Hľadanie: Čo komu chutí?
zobraziť:
Čo komu chutí?
Pokrúť kolieskom a hádaj, kto má čo najradšej. Deti sa naučia, akou maškrtou potešia rôzne zvieratká. Jednoduché veršíky.
Vypredané
4,38 €
4,61 €
Čo som komu urobila?!
Tiež sa vám zdá, že vám vaše odrastajúce dieťa pripravuje ťažké chvíle? Že podrobuje vaše nervy náročným záťažovým testom? Pristihujete sa pri tom, ako s tvárou obrátenou k oblohe zúfalo voláte: prečo ja?!, prípadne: čo som komu urobila?!
Presne taký názov nesie druhá kniha autorky Andrey Tichej. Kniha Čo som komu urobila?! je voľným pokračovaním predchádzajúcej knižky Čo si to za matku?! (2014) Vtipné príbehy s pointou majú vždy pravdivý základ, točia sa okolo problémov spojených s dospievaním dcéry a s neľahkou úlohou matky, ktorá to celé musí „v zdraví“ prežiť. 27 príbehov písaných ľahkým perom a s humorným nadhľadom je doplnených farebnými kresbami mladej ilustrátorky Moniky Volákovej. Knižka vznikla s podporou Literárneho fondu SR.
Andrea Tichá je autorkou početných fejtónov, poviedok, cestopisov i publicisticky´ch rozhovorov, ktoré publikuje v tlači a na svojom blogu. Na konte má ocenenie z Festivalu umeleckej tvorby o horách Horalfest.
Na sklade 1Ks
7,60 €
8,00 €
50 chutí cheesecake
Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť.
V knihe nájdete 50 overených, vynikajúcich receptov na jeden z najznámejších koláčov sveta. 50 sladkých, lákavých, šťavnatých, hriešnych receptov, s veľkou dávkou čokolády, karamelu, ovocia a iných chutí, ktoré sa vám rozplynú na jazyku a potešia vaše chuťové poháriky.
Verím, že v nej nájdete (nejednu) srdcovku, ktorá poteší vás či vašich blízkych. A že ju zaprášite od múky, zacapkáte čokoládovými rukami, alebo na nej ostanú stopy po sladkom, sviežom ovocí. To vôbec nevadí.
Dajte jej vlastný príbeh a vezmite ju do rúk vždy, keď zatúžite po niečom hriešne dobrom, overenom, no s malou obmenou vždy novom a jedinečnom. Pretože dobrému a kvalitnému kúsku cheesecaku sa skrátka nedá povedať nie.
Komu patrí slniečko
Zvonček Zvonko, púpava Klaudia, sedmokráska Etelka a ďalší kamaráti z lúky sa dostali do novej knihy Komu patrí slniečko. V nej sa čitatelia dozvedia, ako zvonček dostal meno, prečo sa nebojí dažďa, ako pomohol myške, ale aj to, ako myška pomohla jemu. Priateľstvo a pomoc je pre kamarátov z lúky nadovšetko.
Ako chutí tarantula?
Ako chutí tarantula či kvety petúnie? Kvety petúnie sú jemne pikantné a kvety sedmokrások príjemne aromatické. Poučná aj zábavná kniha rozhovorov s 25 slovenskými vedcami, vedkyňami a odborníkmi, ktorí sa venujú výskumu v oblastiach od astrofyziky cez medicínu či vývoj bioplastov až po skúmanie nových zdrojov potravy a ich nutričnej hodnoty. Zistíte v nej napríklad to, koľko ton materiálu z meteoritov a komét dopadne ročne na Zem, ako sa v Košiciach vyvíja 3D tlač titánových skeletov, ktoré môžu nahradiť kosti, a ako vyzerá elektrická aktivita v mozgu pri rozmýšľaní.
Aj slovenskí vedci skúmajú oblasti, ktoré prinášajú svetový pokrok. Robia výskum v odvetviach, aké by vám ani nenapadli a výstupy z ich skúmania môžu byť užitočné pre váš každodenný život.
Redaktorka Denníka N Zuzana Vitková vedcom a vedkyniam položila otázky, vďaka ktorým vám fakty z ich výskumov a toho, ako funguje svet, zostanú v pamäti aj bez čítania vysokoškolských skrípt.
Vybrať do knihy len 25 rozhovorov bolo náročné, pretože na Slovensku je oveľa viac inšpiratívnych ľudí, ktorí majú o vede čo povedať. Kniha sa snaží priniesť čo najširší záber výskumných tém a cez niektoré rozhovory predstaviť aj osobné príbehy vedkýň a vedcov, ich pohľad na slovenskú vedu a dôvody, prečo sa rozhodli zostať na Slovensku alebo, naopak,
odísť do zahraničia.
dostupné aj ako:
Ako chutí les
Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý´ by Julo Satinský nazval nebíčko v papuľke.
Názov knihy AKO CHUTÍ LES ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.
V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.
Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.
Arábia chutí
Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich svet, pričom tentoraz si na mušku berie ich každodenný život, kde v popredí stojí kulinárstvo. Cez ľudí a príbehy, zvyky a recepty otvára dvere do kuchýň štyroch arabských regiónov - Úrodného polmesiaca, Arabského polostrova, krajín Nílu a faraónov a severnej Afriky. Emíre Khidayer slovom a Alan Hyža fotografiou vás prenesú do reality so všetkými jej farbami, chuťami, vôňami i pachmi. Len si siahnuť a ste tam.
Lacná kniha Chutí?! (-90%)
Postava Zbojníka Globina na obálke charakterizuje v skratke všetko, o čom je kniha Miroslava Spišiaka. Autor vstúpil na Slovensku aj v Česku do povedomia verejnosti odhaľovaním nečestných praktík výrobcov a predajcov potravín. Rozhovor, ktorý k téme poskytol v roku 2013 populárnemu týždenníku si v elektronickej forme prečítalo viac ako 185-tisíc čitateľov. Nadväzne dostal ponuky na vystúpenia takmer od všetkých slovenských aj českých médií. „Chcel som upriamiť pozornosť spotrebiteľov na to, čo nakupujú a jedia. Slováci dávajú v priemere až 40 % svojich výdajov na potraviny. Chcem, aby spotrebitelia pochopili, že nemusia „zhltnúť“ všetko, čo im podstrčia. Aby si uvedomili, že majú za svoje peniaze žiadať a dostať potraviny, aké chcú a potrebujú,“ hovorí autor knihy Miroslav Spišiak. „Kritériá kvality, akými boli prirodzená a zdravá výživa, čerstvosť, chuť a vôňa potravín, boli nahradené kritériami ako rentabilita, obrat, marža a zisk. Ak u väčšiny výrobcov prednostne fungujú takéto kritériá, potom priam zákonite musí tento proces vyústiť aj do potravinárskych škandálov,“ dodáva autor. Spotrebitelia sa často stretávajú s nečitateľnými či falošnými etiketami, s potravinami po termínoch spotreby, potraviny v reťazcoch ležia často na pultoch zapáchajúce a hnijúce... Zdá sa, že ochrana spotrebiteľa v Európe ani u nás nie je veľmi účinná, a preto bude musieť pristúpiť k „sebaobrane“ každý sám. Autor dal knižku prečítať a ilustrovať deťom – malým výtvarníkom s nádejou, že sa na potraviny pozrú inak ako cez agresívnu reklamu a budú motivovať rodičov k uvedomelejšiemu prístupu k potravinám. Jednotlivé kapitoly knihy sa zaoberajú väčšinou problémov, ktoré musí spotrebiteľ pri nákupe riešiť. Autor upozorňuje na situácie, v ktorých sa zvádzanie mení na zavádzanie a hovorí aj o možnostiach sebaobrany spotrebiteľa pred rôznymi trikmi potravinárov. Už názvy kapitol sľubujú zaujímavé čítanie, napríklad: Vozík či košík?; Umiestnenie tovarov v obchode; Večne čerstvá zelenina; Pomer ceny a kvality. Alebo: CHVÁLENKÁRSKE TRIKY A TVRDENIA (Inovácie; Z prírody, prírodný produkt). Užitočné pre spotrebiteľov sú i časti knihy, v ktorých autor píše o označovaní potravín a zložení mnohých populárnych výrobkov. Najzaujímavejším druhom potravín venuje autor viac ako 20 samostatných častí knihy, kde popisuje napr. zloženie mäsových, pekárenských či mliečnych výrobkov.
Na sklade 2Ks
1,09 €
10,90 €
dostupné aj ako:
Sedem chutí piva
Kniha pre milovníkov piva a dobrého jedla. Ponúka približne 140 receptov obľúbeného kuchára Laciho Hornáčka, ktorý je známy z TV Paprika. Kniha myslí na rozmanité chute pivárov - na svoje si prídu všetci od milovníkov dvanástky po tých, čo podľahli ovocným pivám. V úvode nájdete zaujímavosti a praktické informácie o zlatistom moku, jadrom knihy sú však recepty. Máte chuť na niečo malé k pivu, chcete si doma pripraviť vaše obľúbené pivné jedlo, chystáte grilovačku s priateľmi? Z pestrého výberu si určite vyberiete to, na čo máte práve chuť - od nátierok, nakladaných syrov, rôznych druhov mäsa a zeleniny, šalátov až po domáce pečivo či kečup. Rozšírte si repertoár pivných chutí s touto originálnou kuchárskou knihou.
Padni komu padni
Súkromný detektív Martin Blaho sa podujme prešetriť tragické úmrtie známeho novinára Kamila Krausa. Polícia prípad uzavrela, ako samovraždu. Pátranie nevedie k získaniu dôkazov, ktoré by túto oficiálnu verziu spochybnili, ale vyvolalo nečakanú odozvu. Umierajú ďalší nevinní ľudia, kým Blaho konečne pochopí, že jediným kľúčom k vyriešeniu prípadu je novinárova práca, o ktorej sám Kraus prehlasoval, že zatrasie celou spoločnosťou. Jedna vec je poznanie a druhá, jej naplnenie. Všetko nasvedčuje tomu, že článok o mimoriadne výbušnej téme niekto zničil, prípadne skončil v dobre utajenej skrýši... Hľadanie pravdy sa však dostalo do osobnej roviny detektíva. Zistil, že sa dostal do štádia, kto z koho. Buď prípad vyrieši alebo sám skončí vo väzení...
dostupné aj ako:
Komu to prospívá - audiokniha
Z nového historického románu oblíbeného autora se konečně dozvídáme, jak vlastně začal příběh pražského podrychtáře Václava. Roku 1385 vrací z Padovy do Prahy, kde zatím vypukly pouliční bouře. Pražští studenti se chopili zbraní a rychtář Martin Rotlev neví, jak zabránit krveprolití. Václav je bez prostředků a hledá si práci, a protože univerzitní prostředí dobře zná, nabídne mu svoje služby. A hned se pustí do napínavého pátrání. Kdo zabil mistra Křišťana z Bělé a kdo okrádá rychtáře v Kutné Hoře? To vše se snaží Václav zjistit právě v době, kdy si touží získat srdce krásné Kateřiny, dcery šmejdíře Maříka.
Na sklade 1Ks
15,62 €
16,44 €
Čo blázniš, vlk?
Heš! Zmizni! Ideš, ty potvorka?! Zbaví sa vlk pierka, ktoré ho neprestajne šteklí? Roztvor stránky tohto priestorového leporela a zisti to!
101 vecí na hľadanie a nalepovanie: Všetko, čo jazdí
Objavuj dopravné prostriedky. Čaká ťa viac ako 101 obrázkov - niektoré na hľadanie, iné na dolepenie. Vyriešiš úlohy a naučíš sa všetko správne pomenovať.
Ohýbanie chutí
Piata Malíková kniha fejtónov o vôni a chuti lákavých jedál a príťažlivých vín. Výstižné a originálne texty
odhaľujúce čaro prestretého stola. Úsmevné rozprávanie o gastronomických zvyklostiach ľudí tejto planéty. Dobré
jedlo milujeme všetci. Dobré jedlo magnetizuje nielen kuchára v kuchyni, ale aj labužníka nad tanierom s dobrotami...
Pokojné čítanie a dobrú chuť tým i oným. Všetci sme sa predsa rozhodli byť v milej spoločnosti "ohýbačov" chutí.
Čo sa deje: Autá
Toto leporelo je určené deťom od jedného roka. Zisti, akú zábavu si môžeš s autami užiť! Precvičuj jemnú motoriku s posuvnými a otočnými prvkami.
Maluj Maľuj vodou zas a znova Co to děláš? Čo to robíš?
Vaše dítě rádo maluje? Zapomeňte na klasické omalovánky! Ottovo nakladatelství přináší na trh sérii patera omalovánek MALUJ VODOU. Dítě obrázek jednoduše přetře vodou a on se mu krásně vybarví. Malovat vodou může zas a znova, do nekonečna. Jednotlivé obrázky jsou tematicky zaměřeny. Můžete si vybrat Svět zvířátek, Mám vodu rád, Co to děláš?, Říkanky se zvířátky nebo Bavíme se. Na druhé straně každé omalovánky najdete motiv pro klasické vybarvování pastelkami, říkanku k obrázku a hádanku. Tyto kouzelné omalovánky si vaše dítě určitě zamiluje. Uvítají je i rodiče, protože malý malíř nebo malířka nepotřebuje žádné vodové barvy, kterými by vše zašpinilo. Postačí jen obyčejná voda a štětec.
Vaše dieťa rado maľuje? Zabudnite na klasické omaľovánky! Ottovo nakladateľstvo prináša na trh sériu piatich jedinečných omaľovánok MAĽUJ VODOU. Dieťa jednoducho obrázok pretrie vodou a krásne sa mu vyfarbí. Maľovať vodou môže zas a znovu, do nekonečna. Jednotlivé omaľovánky sú tematicky zamerané - Svet zvieratiek, Mám vodu rád, Čo to robíš?, Riekanky so zvieratkami a Zabávame sa. Na druhej strane omaľovánok nájdete motív na klasické maľovanie pastelkou, riekanky k obrázkom a rozličné hádanky. Čarovné omaľovánky si vaše dieťa určite zamiluje. Je to vítané aj pre rodičov, pretože dieťa nepotrebuje žiadne vodové farbičky, ktorými by všetko zašpinilo. Stačí len obyčajná voda a vyfarbí sa mu krásny obrázok.
Úroda plná chutí
Vypestovali ste krásnu zeleninu, ale sklamala vás jej chuť? Botanik a úspešný autor kníh o záhradkárstve James Wong prináša vedecky podložené postupy vhodné aj pre začiatočníkov, ktorými môžete ovplyvniť kvalitu svojej úrody. Ponúka rady na zlepšenie chuti domácich aj exotických plodín, ako aj 36 receptov na zužitkovanie jedinečných vlastností ovocia, zeleniny, byliniek aj korenín v kuchyni. Jamesov jedinečný prístup vám v porovnaní so štandardnými technikami ušetrí námahu a poskytne maximum chuti s minimálne vynaloženou námahou.
Čo to stvára kapybara? (Čo dnes spapká mucholapka?)
Vedeli ste, že kapybare večne rastú zuby, že niektoré ryby lietajú a že na svete existujú 2-metrové kvety či dokonca rastlinky, čo jedia muchy? Zoznámte sa s vombatom, agamou či baobabom v knižke, ktorá sa dá čítať aj po otočení dolu hlavou! „Dvojkniha“ básničiek o menej známych tvoroch našej krásnej planéty deti zabaví, rozšíri im slovnú zásobu a hravo nahradí cestovanie do Afriky, Ázie či ďalekej Austrálie.
Lacná kniha Komu patří bible? - Dějiny písma v proměnách staletí (-70%)
Jaroslav Pelikán, bývalý profesor Yaleské univerzity a jeden z nejvýznamnějších církevních historiků, ve své knize ukazuje, proč je Bible stále jednou z nejvlivnějších a nejčtenějších knih na světě. Kniha popisuje téma od nejstarších ústních podání, přes hebrejské texty, překlady do řečtiny a latiny až k současným interpretacím. Ukazuje, co všechno Bible obsahuje a jak ji různí lidé v dějinách interpretovali. Kniha zaujme nejen věřící, ale také ty, kteří hledají vysvětlení a moderní podání, jež by jim pomohlo pochopit a snad i uvěřit.
Na sklade 2Ks
4,76 €
15,88 €
dostupné aj ako: