Hľadanie: Živá kuchyňa, cesta ku zdraviu
zobraziť:
Živá kuchyňa, cesta ku zdraviu
Živá strava je zdravý spôsob, ako sa detoxikovať, vyčistiť si pleť, zhodiť pár kíl a žiariť zdravím a vitalitou. Kto z nás však má čas zháňať neobvyklé prísady a vyrábať prácne jedlá? (Vy určite nie!) Tak ako najlepšie začať? Živá kuchyňa, cesta ku zdraviu je skvelým sprievodcom, ktorý vám poskytne všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste si mohli plnými dúškami užívať nový životný štýl! Nájdete tu informácie o príprave neuveriteľne chutných a rozmanitých surových pokrmov, užitočné pre každého vášnivého kuchára.
• Názorné techniky prípravy surových surovín, od klíčenia obilia až po otváranie kokosov
• Vyše 100 receptov na lahodné a čerstvé pokrmy – koktaily, šaláty, „burgery“ a mnohé iné
„Príroda má pre nás počas svojich ročných období takú ponuku potravín, že sa nemusíme obávať akéhokoľvek nedostatku. Živá kuchyňa predstavuje revolučný životný štýl, ktorým sa môžeme inšpirovať ku zmenám, ktoré nám prinesú do života radosť v podobe zlepšenia či objavenia zdravia, vitality a radosti. Želám vám, aby vás táto kniha nielen motivovala k príprave pokrmov plných živej energie, ktoré vám prinesú nevšedné chuťové zážitky, ale aby sa zároveň stala zmysluplným partnerom na vašej životnej Ceste.“
Vypredané
5,61 €
5,90 €
Tao – cesta ku zdraviu
Unikát na slovenskom trhu. Úžasná a komplexná kniha s návodom, ako byť zodpovedný za svoje zdravie a ako byť sám sebe lekárom. Autorka v diele prehľadne a zrozumiteľne spracovala poznatky z tradičnej čínskej medicíny obohatené o taoistickú duchovnú tradíciu a skúsenosti z vlastnej terapeutickej praxe. Ako jediná na slovenskom trhu brilantne zvládla do knižnej podoby vybrať z kvánt informácií a postupov tie, ktoré sú pre čitateľa prínosné a pochopiteľné. Kniha podnecuje čitateľa k skúmaniu vlastného tela, orgánov a ich prepojenia s emóciami a duchovným aspektom v nadväznosti na cyklické premeny prírody a vesmíru.Knihu odporúčam každému do „domácej lekárničky“.
Cesta ku hviezdam
Strhujúci príbeh prvého človeka, ktorý prekonal hranice našej planéty
Čas: 9.07. Deň: 12. apríl 1961. Miesto: Prísne tajný raketový komplex v ZSSR. Mladý Rus sedí v malej kapsule na špici najsilnejšej medzikontinentálnej balistickej rakety vyrobenej v Sovietskom zväze – pôvodne navrhnutej ako nosič jadrovej hlavice – a práve vzlieta k oblohe. Volá sa Jurij Gagarin. A už čoskoro sa zapíše do dejín.
Rýchlosťou takmer 29 000 kilometrov za hodinu – desaťkrát rýchlejšie než strela vypálená z pušky – obletí zemeguľu za 106 minút. Z priezorov kapsule pritom vidí Zem ako nikto predtým, zažíva jedinečný západ aj východ slnka, vznáša sa ponad oceány a kontinenty a sleduje ich krehkú krásu. Jeho štart prebieha v úplnej tajnosti, ale už v priebehu niekoľkých hodín po pristátí sa z neho stáva svetová celebrita – je prvý človek, ktorý opustil našu planétu.
Vzrušujúca cesta ku hviezdam sa uskutočnila v čase vrcholiacej studenej vojny, keď USA a ZSSR stáli proti sebe, rozdelení železnou oponou. Obe superveľmoci v snahe dostať človeka do vesmíru podstupovali obrovské riziká – Američania za plnej pozornosti médií, Sovieti v prísnom utajení. Obe strany cvičili svoje tímy astronautov až na hranicu únosnosti. Preteky medzi nimi boli vyrovnané až do poslednej chvíle.
Kniha Cesta ku hviezdam vznikla na základe autorovho rozsiahleho výskumu a živých svedectiev pamätníkov, z ktorých mnohí nikdy predtým neprehovorili. Odhaľuje desaťročia skryté tajomstvá a zoznamuje čitateľa s dramatickým pozadím jedného z najväčších dobrodružstiev ľudstva.
Z anglického originálu Beyond (William Collins, An imprint of HarperCollinsPublishers, London 2021) preložil Patrik Roľko.
dostupné aj ako:
Talianska kuchyňa
Talianska kuchyňa je chutná, obľúbená a navyše aj nenáročná na prípravu. Ak máte doma základné ingrediencie ako olivový olej, hrubú morskú soľ, čierne korenie, bazalku, rozmarín a parmezán, môžete ľahko pri praviť úžasný pokrm. Tieto prísady krásne zdôraznia chuť mäsa, rýb alebo zeleniny. Presvedčte sa prostred níctvom jednoduchých, ale pritom kreatívnych receptov, že talianska kuchyňa nikdy nenudí.
Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu.
Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá kuchyňa
Japonská kuchyňa: Vegetariánske recepty na každý deň
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni
Pripravte si doma pravé japonské vegetariánske lahôdky: rámen, miso, suši a jedlá z ryže, zeleninové chuťovky, grilované jakitori aj dezerty.
Stevan Paul, autor úspešnej kuchárskej knihy Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň, prináša vyše 80 receptov na pestré, zaujímavé a bohaté japonské vegetariánske jedlá. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka aj variácie a recepty špeciálne vytvorené do tejto knihy, ktoré sú inšpirované Japonskom a jeho tradíciami. Ku každému receptu existujú alternatívy pre netradičné suroviny, praktické rady, kde kúpiť potrebné ingrediencie, ale aj návody, ako si ich vyrobiť v domácich podmienkach.
Jednoduchá, nenáročná a zdravá vegetariánska kuchyňa na každý deň.
Z nemeckého originálu preložila Terézia Šinková.
Zo dna ku hviezdam
Táto kniha ti ukáže, ako prekonať ťažké časy a zdolať aj to zdanlivo neprekonateľné. Je o tom, ako v živote zažiariť aj navzdory všetkému tomu zlému, čo sa nám v ňom prihodí. O tom, ako si svoj život zamilovať aj napriek tomu, že je ťažký. O tom, ako vyletieť ku hviezdam, i keď sa nás problémy snažia stiahnuť na dno. O tom, ako byť šťastní, i keď sa nám to občas zdá nemožné.
Prečo som ju napísal
Život je úžasný dar. Ten najcennejší a najúchvatnejší. Hotový zázrak. Plný radosti, šťastia a chvíľ, ktoré nám berú dych. Plný lásky, zábavy a úžasných rozhovorov. Je skrátka skvelý a nádherný.
No pravdou je, že nám občas rozdá rany také tvrdé, akoby nás mučila nepriateľská kontrarozviedka. Akoby sme práve bojovali v ringu so šampiónom ťažkej váhy o titul.
Nikto z nás skrátka životom neprejde bez zranení. Bez škrabancov. Bez zlomenín. Bez utŕžených rán. A práve vtedy prichádza na scénu táto knižočka.
S čím ti kniha dokáže pomôcť
Pomôže ti z toho najhoršieho obdobia, k tomu najlepšiemu. Ukáže ti, ako sa z kolien postaviť opäť na vlastné. Privedie ťa od zlomeného k nezlomnému. Od slabého k silnému. Od bezradného k rozhodnému. Od nespokojného k vďačnému. Od momentu, kedy to máš chuť všetko vzdať, k momentu, kedy budeš svoj život znova milovať.
Dodá ti odvahu, aby si sa svojim problémom postavil čelom. Pomôže ti pozrieť sa svojim démonom do očí a povedať: "Stačilo!". Pomôže ti vyhnať všetkých tých kostlivcov zo skrine. Avšak pozor, samotná kniha ťa nezachráni. Ukáže ti však, ako sa dokážeš zachrániť sám. Pretože presne toto potrebuješ najviac. Vyhrnúť si rukávy a pobiť sa o svoje šťastie.
Čo sa v knihe dozvieš
Dočítaš sa, aký zmysel ťažké časy v našich životoch majú. Aké dôležité sú pre naše prežitie. Aké kľúčové sú pre naše konečné šťastie. A ako dokážeš všetku tú bolesť a to nešťastie využiť vo svoj prospech.
Riadky v knihe budú o akceptovaní ťažkých právd. O práci na sebe. O prekonávaní sa. O zdolávaní vnútorných súbojov. O zvládaní záťažových situácií. O bolesti, ktorá nám pomôže rásť. O víťazstvách, ktoré získame skrz porážky. O múdrosti nazbieranej skrz tvrdé a nechcené lekcie.
Aká kniha je
Kniha nie je písaná odborne, či zložito. Žiadne jazykolomné výrazy. Je písaná jednoducho a pútavo. Zaujímavo a zábavne. Uchváti ťa hodnotnými informáciami, získa si ťa silnými príbehmi a rozosmeje ťa zakaždým, keď si uvedomíš, aké jednoduché je vysporiadať sa s nepriazňou osudu a ťažkými časmi a začať konečne žiť život, ktorý ti bude opäť robiť radosť.
Nenájdeš v nej bláboly. Nebudem ti mazať med okolo úst, ani ukazovať svet cez ružové okuliare. Žiadne výmysly či polopravdy.
Nájdeš v nej len čistú pravdu a slová, ktoré ťa povzbudia. Dodajú ti silu. Odvahu. Odhodlanie. Riadky nasiaknuté optimizmom a pozitívnou energiou. Inšpiráciu bojovať a snažiť sa ďalej. Dôvody nevzdať to. A hlavne informácie, ktoré ti pomôžu zdolávať všetky tie pohoria ležiace na ceste za tvojím šťastím.
dostupné aj ako:
Slovenská kuchyňa
Kniha obsahuje rozmanité špeciality súčasnej slovenskej kuchyne, medzi ktorými sú aj niektoré už takmer zabudnuté pochúťky. Všetky recepty majú však jedno spoločné - svojím surovinovým zázemím, a v niektorých prípadoch aj technologickými osobitosťami, vytvárajú obraz o jedlách, ktoré sú charakteristické pre jednotlivé regióny Slovenska.
Tradičná kuchyňa Záhoria
Monografia etnológa mnohé roky pôsobiaceho v oblasti výskumu tradičných hodnôt Slovenska sa tentokrát zameriava na tradičnú kuchyňu Záhoria. Zaujíma sa však o tradičné jedlá nie z hľadiska receptov, ale z hľadiska príležitosti, kedy sa jedli. Hovorí preto o jedlách všedných i sviatočných dní, o jedlách konzumovaných počas cirkevných sviatkov i rodinných oslavách. Reprezentatívne pôsobiaca publikácia nie je tradičnou kuchárskou knihou, naopak, veľmi zaujímavým spôsobom približuje ruka v ruke s predstavením samotných jedál aj kuchynské vybavenie a jednotlivé sviatky a tradície dodržiavané v širokej oblasti Záhoria.
Doplnená je o množstvo fotografií jedál a pôvodných kuchýň, ich vybavenia z dobových záhorských
domácností, no jej pridanou hodnotou je nesporne aj uvádzanie nárečových pomenovaní kuchynského vybavenia, ingrediencií aj konkrétnych jedál, z ktorých mnohé už v súčasnom jazyku nenájdeme.
Liptov Kuchyňa starých materí / Grandmothers´ Cooking
Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie. S potešením som si preto prečítala túto knihu venovanú Liptovu, ktorá spĺňa tieto kritéria a dopĺňa pestrú mozaiku kulinárskych tradícii Slovenska. Autorka nás v texte sprevádza celou genézou podmienok, ktoré vplývali na charakter stravy ľudí na Liptove. Zaujímavým prvkom knihy sú viaceré historické dokumenty súvisiace so stravovaním na Liptove. Osviežujúce sú pasáže osobnej reflexie autorky, ktorá ukazuje, že záujem o tradičnú kuchyňu Liptova si pestovala už od detstva v rámci svojej rodiny a rozšírila ju ako etnografka aj do profesionálneho bádania. V rámci tejto časti knihy prezentuje aj ňou vyskúšané recepty regionálnych jedál.
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.
Živá
Autorka načiera pod kožu, do vnútra, do intimity osobného sveta, ktorý si mnohí nechávame len pore seba. Básne sa začali rodiť v období, keď autorka prechádzala onkologickým ochorením. Je to poetický denník, ktorý ju uzdravoval a tento potenciál ponúka aj čitateľkám a čitateľom. Kniha je ilustrovaná obrazom, ktorý autorka namaľovala a vizuálne sprevádza celú zbierku.
Top kuchyňa (16)
Keby existovalo niečo ako dokonalá kuchyňa, mali by sme ju doma všetci.. Ale viete si to predstaviť? Kamkoľvek prídete, stále tá istá kuchyňa, ten istý koncept, len prispôsobený danému priestoru. Čo vám to pripomína? Áno, nudu čias nedávno minulých, kedy mala moja mama, jej sestra a ich mama rovnakú kuchyňu, len v inej farbe. Buďme preto vďační za nedokonalosti, odlišnosti ktoré posúvajú hranice dizajnu, nové vízie a nápady stále ďalej. Vďaka magazínu TOP kuchyňa si môžeme urobiť prehliadku toho najlepšieho, čo sa za rok zrodilo v hlavách najlepších dizajnérov kuchýň. A nuda to rozhodne nie je.
Nerev – Pohybom ku zdraviu
Prečo je pohyb dôležitý? Ako pomáha deťom, rekreačným športovcom a profesionálom? Ako športovať správne, aby ste si neublížili?
Šimon Klimčík je jedným z najlepších a najuznávanejších slovenských kondičných trénerov. Okrem iných pripravuje lyžiarky Petru Vlhovú, Martinu Dubovskú, hokejové talenty Šimona Nemca a Filipa Mešára či olympijského medailistu vo vodnom slalome Jakuba Grigara. Zároveň denne pracuje s bežnými hoby športovcami a deťmi.
Do knihy Nerev vložil to najlepšie zo svojich dlhoročných skúseností s kondičným tréningom na rôznych úrovniach a špeciálne sa venuje práve hobíkom a deťom.
Približuje, aký by mal byť správny rozvoj dieťaťa po športovej stránke v konkrétnom veku, na čo si majú dať rekreační športovci pozor a aké chyby často robia.
Aj hobík má športové sny a môže ich dosiahnuť, ak na to svoje telo dobre pripraví. Každý môže trénovať ako Vlhová či Nemec. A Klimčík vysvetľuje, ako na to – pomocou zdravého kondičného tréningu a bez dvíhania ťažkých činiek v posilňovni.
Radí, ako si vybrať správnu pohybovú aktivitu, ako športovať bez bolesti a zranení, mať viac energie, cítiť sa zdravšie, lepšie a silnejšie.
Súčasťou knihy je aj ukážka komplexného 45-minútového tréningu.
Klimčík tvrdí, že keď trénujete svaly, zabúdate na pohyb, ale keď trénujete pohyb, nikdy nezabudnete na svaly.
Tak Nerev a pusti sa do toho!
Živá strava
Živá strava nie je novinkou. Naopak, po celé tisícročia bola jedinou potravou ľudstva. Keď živá strava zmizla a na jej miesto nastúpila varená strava, viedla k vytvoreniu spoločnosti s podlomením zdravím. Môže sa nám zdať naivné veriť, že môžeme ovplyvniť tých, ktorí nechcú bojovať. Zdravie v našej dobe je to najcennejšie, čo máme. Živá strava je najlepšou ochranou pred chorobami. V dobe, keď ľudia dychtia po všetkom modernom, sa tak málo hovorí i živej surovej strave.
Kuchyňa svätej Hildegardy
Keď autorka tejto knihy objavila stravovacie zásady svätej Hildegardy z Bingenu, pohrúžila sa do života tejto fascinujúcej osobnosti. Čo má táto žena z 12. storočia spoločné s 21. storočím a čo nám môže ponúknuť? Vo videniach Boh Hildegarde odhalil choroby, ich liečbu a spojitosti s prostredím a prírodou. Aké je to dnes aktuálne! Svätá Hildegarda môže vstúpiť do našich životov cez svoje duchovné spisy, cez hudbu či skrze svoje umenie liečiť. Ku nám sa však dostala priamo dverami kuchyne.
Svätorečená bola v roku 2012 a Benedikt XVI. o nej povedal: „Boh zjavil Hildegarde z Bingenu dary svojho stvorenia. Vo stvorení videla celý liekopis od Boha. Rozvinula ho v medicínsku vedu, o ktorú v súčasnosti vzrastá nový záujem.“ V knihe objavíte jednoduché princípy, ktoré vrelo odporúčala, platia pre všetkých a sú aktuálne aj dnes.
Marie-France Delpechová, zdravotná sestra s vášňou pre botaniku a milovníčka včelárstva, už viac ako tridsať rokov varí podľa zásad svätej Hildegardy a vo svojej kuchárskej knihe sa s nami delí o každodenné recepty, prispôsobené všetkým chutiam a štyrom ročným obdobiam. Ochutnajte kuchyňu s prímesou svätosti, ktorá vylieči vaše telo i dušu!
dostupné aj ako:
Živá kniha (SK vydanie)
Pred tebou je skutočná živá kniha! Na jej stránkach hrozivo reve lev, štebocú lesné vtáky, na lúke bzučia včely, vykrikujú morské čajky... V knihe taktiež nájdeš mnoho okienok s prekvapením. Nazri do nich a dozvieš sa, kde sa zvieratá ukrývajú, ako vyzerajú ich domčeky, a dokonca budeš môcť uzrieť, čo sa deje na dne oceánu!
Biblia ku krstu
Krásna obrázková Biblia spája obľúbené biblické príbehy, modlitby a tiež podrobnosti z prvého roka dieťaťa. Bude špeciálnou pamiatkou, ako aj prvou Bibliou pre dieťa.
Top kuchyňa (15)
Exkluzívne tipy a rady pre vašu kuchyňu.
Trendy kuchýň, rovnako ako móda, sa zdajú byť cyklické. To čo bolo kedysi moderné a nachádzali sme rovnaké prvky skoro v každej novej kuchyni, odchádza do zabudnutia a to, čo už bolo prežité prichádza späť ako bájny Fénix. S novými prvkami, zvláštnosťami či vylepšeniami prichádzajú tieto znovu objavené trendy do našich domovov a hľadajú si opäť svoje miesto.
Nevieme určiť, ako dlho ešte bude pokračovať trend otvorených kuchýň prepojených s obývačkou. Je možné, že sa onedlho staneme svedkami návratu konceptu kuchýň, ktoré budú oddelené od zvyšku diania a stanú sa tak intímnym priestorom kuchára. Náš pohľad na kuchyňu sa pod tlakom nových trendov opäť zmení, tak ako už niekoľkokrát predtým.
Nevieme, čo nám budúcnosť prinesie, faktom však ostáva, a to sa nezmení ani v budúcnosti, že naše kuchyne bude ovládať trend inteligentných technológií, multifunkčných spotrebičov a zdravého varenia.
Nech už sa trendy budú meniť akýmkoľvek smerom, dôležité bude len jedno, váš pocit pri vstupe do tejto miestnosti a počas prípravy jedla. Citát z článku tohto čísla: „Trendy naozaj nie sú na kopírovanie, ale na inšpiráciu.“ Preto aj pri listovaní nového čísla Top kuchyňa naberajte inšpiráciu, sledujte trendy, ale zvážte, čo je pre vás vhodné a čo už nie.
Cesta ku hviezdam
Čas: 9.07. Deň: 12. apríl 1961. Miesto: Prísne tajný raketový komplex v ZSSR. Mladý Rus sedí v malej kapsule na špici najsilnejšej medzikontinentálnej balistickej rakety vyrobenej v Sovietskom zväze – pôvodne navrhnutej ako nosič jadrovej hlavice – a práve vzlieta k oblohe. Volá sa Jurij Gagarin. A už čoskoro sa zapíše do dejín.
Rýchlosťou takmer 29 000 kilometrov za hodinu – desaťkrát rýchlejšie než strela vypálená z pušky – obletí zemeguľu za 106 minút. Z priezorov kapsule pritom vidí Zem ako nikto predtým, zažíva jedinečný západ aj východ slnka, vznáša sa ponad oceány a kontinenty a sleduje ich krehkú krásu. Jeho štart prebieha v úplnej tajnosti, ale už v priebehu niekoľkých hodín po pristátí sa z neho stáva svetová celebrita – je prvý človek, ktorý opustil našu planétu.
Vzrušujúca cesta ku hviezdam sa uskutočnila v čase vrcholiacej studenej vojny, keď USA a ZSSR stáli proti sebe, rozdelení železnou oponou. Obe superveľmoci v snahe dostať človeka do vesmíru podstupovali obrovské riziká – Američania za plnej pozornosti médií, Sovieti v prísnom utajení. Obe strany cvičili svoje tímy astronautov až na hranicu únosnosti. Preteky medzi nimi boli vyrovnané až do poslednej chvíle.
Kniha Cesta ku hviezdam vznikla na základe autorovho rozsiahleho výskumu a živých svedectiev pamätníkov, z ktorých mnohí nikdy predtým neprehovorili. Odhaľuje desaťročia skryté tajomstvá a zoznamuje čitateľa s dramatickým pozadím jedného z najväčších dobrodružstiev ľudstva.
Na stiahnutie
18,10 €
dostupné aj ako: