo popretkávané výzvami a úspechom, o ktorom sa mi nesnívalo ani v najbláznivejších snoch. Dúfam, že vás náš príbeh inšpiruje a povzbudí.
Veselé varenie!
Ella
dostupné aj ako:
Moja kniha receptov - zápisník
Každý skvelý kuchár má schované desiatky obľúbených, vynikajúcich receptov, no len tí najlepší ich majú zoradené vo svojom jedinečnom zápisníku! Vo vlastnej knihe receptov budete môcť zapisovať, prepisovať i experimentovať. Vyhrajte sa s chuťami, ktoré ohúria aj tých najväčších labužníkov. Rozvoňajte svoje domovy zmesou byliniek a korenín, po ktorých sa budú zbiehať slinky v ústach aj tým neprajným susedom odvedľa. A, samozrejme, nezabudnite sa o svoje nové kulinárske výtvory podeliť na sociálnych sieťach s heštegom #mojaknihareceptov. Nech vaši priatelia vidia, že toto štýlové jedlo nepochádza zo žiadnej reštaurácie, ale vyšlo spod vašich rúk!
Medicína výživy 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne
Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu!
Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi.
Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší začiatočník v otázkach stravovania.
Recenzent knihy je tentokrát odborníčka, ktorá je doslova stelesnením praxe vo výžive a potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom.
Jej viac ako 30-ročná prax pretavená do poznámok ku textu pomohla vyladiť obsahovo knihu na maximum.
V neposlednom rade pribudne množstvo receptov, konkrétne je ich v tejto knihe až 60, čo je 5x viac, ako v prvej knihe.
Teraz konečne budete vedieť nazrieť do tajov nutričných plánov stoviek spokojných individuálnych klientov doktora Bajera a jeho Centra výživy.
Recepty sú “okorenené” tipmi šéfkuchára Michala Kordoša, ktorý naposledy varil napríklad v prezidentskom paláci pri návšteve poľského prezidenta a stážoval v najlepšej reštaurácii na svete.
Ak sa vám páčil nezameniteľný štýl písania prvej knihy, kde každá kapitola začala tematickým, často humorným príbehom zo života, alebo praxe Borisa a jeho pacientov, do druhej knihy sa takisto zamilujete.
V tejto knihe však pôjdu teoretické poznatky bokom!
Neponárame sa do hlbín metabolizmu a biológie ľudského tela, no na paškál sa dostane, minimálne tak isto dôležitá, súčasť výživy - prax.
Ak ste prvú knihu nečítali, vôbec nezúfajte, táto kniha bola cielene písaná tak, aby si ju vedel prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa ku prvej časti ešte nedostali.
Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať touto knihou a následne pokračovať jednotkou.
V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá:
• Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké.
• Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku.
• Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa.
• Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne.
• Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov.
• Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku.
• Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách.
• Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín.
• Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty.
• Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku.
• Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať.
• Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti.
• Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich.
• V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť.
• Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali.
• Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby.
• Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je.
• Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku.
• Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi.
• Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho.
• Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty?
• Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím.
• V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny.
• Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny!
• Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií.
• Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!
Tak čo poviete na praktickú knihu MEDICÍNA VÝŽIVY 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne?
Tešíte sa, kedy si ju prečítate?